Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

 Πήρε την πρόκριση όπως της άξιζε η ΑΕΛ στο ματς των... πέναλτι!

Η ΑΕΛ άφησε έξω τον ΠΑΣ Γιάννινα από τη φάση των «16» του Κυπέλλου και συνεχίζει στο θεσμό κερδίζοντας στη διαδικασία με 3-1 στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ στην κανονική διάρκεια και στην παράταση το παιχνίδι ήταν ισόπαλο 1-1. Με τους Κάργα και Παντελάκη να αστοχούν για τον ΠΑΣ και τον Θεοδωρόπουλο να αποκρούσει το πέναλτι του Σάλιακα, ενώ το καθοριστικό γκολ για την ΑΕΛ σημείωσε ο Κολομπίνο. Έτσι ο ΠΑΣ έγινε η δεύτερη ομάδα της Super League μετά τον Αστέρα που έμεινε έξω από τη συνέχεια του θεσμού.


Σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από τα πέναλτι που δόθηκαν στην κανονική διάρκεια και μπήκαν τα γκολ, από κακές αποφάσεις του Παπαπέτρου, ο οποίος παρασύρθηκε με συνέπεια να νιώθει αδικημένος τελικά ο ΠΑΣ που έπαιξε για ένα ολόκληρο ημίχρονο συν την παράταση με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Γκαρντάβσκι για παράβαση που δεν έγινε ποτέ.


Οι έντεκα παίκτες που επέλεξε ο τεχνικός, Ηλίας Φυντάνης, για να ξεκινήσουν τον αγώνα.  Κάτω από τα δοκάρια Θεοδωρόπουλος, δεξιά Μπέρτος, αριστερά Ομάρ, με κεντρικούς αμυντικούς Ηλιάδης, Μαξιμένκο. Στη μεσαία γραμμή Κ. Παπαγεωργίου, Κολομπίνο, μεσοεπιθετικά Μαυριάς, Μπαντιμπαγκά, Νικολιάς και στην κορυφή της επίθεσης ο Όγκμποε.


Καλύτερα μπήκε η ΑΕΛ στο γήπεδο και είχε δύο καλές στιγμές με τον Νικολιά στο 3' και στο 12' με τον Λοντίγκιν να εξουδετερώνει. Ο ΠΑΣ προσπάθησε να αντιδράσει με κάποια στημένα του Σάλιακα δίχως επιτυχία καθώς η άμυνα των γηπεδούχων αντιδρούσε σωστά. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους οι δύο ομάδες προσπάθησαν να απειλήσουν δίχως επιτυχία, με τις άμυνες να κυριαρχούν και τους γκολκίπερ ουσιαστικά να μην απειλούνται. Με το 0-0 να είναι απολύτως δίκαιο σε ένα κακό ματς και σε κακό τερέν, αλλά με την ΑΕΛ να έχει φέρει το ματς στα μέτρα της.

Ο Μεταξάς έκανε δύο αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης για να δώσει άλλη επιθετική πνοή στην ομάδα του, με την ΑΕΛ να βρίσκει όμως το δώρο-πέναλτι από τον Παπαπέτρου .υποδεικνύοντας παράβαση στο σουτ του Ογκμπόε πάνω στο κεφάλι του Γκαρντάβσκι που ήταν στη γραμμή της εστίας.

Ο διαιτητής, Τάσος Παπαπέτρου και ο βοηθός του, Παντελής Σπυρόπουλος,  έδωσαν πέναλτι για χέρι...  Υπήρξε μικρή διακοπή στο ματς, με τον Γκαντράβσκι να παραμένει ζαλισμένος στο έδαφος, αφού δέχθηκε με δύναμη την μπάλα στο πρόσωπο.


Μάλιστα ο 31χρονο Πολωνός αντίκρισε την απευθείας κόκκινη, σε μία φάση που το VAR έλειπε δραματικά,  με τον Μαυριά τελικώς στο 52' να ανοίγει το σκορ από τα έντεκα βήματα.

Πέναλτι δόθηκε υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα στο 62'  που αξιοποίησε ο Κάργας,  καταλογίστηκε καθώς ο Ηλιάδης ανέτρεψε τον Περέα που τον είχε ντριμπλάρει και έμπαινε από τα πλάγια στην περιοχή.


Φάνηκε, όμως και εδώ (από το ριπλέι) ότι υπήρξε λάθος από τον διαιτητή, καθώς το μαρκάρισμα ήταν εκτός περιοχής. Φοβερή διαιτησία από τον κύριο «από αράουτ κόρνερ» διεθνή Παπαπέτρου, δύο στα δύο, διαιτησία για άριστα.

Έτσι έγινε το 1-1 με την απάντηση των φιλοξενούμενων. Η ΑΕΛ είχε καλή στιγμή με τον Παπαγεωργίου στο 66' και ο Φυντάνης έκανε αλλαγές στην επίθεση για να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα.


Το ματς πήρε τρελό ρυθμό με πάνω-κάτω φάσεις και τις γραμμές να έχουν χαθεί, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν με κάθε τρόπο το δεύτερο γκολ.

Στο 76' ο ΠΑΣ απείλησε με Πίρσμαν και Σιόντη και η ΑΕΛ στο 81' με τον Κολομπίνο, στο 82' με τον Γιάκο και στο 83' με τον Ομάρ.

 Στο 85' ο Μορέιρα δοκίμασε το σουτ από πλάγια και κέρδισε κόρνερ που παραλίγο να αξιοποιήσει με κεφαλιά ο Κάργας. Ενώ στο 86' από μπαλιά του Γιάκου ο Ομάρ βρέθηκε σε καλή θέση αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Λοντίγκιν. Κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Η ΑΕΛ μπήκε επιθετικά και είχε άστοχο σουτ με τον Γλυνό στο 95', ενώ ο ΠΑΣ μπορούσε να σκοράρει στο 99' όταν ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε την κεφαλιά του Σάλιακα.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα (3-1 πεν 1-1 κ.α.), που διεξήχθη στο στάδιο Αλκαζάρ, στο πλαίσιο της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο 103' ο Ηλιάδης πήρε την κεφαλιά με τον Γιάκο από κοντά να μην μπορεί να σκοράρει και να κάνει επιθετικό φάουλ. Στο 107' Κάργας και Παντελάκης απέτυχαν από κοντά να σκοράρουν, ενώ στο 118' ο Συμελίδης έκανε καλή προσπάθεια αλλά άστοχο σουτ. Η τρομερή επέμβαση του Θεοδωρόπουλου στο σουτ του Σνάιντερ ήταν η τελευταία φάση πριν από τη διαδικασία των πέναλτι.

Λήξη και του δεύτερου ημιχρόνου της παράτασης  ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Πάμε στην διαδικασία των πέναλτι

Πρώτος θα χτυπήσει πέναλτι ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Πρώτο πέναλτι για τον ΠΑΣ Γιάννινα Ο Σαλιακας εκτελεί αποκρούει ο Θεοδωρόπουλος, στέλνει την μπάλα δοκάρι και άουτ 0-0.

Δεύτερο πέναλτι, πρώτο για την ΑΕΛ  Εκτελεί ο Ακούνια και Γκολ 1-0

Τρίτο πέναλτι, δεύτερο για  ΠΑΣ Γιάννινα. Εκτελεί ο Κάργας άουτ   Το σκορ παραμένει  1-0 για την ΑΕΛ.

Τέταρτο πέναλτι, δεύτερο για την ΑΕΛ. Εκτελεί ο Ηλιάδης για την ΑΕΛ και ΓΚολ 2-0

Πέμπτο πέναλτι, τρίτο για ΠΑΣ Γιάννινα. Εκτελεί ο Πίρσμαν και Γκολ μειώνει σε 2-1

Έκτο πέναλτι, τρίτο  για την ΑΕΛ Εκτελεί ο Μπέρτος  και το αποκρούει ο Λοντίγκιν   το σκορ παραμένει 2-1

Έβδομο πέναλτι, τέταρτο για ΠΑΣ Γιάννινα εκτελεί ο Παντελάκης στέλνει την μπάλα άουτ, Το σκορ παραμένει στο 2-1

Όγδοο πέναλτι τέταρτο για την ΑΕΛ το εκτελεί ο Κολομπίνο και Γκολ!!!

Ένα γκολ που δίνει την  πρόκριση για την ομάδα της  ΑΕΛ!!!

Το γκολ που πανηγυρίστηκε από όλους τους ανθρώπους της ΑΕΛ, παίκτες, τεχνικό και ιατρικό τιμ παράγοντες και γενικά από σύσσωμο του κόσμου που βρέθηκε στο γήπεδο του Αλκαζάρ.  3-1 στα πέναλτι η ΑΕΛ παίρνει την πρόκριση στους "16"

Δείτε το βίντεο της διαδικασίας των πέναλτι 


Πριν από το παιχνίδι τιμήθηκε η μνήμη του αδικοχαμένου Χαράλαμπου Μπλιόνα που σκοτώθηκε από φωτοβολίδα στο Αλκαζάρ πριν από 35 χρόνια στα επεισόδια της αναμέτρησης της Λάρισας με τον ΠΑΟΚ.

Τηρήθηκε επίσης ενός λεπτού σιγή για τον 13χρονο φίλο της ΑΕΛ που έχασε πρόσφατα τη ζωή του.


Διαιτητής: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών), με βοηθούς τους Πετρόπουλος Τρύφων (Αρκαδίας), Σπυρόπουλος Παντελής (Αν. Αττικής).   Σε ένα ματς στο οποίο η παρουσία του VAR θα έσωζε απίθανες καταστάσεις, ο ρέφερι Παπαπέτρου τα έκανε κυριολεκτικά μαντάρα δίνοντας δύο απίθανα πέναλτι-εφεύρεση!

Αρχικά έδειξε την άσπρη βούλα - μετά από συνομιλία με τον βοηθό - υπέρ της Α.Ε.Λ. όταν η μπάλα φαίνεται να βρίσκει στο πρόσωπο του Γκαρντάφσκι, τον οποίο μάλιστα και απέβαλε με κόκκινη κάρτα.

Στην συνέχεια ...ανακάλυψε πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ σε μαρκάρισμα του Χάρη Ηλιάδη στον Περέα το οποίο όμως έγινε οριακά εκτός περιοχής!

Ωσεί παρών ο 4ος Καλατζής Στέφανος – Βάϊος  (Θεσσαλίας) και ο παρατηρητής: Βλάχος Κων/νος (Γρεβενων)

Κόκκινη: 50' Γκαρντάβσκι, Κίτρινες: 60' Ηλιάδης, 90'+1' Κολομπίνο

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεωδορόπουλος, Μπέρτος, Μαξιμένκο, Ηλιάδης, Ομάρ, Παπαγεωργίου, Μπαντιμπαγκά (105' Σιμελίδης), Νικολιάς (67' Γιάκος), Κολομπίνο, Μαυρίας, Ογκμπόε (67' Ακούνια).

Στον πάγκο για την ΑΕΛ είναι οι είναι οι: Σουλούκος, Γιάκος, Θεολόγου, Παπαγεωργίου Θ., Μαϊδανός, Συμελίδης, Γλυνός, Ακούνια, Μιλτιάδης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Ρίζος (67' Πίρσμαν), Καραχάλιος, Σιόντης (83' Μέντες), Γκαρντάβσκι, Μίνα (46' Τριάδης), Περέα, Μιλιντσεάνου (46' Σνάιτνερ).

Στον πάγκο για τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι οι: Σούλης, Εραμούσπε, Οικονομόπουλος, Πίρσμαν, Λιάσκος, Τριάδης, Μπρένερ, Σνάιντερ, Μέντες.

                                                                         Mpetshow.blogspot.gr

 

 

Ανακοίνωση ΠΑΣ Γιάννινα για τον αγώνα με ΑΕΛ


Ανακοίνωση για το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΛ στη μεταξύ τους αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας εξέδωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα:

«Δυστυχώς για ακόμα μία φορά η διαιτησία είναι κάτω του μετρίου με ξεκάθαρη αλλοίωση της εξέλιξης του αγώνα. Ακόμα απορούμε με την απόφαση του διαιτητή σε μία φάση με καθαρή οπτική από την πλευρά του, για πέναλτι που δήθεν έγινε και οδήγησε σε αποβολή του ποδοσφαιριστή μας, μετά τις πρώτες βοήθειες βέβαια που δέχτηκε γιατί η μπάλα τον βρήκε στο πρόσωπο και όχι στο χέρι».

Φυντάνης: «Θα κυνηγήσουμε και το κύπελλο»

Δείτε τι είπε ο προπονητής της ΑΕΛ, Ηλίας Φυντάνης, μετά την πρόκριση των «βυσσινί»,  στην επόμενη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας,  επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά ο Ηλίας Φυντάνης:

Για το ότι η ΑΕΛ πήγε τελευταία φορά στους «4» του κυπέλλου με τον ίδιο προπονητή και αν σκέφτεται ότι μπορεί να συμβεί κάτι αντίστοιχο: 

«Η ΑΕΛ έχει ιστορία, έχει δύο κύπελλα, θα κυνηγήσουμε και το κύπελλο αν και ξέρουμε ότι ο θεσμός είναι δύσκολος. Έχουν μείνει καλές ομάδες, με τέτοια εμφάνιση κόντρα σε τέτοια ομάδα ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο μας δίνει ώθηση να προχωρήσουμε».

Για την κατάσταση της ΑΕΛ χωρίς να έχει δώσει επίσημα παιχνίδια: 

«Είναι δύσκολο αυτό, ένα φιλικό έχουμε παίξει γιατί ήθελα να δω την εικόνα της ομάδας, τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια».

Δείτε το σχετικό βίντεο των δηλώσεων


.                                                                      Mpetshow.blogspot.gr

 

Ανακοίνωση ΠΑΕ ΑΕΛ για τον αγώνα με ΠΑΣ Γιάννινα

Τα παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα εξέφρασε η ΠΑΕ ΑΕΛ με ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με το πέναλτι που δόθηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ

«Άμα έχεις πατέρα τον μεγαλύτερο απατεώνα που πέρασε από την Αθηναϊκή επιχειρηματική κοινωνία και ένα από τα μεγαλύτερα λαμόγια που πέρασαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να περιμένει κανείς από εσένα τίποτα καλύτερο. Εμείς θα τους νικήσουμε όλους, ότι και να κάνετε, όπως και να το κάνετε, στο τέλος θα πάτε φυλακή».

Ηρακλής Μεταξάς για ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα

Οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλή Μεταξά, για την αναμέτρηση με την ΑΕΛ, στο Αλκαζάρ και τον αποκλεισμό στην διαδικασία των πέναλτι με 3-1 για την συνέχεια στους 16 του  Κύπελλο Ελλάδας.

Αναλυτικά ο Ηρακλής Μεταξάς:

Για τη φάση του πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ: 

«Δεν την είδα ακόμη τη φάση, μου λένε ότι δεν ήταν χέρι, μου φαίνεται περίεργο που δεν υπάρχει VAR, ο διαιτητής προχώρησε το παιχνίδι και μετά άλλαξε τη γνώμη του, γίνονται αυτά και μετά θες 1-2 γκολ για να ανατρέψεις το παιχνίδι.

Για την αντίδραση που έβγαλε ο ΠΑΣ Γιάννινα: 

«H αντίδραση μας ήταν πάρα πολύ καλή, παίζαμε με έναν παίκτη λιγότερο, στην αρχή παίζαμε πολύ χαλαρά, περιμέναμε από το πουθενά να έρθει κάτι, με 10 όμως το παλέψαμε, είχαμε ευκαιρίες με την κεφαλιά του Σάλιακα και τη φάση του Σνάιντερ στο φινάλε όμως μετά τα πέναλτι είναι λαχείο».

Για το αν μπορεί ο ΠΑΣ να επανέλθει στις επιτυχίες: 

«Μπορεί, είμαστε από την αρχή αυτό που είμαστε, παλεύουμε με τις δυνάμεις που έχουμε για το καλύτερο, στα πρώτα παιχνίδια είχαμε αποτέλεσμα, στα τελευταία όχι αλλά θα γυρίσει πάλι ο τροχός».

 

Προσωπική δήλωση κ. Αλέξη Κούγια


Μπράβο ρε Αελάρα  Βασίλισσα του Κάμπου και της Ελλάδος που τιμώρησες αυτούς που σε ρίξανε με τις πάσες και τα χέρια του Κάργα μέσα στο ιστορικό Αλκαζάρ εκεί που κατέκτησες μόνο εσύ από όλη την περιφερειακή Ελλάδα το πρωτάθλημα και τα δύο κύπελλα.

Εμείς έχουμε γίνει (ποδοσφαιριστές, προπονητές, διοίκηση, ιδιοκτησία και όλοι οι οπαδοί μας) μία όμορφη οικογένεια με 30 Έλληνες ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας και 6 ξένους παικταράδες.

Τα καλύτερα έρχονται και καταφέραμε παρά τον βρώμικο πόλεμο από αδίστακτους κακοποιούς του παρασκηνίου στην Ελλάδα και στην Λάρισα, αντί να διαλυθούμε με τον άδικο υποβιβασμό μας, όπως έγινε πάντοτε στο παρελθόν με τελευταία φορά την λαίλαπα Πηλαδάκη και τα 19.000.000€ χρέη, να βγούμε πιο δυνατοί και να έχουμε ομάδα καλύτερη και από αυτή που είχαμε στην Super League 1.

Η καρδιά μας και η αγκαλιά μας είναι έτοιμες να δεχθούν ακόμη και αυτούς που παρασυρμένοι βρίζουν τις μητέρες μας και κάθε ιερό και όσιο.

Από την Κυριακή έχω δώσει εντολή να ανοίξει η ιστορική θύρα 1 των Ιερολοχιτών και των Monsters για να αποδείξουν όσοι φιλοξενηθούν εκεί, ότι πάνω από όλα έχουν την Αελάρα μας την πιο καθαρή και πιο υπερήφανη ομάδα στην Ελλάδα.

Θέλω να είμαστε όλοι μαζί τον Μάιο όταν θα πανηγυρίσουμε την άνοδο μας στην Super League 1 και διορθώνοντας τα λάθη μας, να μην υποβιβασθούμε ξανά ποτέ, γιατί η θέση μας ήταν και είναι στην Super League 1 για να διεκδικούμε και να κατακτούμε τίτλους και συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στους άξιους προπονητές μας και ευχαριστώ πολύ τους ηρωικούς εμβολιασμένους οπαδούς που βρέθηκαν στο γήπεδο και ενίσχυσαν τα παιδιά μας.

Κάνω μία έκκληση σε όλους εμβολιαστείτε και ελάτε να μας βοηθήσετε να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα μας.

Super League 2: Ανατροπή με Διαγόρα - H νέα απόφαση της ΕΕΑ


Μπορεί πριν λίγα 24ωρα η ΕΕΑ να ανακοίνωσε ότι ανακαλεί το πιστοποιητικό συμμετοχής του Διαγόρα στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2, καθώς δεν γινόταν δεκτή η μεταβίβαση του 71.43% της νησιώτικης ομάδας στην εταιρία «RC CYCLES RACING L.T.D» έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησε στα οικονομικά του, ωστόσο υπήρξε εκ νέου ανατροπή στην υπόθεση.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακοίνωσε πως ανακαλεί την προχθεσινή απόφασή της και αναβάλει την τελική της ετυμηγορία για την προσκόμιση πρόσθετων στοιχείων από τους Ροδίτες.

Σύμφωνα με όσα διαρρέονται από την πλευρά του Διαγόρα, πρόκειται για κάποια επιπλέον φορολογικά στοιχεία και το θέμα πλέον είναι τυπικό για να λάβει το πιστοποιητικό η ΠΑΕ.

Ωστόσο, όπως είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή, το προγραμματισμένο για το Σάββατο παιχνίδι με την ΑΕΚ Β θα οδηγηθεί σε αναβολή, αφού δύσκολα θα συζητηθεί η προσφυγή της ΠΑΕ άμεσα.

Δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες αποφάσεις για ομάδες της κατηγορίας που δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου