Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020


Τα σενάρια για τα Play-Off και τα Play-Out

Η νίκη του Ολυμπιακού στην Τούμπα του δίνει σημαντικό αβαντάζ για τον τίτλο ενόψει των Play-Off. Θέση στην πρώτη εξάδα θα διεκδικήσουν τέσσερις ομάδες την τελευταία αγωνιστική!
 ΟΙ "ερυθρόλευκοι" έχουν πλέον διαφορά πέντε πόντων και την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται τον Παναιτωλικό ενώ ο ΠΑΟΚ παίζει στην Ξάνθη
H AEK κρατά την καλή της εμφάνιση – άλλη μια με τον Καρέρα – όντας σε ανοδική πορεία κι όπως είπε ο προπονητής της θα προσπαθήσει πλέον για το «ροκάνισμα» της διαφοράς από την κορυφή!
Στην «μοναξιά» της 4ης θέσης ο Παναθηναϊκός, έξι πόντους κάτω από την ΑΕΚ κι επτά πάνω από τον Άρη

Μετά τις ομάδες της πρώτης 4αδας, ο Άρης εξασφάλισε την συμμετοχή του στους αγώνες κατάταξης της πρώτης εξάδας όχι τόσο με το δικό του αποτέλεσμα στη Λαμία αλλά κυρίως μετά την ήττα της Ξάνθης στο Περιστέρι! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει έναν βαθμό στο ματς με τον Ατρόμητο για να μείνει στην 5η θέση απέναντι στην ομάδα του Περιστερίου η οποία θα παίξει μόνον για τους τρεις πόντους, ελπίζοντας σε στραβοπατήματα του ΟΦΗ και του Αστέρα. Αν ο Άρης και ο ΟΦΗ ισοβαθμήσουν στους 34 βαθμούς, τότε οι Κρητικοί τερματίζουν στην 5η θέση και οι "κίτρινοι" στην 6η, καθότι μάζεψαν 4 βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Μαθηματικές ελπίδες έχει και η Ξάνθη στο να μπει στα Play-Off’s εφόσον νικήσει τον ΠΑΟΚ στα «Πηγάδια», χάσει ο ΟΦΗ και δεν κερδίσουν ο Ατρόμητος με τον Αστέρα! Πάντως, υπάρχουν τέσσερα σενάρια ισοβαθμίας στους 32 βαθμούς, που θα δώσουν την 6η θέση σε μια ομάδα, αν ο Αστέρας δεν νικήσει στη Λάρισα: 1) Να ισοβαθμήσουν εκεί ΟΦΗ, Ατρόμητος και Ξάνθη. 
Σε αυτή την περίπτωση, ο ΟΦΗ θα έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στα παιχνίδια μεταξύ των τριών ισοβαθμούντων ομάδων (7 έναντι 6 του Ατρόμητου και 4 της Ξάνθης), οπότε θα πάρει την έκτη θέση. 2) Να ισοβαθμήσουν εκεί ΟΦΗ και Ατρόμητος. Σε αυτή την περίπτωση έχουν και οι δύο ομάδες από μία νίκη στα μεταξύ τους, με ίδια διαφορά γκολ στα μεταξύ τους (2-2), οπότε θα μετρήσει ποια από τις δύο έχει καλύτερα διαφορά τερμάτων συνολικά στο πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή, ο ΟΦΗ έχει 32-35(-3), ενώ ο Ατρόμητος 29-35 (-6), που σημαίνει ότι η ομάδα του Περιστερίου για να τερματίσει στην 6η θέση πρέπει να υπερκαλύψει τη διαφορά των -3 τερμάτων που έχει από τον ΟΦΗ. 3) Να ισοβαθμήσουν εκεί ο ΟΦΗ και η Ξάνθη. Σε αυτή την περίπτωση οι Κρητικοί έχουν το πάνω χέρι, καθώς έχουν μία νίκη και μία ισοπαλία στα μεταξύ τους. 4) Να ισοβαθμήσουν εκεί Ατρόμητος και Ξάνθη. Σε αυτή την περίπτωση θα μετρήσει η διαφορά των γκολ συνολικά στο πρωτάθλημα, καθώς στα μεταξύ τους έχουν από μία νίκη με σκορ 1-0. Αυτή τη στιγμή ο Ατρόμητος είναι στο -6 (29-35), ενώ η Ξάνθη στο -11 (20-31).

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, αν ο ΟΦΗ φτάσει στους 32 βαθμούς και ισοβαθμήσει με μια ή και τις δυο από Ατρόμητο και Ξάνθη εκεί, τότε οι υπολογισμοί που κάναμε για την 6η θέση θα έχουν νόημα μόνο αν ο Αστέρας δε νικήσει στη Λάρισα και μείνει στους 30 ή στους 31 βαθμούς (με ισοπαλία). Αν νικήσει, τότε πάει στους 33 βαθμούς και παίρνει αυτός την 6η θέση, αφήνοντας τους υπολογισμούς αυτούς να γίνουν για τις θέσεις 7, 8 και 9. 
Στην περίπτωση ισοβαθμίας του ΟΦΗ με τον Αστέρα Τρίπολης στους 31 βαθμούς, δηλαδή να ηττηθούν οι Κρητικοί, ο Ατρόμητος και η Ξάνθη και να φέρουν ισοπαλία οι Πελοποννήσιοι στη Λάρισα, τότε οι δυο ομάδες ισοβαθμούν εκ νέου, καθώς έχουν από μία νίκη στα μεταξύ τους (3-1 και 2-0 σε Ηράκλειο και Τρίπολη, αντίστοιχα για τους γηπεδούχους), με την ίδια διαφορά γκολ (3-3), που σημαίνει ότι θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων στο πρωτάθλημα. Ο Αστέρας είναι καλύτερος, καθώς αυτή τη στιγμή έχει 33-34, ενώ ο ΟΦΗ είναι στο 32-35, που σημαίνει ότι αν ηττηθεί, χειρότερη θα γίνει αυτή η διαφορά, άρα τερματίζει 6ος ο Αστέρας.

Μετά την ισοπαλία στο Πανθεσσαλικό ανάμεσα στον Βόλο και την ΑΕΛ, οι δύο ομάδες – μαζί με τη Λαμία στους 27 πόντους - έμειναν οριστικά εκτός διεκδίκησης μιας θέσης στην πρώτη 6αδα.
Βέβαια τόσο η Λάρισα όσο και Λαμία θα «παίξουν» ρυθμιστικό ρόλο την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου καθώς η ομάδα της Φθιώτιδας αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο έχοντας μαζί την παράδοση καθώς δεν έχει χάσει ποτέ (!) από την ομάδα της Κρήτης, ούτε στην Β’ εθνική..

Η ΑΕΛ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στο AEL FC Arena με τους Αρκάδες να νοιάζονται μονάχα για τους τρεις πόντους, κι ότι προκύψει!
Πιο κάτω αλλά μάλλον πιο… άνετα, αναφορικά με τους ρεαλιστικούς του στόχους, είναι ο Παναιτωλικός ο οποίος με τη νίκη επί του Πανιωνίου θα μπει στους αγώνες κατάταξης έχοντας μια καλή διαφορά από τους «κυανέρυθρους» στην προσπάθεια αποφυγής της τελευταίας θέσης που οδηγεί απευθείας στην 2η κατηγορία!



Αυγενάκης: Κανονικά θα διεξαχθούν οι αγώνες το Σαββατοκύριακο


Κανονικά θα κυλήσει η αθλητική δραστηριότητα που είναι προγραμματισμένη στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, όπως διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. 

Η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού είχε εντατικές επαφές με τους συναρμόδιους φορείς και τους ειδικούς, οι οποίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα μεμονωμένα κρούσματα κορωναϊού που έχουν εμφανιστεί στη χώρα μας, δεν αποτελούν λόγο αναβολής αθλητικών διοργανώσεων.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει: «Κανονικά θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένες αθλητικές δραστηριότητες τις προσεχείς ημέρες. Δεν συντρέχουν λόγοι αναβολής, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθηγητές επιδημιολόγους, λοιμωξιολόγους που συμβουλεύεται καθημερινά το Υπουργείο Υγείας. Ωστόσο ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ




To όραμα του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο


O πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο αποκάλυψε το όραμά που έχει για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Με αφορμή την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την εκλογή του στην προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της FIFA, το… «The Vision 2020-2023», αναλύοντας πώς θα κάνει το ποδόσφαιρο πραγματικά παγκόσμιο και παρουσιάζοντας το προτεινόμενο σχέδιο δράσης του για την FIFA κατά τα επόμενα χρόνια.

«Αυτό το έγγραφο καθορίζει ένα σχέδιο για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του ποδοσφαίρου, προκειμένου να το καταστήσουμε όλο και πιο περιεκτικό και να ανοίξουμε τον δρόμο σε ένα τοπίο στο οποίο, μια ημέρα, θα έχουμε τουλάχιστον 50 εθνικές ομάδες και 50 συλλόγους από όλες τις ηπείρους σε κορυφαίο ανταγωνιστικό επίπεδο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Το όραμα 2020-2023 στρέφεται γύρω από 11 βασικούς στόχους:

1. Εκσυγχρονισμός του ρυθμιστικού πλαισίου του ποδοσφαίρου
2. Αύξηση των εσόδων με βιώσιμο τρόπο για περαιτέρω επανεπένδυση στο ποδόσφαιρο
3. Αύξηση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας της FIFA
4. Εξασφάλιση για την επιτυχία των διοργανώσεων
5. Παγκοσμιοποίηση των διοργανώσεων
6. Αύξηση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας
7. Μεγιστοποίηση των επιπτώσεων μας στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ανάπτυξη
8. Επιτάχυνση της ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου
9. Ανάπτυξη τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο
10. Προστασία των θετικών αξιών στο ποδόσφαιρο
11. Οι θετικές επιπτώσεις στην κοινωνία μέσω της δύναμης του ποδοσφαίρου

Πηγή: ekriti.gr  


ΠΑΕ ΑΕΛ: Ανακοίνωση
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020

Η ΠΑΕ ΑΕΛ δημοσιοποιεί σημερινή της επιστολή προς τη Διευθυνση Αστυνομίας Λάρισας για τον αγώνα τρης Κυριακής 1/3/2020 ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης:

Λάρισα, 28/2/2020
                                                                               Αρ. Πρωτοκόλλου: 509


Προς:           ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Υ/Ο:             1. Αξιότιμου Ταξιάρχου κ. Μαντζιώκα
                     2. Αξιότιμου Αστυνομικού Διευθυντή κ. Σιμούλη
Κοιν:             ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ – Αξιότιμο Υποστράτηγο κ. Γκαρίλα / SUPER LEAGUE / ΔΕΑΒ
Θέμα:           Αγώνας ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης στις 1/3/2020 στο AEL FC ARENA

Αξιότιμε Στρατηγέ, Αξιότιμε κ. Ταξίαρχε, Αξιότιμε κ. Διευθυντά, Αξιότιμοι συνεργάτες,

Με το παρόν η ΠΑΕ ΑΕΛ σας ενημερώνει ότι στον μεθαυριανό αγώνα της Super League ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης κατά πληροφορίες που έχουν περιέλθει σε γνώση μας μία μερίδα ανθρώπων, αποτελούμενη από Αλβανούς κακοποιούς εμπόρους ναρκωτικών τους οποίους συνδράμουν και Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών οπαδοί του Αιγάλεω με επικεφαλής έναν γνωστό ως Costa Costa και προσποιούμενοι τους οπαδούς της ομάδας μας καλεί τους οπαδούς της ομάδος μας σε συγκέντρωση διασμαρτυρίας και έχουν δημοσιοποιήσει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία κινητοποίηση «οπαδών» με σημείο συνάντησης τον χώρο έξω από την Θύρα 1 (Νότιο Πέταλο του AEL FC ARENA) και ώρα 18:30 (η έναρξη του αγώνα είναι στις 19:00).
Η ομάδα αυτή θα επιχειρήσει να εισέλθει και μέσα στο γήπεδο, πριν ή και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, με σκοπό την πρόκληση έντασης και επεισοδίων, με εκφώνηση συνθημάτων κατά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξη Κούγια, καθώς και με άσκηση βίας σε οπαδούς μας που αντιτίθενται στις πρακτικές αυτές.
Σε πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια στα τέλη του 2019 (με Ατρόμητο, Βόλο και άλλα) η ίδια ομάδα ανθρώπων που αποτελείται από Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών και 14χρονα και 15χρονα παιδιά προκάλεσε ένταση και συμπλοκές με κατόχους διαρκείας που βρίσκονται στην ίδια κερκίδα, αναφώνησαν υβριστικά συνθήματα και κατέστρεψαν μέρος της κερκίδας (θύρα 8) εκσφενδονίζοντας σπασμένα καθίσματα προς τους οπαδούς και προς τον αγωνιστικό χώρο, συνοδεία βεγγαλικών και καπνογόνων.
Για αυτούς τους αγώνες πρωταθλήματος με τον Βόλο και τον Ατρόμητο η ομάδα μας με βάση το επιβαρυμένο φύλλο αγώνα και τις εκθέσεις παρατηρητών τιμωρήθηκε με βαρύτατα πρόστιμα για όλες αυτές τις έκνομες ενέργειες και το ίδιο συνέβη και για τον αγώνα Κυπέλλου με την Καλαμάτα.
Στον πρόσφατο εκτός έδρας αγώνα με τη Λαμία λόγω της εγγύτητας της πόλης οι ίδιοι άνθρωποι με τους ίδιους επικεφαλής και με την παρότρυνση διαφόρων που αυτοαποκαλούνται θεματοφύλακες της ΑΕΛ επεχείρησαν να προσεγγίσουν την πόλη της Λαμίας μαζικά και οργανωμένα και όταν έγιναν αντιληπτοί από τις αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Φθιώτιδας ακινητοποιήθηκαν επί της παλαιάς εθνικής οδού, όπου και συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε και σε 4 συλλήψεις (μεταξύ των οποίων και 2 ανηλίκων)και εν τέλει μετά από πολύ ώρα αποκλεισμού του εθνικού δικτύου αποχώρησαν.
Επίσης στον πρόσφατο εκτός έδρας αγώνα στο Βόλο 10 εξ αυτών κατάφεραν να παρεισφρήσουν στο γήπεδο και να λάβουν θέση στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού Σταδίου και εν τέλει κατάφεραν με τις αποδοκιμασίες τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κατά της ιδιοκτησίας της ΠΑΕ ΑΕΛ να προκαλέσουν εκνευρισμό στους παριστάμενους, αλλά και στους αθλητές μας.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματος σας καλεί όπως ΑΠΟΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΟ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΙ προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες και στον κατάλληλο σχεδιασμό, ώστε τα μέτρα τάξης που θα ληφθούν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας για τον μεθαυριανό αγώνα να είναι τα κατάλληλα για την αποτροπή εκνόμων ενεργειών, στον εν γένει περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, ειδικά στην Ανατολική Κερκίδα (θύρες 3 έως 10), καθώς επίσης και στα εκδοτήρια του γηπέδου όπου θα προσέρχονται αυτές οι ομάδες ατόμων ειδικά όσο θα πλησιάζουμε στην έναρξη του αγώνα ΚΑΙ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ στην περίπτωση που αυτή με τις ενέργειες, παραλείψεις ή αστοχίες της επιτρέψει τη συγκέντρωση αυτών των ατόμων ή οδηγήσει την πορεία των εγκληματικών και παραβατικών αυτών προσωπικοτήτων εντός του AEL FC ARENA και προκληθεί ένταση και επεισόδια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βαρύτατη τιμωρία της ομάδος μας είτε με χρηματικό πρόστιμο είτε με τιμωρία της έδρας, γεγονός που θα οδηγούσε στην οικονομική και αγωνιστική καταστροφή στην κρίσιμη αυτή καμπή της τελικής ευθείας του Πρωταθλήματος.
Τέλος ζητούμε από την Υπηρεσία σας και τους αστυνομικούς χειριστές του κλειστού κυκλώματος καταγραφής του γηπέδου να εστιάσουν με τις κάμερες στα σημεία ενδιαφέροντος που αναφέρουμε ώστε να μας παραδοθούν στο τέλος το βίντεο και οι φωτογραφίες όσων παραβούν το Νόμο.



Ανακοίνωση
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020


Ο δικηγόρος Αθηνών Παρασκευάς Ατλαμαζόγλου κοινοποίησε στην ΠΑΕ ΑΕΛ, αυτήν που ιδρύθηκε από την ερασιτεχνική ΑΕΛ το 2014, τις μετοχές τις οποίες αγόρασε η εταιρεία «ΑΝΙΚΗΤΟ ΑΛΟΓΟ» τον Ιούλιο του 2015 από τον Βαγγέλη Πλεξίδα, που ανήκει στον Αλέξιο Κούγια, την απαίτηση του Χρυσόστομου Μιχαηλίδη, του παλιού τερματοφύλακα της ΑΕΚ και της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 (ιδιοκτησίας του Κωνσταντίνου Πηλαδάκη) εξώδικη δήλωση – γνωστοποίηση – πρόσκληση με την οποία ζητεί να του καταβάλλουμε το ποσό των 195.253,60€, τα οποία ουδέποτε πληρώθηκε ενώ εργάσθηκε στην ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 (ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Πηλαδάκη) και ουδέποτε του καταβλήθηκαν.

Αναμένουμε ανακοίνωση από την ερασιτεχνική ΑΕΛ και εκπομπές από τους τότε εκπροσώπους του κ. Πηλαδάκη, κ.κ. Τσούμαρη και Γεωργούλα, στις εκπομπές τους στο ράδιο - πατάρι, ιδιοκτησίας του ακινήτου και του χώρου του γνωστού αρχηγού του παράνομου στοιχήματος στην Λάρισα.

Στην τελευταία εκδήλωση μάλλον παραλείψατε να βραβεύσετε κάποιον για άλλη μία φορά, για τα όσα προσέφερε στην ΑΕΛ, ανεξαρτήτως αν τον βρίζατε όλοι σας πριν.
Την εξώδικη δήλωση – γνωστοποίηση – πρόσκληση ο δικηγόρος του Μιχαηλίδη την απέστειλε και στην Διεύθυνση Αδειοδότησης της ΕΠΟ, ώστε να μην αδειοδοτηθούμε.




Το Διαιτητικό ενεργοποίησε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών στην ΠΑΕ ΑΕΛ

Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ ενεργοποίησε σε βάρος της ΑΕΛ ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών για οφειλές στον ποδοσφαιριστή Βέλα Τζούνιορ. Η ΑΕΛ έχει προθεσμία για να εξοφλήσει τον Βραζιλιάνο και να μην υποστεί βαθμολογικές συνέπειες.

Αναλυτικά:
Ενεργοποίησε σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΛ την επιβληθείσα με την υπ’ αριθμ. 13/2020 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του ποδοσφαιριστή VELA JUNIOR, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 188/2019 τελεσίδικης απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο., εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από της επομένης ημέρας της κοινοποιήσεως της παρούσας αποφάσεως.

Ανέβαλε την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αίτησης του ποδοσφαιριστή Leandro Sales de SANTANA κατά της ΠΑΕ ΑΕΛ, προκειμένου στη νέα συζήτηση της υπόθεσης παραστεί ο αιτών για να εκθέσει τις απόψεις του επί των ειδικότερα αναφερόμενων στο σκεπτικό της παρούσας από 17.02.2020 και από 19.02.2020 κατατεθέντων εγγράφων υπομνημάτων της ΠΑΕ ΑΕΛ.




Ο Γραμμένος συνεχάρη τον Ολυμπιακό για την πρόκριση στους "16" του Γιουρόπα Λιγκ

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννη Μώραλη, επ ευκαιρία της πρόκρισης του Ολυμπιακού στους «16» του UEFA Europa League σε βάρος της Άρσεναλ.

«Εκ μέρους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και προσωπικά, καθώς και του συνόλου του ποδοσφαιρικού κόσμου της χώρας, σας εκφράζω τα θερμά συγχαρητήριά μας για την εξαιρετική εμφάνιση και πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση του UEFA Europa League. 
Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και ανάλογες διακρίσεις στη συνέχεια της διοργάνωσης».




Με τη Γουλβς του Ντάνιελ Ποντένσε κληρώθηκε στους "16" του Europa League o Ολυμπιακός

Ακόμη μία αγγλική ομάδα στο δρόμο του Ολυμπιακού. Μετά την Τότεναμ στους ομίλους του Champions League και την Άρσεναλ στους «32» του Europa League οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη Γουλβς.

Μάλιστα θα βρουν απέναντί τους τον μέχρι πριν ένα μήνα παίκτη τους, Ντανιέλ Ποντένσε, που μεταγράφηκε τον Ιανουάριο στους «λύκους». Η πρώτη αναμέτρηση θα γίνει στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», στις 12/3, και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (19/3) στο «Μολινό».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ «16»:

Μπασακσεχίρ – Κοπεγχάγη
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Γουλβς
Ρέιντζερς – Λεβερκούζεν
Bόλφσμπουργκ – Σαχτάρ
Ίντερ – Χετάφε
Σεβίλλη – Ρόμα
Άιντραχτ/Ζάλτσμπουργκ – Βασιλεία
ΛΑΣΚ Λιντς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

O μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου στο Stadion Energa του Γκντανσκ της Πολωνίας.




Βαθιά ανάσα για την Ελλάδα στο ranking της UEFA μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού

Η νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Αρσεναλ έδωσε βαθιά ανάσα στη βαθμολογία της Ελλάδας στο ranking της UEFA. Η Ελλάδα μπορεί να παραμένει 17η, ωστόσο με την παρουσία του Ολυμπιακού στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, έχει πλέον το δικαίωμα να κυνηγήσει την 16η Κύπρο και παράλληλα διατήρησε την απόστασή της από την Ελβετία, η οποία με την πρόκριση της Βασιλείας επί του ΑΠΟΕΛ με κυνηγάει.

Το θετικό για την Ελλάδα είναι πως Κύπρος και Τσεχία δεν έχουν πλέον άλλους ενεργούς εκπροσώπους, ωστόσο θα χρειαστεί νέα υπέρβαση από τον Ολυμπιακό για να φτάσει η Ελλάδα στην 15η θέση προκειμένου να μην χάσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο τη μεθεπόμενη σεζόν. Η Σκωτία συνεχίζει με τη Ρέιντζερς και η Δανία με την Κοπεγχάγη.

Η βαθμολογία

13η Δανια 28.250 (1/4)
14η Σκωτία 27.875 (1/4)
15η Τσεχία 27.300 (0/5)
16η Κύπρος 26.750 (0/4)
17η Ελλάδα 26.100 (1/5)
18η Σερβία 25.500 (0/4)
19η Ελβετία 25.200 (1/5)
20η Κροατία 24.875 (0/4)

Τι σημαίνει η κάθε θέση για την σεζόν 2021/2022
Η 15η θέση
Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο τρίτος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League
Ο τέταρτος και ο πέμπτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

Η 16η και η 17η θέση
Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League
* Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League

Η 18η θέση και κάτω (μέχρι την 28η δεν αλλάζει κάτι)
Ο πρωταθλητής στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League
* Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου