Τετάρτη 29 Μαΐου 2019


Το Λονδίνο «μετακομίζει» απόψε στο Μπακού


To δεδομένο είναι ότι το κύπελλο θα πάει στο Λονδίνο. Το ερώτημα είναι ποια από τις δύο ομάδες που διεκδικούν το Europa League, η Τσέλσι ή η Άρσεναλ, θα το κατακτήσει.
Το Λονδίνο «μετακομίζει» απόψε (22:00) στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν για το μεγάλο τελικό του Europa League. Η Τσέλσι έφτασε αήττητη στον τελικό, ενώ συμπλήρωσε 17 παιχνίδια χωρίς να χάσει στο Europa League, με 14 νίκες και 3 ισοπαλίες.
Ο Αζάρ κυνηγάει το πρώτο του γκολ στην Ευρώπη
Ο Εντέν Αζάρ πιθανότατα θα αγωνιστεί απόψε για τελευταία φορά με τους «μπλε». Είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Τσέλσι και στην εφετινή σεζόν. Μετράει 19 γκολ και 16 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Το παράδοξο είναι ότι δεν έχει καταφέρει να σκοράρει στην Ευρώπη. Θέλει να σημειώσει το πρώτο του γκολ για να οδηγήσει την Τσέλσι στην κατάκτηση του Europa League.
Η Τσέλσι έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Champions League της νέας περιόδου. Η Άρσεναλ πρέπει να κατακτήσει το Europa League για να αγωνιστεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Στον πάγκο της θα βρίσκεται ο Ουνάι Έμερι, ο οποίος έχει δημιουργήσει πολύ καλή παράδοση στο Europa League, κατακτώντας τρία σερί τρόπαια με τη Σεβίλλη.
Ο Ομπαμεγιάνγκ έχει πετύχει 31 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις
Από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες της Άρσεναλ είναι ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της Premier League με 22 γκολ, μαζί με τους Σαλάχ και Μανέ. Έχει πετύχει 31 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Σκόραρε 8 φορές στο EuropaLeague, 4 στους ημιτελικούς με τη Βαλένθια.





Λονδρέζικη «μάχη» με φόντο το τρόπαιο του Europa League!




Η ώρα του πρώτου μεγάλου τελικού των Κυπέλλων Ευρώπης για τη φετινή σεζόν έφτασε.
Στις 10:00 το βράδυ δύο παραδοσιακές δυνάμεις του αγγλικού ποδοσφαίρου, η Άρσεναλ και η Τσέλσι μονομαχούν στο πανέμορφο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού με φόντο το τρόπαιο του Europa League!
Μάλιστα, για την Άρσεναλ η κατάκτησή του έχει διπλή σημασία, καθώς θα σημάνει και την έξοδό της στο επόμενο Champions League, κάτι που η Τσέλσι έχει ήδη καταφέρει μέσω της Premier League.

Για τον Ουνάι Έμερι υπάρχει το ερωτηματικό για το ποιον θα εμπιστευθεί κάτω από τα δοκάρια, ενώ όλα δείχνουν ότι καταλήγει σε ένα σύστημα 3-4-1-2. Ο Τσεχ έχει το προβάδισμα να υπερασπιστεί την εστία των «κανονιέρηδων» και από εκεί και πέρα, για την τριάδα της άμυνας ο Βάσκος επιλέγει τους Παπασταθόπουλο, Κοσιελνί και Μονρεάλ, μπροστά τους τετράδα με Μάιτλαντ-Νάιλς, Τορέιρα, Τσάκα και Κολάσινατς, σε ελεύθερο ρόλο ο Οζίλ και στην επίθεση δίδυμο με Λακαζέτ και Ομπαμεγιάνγκ.
Σε ό,τι αφορά τον Μαουρίσιο Σάρι θα περιμένει ως την τελευταία στιγμή να δει αν θα έχει στη διάθεσή του τον Καντέ, ενώ αναμένεται να επιλέξει το 4-3-2-1 και τον Κέπα κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Αθπιλικουέτα, Έμερσον, Λουίζ και Κρίστενσεν, τριάδα μπροστά τους με Ζορζίνιο, Κόβασιτς και Μπάρκλεϊ, εφόσον τελικώς δεν είναι έτοιμος ο Καντέ και τους Γουίλιαν και Αζάρ πίσω από τον Ζιρού.
Άξιο αναφοράς, βεβαίως, πως για πρώτη φορά φέτος στη διοργάνωση του Europa League θα υπάρχει το VAR. Ρέφερι της αναμέτρησης θα είναι ο Ιταλός Τζιανλούκα Ρόκι, με βοηθούς τους Φίλιπο Μέλι και Λορέντσο Μανιαρέλι, ενώ τέταρτος θα είναι ο Ντανιέλε Ορσάτο.


Λεουτσάκος: «Για το σύστημα διεξαγωγής αποφασίζουν τα 12 μέλη της κατηγορίας»


Με αφορμή τα σενάρια που κυκλοφόρησαν ότι μπορεί κάποιο από τα μοντέλα που συζήτησαν στο ΔΣ της Super League να εφαρμοστεί στη Super League 2 της επόμενης σεζόν, ο πρόεδρος της Football League Λεωνίδας Λεουτσάκος ξεκαθάρισε πως τις αποφάσεις θα λάβουν οι 12 ομάδες της Β’ Κατηγορίας και όχι η Super League 1.

Αναλυτικά:
«Με τον πρόεδρο της Super League, κ. Λυσάνδρου, έχουμε άψογη συνεργασία και οργανώνουμε κοινές δράσεις, προκειμένου να κάνουμε ακόμη πιο ελκυστικό το προϊόν σε όλες τις κατηγορίες και στις υποδομές μας.
Ουδέποτε βεβαίως συζητήσαμε με κανέναν, τον τρόπο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος της SL2 για τη νέα περίοδο. Αυτό θα αποφασιστεί σε προσεχές συμβούλιο με τα 12 μέλη της κατηγορίας, όπου θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για την σεζόν 2019-2020».



Tηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ θέλουν και οι ομάδες της Football League



H μόνη επαγγελματική κατηγορία που αυτήν τη στιγμή δεν έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι η νέα Football League, δηλαδή η, μετά την αναδιάρθρωση, τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία.
Ως γνωστόν η τροπολογία Βασιλειάδη προβλέπει κεντρική διαχείριση για τις επαγγελματικές κατηγορίες πλην της Super League 1.
Tα έσοδα που υπολογίζεται ότι θα έχουν οι ΠΑΕ της Football League από τα ποσοστά που προβλέπονται υπέρ τους είναι περίπου 130.000 ευρώ.
Ωστόσο αυτό που θέλουν οι ΠΑΕ της κατηγορίας είναι στα πρότυπα των 7 ΠΑΕ της περυσινής Super League και της συμφωνίας ΕΡΤ – Super League 2 να υπάρξει αντίστοιχη συμφωνία για αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος της Football League από την ΕΡΤ με στόχο κάθε μια από τις 14 ομάδες να εισπράξει 300.000 ευρώ.
Βέβαια, η είσοδος της χώρας στην προεκλογική περίοδο ενδεχομένως να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για συμφωνίες.




Στο «σφυρί» το γήπεδο του Ολυμπιακού



Στο επόμενο βήμα, μετά την καταγγελία του ομολογιακού δανείου, ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι πιστώτριες τράπεζες της «Στάδιο Καραϊσκάκης ΑΕ».
Όπως πληροφορείται η στήλη, οι τράπεζες ανέθεσαν στην Axia Ventures να τρέξει διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του γηπέδου, που αποτελεί ενέχυρο των δανείων.
Ενδιαφερόμενος για την απόκτηση του γηπέδου υπάρχει και δεν είναι άλλος από τον Β. Μαρινάκη, ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει προσφορά. Είτε μόνος του, είτε σε συνεργασία με επενδυτικά κεφάλαια.
Μέτοχοι της «Στάδιο Καραϊσκάκης ΑΕ» παραμένουν, τυπικά, οι κ. κ. Σ. Κόκκαλης και Λ. Λαυρεντιάδης, οι οποίοι, μέσω εταιρειών συμφερόντων τους, ελέγχουν το 50% έκαστος. Λέτε με αφορμή την πώληση των assets της Στάδιο Καραϊσκάκης να έχουμε νέα επεισόδια στην κόντρα Μαρινάκη – Κόκκαλη;
Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Μαρινάκης παρότι συμφώνησε με τον Σ. Κόκκαλη να αγοράσει το 50% της Στάδιο Καραϊσκάκης ΑΕ, προπληρώνοντας, μάλιστα, το τίμημα στις αρχές του 2011, δεν έχει πάρει πάνω του το παραπάνω ποσοστό.
Όπως ανέφερε η ΠΑΕ Ολυμπιακός σε σχετική της ανακοίνωση, η μεταβίβαση του 50% εκκρεμεί, λόγω μη εκπλήρωσης προϋποθέσεων και ύπαρξης νομικών εμπλοκών, σε σχέση με το υπόλοιπο 50% της Στάδιο Καραϊσκάκης, που ανήκει στον κ. Λαυρεντιάδη.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr


Συνεχίζει στα κανάλια της NOVA για ακόμη δύο χρόνια ο Αστέρας Τρίπολης



Στα τηλεοπτικά κανάλια της NOVA θα συνεχίσει για δύο ακόμη χρόνια ο Αστέρας Τρίπολης. Η ΠΑΕ της Αρκαδίας ήρθε σε συμφωνία με το συνδρομητικό κανάλι, το οποίο θα μεταδίδει τα εντός έδρας ματς πρωταθλήματος και τα φιλικά παιχνίδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει τη διμερή εμπορική συμφωνία με τη NOVA και για τις επόμενες δύο αγωνιστικές περιόδους.
Ο ΑΣΤΕΡΑΣ θα συνεχίσει να παίζει μπάλα στα κανάλια της NOVA, η οποία εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων της ομάδας μας για τις αγωνιστικές περιόδους 2019/2020 και 2020/2021.
Η NOVA ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας προβάλλοντας τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, Γιώργου Μποροβήλου στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού.




Δύο τραυματισμοί οπαδών στο Μπακού πριν τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ



Παρά το γεγονός ότι Αρσεναλ και Τσέλσι πήραν συνολικά μόλις 12.000 εισιτήρια για τον μεταξύ τους τελικό στο Γιουρόπα Λιγκ, με την Αρσεναλ μάλιστα να επιστρέφει 2.300 εξ αυτών, δεν λείπουν τα περιστατικά βίας στο Μπακού, που θα φιλοξενήσει το μεγάλο παιχνίδι.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του Αζερμπαϊτζάν, ένας Βρετανός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραυματισμό στο κεφάλι έπειτα από συμπλοκές των οπαδών των δύο ομάδων στο κέντρο του Μπακού.
Μάλιστα ο Αζέρος Υπουργός ενημέρωσε ότι τραυματίστηκε κι ένας Ρώσος οπαδός σε άλλο περιστατικό.




Από τη Γκλάντμπαχ στο Αμβούργο ο Χέκινγκ


Νέος προπονητής του Αμβούργου είναι ο Ντίτερ Χέκινγκ.
Ο 54χρονος τεχνικός οδήγησε φέτος τη Γκλάντμπαχ στην πέμπτη θέση της Bundesliga και θα προσπαθήσει να επαναφέρει τη HSV στη μεγάλη κατηγορία, αντικαθιστώντας τον Χάνες Βολφ.
Ο Χέκινγκ, που το 2015 κατέκτησε το Κύπελλο με τη Βόλφσμπουργκ, είναι από τους πιο έμπειρους προπονητές στη Γερμανία, μετρώντας 419 ματς στη Bundesliga και 136 στη δεύτερη κατηγορία.





 «Μαύρη» μέρα για το ποδόσφαιρο: 34 χρόνια από την τραγωδία του Χέιζελ


Η 29η Μαΐου του 1985 είναι μια τραγική ημερομηνία για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό.
Τριάντα τέσσερα χρόνια πριν η Γιουβέντους αντιμετώπισε τη Λίβερπουλ στις Βρυξέλλες για τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.
Μία ώρα πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, οι Άγγλοι οπαδοί αρχίζουν να κατευθύνονται προς τον τομέα Ζ του σταδίου, εκεί όπου βρίσκονταν οι Ιταλοί φίλαθλοι, σπάζοντας τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα.
Οι Ιταλοί στην προσπάθειά τους να τους αποφύγουν να αναγκάζονται να κατευθυνθούν προς ένα τοίχο.
Όσοι βρίσκονταν κοντά στον τοίχο συνεθλίβησαν από την πίεση χιλιάδων ανθρώπων. Ο τοίχος τελικά κατέρρευσε, κάποιοι κατάφεραν να σκαρφαλώσουν με ασφάλεια. Πολλοί άλλοι, ωστόσο, έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σοβαρά.
 Συνολικά 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 600 τραυματίστηκαν. Από τους νεκρούς, 32 ήταν Ιταλοί, 4 Βέλγοι, 2 Γάλλοι και 1 Βορειοϊρλανδός.

Δείτε το σχετικό Βίντεο :







Το τελευταίο αντίο στον Νίκι Λάουντα


Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από την εκκλησία του Αγίου Στεφάνου της Βιέννης με σκοπό να αποχαιρετήσουν τον θρύλο της Formula 1, Νίκι Λάουντα.

Σήμερα (29/5) θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του θρυλικού οδηγού αγώνων, Νίκι Λάουντα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες. Η τελετή  ξεκίνησε στις 14:00 ώρα Ελλάδος και πλήθος κόσμου έχουν συγκεντρωθεί έξω από την εκκλησία του Αγίου Στεφάνου της Βιέννης.

Στο φέρετρο του εκλιπόντα έχουν τοποθετηθεί το κράνος του Λάουντα, ενώ όσοι θα παραβρεθούν θα φορούν το χαρακτηριστικό κόκκινο καπελάκι όπου φορούσε ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1.
Στην τελετή είναι προσκεκλημένοι περίπου 500 καλεσμένοι, με μεγάλα ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και όχι μόνο να κάνουν την εμφάνιση τους. Συγκεκριμένα θα βρίσκονται εκεί ο ο ιδιοκτήτης της Red Bull, Ντίτριχ Μάτεσιτς και ο ηθοποιός Ντάνιελ Μπρουλ, που υποδύθηκε τον Λάουντα στην ταινία «Rush».

Παράλληλα θα μιλήσουν ο Άρνολντ Σβάρτσενεγκερ, ο πρώην οδηγός της Formula 1 και επιστήθιος φίλος του Λάουντα, Γκέρχαρντ Μπέργκερ και ο Πρόεδρος της Αυστριακής Δημοκρατίας, Αλεξάντερ βαν ντερ Μπέλεν.
Ο καιρός μπορεί να μην είναι καλός, όμως τίποτα δεν θα εμποδίσει τους συγγενείς, φίλους και θαυμαστές του μεγάλου Αυστριακού οδηγού να του πουν το τελευταίο αντίο και να τον αποχαιρετήσουν από κοντά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου