Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

 ΑΕΛ: Αναμονή ανακοινώσεων  μεταγραφών  μέσα στην εβδομάδα


Βρισκόμαστε στα τέλη Μαΐου και όμως η ΑΕΛ έχει ολοκληρώσει την πρόσληψη του νέου προπονητή και έχει ήδη ανακοινώσει 3 μεταγραφές, Κούστα, Θεολόγου και Μαυριάς.

Αυτά είναι τα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί επίσημα ωστόσο πολλοί μεταγραφικοί στόχοι έχουν ήδη ολοκληρωθεί και αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

Με δεδομένο ότι οι «βυσσινί» θα φύγουν μέσα στον Ιούλιο για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι, υπάρχει μια αναίτια βιασύνη στο να «κλείσει» γρήγορα το ρόστερ.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση δύο ακόμα μεταγραφών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η υπογραφή συμβολαίου με Έλληνα παίκτη, που τα τελευταία δύο χρόνια είχε πάνω από 40 συμμετοχές στην ομάδα του. 

Πρόκειται για καλό ποδοσφαιριστή και μαζί με τον Δημήτρη Μαυρία θεωρούνται από τις καλές επιλογές. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες συζητιέται το όνομα του Συμελίδη,  παίκτης του Λεβαδειακού και πρώην του ΑΟΤ που αναμένεται να φορέσει τα «Βυσσινί».

Ίσως τελικά, να το έχουν πάρει όλοι απόφαση πως η ομάδα θα αγωνίζεται στην Super League 2 και με βάση αυτό χτίζεται και η ομάδα.

Οι μεταγραφικές κινήσεις ωστόσο της ΑΕΛ δεν δείχνουν ικανές να σταθούν στα σαλόνια της Super League 1.

Στο μεταξύ, η ΑΕΛ βρίσκεται πολύ κοντά και στον 17χρονο Αφρικανό παίκτη που έχει καλά στοιχεία και τον οποίο εκπροσωπεί η εταιρεία που είχε και τον Μουκάντζο. Είναι παίκτης πολύ γρήγορος και ταλαντούχος.

Υπάρχει και ο κορμός της φετινής σεζόν, ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο  να γίνουν κάποιες προσθαφαιρέσεις λόγω της ιδιαιτερότητας της Super League 2 στο ρόστερ της ομάδας.


 

ΑΕΛ: Ο Ηλίας Κώτσιος στο τεχνικό τιμ

Σύμφωνα με τις έως σήμερα πληροφορίες η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ έχει έλθει σε συμφωνία με τον Λαρισαίο, πρώην κεντρικό αμυντικό της ΑΕΛ, του ΟΦΗ αλλά και του Παναθηναϊκού, Ηλία Κώτσιο, με σκοπό να ενταχθεί στο προπονητικό επιτελείο της «βυσσινί» ομάδας.

Μία ακόμα προσθήκη έγινε από την ΠΑΕ ΑΕΛ στο τεχνικό τιμ της, καθώς με τη σύμφωνη γνώμη του Κώστα Φραντζέσκου προστέθηκε και ο Λαρισαίος Ηλίας Κώτσιος, με σημαντική καριέρα σε ΑΕΛ, Παναθηναϊκό και ΟΦΗ, ενώ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ερασιτεχνικές ομάδες του Ίκαρου Νεάπολης (πρώτος προπονητής ο Κώστας Κουτσοπάγος) και στη συνέχεια του Ηρακλή Λάρισας.

Στην ΑΕΛ ο Ηλίας Κώτσιος αγωνίστηκε ως αμυντικός από το 2007 έως το 2009 και έκανε 43 συμμετοχές, πετυχαίνοντας ένα τέρμα.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τον Κένταυρο Βριλησσίων που αγωνίζονταν στην Α’ ΕΠΣ Αθηνών. Στη συνέχεια υπήρξε βοηθός του Μπάμπη Τεννέ στην ομάδα της Λαμίας στη Super League 1.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την   εβδομάδα θα γίνει η πρώτη σύσκεψη του τεχνικού επιτελείου της ΑΕΛ που αποτελούν οι: Φραντζέσκος, Ζιώγας, Κώτσιος, Μαντζιώκας και Τσώτσας.

Παράλληλα, σε αναμονή της απάντησης του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ Τάκη Παραφέστα για τη θέση του γενικού διευθυντή στην ομάδα βρίσκεται η διοίκηση και αυτή θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων που έχει στην τεχνική ηγεσία του Ατρόμητου Παλαμά.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Τάκη Παραφέστα, που θα αναλάβει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή και θα πλαισιώσει τον Κώστα Φραντζέσκο και τους συνεργάτες του! Αυτό θα γίνει σήμερα το απόγευμα στις 20,00, μετά την συνάντηση, συζήτηση με τον μεγαλομέτοχο κ. Αλέξη Κούγια.   

 

Κώτσιος: «Χαίρομαι που γυρνάω στην πόλη μου»

Στις πρώτες του δηλώσεις ως νέο μέλος της τεχνικής ηγεσίας προχώρησε ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ Ηλίας Κώτσιος στην εφημερίδα Ελευθερία: 

«Χαίρομαι που γυρνάω στην πόλη μου και εδώ που ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά. Χαίρομαι που επιστρέφω στην ΑΕΛ και ελπίζω να βοηθήσω να πάμε καλά τη νέα χρονιά και να ξαναγίνουμε οικογένεια όπως ήταν η ομάδα κάθε φορά που πανηγύριζε τίτλο».


Πρόταση της Super League στην ΕΠΟ για δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων χωρίς VAR!


Τη δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων χωρίς τη χρήση του VAR στο επόμενο πρωτάθλημα εισηγείται η Super League στην ΕΠΟ ενόψει της ετήσιας αναθεώρησης των κανονισμών.

Η Λίγκα στις προτάσεις που έστειλε εδώ και αρκετές ημέρες ζητεί μεταξύ άλλων αν προκύψει πρόβλημα με την εύρυθμη λειτουργία του VAR ο αγώνας να μπορεί να διεξάγεται κανονικά, κάτι που πρέπει να οδηγήσει σε αλλαγή του ΚΑΠ ο οποίος μόλις το περασμένο καλοκαίρι συντάχθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να προβλέπει την λειτουργία του VAR σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

Ειδικότερα ο ΚΑΠ αναφέρει ότι “σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος της SL1,από την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 θα λειτουργεί το Video AssistantReferee (VAR) και η χρήση γραμμής οφσάιντ στο Video Assistant Referee.

Το ίδιο θα ισχύσει και για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, με περαιτέρω δυνατότητα εφαρμογής του και σε προηγούμενες φάσεις του Κυπέλλου(ημιτελικά, προημιτελικά) ή σε επιλεγμένους αγώνες υψηλής δυσκολίας, κατόπιν σχετικής απόφασης της ΚΕΔ.”Την απόφαση θα λάβει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Ακόμα η Λίγκα θέλει να προτείνει το να προσδιοριστεί χρονικό διάστημα 45 λεπτών στο οποίο ο διαιτητής να έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει τη μη τέλεση του αγώνα εφόσον κρίνει ότι οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Κοινώς σε περιπτώσεις έντασης ή επεισοδίων.


IFAB: Διατηρούνται οι πέντε αλλαγές σε όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις μέχρι το τέλος του 2022

Τη διατήρηση των 5 αλλαγών σε όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις μέχρι το τέλος του 2022, λόγω των ιδιαίτερων και δύσκολων συνθηκών που έχει δημιουργήσει παγκοσμίως η πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε την Παρασκευή (28/05) η IFAB.

Το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου (IFAB), μέσω του οποίου προχωρούν όλες οι αλλαγές στους κανονισμούς του αθλήματος, γνωστοποίησε πως οι ομάδες θα εξακολουθούν να έχουν το δικαίωμα για πέντε αλλαγές, σε όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2022.Ο κανονισμός των πέντε αλλαγών που εφαρμόστηκε ανά την υφήλιο, με εξαίρεση την Premier League, θα ισχύσει και τη νέα σεζόν, ακόμη και στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του επόμενου έτους στο Κατάρ.

«Κατά τη διάρκεια τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της IFAB που πραγματοποιήθηκε σήμερα (28/05) μέσω τηλεδιάσκεψης, τα μέλη συμφώνησαν να επεκτείνουν την προσωρινή τροποποίηση του “νόμου 3 – Οι παίκτες”, που επιτρέπει στις ομάδες να χρησιμοποιούν έως και πέντε αναπληρωματικούς ανά αγώνα, για όλους τις διοργανώσεις υψηλού επιπέδου που έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.Η απόφαση προκύπτει μετά από μία παγκόσμια ανάλυση του συνεχιζόμενου αντίκτυπου της Covid-19 στο ποδόσφαιρο, καθώς και μετά από σχετικές παρουσιάσεις που έγιναν από διάφορους βασικούς ενδιαφερόμενους από όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα.

Η IFAB θα συνεχίσει να επανεξετάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας στο ποδόσφαιρο και να διαβουλεύεται με τους ενδιαφερόμενους για αυτό το σημαντικό ζήτημα ευημερίας», ανέφερε η ανακοίνωση της IFAB.

Αυτές είναι οι ομάδες της επόμενης Super League 1


Το παζλ των ομάδων που θα συμμετάσχουν στην επόμενη Super League 1 συμπληρώθηκε μετά το μπαράζ της Ξάνθης και του Παναιτωλικού. Οι Αγρινιώτες παρέμειναν στην κατηγορία και έγιναν η 14η ομάδα.

Αναλυτικά οι 14 ομάδες της Super League για τη σεζόν 2021-22:
Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ
Άρης
ΑΕΚ
Παναθηναϊκός
Αστέρας Τρίπολης
Βόλος
Ατρόμητος
ΠΑΣ Γιάννινα
Λαμία
Απόλλωνας Σμύρνης
ΟΦΗ
Ιωνικός
Παναιτωλικός

«Καυτός» ο Ιούνιος στον Άρη - Το CAS και οι μεταγραφές

Σημαντικές εξελίξεις αναμένουν στον Άρη μέσα στον Ιούνιο.

Πρώτα από όλα στο «κίτρινο» στρατόπεδο περιμένουν με αγωνία την απόφαση του CAS σχετικά με την τιμωρία που έχει επιβληθεί στην ομάδα για την υπόθεση του Ντουρμισάι.

Η συγκεκριμένη υπόθεση κρατάει σε… ομηρία τους ιθύνοντες, οι οποίοι δεν μπορούν να προχωρήσουν το πλάνο του προγραμματισμού για την επόμενη σεζόν.

Οι Θεσσαλονικείς εμφανίζονται αισιόδοξοι, όμως κανείς δεν περίμενε την αρνητική εξέλιξη στην υπόθεση του Οριόλ που απαιτείται πάνω από 1 εκατ. ευρώ για την εξόφλησή του.

Σε αυτό το θέμα αναμένεται να υπάρξει επαφή με την πλευρά του πρώην ποδοσφαιριστή του Άρη, ώστε να επέλθει κάποιος συμβιβασμός και να εξοφλείται σε δόσεις ο παίκτης το επόμενο διάστημα.

Από εκεί και πέρα, μένει να φανεί αν και πώς θα τρέξει ο μεταγραφικός σχεδιασμός, για να μπορέσει η ομάδα να ενισχυθεί και να κάνει ένα βήμα προς τα πάνω την νέα αγωνιστική περίοδο.

 

Ισοπαλία για την ομάδα Νέων της ΑΕΛ

Η ομάδα Κ19 της ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την αντίστοιχη της Λάρισας σε εντός έδρας αγώνα για την 9η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Κ19 της Super League 2020-21 που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Γήπεδο Αρτέμιδος. 

 Το γκολ ήρθε στο 64' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κώστα Ρουκουνάκη και σουτ του Κοσίδη που εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία των αμυνομένων να διώξουν την μπάλα. Όμως η ΑΕΛ αξιοποίησε μία από τις καλές στιγμές της δύο λεπτά αργότερα και έφτασε στην ισοφάριση με τον Γιώργο Ζαχαράκη.

Διαιτητής ήταν ο Πατεράκης (Αθηνών) με βοηθούς τους Γαλάνη (Αθηνών) Βλατάκη (Αθηνών).

Κίτρινη κάρτα είδαν οι Τσιόκρης (ΑΕΚ) Σούμπαση, Δάκτυλας (ΑΕΛ).

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Ηλίας Καλοπήτας): Θεοχάρης, Κάτσικας (78' Κανελλόπουλος) Κώτσιος, Αντωνόπουλος, Ματζουρανάκης, Τσιόκρης (88' Καραγιαννίδης) Πάπα (64' Χριστόπουλος) Ρουκουνάκης, Κορομηλάς, Τσαρούχας (88' Πιτιλάκος) Κοσίδης.

ΑΕΛ (Αποστόλης Ευαγγέλου): Αντωνόπουλος, Αγγελούλης, Παπακωνσταντίνου, Χατζής, Τσέλα, Σούμπαση, Μεσκούρης, Μιλτιάδης, Ζαχαράκης, Δάκτυλας, Κούκος (81' Σταμάτης)

 

Για 0.050 πόντους ο Άρης πήγε στους ανίσχυρους!

Ο Άρης έχασε τη θέση που θα μπορούσε να είχε στο γκρουπ των ισχυρών της κλήρωσης του β’ προκριματικού γύρου του Conference League για 0.050 πόντους

Η ευρωπαϊκή διάκριση μέσω της πρόκρισης σε όμιλο του Conference League είναι ένας από τους αγωνιστικούς στόχους του Άρη ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, αλλά για να τα καταφέρει θα πρέπει να διατηρήσει την ισορροπία του στο δύσβατο μονοπάτι που θα διαβεί. Μάλιστα, το επίπεδο δυσκολίας ανέβηκε πολύ περισσότερο από το γεγονός ότι οι «κίτρινοι» θα μπουν στη διοργάνωση ως ανίσχυροι, παρά την αίσθηση που επικρατούσε ότι τουλάχιστον στην κλήρωση του β’ προκριματικού γύρου θα ήταν στο γκρουπ των ισχυρών.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η απόφαση της UEFA να επιβραβεύσει τους Κυπελλούχους των χωρών γιατί οδήγησε σε μερικές ανακατατάξεις, οι οποίες λειτούργησαν αρνητικά για τους «κίτρινους».

Για την ακρίβεια, ο Άρης έχει 5.200 βαθμούς, εκτιμήθηκε όμως ότι αυτοί ήταν αρκετοί για να είναι (τουλάχιστον στην κλήρωση για τον β’ προκριματικό γύρο) στους ισχυρούς.

Αποδείχθηκε το αντίθετο καθώς η είσοδος στο Conference League ομάδων όπως οι Μακάμπι Τελ Αβίβ (20.500 πόντοι), Σλοβάτσκο (5.320 πόντοι) ανάγκασαν την ελληνική ομάδα στην υποχώρηση κατά δύο θέσεις και φυσικά στο γκρουπ των ανίσχυρων.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η τελευταία (σε βαθμολογία) ομάδα στο γκρουπ των ισχυρών είναι η Κλάκσβικ με 5.250 πόντους, πράγμα που σημαίνει ότι ο Άρης έχασε τη θέση του για 0.050 πόντους!

«Φταίει» και η Κοβαλίβκα

Στην πραγματικότητα, ο Άρης πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό τον περσινό αποκλεισμό του από την Κόλος Κοβαλίβκα γιατί αυτή η πρόωρη ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού ταξιδιού συνετέλεσε ένα ισχυρό χτύπημα και στη θέση του στο ευρωπαϊκό ranking.

Θεωρητικά, αν είχε ξεπεράσει το εμπόδιο της ουκρανικής ομάδας να είχε αυξήσει τη βαθμολογία του και προφανώς θα είχε διευκολύνει τον εαυτό του ενόψει της νέας εμπειρίας που ετοιμάζεται να ζήσει.

 

Απόλλων Λάρισας: Μαρσέλο Στράτσια ο εκλεκτός από… Αργεντινή  για τον πάγκο


Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται ο Απόλλων Λάρισας και σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime.gr, ο Μαρσέλο Στράτσια είναι ο εκλεκτός.

Ο Απόλλων Λάρισας αναζητεί εδώ και λίγο καιρό τον αντικαταστάτη του Κώστα Φραντζέσκου στον πάγκο της ομάδας και τελικά τον βρήκε στην Αργεντινή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime.gr, αυτός είναι ο Μαρσέλο Στράτσια. Ο 55χρονος κόουτς έχει δεχθεί πρόταση από την διοίκηση για να αναλάβει την ομάδα και άμεσα θα δώσει την τελική του απάντηση.

Ο γεννημένος στο Ροζάριο κόουτς, με ιταλική υπηκοότητα, έχει εργαστεί μόνο σε ομάδες της Λατινικής Αμερικής. Ουδέποτε δούλεψε σε άλλη Ήπειρο και προφανώς στην Ευρώπη.

Ξεκίνησε από το Περού με την Μέλγκαρ, εν συνεχεία στην Ντεπορτίβο Μέρλο και την Ζουβεντούδ Ουνίδα της πατρίδας του και το καλοκαίρι του 2015 στο Εκουαδόρ με την Μακάρα.

Οι τελευταίες τρεις παρουσίες του σε πάγκο ήταν ξανά στην Αργεντινή. Σε Ατλέτικο Κολεγιάλες, ξανά στην Ντεπορτίβο Μέρλο και προσφάτως στην Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια, από την οποία αποχώρησε στον περασμένο Μάρτιο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου