Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018


Επεισόδια με τραυματίες στο ΟΑΚΑ, κινδυνεύει μέχρι και με αποκλεισμό από την Ευρώπη η ΑΕΚ!

Τρομακτικά επεισόδια έλαβαν χώρα στο ΟΑΚ λίγο πριν τον χθεσινό αγώνα ΑΕΚ-Άγιαξ για την 5η αγωνιστική του Champions League, αφού στην κόντρα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων υπήρξε και συνέχεια, έπειτα και από τα επεισόδια παραμονές του ματς.
Αυτήν τη φορά σημειώθηκε «μάχη» στις κερκίδες του «Σπύρος Λούης» από… αέρος, αλλά και όχι μόνο.

Remaining Time-0:01
Fullscreen
Mute
Δεν έλειψε και το ξύλο ανάμεσα στα ΜΑΤ και στους οπαδούς των γηπεδούχων, αλλά και των φιλοξενούμενων που βρέθηκαν στο κάτω διάζωμα λόγω της εν εξελίξει διερεύνησης για την ταλάντωση στο στις εξέδρες του γηπέδου του Αμαρουσίου. Σε όλα αυτά «δένουν» και τα στιγμιότυπα με ματωμένα κεφάλια και εστίες φωτιών. Οι δύο σύλλογοι ενημέρωσαν ότι έχουν τραυματιστεί οπαδοί τους, με τον Άγιαξ να κάνει λόγω για οκτώ άτομα από τη δική του πλευρά.


Η Ένωση είχε αναφέρει σε όλα τα σεκιούριτι μίτινγκ -και το πρωί του αγώνα- τόσο την UEFA όσο και την Αστυνομία ότι θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα αν οι οπαδοί του Άγιαξ έρθουν στο ΟΑΚΑ μαζί με οπαδούς του Παναθηναϊκού (σ.σ. πήραν μέρος και στα επεισόδια της Δευτέρας). «Δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα αν υπάρξουν μόνο οπαδοί του Άγιαξ στην εξέδρα τους. Σε αντίθετη περίπτωση η κατάσταση θα γίνει πολύ δύσκολη», είχαν επισημάνει.

Στην πρωινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανήμερα του αγώνα, το μεγαλύτερο μέρος των όσων είπε ο security officer της UEFA αναλώθηκε στα επεισόδια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και είχε συνεχή επικοινωνία με τους εκπροσώπους της Αστυνομίας και με τον αξιωματικό της ολλανδικής Αστυνομίας που συνόδευε τους Ολλανδούς αστυνομικούς. Η εντολή ήταν σαφής: να μην μπερδευτούν και πάλι οπαδοί του Άγιαξ με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, κάτι που δεν έγινε τελικά.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η Ένωση απειλείται ευθέως με πάρα πολύ βαριά «καμπάνα» από την UEFA,που πρόσφατα της είχε δείξει… κίτρινη κάρτα για το γεγονός ότι είχαν ανάψει καπνογόνα στην αναμέτρηση με την Μπάγερν και ενώ δεν ήταν «καθαρές» οι εκθέσεις των παρατηρητών για τα ματς με Σέλτικ, Βίντι και Μπενφίκα.
Η τιμωρία της έδρας της ομάδας από την επόμενη παρουσία της στα Κύπελλα Ευρώπης μοιάζει σίγουρη, αλλά υπάρχουν σενάρια ακόμα και για ευρωπαϊκό αποκλεισμό! Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει το αμέσως επόμενο διάστημα.
Πρέπει να σημειωθεί πως τη θέση των κιτρινόμαυρων δυσχεραίνει και ένα πανό με υβριστικό μήνυμα προς την UEFA που αναρτήθηκε πριν την πρώτη σέντρα του ματς και που κατέβηκε προς το τέλος του πρώτου μέρους και αφού πρώτα είχαν γίνει επανειλημμένες συστάσεις από τα μεγάφωνα.
Πέρα από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ μεταξύ των οπαδών της Ένωσης και του Αίαντα, υπήρξε και ένα επίσης απαράδεκτο περιστατικό στην κερκίδα των οπαδών της ολλανδικής ομάδας.

Ένας οπαδός του Άγιαξ, με καλυμμένο το πρόσωπό του και φορώντας κουκούλα, σήκωσε το χέρι του και έκανε τον ναζιστικό χαιρετισμό, λίγο πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια.
Φυσικά η χειρονομία αυτή «πιάστηκε» από τον φωτογραφικό φακό, ενώ ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου μαζί με τα υπόλοιπα επεισόδια.

Παγκόσμια κατακραυγή για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ


Τα επεισόδια που έγιναν στο ΟΑΚΑ πριν την έναρξη του αγώνα ΑΕΚ-Άγιαξ για το Champions League ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων έκαναν τον γύρο του κόσμου με εκτενείς αναφορές σε όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, ενώ όπως είναι λογικό, ακολούθησε και η παγκόσμια κατακραυγή τους.
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
Στην Αγγλία (Daily Mail, Mirror, Independent, Sun), στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, ακόμη και στην Αργεντινή και την Αμερική ασχολήθηκαν με όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ και η αναφορά όλων κυρίως είχε να κάνει με τη βόμβα μολότοφ, τις φωτοβολίδες και τους αιματοβαμμένους οπαδούς του Άγιαξ.

Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

Ο "The Guardian" αναφέρει: "Η αναμέτρηση της ΑΕΚ κόντρα στον Άγιαξ χάλασε από σοβαρές συμπλοκές οπαδών. Οπτικοακουστικό υλικό δείχνει βόμβες μολότοφ να εκτοξεύονται στις κερκίδες. Η ελληνική αστυνομία σύμφωνα με αναφορές χτύπησε οπαδούς του Άγιαξ πριν από το ματς".



Η "Sun" τονίζει: “Οργή μεταξύ οπαδών: Οπαδοί της ΑΕΚ άφησαν αιμόφυρτους οπαδούς του Άγιαξ και τους πέταξαν βόμβες μολότοφ πριν από την αναμέτρηση των δύο ομάδων για το Champions League”.



Η ιταλική "Gazzetta" που έχει και βίντεο από τα επεισόδια σημειώνει: "Μολότοφ και επεισόδια μεταξύ των οπαδών έξω και μέσα από από το γήπεδο".



Και στην Πορτογαλία η Record επικεντρώνεται στη ρίψη μολότοφ στους οπαδούς του Άγιαξ: "Η στιγμή που οι φίλοι της ΑΕΚ πετούν μια μολότοφ στους οπαδούς του Άγιαξ" είναι η σχετική αναφορά, 


ενώ υπάρχει και το σχετικό βίντεο.

 


Προβληματισμός στην ΑΕΚ για τα σοβαρά επεισόδια - Προετοιμάζει την υπερασπιστική γραμμή της η ΠΑΕ


Αρκετά προβληματισμένοι είναι οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ από τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ πριν το παιχνίδι με τον Άγιαξ, τα οποία θέτουν την ομάδα αντιμέτωπη με έναν τεράστιο κίνδυνο τιμωρίας.
Οι οπαδοί της Ενωσης συγκρούστηκαν με τους αντίστοιχους του Αγιαξ, με τα ΜΑΤ να επεμβαίνουν στην προσπάθειά τους να περιορίσουν το χάος και τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Τα μεγαλύτερα ΜΜΕ στον κόσμο έκαναν θέμα για τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν στο Ολυμπιακό Στάδιο, με την ΑΕΚ πλέον να κινδυνεύει με πολύ βαριά τιμωρία.
Οι Κιτρινόμαυροι είναι ήδη υπότροποι από όσα έγιναν στο ματς κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και η UEFA είναι ιδιαιτέρως αυστηρή.
Η ΑΕΚ θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις τόσο για τα επεισόδια όσο και για το πανό που αναρτήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα και είχε αναφορές σε οικονομικά σκάνδαλα, αλλά και μηνύματα σε UEFA και FIFA.
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
Αυτή μέχρι τώρα δεν μπορεί να υπολογιστεί ποια θα είναι καθώς, αφού δεν είναι γνωστό το κατηγορητήριο για το οποίο θα κληθεί να δώσει «απαντήσεις» η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μετά το τέλος του αγώνα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία όλων των υπεύθυνων φορέων του ματς με εκπροσώπους από την πλευρά της ΑΕΚ.

Σε αυτό ο υπεύθυνος ασφαλείας έκανε μια καταγραφή των γεγονότων, από την οποία προέκυψε ότι υπάρχουν τραυματίες οπαδοί του Άγιαξ, αλλά και οπαδοί της Ένωσης.
Πλέον, στον δικέφαλο θα αρχίσουν να ετοιμάζουν την υπερασπιστική τους γραμμή, αμέσως μόλις γίνει γνωστό το κατηγορητήριο που αναμένεται να είναι «βαρύ».
H Ενωση είναι δεδομένο ότι θα τιμωρηθεί με βαρύ χρηματικό πρόστιμο από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, ενώ πλέον κινδυνεύει σοβαρά με αρκετές αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να κλείσουν για πολύ καιρό οι θύρες 35 και 1 που φιλοξενούν τους οργανωμένους οπαδούς της Ενωσης, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν σε αρκετές ομάδες. Είναι μια πάγια τακτική της UEFA και έχει εφαρμοστεί σε αρκετές περιπτώσεις επεισοδίων, αλλά και σε κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς. Ο πέλεκυς αναμένεται να πέσει βαρύς για την ΑΕΚ, με ορισμένα μάλιστα ΜΜΕ στο εξωτερικό να ζητούν ακόμα και την αποβολή της Ενωσης από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα! Τα επεισόδια και οι σκηνές χάους που κάνουν τον γύρο του κόσμου, με την ΑΕΚ να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Οι άνθρωποι της Ενωσης περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους το κατηγορητήριο, το οποίο αναμένεται να φτάσει σύντομα στα γραφεία της ελληνικής ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου