Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

 Αντίδραση στο 40΄ από την «κουρασμένη» ΑΕΛ, επεκράτησε του σκληρού Πανσερραϊκού με 4-1.

Φιλική νίκη, μπροστά στον κόσμο της μετά από αρκετούς μήνες, πέτυχε η ΑΕΛ στο Στάδιο Αλκαζάρ απέναντι στον Πανσερραϊκό με σκορ 4-1 στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων ενόψει του πρωταθλήματος της Super League 2.

Θέαμα και γκολ, το απόγευμα του Σαββάτου, από την ομάδα της ΑΕΛ στο πρώτο φιλικό παιχνίδι στο Αλκαζάρ, ένα παιχνίδι  με ελεύθερη είσοδο (μόνο για εμβολιασμένους) των φιλάθλων της.

Στο προχθεσινό φιλικό αλλά στην ουσία σκληρά εχθρικό με τον Πανσερραϊκό, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ του Πίντο (7’) για να ισοφαρίσει η λαρισινή ομάδα με τον Νικολιά στο 44’.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ πέτυχε τρία γκολ με τους Κ. Παπαγεωργίου (50’), Μιλτιάδη (64’) και Γαρουφαλιά (74’).  Δείτε το όμορφο γκολ του Κ. Παπαγεωργίου.

Οι «βυσσινί» πέρα από την τελική νίκη με σκορ 4-1, παρουσίασαν μια πολύ καλή εικόνα μετά από τα 30΄ λεπτά. Η ΑΕΛ αιφνιδιάστηκε στην αρχή από την καλή ανάπτυξη της ομάδας του Πανσερραϊκού. Την κακή «κουρασμένη»  απόδοση της  ΑΕΛ στο πρώτο εικοσάλεπτο, δεν μπορούμε να εξηγήσουμε διαφορετικά την δυσλειτουργία των γραμμών της και αφού δέχτηκε το γκολ άρχισε σιγά – σιγά να επανέρχεται βγάζοντας αντίδραση και κατά διαστήματα με παραγωγικό ποδόσφαιρο έφτασε στην ισοφάριση με τον Νικολιά να βρίσκει δίχτυα έστω και με τη βοήθεια του Δημητρίου. Επίσης πολλοί παίκτες της ΑΕΛ δεν πήγαιναν ή δεν μπορούσαν να μαρκάρουν σε δεύτερο χρόνο τους αντιπάλους τους και όταν έπαιρναν την μπάλα την ταλαιπωρούσαν πουλώντας την αβίαστα.


. Πολύ καλή η ενέργεια του προπονητή Κώστα Φραντζέσκου να κρατήσει την ίδια ενδεκάδα(εκτός της αναγκαστικής αλλαγής στο 30΄του Κολομπίνο με τον Κ. Παπαγεωργίου) για 15΄ λεπτά και να δώσει στους παίκτες του την ευκαιρία να επανέλθουν στο παιχνίδι και με τον Κ. Παπαγωργίου να πάρουν προβάδισμα στο σκορ 2-1.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Παπαγεωργίου έκανε το 2-1, ενώ στο 70 ήλθε και το τρίτο γκολ με τον Μιλτιάδη. Τον χορό των τερμάτων για τους "βυσσινί" έκλεισε ο Γαρουφαλιάς, δώδεκα λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

Η ΑΕΛ επικράτησε με 4-1 στο έκτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας το Σάββατο που μας πέρασε  στο Στάδιο Αλκαζάρ, με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό. Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, η ομάδα της ΑΕΛ, έβγαλε αντίδραση, ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση και επικράτησε 4-1. Αντίθετα με ότι έδειξε στο πρώτο ημίχρονο με τη κακή της εμφάνιση, στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ ήταν κυριολεκτικά  «άλλη» ομάδα.

Από τον τεχνικό μας Κώστα Φραντζέσκο είδαμε την ΑΕΛ να εναλλάσσει συστήματα, και με συνεχείς οδηγίες προς τους παίκτες, να παίζει ένα 4-4-2 στην άμυνα και με 3-4-3 όταν η ομάδα είναι στην επίθεση, ενώ κυρίαρχο χαρακτηριστικό είναι η πίεση της ομάδας ψηλά στους αντιπάλους της. Γενικά τα πρώτα δείγματα του προπονητού και τεχνικού τιμ είναι θετικά και βοηθάνε το γρήγορο, επιθετικό, θεαματικό, ποδόσφαιρο, άλλωστε ήταν και ο ίδιος ο coach  αρκετά θεαματικός σαν παίκτης στην ποδοσφαιρική πορεία του στις ομάδες του ΠΑΟΚ και ΠΑΟ.

7′  Γκολ για τον Πανσερραϊκό ΑΕΛ-Πανσερραϊκός 0-1. Σκόρερ ο Πίντο

13′ Σουτ του Γιάκου για την ΑΕΛ απομακρύνει ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού

17′ Σουτ του Πίντο για τον Πανσερραϊκό διώχνει ο Θεοδωρόπουλος 

23′ Cooling Break Διακοπή για ανάσες 

27′ Κακή εμφάνιση μέχρι τώρα από τους παίκτες της ΑΕΛ.

Δεν έχουν δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία και έχουν ιδιαίτερα προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού

28′ Σουτ του Κολομπίνο μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού, Ζαχαρίας Καβουσάκης 

29′ Πρόβλημα τραυματισμού ο Αντριάν Κολομπίνο

30′ Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΛ. Κώστας Παπαγεωργίου εντός Κολομπίνο εκτός στο 30ο λεπτό.

33′ Σέντρα Νικολιά για την ΑΕΛ κεφαλιά του Γιάκου η μπάλα άουτ στο 33ο λεπτό.


45ο ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ. Ισοφάριση από τον Νικολιά που του ήρθε η μπάλα στα πόδια του από κόντρα και σε πλάγια θέση από τα δεξιά, με την βοήθεια ποδοσφαιριστή του Πανσερραϊκού Δημητρίου.  ΑΕΛ-Πανσερραϊκός 1-1

46′ Σουτ του Συμελίδη για την ΑΕΛ άουτ στο 45+1 λεπτό

50΄ Στο δεύτερο μέρος ο Κ. Παπαγεωργίου με εκπληκτικό σουτ έκανε το 2-1 για να ακολουθήσει αμέσως μετά ένα δυνατό σουτ του Συμελίδη που κατέληξε άουτ.

60′ Σουτ του Γιάκου για την ΑΕΛ η μπάλα κοντράρει σε αμυντικό του Πανσερραϊκού.

Στο 65’ ο Παπαγεωργίου τροφοδοτεί τον Μιλτιάδη που, από το σημείο του πέναλτι, κάνει το 3-1.


Στο 76’ εκτελεί φάουλ ο Μαυριάς που απέκρουσε σε κόρνερ ο Κατσικάς.

78΄Το εκτελεί ο Μαυριάς και ο Γαρουφαλλιάς, με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, κάνει το 4-1.

79′ Σουτ του Μαυρία για την ΑΕΛ απομακρύνει ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού


85′ Σουτ του Γλυνού για την ΑΕΛ σώζει ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού

Από κει και πέρα ο Γλυνός κλέβει την παράσταση με ωραίες ενέργειες, αλλά στο 85’ δεν μπορεί να νικήσει μέσα από τη μεγάλη περιοχή τον Κατσικά.
Στα τελευταία λεπτά ο Σουλούκος κράτησε το 4-1 αποκρούοντας διαδοχικά σουτ των Κορέα και Κόντσι.


Πολύ καλή εμφάνιση για την ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο.  Η ΑΕΛ κυριάρχησε ολοκληρωτικά σκόραρε 3 φορές και δημιούργησε άλλες τόσες ευκαιρίες.

Αναδείχθηκε με το παιχνίδι του  ο Μιλτιάδης με την παρουσία του έκλεψε τις εντυπώσεις,  πολύ καλοί και οι Παπαγεωργίου Κ  και  Γλυνός, σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα ο Ηλιάδης, αντικαταστάθηκε από τον εξίσου πολύ καλό Γκοτζαμανίδη.  Χρειάζονται βελτίωση οι Μαϊδανός και Συμελίδης, θα πρέπει να ανέβουν αγωνιστικά.

Το πιο ωραίο γκολ που πέτυχε η ΑΕΛ χθες στο φιλικό 4-1 επί του Πανσερραϊκού, το 2-1 από τον Κώστα Παπαγεωργίου με εξαιρετικό σουτ στην έναρξη της επανάληψης ... σε μετάδοση AELRadio.1

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τα σκληρά μαρκαρίσματα της ομάδας των Σερρών με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαμαρτυρίες παικτών και  ένταση στους δύο πάγκους.

Ο διαιτητής κ. Μπορουτζίκας αναγκάστηκε να δείξει πολλές κίτρινες κάρτες στους φιλοξενούμενους σε μια προσπάθεια να χαλιναγωγήσει την ομάδα του Πανσερραϊκού.


Στο παιχνίδι  τα σκληρά μαρκαρίσματα της ομάδας των Σερρών σημαδεύτηκε με διαμαρτυρίες, κάρτες και αναβρασμός και ένταση μεταξύ των δύο πάγκων.
Ένα από αυτά τα σκληρά μαρκαρίσματα μάλιστα, επέφερε τον τραυματισμό του Κολομπίνο και στην συνέχεια την έκρηξη του Αλέξη Κούγια και των ανθρώπων της ΑΕΛ.
Ο τραυματισμός του Κολομπίνο έφερε τον μεγαλομέτοχο Αλέξη Κούγια στον αγωνιστικό χώρο, όταν τα «έψαλε» στον προπονητή των φιλοξενουμένων Σαραγόσα Γκέραραντ για το σκληρό παιχνίδι των παικτών του 

 
 

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Αντριάν Κολομπίνο, έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 30ο λεπτό του φιλικού αγώνα με τον Πανσερραϊκό, αποχωρώντας με τραυματισμό από το Στάδιο Αλκαζάρ.

Από την ΠΑΕ ΑΕΛ έγινε γνωστό ότι πήγε στο νοσοκομείο για ακτινογραφία και ότι οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι θα μείνει εκτός δράσης για δύο εβδομάδες.

ΑΕΛ (Φραντζέσκος): Θεοδωρόπουλος (46’ Σουλούκος), Μπέρτος (60’ Θ. Παπαγεωργίου), Μαξιμένκο (60’ Θεολόγου), Ομάρ (60’ Μαϊδανός), Πατράλης (60’ Γλυνός), Ηλιάδης (60’ Γκοτζαμανίδης), Κολομπίνο (30’ Κ. Παπαγεωργίου), Συμελίδης (60’ Γαρουφαλλιάς), Γιάκος (60’ Μιλτιάδης), Νικολιάς (60’ Μαυριάς), Όγκμποε (60’ Κούστα).
Πανσερραϊκός (Σαραγόσα):
Καβουσάκης, Δημητρίου, Γιανναράκης, Ζέρης, Πίντο, Κρητικός, Έππας, Κόντσι, Ανάκογλου, Χίτσαμ, Κορέα, ενώ έπαιξαν και οι: Κατσικάς, Κασμερίδης, Φαούσης, Σιδηρόπουλος, Καραμπέρης, Μαρκιόνι, Σοφιανός, Αντωνίου, Μέσι, Θεοδωρίδης, Παπαβασιλείου.

Η ενδεκάδα της ΑΕΛ στο σημερινό φιλικό με τον Πανσερραϊκό στο Αλκαζάρ το οποίο βρήκε νικήτρια την ΑΕΛ με 4-1

Διακρίνονται από αριστερά:
Όρθιοι: Ευριπίδης Γιάκος, Μάριο Όγκμποε, Κώστας Θεοδωρόπουλος, Θεοχάρης Ηλιάδης, Μανώλης Μπέρτος
Καθιστοί: Παναγιώτης Συμελίδης, Αλέξανδρος Νικολιάς, Αμπούντ Ομάρ, Μανώλης Πατράλης, Μαξίμ Μαξιμένκο, Αντριάν Κολομπίνο

                                                                 Mpetshow.blogspot.gr

Δηλώσεις Ζεράρ Σαραγόσα


Ο προπονητής της ομάδας μας κ. Ζεράρ Σαραγόσα σχολίασε στα media του Πανσερραϊκού, τον φιλικό αγώνα με την ΑΕΛ.

Ζεράρ Σαραγόσα:

«Δεν μας αρέσει ο τρόπος που χάσαμε σήμερα αλλά ήταν ένα φιλικό ματς, που διεξάγεται, για να κάνουμε δοκιμές και να διορθώσουμε ότι δεν πηγαίνει καλά.

Κρατώ απο τον αγώνα το πρώτο ημίχρονο, που οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν πλήρεις και ο Πανσερραϊκός ήταν κυρίαρχος.

Στο β΄ μέρος υπήρχε ατυχία, αφού τα τρία από τα τέσσερα γκολ που δεχτήκαμε, ήταν κυρίως αποτέλεσμα συγκυριών.

Πραγματοποιούμε σχεδόν καθημερινά διπλές προπονήσεις και έχουμε παίκτες που ακόμα μπαίνουν στην φιλοσοφία μας, γι αυτό και στο β’ ημίχρονο δεν έχουμε υψηλή απόδοση.

Το πρωτάθλημα ξεκινά σε έναν μήνα και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα.

Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τους παίκτες που έχω στην διάθεση μου αλλά ως προπονητής θέλω το καλύτερο για την ομάδα μας.

 Συζητάμε με την διοίκηση για τις τελικές επιλογές που θα δώσουν κάτι ξεχωριστό, προς ενίσχυση του Πανσερραϊκού»!

 

Δημοσιεύσεις των Μ.Μ. Επικοινωνίας των Σερρών.


Από πλευράς Πανσερραϊκού το ρεπορτάζ της φιλικής αναμέτρησης αναφέρεται με επαινετικά σχόλια για την προσπάθεια της ομάδας τους, τα Μ.Μ.Ε. των Σερρών  αναφέρουν:

-Ο Πανσερραϊκός στο πρώτο μέρος ήταν ξανά απολαυστικός πιέζοντας ψηλά από το πρώτο λεπτό, καταφέρνοντας μάλιστα να προηγηθεί νωρίς στο σκορ, σε μια φάση που χάθηκε …η μπάλα.

Στο 7’ από το κέντρο της άμυνας ο Γιανναράκης έστρωσε σωστά στην αριστερή πτέρυγα και τον Πίντο, που πάσαρε ωραία στον Κόντσι και έπαιξε το 1-2 με τον Ανάκογλου, δίνοντας ο Αργεντινός την ασσίστ στον Πίντο ξανά που έβγαλε το όβερλαπ και με «σουτ - κεραυνό» σημείωσε το 1-0.

-Ο Πανσερραϊκός συνέχισε να εντείνει την πίεση του, αναγκάζοντας σε πολλά λάθη την μεσαία γραμμή των «βυσσινί». Ένα ξαφνικό σουτ του Ριβάλντο πέρασε άουτ και μια καλή ευκαιρία για γκολ από τον Κανίς ήταν οι φάσεις στο πρώτο 20λέπτο με την ομάδα μας να είναι καλοκουρδισμένη στο γήπεδο.

Στο δεύτερο μισό του α’ ημιχρόνου τα «λιοντάρια» έδωσαν την μπάλα στα πόδια των παικτών της ΑΕΛ και χτύπησαν στις αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν σοβαρά σε κανένα σημείο, μέχρι το τυχερό γκολ της ισοφάρισης από τον Νικολιά που του ήρθε η μπάλα στα πόδια του από κόντρα και σε πλάγια θέση από τα δεξιά, με την μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του άτυχου Καβουσάκη.

Το β´ ημίχρονο ξεκίνησε όπως έκλεισε το πρώτο, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν ένα εύκολο γκολ από τα 35’ μέτρα, όταν ο Παπαγεωργίου που είχε περάσει ως αλλαγή στην θέση του Κολομπίνο, έπιασε ένα καλοζυγισμένο σουτ που κατέληξε στο αριστερό παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Κατσίκα.

Ο Πανσερραϊκός στο 63’ πραγματοποίησε 8 αλλαγές, ενώ η ΑΕΛ άλλαξε όλη την 11αδά, έχοντας μεγαλύτερη ομοιογένεια αφού προετοιμάζεται ένα μήνα παραπάνω.

Μέχρι να συντονιστούν οι νέοι παίκτες, από μια τυχερή κόντρα, ήρθε το τρίτο γκολ της ΑΕΛ από κοντινή απόσταση στο 65’, ενώ στο 70’ από αδράνεια σε κόρνερ σημειώθηκε το 4-1, που ήταν και τελικό αποτέλεσμα. Η ομάδα μας έκανε ακόμη δυο αλλαγές περνώντας τον Σιδηρόπουλο στην θέση του Ζέρη και τον Κόντσι στην θέση του ανέτοιμου Αντωνίου στο 73’.

Μέχρι το φινάλε του ματς, η ομάδα μας έφτασε με καλές προοπτικές σε ενα δευτερο γκολ, κυρίως με ατομικές προσπάθειες του Μέσι και την αριστερή πλευρά αλλά καμία δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Πανσερραϊκός μας, μπορεί να μην είναι ακόμη έτοιμος και να δέχτηκε 4 γκολ σήμερα, τα περισσότερα από κάθε άλλο φιλικό αλλά έδειξε στοιχεία μεγάλης ομάδας που χτίζεται ορθολογιστικά και προσθέτει στοιχεία στο παιχνίδι της ή αφαιρεί αστοχίες και λάθη.

Μέσι και Τζιμπούρ στη Λάρισα


Ένας Μέσι ήρθε στη Λάρισα,  ο Κέσι Μέσι του Πανσερραϊκού!  Η συνεπωνυμία έχει προκαλέσει πολλές φορές σύγχυση στις κερκίδες όπως και χθες στο Αλκαζάρ


Ο Kessie D’Avila Messi είναι γεννημένος στις 20/1/2000 με καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού και αγωνίζεται στη μεσοεπιθετική γραμμή, ως αριστερός χαφ-εξτρέμ.

Ο Ιβοριανός παίκτης, άνηκε στο δυναμικό της Ισπανικής Γρανάδα και ήταν δανεικός πριν τον πάρει ο Πανσερραϊκός στην Huetor Vega.
Και βέβαια ουδεμία συγγενική σχέση έχει με τον γνωστό Μέσι…
Στο Αλκαζάρ βρέθηκε χθες και ο Αλγερινός διεθνής πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Ραφίκ Τζιμπούρ που είναι μάνατζερ παικτών(παικτών του Πανσερραϊκού).



Οριστικά υπογράφει ο Πινακάς στον Ολυμπιακό

Ο νεαρός μέσος που ακολουθεί τις προπονήσεις της ΑΕΛ κανονικά όπως όλα δείχνουν ήρθε σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό και θα μεταπηδήσει οριστικά στην ομάδα του Πειραιά. 

Την Δευτέρα 30/8 θα τελειώσουν και οι τυπικές διαδικασίες αφού φτάνουμε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Ανατροπή δεδομένων λοιπόν στην υπόθεση του παίκτη της ΑΕΛ Δημήτρη Πινακά, καθώς αύριο θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό αφού η  ομάδα της ΑΕΛ  τα είχε βρει με την πειραϊκή ομάδα και το ίδιο συνέβη και με τον ποδοσφαιριστή, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν.

Ο ποδοσφαιριστής θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο και η ΑΕΛ θα πάρει 1,5 εκατομμύριο ευρώ, αλλά και 15% δικαιώματα από τη μεταπώληση του παίκτη.

Ο Δημήτρης Πινακάς είναι 20 χρονών (γεννήθηκε 1 Σεπτεμβρίου 2001) και έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε μία εντός έδρας νίκη της ΑΕΛ με 4-1 εναντίον του Ηρόδοτου, στις 30 Οκτωβρίου 2018. Τη σεζόν 2019-20, έκανε συνολικά 9 εμφανίσεις, όπου είχε θετική εντύπωση.
Στις 29 Ιουλίου 2020, υπέγραψε ένα νέο τριετές συμβόλαιο με τον Σύλλογο, έως το καλοκαίρι του 2023. Στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν 2020-21 εναντίον του ΠΑΟΚ, ο Πινακάς μπήκε ως αλλαγή και φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού για πρώτη φορά στη σταδιοδρομία του. Μετά το τέλος του αγώνα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για αυτήν την τιμή. Στις 28 Σεπτεμβρίου 2020, σημείωσε το πρώτο του γκολ, σκοράροντας λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, στην ισοπαλία 1-1 με τον Παναθηναϊκό. Στις 31 Οκτωβρίου 2020, σκόραρε με πέναλτι στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου, ανοίγοντας το σκορ στην ισοπαλία με 1-1 εναντίον του Βόλου. Τέσσερις μέρες αργότερα, σημείωσε δύο γκολ, στη νίκη με 2-1 εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα, την πρώτη νίκη της σεζόν. Στις 4 Ιανουαρίου 2021 σημείωσε το γκολ της ομάδας του απέναντι στην εντός έδρας ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ.
Ο Πινακάς είχε πέρυσι 31 αγώνες με 7 γκολ.

 

Η αποκάλυψη του Κούγια για Πινακά και Ολυμπιακό

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε ότι οι «βυσσινί» δεν πρόκειται να αποκτήσουν ξανά δανεικό ποδοσφαιριστή και επιβεβαίωσε τη συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Δημήτρη Πινακά.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ σε δήλωσή του στον αθλητικό Τύπο επιβεβαίωσε ότι ο Δημήτρης Πινακάς συμφώνησε και υπογράφει στον Ολυμπιακό, όμως διέψευσε ότι θα δοθούν έμψυχα ανταλλάγματα. Όπως είπε: «Η ΑΕΛ δεν θα αποκτήσει ξανά δανεικό ποδοσφαιριστή. Ο τελευταίος δανεικός που πήρε ήταν ο Ντουρμισάι».

Παράλληλα ανέφερε ότι εδώ και καιρό η ομάδα της Λάρισας είχε πουλήσει τα δικαιώματα του διεθνούς επιθετικού στους Πειραιώτες, αλλά το deal δεν είχε ολοκληρωθεί εξαιτίας διαφωνίας του ίδιου στο οικονομικό. Κάτι που ξεπεράστηκε πλέον και τη Δευτέρα (30/08) ο Πινακάς θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να υπογράψει.

 

ΑΕΛ: Αποχωρήσεις, δανεισμοί παικτών, Γιακιμόφσκι στην Κόμο και Χαλάτσης στον Ολυμπιακό Βόλου. 



Ο Νίκολα Γιακιμόφσκι παρακολούθησε το χθεσινό φιλικό της ΑΕΛ από την κερκίδα επειδή ήταν τραυματίας,
ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεχίσει την καριέρα του στην ιταλική Κόμο που παίζει στη Β’ Ιταλίας. Τη μεταγραφή στη συγκεκριμένη ομάδα ζήτησε ο ίδιος ο παίκτης αφού εκεί διαμένουν οι γονείς του.

Για την εν λόγω μεταγραφή η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν θα πάρει χρήματα.


Μάλιστα όπως όλα δείχνουν η αρχή θα γίνει με τον Αλέξανδρο Χαλάτση, που θα αγωνίζεται δανεικός με την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου για τη νέα σεζόν. Αντίπαλος της ΑΕΛ στη Super League 2 θα βρεθεί ο Χαλάτσης τη φετινή αγωνιστική σεζόν, αφού θα δοθεί, μετά από επιθυμία και του ιδίου, στον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο εξαίρετος μέσος θέλει να πάρει παιχνίδια και να επιστρέψει πιο δυνατός στη λαρισινή ομάδα.

Ο Αλέξανδρος Χαλάτσης ήταν δανεικός την σεζόν 2019-2020 για έξι μήνες στον Αλμυρό από την ΑΕΛ, ενώ την σεζόν 2020-2021 έκανε τρεις συμμέτοχες με την ΑΕΛ στην Super League 1.

 

ΠΑΕ ΑΕΛ: Ανακοίνωση


H ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι σήμερα έμεινε ελεύθερος ο ποδοσφαιριστής Νikola Jakimovski.

H λύση του συμβολαίου του ήταν επιβεβλημένη, αφού μετά την απόκτηση του διεθνούς Κενυάτη ποδοσφαιριστή Abud Omar, o οποίος ήδη δείχνει δείγματα της αξίας του και την ύπαρξη του ιδιαίτερα αξιόλογου νεαρού Γιώργου Μαιδανού, ο οποίος αγοράστηκε πέρυσι με μεταγραφή από την ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ, δεν θα είχε χρόνο συμμετοχής.

Ο Nikola Jakimovski ζήτησε μόνος του να φύγει από την ομάδα λόγω και των οικογενειακών προβλημάτων που είχε, για ομάδα του Como Iταλίας.

Αναμένεται τις επόμενες ώρες να λύσει το συμβόλαιο του και ο Dinu Graur.

Όσον αφορά την διάδοση της ψευδούς ειδήσεως από το «γνωστό» για την αξιοπιστία του site της Λάρισας, περί του ότι δήθεν η ΠΑΕ ΑΕΛ θα δανείσει έξι παίκτες στον Ολυμπιακό Βόλου, η είδηση αυτή διαψεύδεται κατηγορηματικά διότι κατ’ απαίτηση του κ. Τάκη Παραφέστα όλοι οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα παραμείνουν στην ομάδα.

 

 

Ανακοίνωση ΠΑΕ ΑΕΛ για δήθεν χειροδικία του κ. Κούγια στον Ισπανό προπονητή του Πανσερραϊκού , «το δήθεν βίντεο»

H ΠΑΕ ΑΕΛ αλλά και οι 500 και πλέον φίλαθλοι που ευρίσκονταν στο γήπεδο, οι προπονητές, οι ποδοσφαιριστές και οι επίσημοι διαιτητές του αγώνα διαψεύδουμε κατηγορηματικά την ψευδή είδηση που δημοσιοποιήθηκε αρχικά σε siteτου ΠΑΟΚ και αναδημοσιεύθηκε σε ένα siteτης Λάρισας εναντίον του οποίου εκκρεμούν στην δικαιοσύνη 20 και πλέον δικογραφίες με σοβαρά αδικήματα εις βάρος του κ. Κούγια, όπως εκβίαση μέσω διαδικτύου, συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση αλλά και σειρά αγωγών για προσβολή της προσωπικότητας του, όπως επίσης κλήσεις για απολογία στο ΕΣΡ.

Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και είναι η εξής:

Ένας ποδοσφαιριστής του Πανσερραϊκού ονόματι Κρητικός, που μας παρακαλάει κάθε χρόνο μέσω των μάνατζερ του να τον πάρουμε στην ΑΕΛ, σακάτεψε τρείς φορές έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές μας, τον Colombino.

Την 3η φορά κατάφερε να τον σακατέψει εντελώς, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι το παιχνίδι ήταν φιλικό και ο διαιτητής δεν έδειχνε κίτρινες κάρτες, ενώ ο προπονητής του τον χειροκροτούσε υπό τις αποδοκιμασίες του συνόλου των οπαδών.

Τότε ο κ. Κούγιας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, τον πλησίασε και του είπε στα αγγλικά ότι το παιχνίδι είναι φιλικό και δεν είναι σωστά αυτά που κάνει χειροκροτώντας το σκληρόα αντιαθλητικό παιχνίδι των παικτών του.

Καμία χειροδικία δεν υπήρξε από τον κ. Κούγια και το μόνο που του είπε μπροστά στον Απόστολο Λιβανό ήταν να παίξει «τίμια».

Η φράση ακριβώς ήταν «Please play honest».

Εκεί τελείωσαν τα πάντα, ενώ ο Colombino πήγε στο νοσοκομείο για ακτινογραφία και ευτυχώς θα μείνει εκτός αγώνων μόνο για 15 ημέρες.

Ήδη έχουμε τραυματία και τον Acuna ελπίζουμε ότι θα είναι έτοιμος με την έναρξη του πρωταθλήματος, ο οποίος δεινοπάθησε από τον νεαρό Ασλανίδη στο φιλικό παιχνίδι με τον Άρη και ακόμη θυμόμαστε πώς πριν από 3 χρόνια ο Μπέριος του ΠΑΣ Γιάννινα σακάτεψε τον Λεοζίνιο και από τότε δεν ξανάπαιξε και μας κόστισε περισσότερα από 400.000€.

Για όποιον έγραψε ψέματα αυτονόητο είναι ότι θα ακολουθήσουν αγωγές και μηνύσεις και να μην αρχίσουν πάλι τις κλάψες για δήθεν φίμωση του τύπου.

 

Στον Ζήση Ντελόπουλο οι ομάδες υποδομής της ΑΕΛ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία», ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Ζήσης Ντελόπουλος, ανέλαβε υπεύθυνος των τμημάτων Κ19 και Κ17, ενώ για προπονητή στην Κ17 έγινε πρόταση σε παλαίμαχο της ΑΕΛ συνδεδεμένο με την ομάδα του πρωταθλήματος.

Παράλληλα θα αποκτηθούν παίκτες από ερασιτεχνικές ομάδες και υπάρχει ήδη συμφωνία για την ένταξη τεσσάρων ποδοσφαιριστών από την Αστραπή Νέας πολιτείας.

Η Κ17 μετέχει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League 1 και πληροφορίες θέλουν να αρχίζουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις 10 ή 11 Σεπτεμβρίου αντί 4 ή 5 που θα αρχίσουν οι υπόλοιπες ομάδες.

Μάλιστα καταλήγει το δημοσίευμα, η ομάδα Κ17 θα κάνει και προετοιμασία σε τόπο που θα ανακοινωθεί.


ΕΕΑ: Εκτός SL2 η Καβάλα – Απορρίφθηκε το αίτημα ανάκλησης


Η ΕΕΑ απέρριψε το αίτημα ανάκλησης που κατέθεσε η ΠΑΕ Καβάλα η οποία δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην SL2.

Εκτός Super League 2 μένει, όπως όλα δείχνουν, η Καβάλα.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απέρριψε τη Δευτέρα (30/8) το αίτημα ανάκλησης της αρχικής απόφασης για τη μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στις αρχές Αυγούστου.

Κατά συνέπεια, η Καβάλα που κατέθεσε νέο φάκελο με βάση το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Άλεξ Χαντιτάγκι, πήρε ξανά αρνητική απάντηση από την ΕΕΑ για την SL2.

Πλέον αναμένεται η επίσημη αντίδρασή της.

Η ανακοίνωση της ΕΕΑ:

Αίτηση της ΠΑΕ Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ 1965 περί ανάκλησης της από 03.08.21 απόφασης της
Επιτροπής.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την αίτηση.

 

Super League 2: Έκτακτη ΓΣ για κλήρωση και προκήρυξη πρωταθλήματος

Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 10/9 της Super League 2.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας Super League 2 στο ξενοδοχείο Τιτάνια, με θέματα ημερησίας διάταξης:

Εναρμόνιση καταστατικού με τον Ν 4809/21 και τροποποίηση αυτού στα άρθρα 1-22

Ορισμός ημερομηνίας κλήρωσης του Πρωταθλήματος Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2021-2022

Ασφάλιση ποδοσφαιριστών

Προκήρυξη Πρωταθλήματος Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2021-2022

 

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η Συνέλευση θα συνέλθει εκ νέου την Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 12:00 με τα ίδια Θέματα Ημερήσιας Διάταξης, οπότε και θεωρείται ότι βρίσκεται σε απαρτία, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων μελών».

 

Αυτοί είναι οι νέοι δικαστές των πειθαρχικών οργάνων του ποδοσφαίρου

Η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ επικύρωσε σήμερα την λίστα με τους νέους τακτικούς δικαστές που απέστειλε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και οι οποίοι θα στελεχώσουν από εδώ και στο εξής τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου.
Μοναδική εκκρεμότητα αποτελεί η περίπτωση του εφέτη Παναγιώτη Φιλόπουλου που ορίστηκε για το Διαιτητικό Δικαστήριο, ωστόσο, θα ζητηθεί η εξαίρεσή του μετά από αίτημα του ΠΑΟΚ. 
Όλοι οι δικαστές είναι τακτικοί και δεν θα έχουν ως αποκλειστική απασχόληση τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου. Να αναφερθεί επίσης, ότι από τους 44 δικαστικούς λειτουργούς, τακτικούς και αναπληρωματικούς, οι 28 είναι γυναίκες και μόλις 16 είναι οι άντρες δικαστές, γεγονός αξιοσημείωτο για τον χώρο του ποδοσφαίρου.
Οι συνθέσεις των Επιτροπών διαμορφώνονται ως εξής:


Διαιτητικό Δικαστήριο ΕΠΟ:

Σταυρούλα Κουσουλού
Γεώργιος Ατγέρης
Αντιγόνη Τζελέπη
Παναγιώτης Φιλόπουλος
Αθανάσιος Κουτρίκης
και αναπληρωματικά Μέλη οι: Μαρία Σιμιτσή-Βετούλα, Αλεξάνδρα Αποστολάκη, Ιωάννης Μαρούδης, Αικατερίνη Δριλλιά, Αγγελική Σπετσεροπούλου.
Επιτροπή Εφέσεων ΕΠΟ:
Αντώνιος Μελισσινός
Χρυσούλα Μανέτα
Αναστασία Παρούση
Δημήτριος Νικολόπουλος
Κωνσταντίνος Υφαντής
και αναπληρωματικά μέλη οι: Μαρία Παπαδοπούλου, Αικατερίνη Διακουμάκου, Κωνσταντίνος Μαρτίνος, Αργυρώ Χορευτάκη, Νικόλαος Πανταζής.
Πειθαρχική Επιτροπή ΕΠΟ:
Σοφία Καβαρίνου
Παναγιώτα Πάντου
Παναγιούλα Ζησοπούλου
Βασιλική Τασούλη
Ελένη Θεοφανίδου
και αναπληρωματικά μέλη οι: Ελένη Γκαρδιάκου, Βασιλική Τριανταφύλλου, Ανδρονίκη-Αγγελική Μαστόρη, Βασίλειος Ζαχαρόπουλος, Παύλος Νταβέλος.
Πρωτοβάθμιο Μονομελές Super League 1:
Αντιγόνη Σταμολέκα
με αναπληρωματικό τον: Αναστάσιο Δάτσκο
Πρωτοβάθμιο Μονομελές Super League 2:
Ελένη Βασιλοπούλου
με αναπληρωματικό τον Νικόλαο Δασκαλάκη
Επιτροπή Δεοντολογίας ΕΠΟ:
Χαράλαμπος Κωτουλόπουλος
Μαρία Πετροπούλου
Μαρία Ευθυμίου
Αναστασία Δασκαγιάννη
Παναγιώτα Σαρδέλη
και αναπληρωματικά μέλη οι: Ειρήνη Τσέπη, Σταμάτιος Ρήγας, Αικατερίνη Σουτανοπούλου, Γεωργία Φωτοπούλου, Αντώνιος Μιχαλακέλης.

 

Φόρμουλα 1: Αγώνας παρωδία στο Σπα, νικητής με... δύο γύρους ο Φερστάπεν!

Ολοκληρώθηκε το… φιάσκο με το γκραν πρι του Σπα στην Φόρμουλα 1!

Πριν καν ξεκινήσει τελείωσε ο αγώνας, με τους πιλότους να κάνουν μόλις δύο γύρους πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας (μπαίνοντας στην πίστα 3 ώρες μετά την αρχικά προγραμματισμένη εκκίνηση) και το γκραν πρι να διακόπτεται οριστικά λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Κάπως έτσι και παρότι ουσιαστικά δεν είχαμε αγώνα, ο Μαξ Φερστάπεν ανακηρύχτηκε νικητής στο Σπα λόγω της… πολ ποσίζιον που είχε πάρει στα χθεσινά δοκιμαστικά, με την κατάταξη να είναι η ίδια με αυτή του Σαββάτου!

Μάλιστα, οι βαθμοί που πήρε κάθε οδηγός είναι οι μισοί. Ο Φερστάπεν πήρε 12,5, ο Ράσελ 9 και ο Χάμιλτον που συμπλήρωσε το βάθρο 7,5.
Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ρικιάρντο (6), Φέτελ (5), Γκασλί (4), Οκόν (3), Λεκλέρκ (2), Λατίφι (1) και Σάινθ (0,5). Κάπως έτσι, ο Χάμιλτον παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με 202,5 πόντους, με τον Φερστάπεν να έχει 199,5 και να μειώνει στους τρεις μετά την εξέλιξη του γκραν πρι του Σπα!

 

Η ΑΕΛ ανακοίνωσε την πώληση Πινακά!

H ΑΕΛ ανακοινώνει την μεταγραφή του διεθνούς ποδοσφαιριστού μας Δημήτρη Πινακά στον Ολυμπιακό.

Πριν λίγη ώρα υπεγράφησαν τα έγγραφα της μεταγραφής και ο μεν Πινακάς υπέγραψε 4ετούς διάρκειας συμβόλαιο στον Ολυμπιακό με σημαντικές χρηματικές απολαβές και bonus, εφόσον κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητού του Ολυμπιακού κ. Martins και καταστεί στέλεχος της βασικής ομάδας, η δε ΑΕΛ θα εισπράξει σταδιακά το ποσό του 1.500.000€ και εφόσον ο Πινακάς μεταγραφεί σε άλλη ομάδα του εξωτερικού, η ΑΕΛ θα εισπράξει ποσοστό 15% επί της πώλησης του από τον Ολυμπιακό.

Όπως είναι γνωστό η μεταγραφή αυτή είχε ματαιωθεί λόγω των υπέρογκων οικονομικών απαιτήσεων του ποδοσφαιριστή και του πατέρα του από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΛ!!!, αλλά τελικώς ο ποδοσφαιριστής αντελήφθη ποιο είναι το συμφέρον του και αγνόησε τον πατέρα του και έναν περίεργο μάνατζερ που έχει και ο οποίος δήθεν θα έφερνε προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού και τελικώς δέχθηκε τις προτάσεις του Ολυμπιακού και έτσι ολοκληρώθηκε η μεταφορά του στον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΛ παρά την αγνώμονα συμπεριφορά του Πινακά και του πατέρα του προς τον κ. Κούγια στον οποίο οφείλει τα πάντα, αφού αυτός τον ανακάλυψε και τον έκανε επαγγελματία, του ευχόμαστε, επειδή είναι νεαρός, μεγάλος παίκτης και μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα, κάθε επιτυχία στην ποδοσφαιρική και στην προσωπική του ζωή και τον συμβουλεύουμε όπως έκανε και σήμερα να πάρει αυτός την ζωή του στα χέρια του και να κλείσει τα αυτιά του σε οποιονδήποτε από το περιβάλλον του, του δίνει λανθασμένες συμβουλές.

Η ΑΕΛ θέλει να ευχαριστήσει τον Ολυμπιακό και προσωπικά τον κ. Μαρινάκη και την κα Σουλούκου, γιατί αναγνώρισαν την μεταμέλεια του Πινακά και έτσι ολοκληρώθηκε η μεταγραφή.

Δυστυχώς στην Ελλάδα η μόνη ομάδα που επενδύει χρήματα και αγοράζει Έλληνες ποδοσφαιριστές, ενισχύοντας τα ταμεία των μικρότερων ΠΑΕ ώστε να επιβιώνουν, αφού τα έσοδα από τηλεοπτικά συμβόλαια και χορηγούς είναι ανύπαρκτα, είναι διαχρονικά ο Ολυμπιακός και με κάποιες μικρές εξαιρέσεις ο ΠΑΟΚ και τελευταία ο Παναθηναϊκός.

Ενώ οι υπάλληλοι περιμένουν το πώς θα τελειώνουν τα συμβόλαια επίλεκτων παικτών των ομάδων μας, για να μην δώσουν ούτε ένα ευρώ σε εμάς που αναδεικνύουμε τους παίκτες και τους εξελίσσουμε ποδοσφαιρικά.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου