Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

 ΠΑΕ ΑΕΛ:  Ανακοίνωση

1. Η ΠΑΕ ΑΕΛ αναγγέλλει ότι από σήμερα ετέθη στην διάθεση των προπονητών μας και ο επίλεκτος ποδοσφαιριστής μας Αλέξανδρος Νικολιάς.


Κατόπιν αυτού αναστέλλεται όλη η διαδικασία της κλήσεως του σε απολογία και της ενδεχόμενης τιμωρίας του.

2. Στις 15:10 μ.μ. σήμερα το απόγευμα με πτήση από Μαδρίτη φθάνει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο διεθνής Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής μας Adrian Colombino μετά της συζύγου του, εξαιτίας προβλήματος της οποίας και καθυστέρησε.

Τον ποδοσφαιριστή θα παραλάβει από το αεροδρόμιο στην Αθήνα άνθρωπος της ΑΕΛ και το απόγευμα θα είναι στο Καρπενήσι, όπου θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή.


3. Ο μόνος ποδοσφαιριστής πλέον που απουσιάζει από το στάδιο της βασικής προετοιμασίας είναι ο Nikola Jakimovski λόγω του γνωστού προβλήματος υγείας του πατέρα του και για αυτό το λόγο βρίσκεται στο Κόμο της Ιταλίας, όπου εδρεύει και η οικογενειακή τους επιχείρηση (κοσμηματοπωλείο – χρυσοχοείο).

 “Όχι” της ΕΠΟ στη Super League 2 για την ανανέωση συμβολαίων παικτών των ΠΑΕ που δεν αδειοδοτήθηκαν!


Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν ενέκρινε το αίτημα της Super League 2 περί ανανέωσης συμβολαίων ποδοσφαιριστών ΠΑΕ που δεν αδειοδοτήθηκαν.

Η Super League 2 είχε υποβάλλει αίτημα αντίθετο με τον ψηφισμένο Κανονισμό Αδειοδότησης με το οποίο ζητούσε από την ΕΠΟ τη λήψη απόφασης προκειμένου να επιτραπεί στις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν να μπορέσουν να ανανεώσουν τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Βάσει του άρθρου 8 του Κανονισμού Αδειοδότησης που ψήφισε η Ε.Ε. της ΕΠΟ μια από τις κυρώσεις που προβλέπονται για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν είναι η απαγόρευση ανανέωσης των υφιστάμενων συμβολαίων.

Άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της SL2 έχουν πάρει οι ΑΕΛ, Λεβαδειακός, Ξάνθη και Βέροια, δηλαδή συνολικά μόλις έξι ομάδες.

Το αίτημα, που αφορούσε όλες τις υπόλοιπες ομάδες, τελικά δεν έγινε δεκτό.

Κατά την υπ’ αριθμ. 8/2021 συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, και οι εξής αποφάσεις:

Εγκρίθηκαν αιτήματα της Super League 1 και της Super League 2 για παράταση της προθεσμίας υποβολής των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων τους 2021-2022.

Εγκρίθηκε η ανανέωση της συνεργασίας με τον όμιλο  Sportradar ως προς την παροχή εκπαιδευτικών και ερευνητικών υπηρεσιών.

Δεν εγκρίθηκε το αίτημα της Super League 2 περί ανανέωσης συμβολαίων ποδοσφαιριστών ΠΑΕ που δεν αδειοδοτήθηκαν.

Εγκρίθηκε η εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής για ανανέωση της συνεργασίας με τον Grassroots Manager Χρήστο Σίσκο, καθώς και με τους εκπαιδευτές Futsal και αναπτυξιακών προγραμμάτων Γιώργο Βασσάλο, Στέφανο Σοϊλεμέ.

 

Super League: Αποφασίζει για το “υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων” – Οι δύο διαφωνίες με την υπουργική απόφαση

Την Τρίτη, 03/08/2021 στις 12:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι το “Υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων Super League”.

Στον προηγούμενο ΔΣ εκφράστηκαν αντιδράσεις  σχετικά με την ΚΥΑ που αφορά στο άνοιγμα των κερκίδων για τους φιλάθλους όχι ως προς το ποσοστό των φιλάθλων ή ως προς τα αν θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι αλλά ως προς τις εξουσίες του παρατηρητή και τις προβλεπόμενες ποινές που περιλαμβάνουν ποινή αγώνων χωρίς θεατές.

Συγκεκριμένα ειπώθηκε ότι υπερβαίνει τα όρια η αρμοδιότητα που δίνεται στον παρατηρητή να αναβάλει ή να διακόπτει αγώνα λόγω υπεράριθμων φιλάθλων, και όχι είναι καταχρηστική η ποινή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών η οποία προβλέπεται και υποστηρίχτηκε ότι πρέπει να διατηρηθεί μόνο η διοικητική ποινή (πρόστιμο).

Τα υπόλοιπα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

2/ Χορηγικές προτάσεις για διαγωνισμούς Best Goal και Player of the month.

3/ Έγκριση προκήρυξης Πρωταθλήματος Υποδομής Κ15, αγωνιστικής περιόδου 2021-22.

4/ Υπολογιστές Super League.

5/ Διάφορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου