Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

 Κούγιας: «Άλλη ομάδα με Ολυμπιακό ο ΠΑΣ, έχασε κάθε ηθικό υπόβαθρο - Η τιμή, τιμή δεν έχει»

Σαφείς αιχμές για την απόδοση των παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα στον χθεσινό επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον Ολυμπιακό άφησε ο Αλέξης Κούγιας με δήλωσή του.

Παράλληλα, κάνει σαφές ότι θα προχωρήσει στις αποκαλύψεις σχετικά με το ποιοι πήραν τον ΠΑΣ Γιάννινα το 2015.

Αναλυτικά η προσωπική δήλωση κ. Αλέξη  Κούγια:

«Παρακολούθησα χθες τον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΣ Γιάννινα και παρατήρησα ότι άλλη ομάδα ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα στον πρώτο ημιτελικό και άλλη ομάδα χθες, παρά το ότι επέστρεψαν όλοι οι ποδοσφαιριστές του.

Ο Χριστοβασίλης και η παρέα του εκεί στα Γιάννενα να γνωρίζουν ότι όταν μία ομάδα χάνει το ηθικό υπόβαθρο της, διαλύεται και αυτό έχει αποδειχθεί διαχρονικά.

Καλά είναι τα χρήματα και ο πλούτος, αλλά είτε αναφερόμαστε σε ανθρώπους, είτε σε ομάδες, η τιμή, τιμή δεν έχει.

Όσο για την αγωνία κάποιων για τα ονόματα και για το τι έγινε στις 27/2/2015 στην πώληση του 51% του ΠΑΣ Γιάννινα και το ποιος αγόρασε και το ποιοι ήταν από πίσω, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα το μάθετε αμέσως μετά το Πάσχα, αλλά μην βάζετε τους υπαλλήλους σας, που δεν τολμούν να γράψουν ούτε το ονοματεπώνυμο τους να γράφουν άρθρα σαν αυτό που έγραψε ο «Γκμοχ» στην δεύτερη σελίδα της Life Sports σήμερα.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είμαι βέβαιος ότι έχει ήδη αρχίσει την έρευνα για τις με συμβόλαια καταγγελίες μου.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα».

 

Ετοιμάζεται να φύγει και ο Μιλοσάβλιεβιτς από την ΑΕΛ


Σε πάρα πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται η ΑΕΛ, η οποία και προβάλει ως το μεγάλο φαβορί για τον υποβιβασμό. Την ίδια στιγμή στις τάξεις των «βυσσινί» φαίνεται πως υπάρχουν «τριγμοί» και μετά τον Μπεν Χατίρα που βρίσκεται προ των πυλών της εξόδου, κάτι ανάλογο είναι πιθανό να συμβεί και με τον Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς.

Ο 29χρονος Σέρβος αμυντικός χαφ, Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς, που έχει συμβόλαιο με την ΑΕΛ, μέχρι 30/06/2022, δεν υπολογίζεται από τον τεχνικό των «βυσσινί», Τζιανλούκα Φέστα, ενόψει της συνέχειας των play out και γίνεται προσπάθεια να λυθεί το συμβόλαιο του.

Ο Σέρβος χαφ είναι από τους πιο «παλιούς» παίκτες της ομάδας, φέτος έχει αγωνιστεί σε 25 παιχνίδια πρωταθλήματος και έχει συμβόλαιο για ακόμη μία σεζόν, όμως οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως ενδέχεται να αποτελέσει πρόωρα παρελθόν από τον Κάμπο και να μην αγωνιστεί στα τελευταία ματς της σεζόν.

Τέλος θυμίζουμε ότι μέχρι τώρα στα 3,5 χρόνια παρουσίας του στην ΑΕΛ, ο Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς έχει 108 συμμετοχές σε πρωτάθλημα Superleague και Κύπελλο Ελλάδας και έχει πετύχει 12 τέρματα.

 

Ανοίγει συζήτηση από τη SL2 για άνοδο και τρίτης ομάδας στη SL1


Η δράση Αυγενάκη για συγχώνευση κατηγοριών προκαλεί αντιδράσεις και η SL2 ρίχνει στο τραπέζι το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης για άνοδο τρίτης ομάδας τη νέα περίοδο.

Οι ομάδες της Super League 2 είναι στα κάγκελα για την αναδιάρθρωση που προωθεί ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και τη συγχώνευση της συγκεκριμένης κατηγορίας με την Football League.
Αντιδράσεις αφού η κατηγορία που θα δημιουργηθεί θα αποτελείται από 32 ομάδες και τα έσοδα θα μειωθούν.
Το επόμενο διάστημα όμως, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν νέα δεδομένα που θα εμπλέξουν και τη μεγάλη κατηγορία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ομάδες που επιμένουν να κατατεθεί αίτημα για αναδιάρθρωση και με την Super League 1 και αύξηση των ομάδων στην πρώτη κατηγορία για τη νέα περίοδο από0 14 σε 16 ομάδες.

Πως θα γίνει αυτό;
Με την άνοδο δύο σίγουρα ενδεχομένως και τριών ομάδων από τη Super League 2. Να ανέβουν δηλαδή απευθείας από τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία δύο ομάδες, οι δύο πρώτες της βαθμολογίας, και ο τρίτος της SL2 να δώσει μπαράζ με τον προτελευταίο της SL1.
Αυτή τη στιγμή ανεβαίνει μία ομάδα και η δεύτερη δίνει μπαράζ με τον προτελευταίο από τη SL1.

Το συγκεκριμένο σενάριο πάντως, αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στη μεγάλη κατηγορία αφού τα έσοδα για κεντρική διαχείριση (εφόσον προχωρήσει) και Στοίχημα θα μοιραστούν δια του 16 και όχι δια του 14.
Η… συνέχεια θα παιχτεί τις επόμενες ημέρες.

 

Έκλεισε ραντεβού με τον ΟΣΦΠ στον τελικό ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-1 με ανατροπή την ΑΕΚ στην Τούμπα και με συνολικό σκορ 3-1 προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έχασε πέναλτι στο 61′ με τον Βιεϊρίνια, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 70′ με κεφαλιά του Γαλανόπουλου, ωστόσο γύρισε το ματς με τα γκολ των Κρέμντσικ και Ζίβκοβιτς στο 85′ και στο 96′ αντίστοιχα.

Το πέναλτι, ο Ιταλός διαιτητής, Ντανιέλε Ντοβέρι, το υπέδειξε για μαρκάρισμα του Γαλανόπουλου πάνω στον Σβιντέρσκι. Η φάση ελέγχθηκε και από την ομάδα VAR, η οποία συμφώνησε με την αρχική απόφαση.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα και την επίμαχη φάση με το πέναλτι μετά το 2:30

Τραυματίστηκε ο Ιταλός βοηθός στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και πήρε τη θέση του ο Διαμαντόπουλος!

Δεν είναι σύνηθες να τραυματίζονται οι βοηθοί διαιτητές, ωστόσο στον ημιτελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, στην Τούμπα, συνέβη και αυτό.

Συγκεκριμένα, στο 75ο λεπτό ο πρώτος βοηθός διαιτητή, Μάουρο Βιβέντσι, ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι και ενημέρωσε τον ρέφερι Ντανιέλι Ντόβερι ότι δεν μπορεί να ολοκληρώσει την αναμέτρηση. Ως εκ τούτου, ο τέταρτος διαιτητής, Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, αντικατέστησε τον Ιταλό βοηθό για να συνεχιστεί η αναμέτρηση.

Η αντικατάσταση έγινε στο 77ο λεπτό, με τον Διαμαντόπουλο μάλιστα να εκτελεί παράλληλα κανονικά και χρέη τέταρτου διαιτητή, αφού σε εκείνο το σημείο είχε προγραμματίσει ο ΠΑΟΚ διπλή αλλαγή.

Εκεί θα διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου στις 22 Μαΐου


Tα τελευταία χρόνια οι ημερομηνίες της διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και οι έδρες έχουν μετατραπεί σε σ;hριαλ, όμως αυτή τη φορά δεν θα συμβεί το ίδιο.

Όπως αναφέρει και η προκήρυξη του θεσμού, ο φετινός τελικός κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ το Σάββατο 22 Μαΐου, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την 10η αγωνιστική και την λήξη των πλέι οφ της Super League 1.

 

 

Επιτροπή Δεοντολογίας: Εισήγηση για -6 στον Άρη για την υπόθεση Λασκόφ – «Η αλήθεια θα λάμψει» απαντούν οι "κίτρινοι"

Σοκ προκαλεί η εισήγηση της ερευνήτριας της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, Νίκης Ρεβύθη, για την αφαίρεση έξι βαθμών από τον Άρη για την υπόθεση πλαστογραφίας του ποδοσφαιριστή Μπόρτσε Λάσκοφ, η οποία εδώ και ένα χρόνο ήταν στα συρτάρια της επιτροπής.  

Μετά από έρευνα της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής προέκυψε ότι ένας ποδοσφαιριστής από τη Βόρεια Μακεδονία ονόματι Μπόρτσε Λάσκοφ είχε άδεια παραμονής στη χώρα μας και εμφανιζόταν να αγωνίζεται στους «κίτρινους».

Η Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής έστειλε στην ΕΠΟ σχετικό ερώτημα για να μάθει τι συμβαίνει με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και εκείνη απάντησε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο είναι πλαστό.

Στα χέρια της Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής υπάρχουν δύο έγγραφα. Το ένα αφορά το συμβόλαιο του παίκτη με τον Άρη, το οποίο φέρει τις υπογραφές του Λάσκοφ και του Θόδωρου Καρυπίδη, αλλά και ένα ακόμα το οποίο υποτίθεται ότι είχε στείλει η ΕΠΟ προς τους «κίτρινους». Ουσιαστικά κάποιος έχει πλαστογραφήσει τόσο την σφραγίδα της ΕΠΟ, όσο και την υπογραφή του Εκτελεστικού Γραμματέα της, Αλέξη Δέδε.

Η ερευνήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ πρωτοδίκης Νίκη Ρεβύθη, αφού ερεύνησε την υπόθεση, εισηγείται αφαίρεση 6 βαθμών από τον Άρη και πρόστιμο 50.000 ευρώ για την υπόθεση Λάσκοφ.

Για τον Σκοπιανό ποδοσφαιριστή εισηγείται ποινή αποκλεισμού 6 αγωνιστικών και 20.000 ευρώ πρόστιμο.

Οπως αναφέρει το dikisports την Μ. Πέμπτη (29/4) Επιτροπή κάλεσε την ΠΑΕ Άρης και τον Μπόρτσι Λάσκοφ να εκθέσουν τις απόψεις τους έως τις 10 Μαΐου.

Η απόφαση για την υπόθεση της πλαστογραφίας θα ληφθεί πριν την επικύρωση της βαθμολογίας της SL1.

Η ΠΑΕ Άρης αντέδρασε άμεσα με επίσημη ανακοίνωση:

 Καμία ανησυχία δεν εμπνέει στην ΠΑΕ Άρης η κλήση από την επιτροπή Δεοντολογίας, προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις της για το θέμα Λάσκοφ.

Οι «κίτρινοι» ξεκαθαρίζουν με ανακοίνωση τους ότι δεν έχουν ανάμειξη σε καμία υπόθεση πλαστογραφίας και ότι θα παρουσιάσουν αποδείξεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

 «Από την πρώτη στιγμή καταστήσαμε σαφές ότι η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δεν έχει καμία ανάμειξη σε υπόθεση πλαστογραφίας.

Θα αποδειχτεί αυτό και από τα έγγραφα που θα προσκομίσουμε τόσο εμείς όσο και ο ποδοσφαιριστής Λάσκοφ.

Η αλήθεια θα λάμψει σε λίγες μέρες».

 

Αποφάσεις Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου  «Καμπάνα» για Αστέρα Τρίπολης και Άρη

Με πρόστιμο από το πειθαρχικό όργανο της Super League 1 τιμωρήθηκαν Αστέρας Τρίπολης και Άρης για τα παιχνίδια των δύο προηγούμενων αγωνιστικών των πλέι οφ. 

Οι Αρκάδες θα πληρώσουν 2.000 ευρώ, ενώ ο Άρης τιμωρήθηκε συνολικά με 5.000 ευρώ. Αντίθετα απαλλάχθηκαν ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΛ.

 Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

6η αγωνιστική play off
Α/ ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: «Βάσει των αναφερομένων στο από 25/4/2021 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 25/4/2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα»: χρηματική ποινή των δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ.

Β/ ΠΑΕ Άρης: «Βάσει των αναφερομένων στο από 25/4/2021 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 25/4/2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα»: χρηματική ποινή των δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ.

5η αγωνιστική play off
A/ ΠΑΕ Άρης: «Βάσει των αναφερομένων στο από 21/4/2021 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 21/4/2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 3592/21/826592 απο 22/4/2021 Έκθεση της Αστυνομίας»: συνολική χρηματική ποινή, ποσού τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ.

ΠΑΕ Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα: «Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 8647/21-4-2021 Πειθαρχική Δίωξη του Αναπληρωτή Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 29ης-4-2021, ημέρα Μ. Πέμπτη, και ώρα 13:00.»: Απαλλάσσει την εγκαλουμένη.

ΠΑΕ ΑΕΛ: «Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 8647/21-4-2021 Πειθαρχική Δίωξη του Αναπληρωτή Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 29ης-4-2021, ημέρα Μ. Πέμπτη, και ώρα 13:00.» : Απαλλάσσει την εγκαλουμένη.

ΠΑΕ Άρης: «Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 8647/21-4-2021 Πειθαρχική Δίωξη του Αναπληρωτή Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 29ης-4-2021, ημέρα Μ. Πέμπτη, και ώρα 13:00.» : Απαλλάσσει την εγκαλουμένη.


Με οπαδούς ο τελικός του Coppa Italia!

Η Ιταλία και το Coppa Italia δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση στην προσπάθεια, που γίνεται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη για να επιστρέψουν οι οπαδοί στα γήπεδα.

Όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ στη γειτονική χώρα, ο τελικός του κυπέλλου Ιταλίας ανάμεσα στη  Γιουβέντους και την Αταλάντα, θα διεξαχθεί μπροστά στο 20% της χωρητικότητας του γηπέδου της Σασουόλο, το οποίο θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση.

Συνολικά πρόκειται για  4.700 θεατές, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από τις εξέδρες τον τελικό. 
 

«Μαύρο» στα social media κατά του μίσους από την UEFA


Το παράδειγμα του αγγλικού ποδοσφαίρου αποφάσισε να ακολουθήσει η UEFA, στέλνοντας το δικό της μήνυμα κατά του μίσους.

Συγκεκριμένα, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία ανακοίνωσε ότι από αύριο το βράδυ στις 23:59 μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα την ίδια ώρα θα μποϊκοτάρει τα social media για να διαμαρτυρηθεί κατά του μίσους που διαχέεται μέσω από Facebook, Twitter και Instagram.

«Είναι επικίνδυνο να επιτρέψουμε να αναπτυχθεί μια κουλτούρα μίσους τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στο σύνολο της κοινωνίας. Είναι ώρα για το ποδόσφαιρο να ορθώσει ανάστημα και είμαι εντυπωσιασμένος από τη αλληλεγγύη που έχουν δείξει όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. 

UEFA

@UEFA

UEFA will join a coalition of English footballing stakeholders by staying silent across its social media platforms this weekend. The aim of the boycott is to show solidarity in the fight against online abuse. It will run from 16:00 CEST on Friday to 23:59 CEST on Monday.

UEFA to join social media boycott

www.uefa.com

4:03 μ.μ. · 29 Απρ 2021

 


«Ανοίγουν τα γήπεδα στην Ισπανία»!

Έτοιμες να υποδεχτούν ξανά τους φιλάθλους τους φαίνεται πως είναι οι ομάδες τις La Liga, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ισπανικής «Cope»!

Η ημερομηνία που πρόκειται να συμβεί αυτό μοιάζει να είναι η 9η Μαΐου, με τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές να γίνονται παρουσία κόσμου.

Η La Liga αναμένεται τη Δευτέρα του Πάσχα (3/5) να ενημερώσει τις ομάδες για το πώς θα διεξαχθούν τα παιχνίδια, με τα μέτρα, που θα υπάρξουν, να προβλέπονται πάρα πολύ αυστηρά.

Όπως αναφέρεται, θα υπάρχει προγραμματισμός στην είσοδο και την έξοδο των οπαδών για να μη σημειωθεί συνωστισμός, ενώ οι ίδιοι θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους στις κερκίδες.

Παράλληλα, θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις των δύο μέτρων, οι καντίνες εντός των χώρων του σταδίου θα παραμένουν κλειστές, ενώ οι πύλες θα ανοίγουν μονάχα για κατοίκους της περιοχής και φυσικά για φίλους των γηπεδούχων.


Μποροβήλος: «Ο Αστέρας θα είναι πάντα υπέρ της κεντρικής διαχείρισης - Μόνο έτσι δημιουργούνται συνθήκες ανταγωνισμού»

Ξεκάθαρα υπέρ της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών στη Superleague τάσσεται ο Αστέρας Τρίπολης, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της αρκαδικής ΠΑΕ, Γιώργος Μποροβήλος.

Σε δηλώσεις του στο arcadiasports.gr, τόνισε πως:

«Ο Αστέρας ήταν, είναι και θα είναι πάντα υπέρ της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, γιατί πιστεύει ότι μόνο έτσι δημιουργούνται υγιείς συνθήκες ανταγωνισμού και έτσι θα υπάρξει σταδιακή άνοδος του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για τη φετινή πορεία της ομάδας είπε ότι:

«Όλοι στον Αστέρα είμαστε χαρούμενοι που η ομάδα μας αγωνίστηκε φέτος στα play off. Η φετινή μας πορεία θα αποτελέσει τη βάση ώστε τη νέα χρονιά η ομάδα να καταφέρει κάτι ακόμα καλύτερο».

Ενώ η ευχή του για το Πάσχα ήταν:

«Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να έχει υγεία, να προσέχει ιδιαιτέρως και να κάνει ό,τι προβλέπουν τα πρωτόκολλα υγείας ώστε να βγούμε γρήγορα απ’ αυτήν την κατάσταση που έχει κοστίσει τη ζωή τόσων ψυχών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου