Παρασκευή 29 Μαΐου 2020


Γαβριηλίδης: Ενόψει εκλογών κάποιοι παραιτούνται, κάποιοι αυτοπροτείνονται

Για το θέμα της συνέχισης του κυπέλλου και των εκλογών της ΕΠΟ μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και τον Άγγελο Στίμο, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης και πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου, Μάνος Γαβριηλίδης.
Τάχθηκε υπέρ της διενέργειας εκλογών στην ΕΠΟ το καλοκαίρι και πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Μεταξύ άλλων δήλωσε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ o κ.Γαβριηλίδης: 

Για τη συνέχιση του κυπέλλου: Από τη στιγμή που ξεκινά η Σούπερ Λιγκ επιβάλλεται να γίνουν οι αγώνες του κυπέλλου. Οι ημερομηνίες θα βγουν πιθανόν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
 Η έδρα του τελικού είναι αίνιγμα.
Αν προκύψει ζευγάρι από τη βόρεια Ελλάδα μπορεί ο τελικός να γίνει στη Θεσσαλονίκη. Όπως είναι τώρα τα πράγματα θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Μακάρι να έχει κόσμο. Το πιο ασφαλές γήπεδο είναι το ΟΑΚΑ. Για τα θέματα αυτά θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Για την ημερομηνία των εκλογών και την υποψηφιότητα της διοίκησης: Σωστό θα είναι η διοίκηση της ΕΠΟ να εκλέγεται πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων. Ο καθένας θ’ αποφασίσει τι θα κάνει.
Κάποιοι παραιτούνται, κάποιοι αυτοπροτείνονται. Οσοι θέλουν μπορούν να βοήθησουν, όσους δεν τους εκφράζει ας μην ασχοληθούν.



H μέγιστη προσέλευση σε κάθε γήπεδο της Super League, αν επιτραπεί η παρουσία θεατών


Οι ομάδες της Super League στην σημερινή συνεδρίαση της Super League συζήτησαν για να αιτηθούν στην Κυβέρνηση την παρουσία κόσμου στο 20% της χωρητικότητας των γηπέδων, μία πρόταση που έγινε από την πλευρά του ΟΦΗ.
Η πρόταση ψηφίστηκε από τις υπόλοιπες ομάδες και αναμένεται να κατατεθεί αίτημα στην κυβέρνηση από την Super League για την παρουσία ολιγάριθμων οπαδών στις εξέδρες.

Εφόσον λοιπόν αυτό γίνει αποδεκτό, οι ομάδες θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν τους εξής αριθμούς θεατών στις έδρες τους με βάση την συνολική χωρητικότητα των εδρών τους:

Ολυμπιακός 6.423 , ΠΑΟΚ 5.740  ,ΑΕΚ 13.923  OAKA  , Άρης 4.560

Παναθηναϊκός 13.923  OAKA  , ΟΦΗ 1.817  , ΑΕΛ 3.223 , Παναιτωλικός 1.046

Βόλος 4.540 , Αστέρας Τρίπολης 1.485  , Λαμία 1.100  , Ξάνθη 1.484

Πανιώνιος 2.340  , Ατρόμητος 2.010




''Με Έλληνες διαιτητές οι δύο πρώτες αγωνιστικές, χωρίς γραμμή οφσάιντ το VAR''


O πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος, παραχώρησε συνέντευξη στο ”Metropolis 95,5” όπου μίλησε για την σημερινή τηλεδιάσκεψη του ΔΣ της Super League αλλά και το ενδεχόμενο να υπάρξει απόφαση για την παρουσία κόσμου στα γήπεδα μετά την επανέναρξη

Aναλυτικά όσα είπε:

Για την τηλεδιάσκεψη της Σούπερ Λιγκ: «Εγινε η κλήρωση των πλέι άουτ και βγήκε το πρόγραμμα των πλέι οφ. Το σημαντικό ήταν να ξεκινήσουμε και πως ξεκινάμε υγιείς, οι ομάδες δείχνουν να μην έχουν κανένα πρόβλημα. Ηταν απόφαση της ΚΕΔ και της ΕΠΟ να μπουν Ελληνες διαιτητές στις πρώτες δύο αγωνιστικές, ελπίζουμε να δείξουν ότι αξίζουν. Οσον αφορά την γραμμή του οφσάιντ, αφού παίξαμε έτσι όλη τη χρονιά ας την ολοκληρώσουμε έτσι και του χρόνου βλέπουμε. VAR θα υπάρχει κανονικά».

Για την πρόταση του ΟΦΗ για 20% του κόσμου στα γήπεδα: «Συζητήθηκε, αλλά δεν πάρθηκε κάποια απόφαση γιατί το πρωταρχικό είναι να είμαστε ασφαλείς και να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα. Θα είμαστε χωρίς κόσμο τουλάχιστον στην αρχή».




Μπέος: ''Η ομάδα του Βόλου πωλείται, αλλά δεν φεύγει από τον Βόλο' 



Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, τόνισε σε συνέντευξη στο Astra TV ανάμεσα σε άλλα πως η ομάδα του Βόλου δεν θα αλλάξει έδρα και διευκρίνισε ότι πωλείται η ΠΑΕ και όχι το ΑΦΜ της ομάδας.

«Η ομάδα πωλείται, όχι το ΑΦΜ της. Η ομάδα δεν φεύγει από τον Βόλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.




Επίσημο: Στις 20 Ιουνίου ξεκινάει η Serie A!

Αίσιο αποτέλεσμα είχε η συνάντηση του Υπουργού Αθλητισμού της Ιταλίας με τους παράγοντες της Serie A. 
Όπως έγινε γνωστό η επανέναρξη του πρωταθλήματος θα γίνει στις 20 Ιουνίου, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα θα διεξαχθούν οι αγώνες του κυπέλλου. 

Το μόνο που απομένει είναι η συγκατάθεση του πρωθυπουργού της χώρας, Τζιουζέπε Κόντε, για το οριστικό χρονοδιάγραμμα της επιστροφής στη δράση.

«Ήταν πολύ χρήσιμη η σημερινή συνάντηση. Το ποδόσφαιρο επιστρέφει ξανά. Όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα επανεκκινήσει στις 20 Ιουνίου, ενώ πιθανώς να γίνουν οι αγώνες κυπέλλου στις 13 και στις 17 Ιουνίου»,
 δήλωσε ο Υπουργός Αθλητισμού, Βιτσέντζο Σπανταφόρα, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό.



Οριστικό: Η Premier League επιστρέφει στις 17 Ιουνίου !

Επιβεβαιώθηκε και επίσημα η επιστροφή των αγώνων της Premier League, η οποία θα γίνει την Τετάρτη 17 Ιουνίου!

Όπως ανακοίνωσε η λίγκα, στην συγκεκριμένη ημερομηνία θα διεξαχθούν οι εξ αναβολής αναμετρήσεις Άστον Βίλα-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ, ενώ δύο ημέρες μετά ξεκινάει το πλήρες πρόγραμμα των αγωνιστικών.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως τα ματς θα μεταδοθούν από τους τηλεοπτικούς παρόχους με τους οποίους υπάρχει συνεργασία, ενώ όπως είναι φυσικό και τα 92 παιχνίδια θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Τέλος, ανακοινώθηκαν και οι ώρες που θα έχουμε σέντρα στους αγώνες, με τους μετόχους της Premier League να προχωρούν σε αλλαγές. Όπως ανακοινώθηκε τα ματς του Σαββατοκύριακου θα διεξάγονται σε τέσσερις διαφορετικές ζώνες.

Αναλυτικά:
Παρασκευή: 22:00 ώρα Ελλάδας
Σάββατο: 14:30, 17:00, 19:30, 22:00 ώρα Ελλάδας
Κυριακή: 14:00, 16:00, 18:30, 21:00 ώρα Ελλάδας
Δευτέρα: 22:00 ώρα Ελλάδας
Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη: 20:00 και 22:00 ώρα Ελλάδας




Συνεδριάζει την Τετάρτη (3/6) το Δ.Σ της Ένωσης SL2/FL για επανέναρξη και αναδιάρθρωση


Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει πως την Τετάρτη (3/6) θα πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο με θέμα την ημερομηνία επανέναρξης του πρωταθλήματος εξέδωσε η Super League 2.

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ της Super League 2 και της Football League αναμένεται να συζητήσουν τα θέματα της επανέναρξης της δεύτερης κατηγορίας αλλά και της αναδιάρθρωσης που ζητάνε οι σύλλογοι της τρίτης κατηγορίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε πως την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 και ώρα 14:00 στα γραφεία της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας (Θεμιστοκλέους 42, 4ος όροφος), θα πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο με τα εξής θέματα:

1. Ενημέρωση για την συνάντηση με ΠΣΑΠ

2. Ενημέρωση σχετικά με την τηλεδιάσκεψη της Υγειονομικής Επιτροπής SL 2

3. Συζήτηση για ημερομηνία έναρξης Πρωταθλήματος SL 2

4. Συζήτηση σχετικά με πρόταση της FL για τροποποίηση της προκήρυξης
του πρωταθλήματος της Football League

5. Συζήτηση σχετικά με την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων (σχετική
εισήγηση ΠΑΕ Football League)

6. Διάφορα θέματα





Πράσινο φως για ομαδικές προπονήσεις στη Super League 2

Μετά την Super League 1, όπως όλα δείχνουν, και η Super League 2 δείχνει έτοιμη να ξεκινήσει ώστε το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί στον αγωνιστικό χώρο. Το υφυπουργείο Αθλητισμού απάντησε θετικά στο αίτημα της Ένωσης, για ομαδικές προπονήσεις και κατ' επέκταση τη συνέχιση του πρωταθλήματος. 

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, οι δύο αγωνιστικές που απομένουν και τα πλέι οφ θα διεξαχθούν κανονικά, παρά το γεγονός ότι οι ομάδες αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα, ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σήμερα  θα γίνει σύσκεψη μελών με τηλεδιάσκεψη υπό τον πρόεδρο της διοργανώτριας Λεωνίδα Λεουτσάκο, με βασικό θέμα συζήτησης την ημερομηνία της επανέναρξης του πρωταθλήματος.




Πουλήθηκε η Forthnet με 45 εκατ. ευρώ

Έκλεισε η συμφωνία μεταξύ των τραπεζών Πειραιώς, Εθνική και Alpha και της BC Partners για την πώληση της Forthnet, με την υπογραφή σύμβασης η οποία τελεί υπό την αίρεση των αρμόδιων αρχών.

Η BC Partners αγοράζει την ελληνική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία μέσω της θυγατρικής της United Group με τίμημα  45 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία προβλέπει γενναίο «κούρεμα» των δανειακών της υποχρεώσεων συνολικού ύψους 297,8 εκατ. ευρώ (42,8 εκατ. το μετατρέψιμο ομολογιακό και 255 τα υπόλοιπα ομολογιακά), καθώς και μια μικρή ενδιάμεση χρηματοδότηση (έως να αναλάβει τη διοίκηση ο νέος μέτοχος) της τάξης των 5 εκατ. ευρώ.

Η εξαγορά της Forthnet αναμένεται να έχει άμεσες επιπτώσεις και στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς οι νέοι ιδιοκτήτες θα εξετάζουν κατά πόσον θα πρέπει να επενδύσουν στο προϊόν με τα δεδομένα που θα ανακύψουν.

Η BC Partners, ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά επενδυτικά κεφάλαια με 113 επενδύσεις σε 18 χώρες, συνολικής αξίας 145 δισ. ευρώ, εξαγόρασε την United Group το 2019 από την KKR, έναντι περίπου 2,6 δισ. ευρώ.

Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της BC Partners, ο Νίκος Σταθόπουλος, έγινε γνωστός στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά όταν το 2004, τότε με την APAX Partners, εξαγόρασε την ΤΙM Hellas, σήμερα Wind Ελλάς, που αργότερα πουλήθηκε στον Αιγύπτιο επιχειρηματία Σαουίρις και από αυτόν πέρασε στους σημερινούς μετόχους της.




Γ' Εθνική: Ανοδος για τους οχτώ πρώτους, πέφτουν όσοι είχαν μαθηματικά υποβιβαστεί


Στη συνεδρίαση της Παρασκευής (29/5) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ προχώρησε στην τροποποίηση του κανονισμού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και επικύρωσε την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία και των οχτώ ομάδων που πρώτευσαν στους αντίστοιχους ομίλους της Γ’ Εθνικής.

Μετά από αυτήν την απόφαση, οι Πανσερραϊκός, Αλμωπός Αριδαίας, Πιερικός, ΑΕΠ Κοζάνης, Καλλιθέα, Ρόδος, Αστέρας Βλαχιώτη και Επισκοπή, προβιβάζονται και επίσημα στην παραπάνω κατηγορία.

Μένει πλέον να φανεί αν τη νέα σεζόν θα αγωνιστούν στη Football League ή σε μία νέα Β’ Εθνική, με δύο ομίλους (Νότιο-Βόρειο) και 32 ομάδες, εφόσον βέβαια προκριθεί η λύση της αναδιάρθρωσης.

Σε ό,τι αφορά τον υποβιβασμό, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να υποβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, μόνο οι ομάδες που δεν είχαν μαθηματικές ελπίδες σωτηρίας τη στιγμή που διεκόπησαν τα πρωταθλήματα.



Βαριά χρηματική "καμπάνα" στον ΠΑΟΚ, μειώθηκε το πρόστιμο στον Παναθηναϊκό


Με βαρύ πρόστιμο 30.000 ευρώ τιμώρησε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για όσα συνέβησαν στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Επέβαλε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ χρηματική ποινή 30.000 € (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός).

Επέβαλε στον Αιολικό χρηματική ποινή 500 € (αγώνας Γ’ Εθνικής Αιολικός-Κιθαιρών).

Επέβαλε στον Πανθηραϊκό χρηματική ποινή 250 € (αγώνας Γ’ Εθνικής Πανθηραϊκός-Καλλιθέα).

Από τη μεριά της, η Επιτροπή Εφέσεων, μείωσε το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στον Παναθηναϊκό για τον εντός έδρας αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Πρωτοβάθμια οι “πράσινοι” είχαν τιμωρηθεί με 25.000 ευρώ πρόστιμο, το οποίο στην Εφέσεων έγινε 7.500.

Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων:

Εξαφάνισε την εκκαλουμένη με αριθμ. 100/2020 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ κατά το κεφάλαιο που αφορά το ύψος της χρηματικής ποινής που επιβλήθηκε σε βάρος της εκκαλούσας και ως προς τον καθορισμό συνολικής χρηματικής ποινής. 

Επέβαλε σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: α) χρηματική ποινή 5.000 € για παράβαση του άρθρου 15 παρ. 1 περ. α, β και γ του ΠΚ της ΕΠΟ, ήτοι για τη χρήση λέιζερ σε βάρος αντίπαλων ποδοσφαιριστών, ανάρτηση πανό με υβριστικό περιεχόμενο και εκφώνηση υβριστικών συνθημάτων 
και β) χρηματική ποινή 5.000 € για παράβαση του άρθρου 15 παρ. 2α και β του Π.Κ, δηλαδή για άναμμα πυρσών, βεγγαλικών και κροτίδων, πράξη την οποία τέλεσε κατ’ εξακολούθηση και καθ’ υποτροπήν. Καθορίζει συνολική χρηματική ποινή για όλες τις πράξεις το ποσό 7.500 € (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ).




Διαιτητές SL1 προς ΕΠΟ: "Δεν αποδεχόμαστε καμία μείωση των αμοιβών μας"


Οι διαιτητές της Super League 1 με επιστολή τους στην ΕΠΟ ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να δεχθούν καμία περαιτέρω μείωση αποδοχών.

Υπενθυμίζεται, ότι η SL1 κατέθεσε αίτημα στην ΕΠΟ για μείωση των εξόδων διαιτησίας στους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ, ωστόσο το θέμα μετατέθηκε για την επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, δεδομένου ότι οι διαιτητές διεμήνυσαν πως δεν συναινούν σε μείωση της αμοιβής τους.

Αναλυτικά όσα αναφέρουν οι διαιτητές της SL1:

«Ως πολίτες σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς της κοινωνίας που έχουν πληγεί από την πανδημία, που εδώ και 4 μήνες έχει επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο, κατανοούμε τις δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε κάθε κομμάτι του χώρου του ποδοσφαίρου (οικονομικά, οργανωτικά κ. ά.) είμαστε διαθέσιμοι να προσφέρουμε όσο μπορούμε από τη δική μας μεριά.

Κάνουμε πολλές προσπάθειες να είμαστε έτοιμοι σε υψηλό επίπεδο για να αντεπεξέλθουμε στις τεράστιες απαιτήσεις που θα υπάρξουν στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Συνυπολογίζοντας ότι εδώ και δύο χρόνια έχουμε δεχτεί έμμεση μείωση των αμοιβών πληρώνοντας εξ ολοκλήρου το εργόσημο (-25%), το οποίο παρακρατείται από τις αμοιβές μας, πληρώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές στη συνέχεια (-22%), πληρώνοντας ποσοστά στις Ενώσεις μας (-15%), η τελική αμοιβή ενός διαιτητή ανέρχεται κάτω του μισού από την αρχική αμοιβή του εξοδολογίου. Επίσης ένας διαιτητής έχει και τα πάγια έξοδα ανά μήνα (γυμναστής, φυσιοθεραπευτής, αθλητικό υλικό, εξετάσεις, διατροφή).

Εχοντας τα παραπάνω δεδομένα, η απόφαση του σώματος των διαιτητών και βοηθών διαιτητών Super League είναι να μην προτείνουμε και να μην αποδεχθούμε καμία μείωση των αμοιβών μας για να μπορούμε να σταθούμε με αξιοπρέπεια στα γήπεδα και να ανταπεξέλθουμε στις πολλές απαιτήσεις που υπάρχουν».




Εγκρίθηκαν όλες οι αλλαγές που αιτήθηκε η SL1 με εξαίρεση τα έξοδα διαιτησίας


Όλες οι αλλαγές, πλην μίας, που πρότεινε η Super League 1 εν όψει πλέι οφ, εγκρίθηκαν από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, στη συνεδρίαση της Παρασκευής (29/5). Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνεται το δικαίωμα για πέντε αλλαγές κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων, οι αποστολές 20 ποδοσφαιριστών, από 18 που ήταν μέχρι πρότινος και το cooling break.
Το μόνο αίτημα που δεν εγκρίθηκε ήταν η μείωση των εξόδων διαιτησίας στους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ. Το θέμα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Αναλυτικά τα αιτήματα που εγκρίθηκαν:
* Αντικατάσταση μέχρι πέντε (5) ποδοσφαιριστών σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ, σύμφωνα με τη σχετική ειδική εγκύκλιο της IFAB.
Προβεβλημένοι σύνδεσμοι
* Αύξηση του αριθμού των αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών που κάθονται στον πάγκο της ομάδας από επτά (7) σε εννιά (9), άρα το δικαίωμα δήλωσης να επεκτείνεται σε επίπεδο εικοσάδας (20) αντί δεκαοκτάδας (18).
* Πραγματοποίηση διαλειμμάτων για ανάκτηση δυνάμεων σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ 2019-20, σύμφωνα και με όσα ορίζονται στους Κανόνες παιχνιδιού.
* Παράταση της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.
* Παράταση της προθεσμίας κοινοποίησης της ημερομηνίας έναρξης του Πρωταθλήματος της νέας αγωνιστικής περιόδου 2020-21 μέχρι τις 30/6/20, σύμφωνα με το Άρθρο 3 παρ. 3β του ΚΑΠ και κατ’ επέκταση την παράταση της κατάθεσης του ετήσιου συνοπτικού προγράμματος αγώνων μέχρι τις 30/7/20.
* Απαλλαγή κατ’ εξαίρεση της κατάθεσης παραβόλων για την τροποποίηση των συμβολαίων ποδοσφαιριστών/προπονητών, προς εφαρμογή του ειδικού θεσμικού πλαισίου που έθεσε η FIFA και υιοθέτησε η ΕΠΟ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.



Αίτημα Λαουτσάκου για εξαίρεση των ΠΑΕ της SL 2 από την αδειοδότηση


Επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία ζητάει την εξαίρεση των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 από τη διαδικασία της αδειοδότησης έστειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2 – Φούτμπολ Λιγκ, Λεωνίδας Λεουτσάκος, επικαλούμενος την πανδημία του κορωνοϊού,

Το θέμα θα συζητηθεί στη σημερίνη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.
Όπως αναφέρει το SDNA, εντύπωση προκαλεί ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ που θα προβιβαστούν αφού η διαδικασία αδειοδότησης προβλέπεται και γι’ αυτές.



Συλλυπητήρια δήλωση κ. Αλέξη Κούγια για το θάνατο του Νίκου Ζουμπογιώργου

Νιώθω την ανάγκη να αποχαιρετίσω με δυο λόγια έναν από τους ανθρώπους που διαμόρφωσαν την άποψη μου για τη Δημοκρατία και το ποδόσφαιρο, τον Νίκο τον Ζουμπογιώργο.
Ήταν ένας από τους ανθρώπους που με διαμόρφωσε και πολιτικά και ποδοσφαιρικά, αφού μόλις είχα βγει μετά από 3 χρόνια παραμονής στο νοσοκομείο και τον συνάντησα όντας τελειόφοιτος της Νομικής μαζί με μια παρέα Παναθηναϊκών της πλατείας Βικτωρίας στην καφετέρια του Μίμη Δομάζου.
Πέρασα μαζί του όλα τα χρόνια της μετεφηβικής μου ηλικίας και τα πρώτα χρόνια της δικηγορίας μου κάθε βράδυ συζητώντας για τη Χούντα και τους διωγμούς των δημοκρατών αξιωματικών της Αεροπορίας και του Στρατού και της προσωπικής σχέσεως του μαζί τους στα χρόνια της δικτατορίας, λόγω της συμμετοχής του στην υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ.
Τον ξανασυνάντησα μετά από χρόνια ως δικηγόρος των διαιτητών Δημητριάδη και Γερμανάκου στην υπόθεση Κιάππε, στη γνωστή υπόθεση πλαστογραφίας της επιστολής Δημητριάδη προς την UEFA και είχα από τότε μαζί του διαρκή επαφή, ακόμη κι όταν όλοι τον εγκατέλειψαν.
Ο Νίκος ήταν ένας αγνός δημοκράτης, που ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ήταν αδερφικός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αδερφικός φίλος των Γιώργου και Θόδωρου Βαρδινογιάννη και γι αυτό έφυγε από τη ζωή πάμπτωχος και μόνος, εν αντιθέσει με κάποια λαμόγια του «βαθέως ΠΑΣΟΚ», που χωρίς καμία αντιστασιακή δράση αυτοαναγορεύτηκαν αντιστασιακοί, έκαναν επάγγελμα τους το ΠΑΣΟΚ, έγιναν πάμπλουτοι χωρίς να δουλέψουν ούτε μια μέρα με πολιτικοεπιχειρηματικές κομπίνες και σήμερα εμφανίζονται σε πολιτικές εκπομπές ως μυαλοπώληδες, που δήθεν μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά μας να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.
Λυπάμαι, γιατί λόγω της παρουσίας μου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου στην υπόθεση ανθρωποκτονίας της «Μαύρης Χήρας» που κατηγορείται ότι σκότωσε τον καπετάνιο σύζυγό της, δεν θα είμαι παρών στο κοιμητήριο Παπάγου για να τον αποχαιρετίσω.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.



Βόμβες Κούγια για NOVA, Μπουτσικάρη, Γιάννη Παπαδόπουλο και Λίγκα

Με μια μακροσκελή δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΛ, ο Αλέξης Κούγιας γνωστοποίησε την πώληση της Forthnet σε κορυφαίο fund και έριξε… βόμβες για το παρασκήνιο γύρω από την προεδρία της Λίγκας με βολές κατά των Μπουτσικάρη και Γιάννη Παπαδόπουλου.
Τέλος, ο ιδιοκτήτης της Λάρισας, τονίζει πως θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος της Super League αφού όπως αναφέρει έχει ξοδέψει εκατομμύρια, για το πάθος του για το ποδόσφαιρο, όλα αυτά τα χρόνια.

Προσωπική δήλωση κ. Αλέξη Κούγια

Σήμερα είναι περίεργη ημέρα, αφού κηδεύτηκε ο επί 50 χρόνια φίλος μου Νίκος Ζουμπογιώργος και δεν ήμουν εκεί να τον αποχαιρετίσω, αφού υπηρετούσα το λειτούργημα μου στο Ναύπλιο σε πολύ δύσκολη υπόθεση που δεν ήταν δυνατόν να απουσιάσω, αλλά πριν από λίγο ο επίσης πλέον ειλικρινής φίλος μου και φίλος της ΑΕΛ, CEO της Nova Πάνος Παπαδόπουλος, με γέμισε χαρά γιατί με προσωπικό του μήνυμα μου έκανε γνωστό ότι οι υπεράνθρωπες προσπάθειες τις οποίες έκανε αυτός με τους συνεργάτες του για την οικονομική εξυγίανση της Forthnet, στην οποία ανήκει και η πλατφόρμα της Nova, είχαν αίσιο τέλος, αφού πλέον όλος ο όμιλος της Forthnet μεταβιβάστηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα fund παγκοσμίως την BC Partners.
Κατόπιν αυτής της εξελίξεως κατέρρευσαν όλα τα σχέδια όλων αυτών που ευελπιστούσαν στην κατάρρευση της Nova και «πουλούσαν» στις ΠΑΕ, που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, ακόμη και για να καθορίσουν τις εκλογές για τη θέση του Προέδρου της Super League τη δημιουργία κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μέσω άλλης εταιρείας, η οποία έχει συνδρομητική πλατφόρμα, προτείνοντας μάλιστα ως υποψήφιο Πρόεδρο τον πρώην ασκούμενο δικηγόρο του φίλου μου δικηγόρου Γιάννη Μαρκουλάκου, ο οποίος υπερασπίστηκε τον Γιώργο Τσακογιάννη στην υπόθεση Koriopolis, για να μην εκλεγώ εγώ Πρόεδρος στην Super League και αυτομάτως καταστώ Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, όποια κι αν είναι η νέα διοίκηση της ΕΠΟ.
Για να αντιληφθούν όλοι το τι βρώμικα παιχνίδια παίζονται και το πόσο θέλουν να υποβαθμίσουν τη θέση του Πρόεδρου της Super League, το συγκεκριμένο αυτό προτεινόμενο πρόσωπο, το οποίο δυστυχώς είναι και Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το είχε βάλει ο Γιάννης Παπαδόπουλος ως δικηγόρο του παλιού γενικού αρχηγού της βρωμερής ομάδας της Ηλιούπολης Πέτρου Σταθάκη, προσωπικού φίλου του Κυριάκου Θωμαϊδη, μόνιμα καλεσμένου στις εκπομπές του στον ΣΚΑΪ, όταν έστησαν όλοι μαζί με μια μαϊμού κασέτα τη δήθεν δωροδοκία της Παναχαϊκής στον Ολυμπιακό Χερσονήσου, όταν η Παναχαϊκή είχε ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα, με μοναδικό στόχο να μην είμαι εγώ μάρτυρας κατηγορίας στο Koriopolis.
Το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι ο τώρα Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ είναι γνωστό σε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα ότι είναι από το 2012 αδελφικός φίλος του Γιάννη Παπαδόπουλου, του πιο στενού συνεργάτη του Δημήτρη Μελισσανίδη, ουσιαστικού προϊσταμένου του Μηνά Λυσάνδρου στην ΑΕΚ (αυτός είναι που τον σύστησε στον Μελισσανίδη και τον έκανε Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΕΚ και Πρόεδρο της Super League) και μου είναι αδιανόητο το πως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος του επιτρέπει να τηλεφωνεί σε ιδιοκτήτες ΠΑΕ για να τον ψηφίσουν, χρησιμοποιώντας ως μοναδικό στοιχείο της ποδοσφαιρικής προσωπικότητος του, όπως μου είπε μεταξύ άλλων και ο ιδιοκτήτης του Άρη Θόδωρος Καρυπίδης σε χθεσινή μας τηλεφωνική επικοινωνία, όχι ότι είναι Αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, αλλά ότι είναι αδελφικός φίλος με τον Γιάννη Παπαδόπουλο.
Δυστυχώς για αυτούς, μετά τη σημερινή εξέλιξη και την οριστική τηλεοπτική παντοδυναμία πλέον της Nova στο χώρο του εγχωρίου ποδοσφαίρου, τα σχέδια αυτού του βρώμικου παρασκηνίου, που από το 1996 υπό την ηγεσία του Θωμά Μητρόπουλου, του δασκάλου του Γιάννη Παπαδόπουλου, κατέστρεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο, κατέρρευσαν.
Όσο γι αυτούς που αγωνιούν για το αν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία της Super League, τους διαμηνύω ότι θα είμαι, γιατί ήμουν και είμαι πραγματικός ιδιοκτήτης επί 40 χρόνια, έχω δαπανήσει εκατομμύρια για το πάθος μου για το ποδόσφαιρο και με ενδιαφέρει η πραγματική κάθαρση του ποδοσφαίρου και όχι η δήθεν κάθαρση, αλλά και η κυριαρχία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όπως γίνεται σε όλον τον κόσμο, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για να εξαφανίσουμε όλο το βρώμικο παρασκήνιο, που από το 1996 κατέστρεψε και καταστρέφει την ωραιότερη κοινωνική εκδήλωση του κόσμου, ενώ κάνει πλούσιους τους Μητρόπουλους Παπαδόπουλους και λοιπούς και εκεί στις εκλογές για την προεδρία της Super League θα φανεί ποιες ομάδες έχουν πραγματικούς ιδιοκτήτες, που ενδιαφέρονται για ένα υγιές και ανταγωνιστικό ελληνικό ποδόσφαιρο και ποιες ομάδες, εκτός από την Ξάνθη, έχουν ηθοποιούς που κάνουν τους ιδιοκτήτες, ενώ οι ΠΑΕ ανήκουν σε άλλον ιδιοκτήτη.
Και πάλι συγχαρητήρια στον Πάνο Παπαδόπουλο και στους συνεργάτες του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου