Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

 «Ακέφαλος» ο Απόλλων Λάρισας, οριστική η αποχώρηση του Βαγγέλη Στουρνάρα!


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Απόλλωνα Λάρισας, καθώς χθες το βράδυ αποχώρησε -σύμφωνα με πληροφορίες- οριστικά ο Βαγγέλης Στουρνάρας, από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, παρότι προχθές μετά τον αγώνα με τον Αλμωπό Αριδαίας στη συνέντευξη Τύπου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει για λίγες ημέρες ακόμη.
Στους «κυανόλευκους» δούλεψε για 3,5 χρόνια, τόσο στην πρώτη ομάδα όσο και στα τμήματα υποδομής του Συλλόγου της Φιλιππούπολης, και είναι άγνωστο εάν μπορεί να συνεχίσει στο πρωτάθλημα της Super League 2.
Ερωτηματικό παραμένει εάν θα μεταβεί την Κυριακή η ομάδα στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα με τον ΠΟΤ Ηρακλή.

Εκτός αν σήμερα ή αύριο, γίνει κάποιο θαύμα.

Πάντως η τελευταία φράση του Βαγγέλη Στουρνάρα στην συνέντευξη δίνει το στίγμα της πορείας της ομάδας του Απόλλωνα.

«Δεν πάει άλλο, όμως, είναι πολύ δύσκολη η θέση που έχει περιέλθει η ομάδα και η διοίκηση πρέπει να πάρει θέση για να συνεχίσει ο Απόλλων να υπάρχει.

Αγωνιστικά είμαστε υπερήφανοι, δεν φτάνει, όμως, μόνο αυτό...».

 

 VIRAL το απ’ ευθείας κόρνερ του Κώστα Παπαγεωργίου – Τι δήλωσε ο μέσος της ΑΕΛ στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για το κορυφαίο γκολ της φετινής SL2

Για εμάς είναι αναμφισβήτητα το κορυφαίο μέχρι στιγμής γκολ της φετινής Super League 2, θέτοντας ευθεία υποψηφιότητα για το γκολ της χρονιάς στα ελληνικά επαγγελματικά πρωταθλήματα…

Αναφερόμαστε φυσικά στο σπάνιο τέρμα με απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ που σημείωσε χθες στο Πολύκαστρο ο εκ των αρχηγών της ΑΕΛ, Κώστας Παπαγεωργίου, ανοίγοντας τον δρόμο για εμφατική επικράτηση των «βυσσινί» απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου.

Ένα γκολ για το οποίο έγινε ειδική αναφορά χθες βράδυ στην «Αθλητική Κυριακή» της ΕΡΤ, απασχόλησε πληθώρα αθλητικών ιστοσελίδων και διαδικτυακών αναρτήσεων (σ.σ. παραθέτουμε ενδεικτικά πιο κάτω το δημοσίευμα της ιστοσελίδας mikriliga.gr) και προκάλεσε την ΕΡΑ Σπορ να επικοινωνήσει με τον 27χρονο μέσο της ΑΕΛ, για να τον γνωρίσει καλύτερα…

Ο Βασίλης Μότσης λοιπόν, ήταν ο δημοσιογράφος που τον φιλοξένησε στο κρατικό αθλητικό ραδιόφωνο, όπου κρατώντας χαμηλά τη μπάλα, ο Κώστας Παπαγεωργίου ξεκίνησε να εξηγεί τη φάση, λέγοντας:

«Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Αφιερώνουμε χρόνο προπόνησης στις στατικές φάσεις. Στην προκειμένη περίπτωση και με τις συνθήκες του παιχνιδιού, θα έπρεπε να εκμεταλλευτώ τον αέρα. Όταν έστησα τη μπάλα ήξερα ότι το χτύπημα θα έπρεπε να είναι διαφορετικό απ’ ότι σε συνθήκες άπνοιας. Έπρεπε να στείλω τη μπάλα πιο έξω, ώστε να κατεβεί με δύναμη προς την εστία. Συνέβη λοιπόν να καταλήξει στο αριστερό «παράθυρο». Ήταν όντως υπέροχο γκολ κι οι συμπαίκτες μου δεν έχουν σταματήσει να με πειράζουν. Χάρηκα πάρα πολύ, το ίδιο κι εκείνοι, γιατί ουσιαστικά αυτό το γκολ ξεκλείδωσε το παιχνίδι κι έκανε πιο εύκολη τη συνέχεια».

Αναφορικά με την μορφή του αγώνα τόνισε:

«Από το πρώτο λεπτό προσπαθήσαμε να βγάλουμε την ποιότητα που διαθέτουμε, αλλά δεν βοήθησαν οι συνθήκες λόγω του κόντρα αέρα. Στην επανάληψη βγήκε όμως και πήραμε πολύ σημαντικό τρίποντο, με δύσκολο καιρό και αντίπαλο που έχει άλλους στόχους, αλλά παίζει για το αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς για την ατομική του απόδοση, είπε:

«Πέρυσι είχα 8 καταγεγραμμένες ασσίστ, φέτος 2 γκολ και 3 ασίστ μέχρι στιγμής, αλλά στόχος μου είναι όσο μπορώ να βοηθάω την ομάδα. Με γκολ, με ασίστ, με τίποτα απ’ τα δύο, σημασία έχει να νιώθω πως δίνω τα πάντα για να φτάνουμε στη νίκη. Άλλωστε, ξεκάθαρος στόχος είναι η άνοδος και μ’ αυτό το πνεύμα δουλεύουμε καθημερινά. Θέλουμε να βγάζουμε στο γήπεδο την ποιότητά μας κι αυτό ζητάει ο προπονητής, για να φτάνουμε στο αποτέλεσμα σεβόμενοι κάθε αντίπαλο, ώστε στο τέλος να είμαστε εμείς που θα χαρούμε».

Μίλησε, δε, με βεβαιότητα για την αγωνιστική άνοδο της ομάδας, το κλίμα στ’ αποδυτήρια και την ατμόσφαιρα που άλλαξε φέτος στην ομάδα και στον κόσμο:

«Η ομάδα βρίσκει ρυθμό. Το σερί νικών δίνει ψυχολογία κι αυτή είναι η κατεύθυνση για όλη την ομάδα. Έχουμε το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας μεταξύ των ομάδων που διεκδικούν άνοδο, έχουμε δέσει ωραία μεταξύ μας, φτιάξαμε κλίμα και νομίζω πως φαίνεται στα ματς. Έπειτα είναι και ο κόσμος… Συγκριτικά με πέρυσι ο κόσμος είναι καθημερινά δίπλα μας στην πόλη και στα παιχνίδια εντός και εκτός. Μας έχει δώσει ήδη βαθμούς εντός κι εκτός έδρας και θα τον χρειαστούμε ακόμη περισσότερο σε ένταση και πλήθος στη συνέχεια… είναι η δύναμή μας»!

Αναφορικά, τέλος, με την υπόθεση της ανόδου, υπήρξε σαφής:

«Λίγο πριν λήξει ο α’ γύρος είμαστε 6 βαθμούς πίσω απ’ την κορυφή… Κοιτάζουμε άλλωστε μόνο προς την κορυφή και όχι πίσω μας. Αφού με ρωτάτε όμως, πιστεύω πως η τετράδα, μαζί κι ο ΠΟΤ Ηρακλής, θα δώσουμε τη μάχη της ανόδου. Δεν υπάρχουν διαφορετικά παιχνίδια. Πάμε αγώνα με αγώνα και θα κάνουμε όπως λέμε την σούμα στο τέλος».


Δείτε μια ακόμη φορά αυτό το σπάνιο γκολ, ακούστε όσα είπε ο Κώστας Παπαγεωργίου στην ΕΡΑ Σπορ και πάρτε μια γεύση απ’ τον τρόπο που το αντιμετώπισε ο υπόλοιπος τύπος:

Πηγή: ForMedia 

Σε ρυθμούς... επιστροφής ο έτοιμος Ογκμπόε!


Η σημαντική εκτός έδρας νίκη που πέτυχε στο Πολύκαστρο η ΑΕΛ με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πόντου, έφερε χαμόγελα στους «βυσσινί», καθώς η ομάδα ήταν πολύ καλή στην επανάληψη, διάστημα που πέτυχε και τα τρία τέρματά της.

Δείχνει πως αποκτά ρυθμό, έχει ομοιογένεια και το κυριότερο αξιοποιεί τις ευκαιρίες που τις παρουσιάζονται, ενώ και το μηδέν παθητικό, είναι επίσης ένα θετικό στοιχείο.

Τα ευχάριστα νέα πάντως έρχονται και από τον Μάριο Όγκμποε, ο οποίος ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμα με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και είναι ανυπόμονος για να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους πιο δυνατός και να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης της ομάδας.
Το αν θα ξεκινήσει στο βασικό σχήμα το ερχόμενο Σάββατο κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας, θα το αποφασίσει ο προπονητής του Γιάννης Ταουσιάνης, μετά την προπόνηση της Πέμπτης και σε καμία περίπτωση εάν δεν είναι 100% έτοιμος, δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή του.
Εάν όλα πάνε καλά λοιπόν, ίσως δούμε και πάλι για ένα μικρό χρονικό διάστημα να αγωνίζεται με τη φανέλα της ΑΕΛ και ο κόσμος αναμένεται να τον υποδεχθεί με χειροκροτήματα, διότι είναι αγαπητός στη Λάρισα.
Κατά τα άλλα, η ΑΕΛ έχει ως στόχο να πετύχει δύο ακόμη νίκες και να ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Super League 2, με μια πολύ καλή συγκομιδή βαθμών και να μπει στην τελική ευθεία για τη μάχη της πρωτιάς, με ψυχολογία στα ύψη και με περισσότερη αισιοδοξία, πως θα τα καταφέρει για να κόψει πρώτη το νήμα.
Σημειώνεται πως μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό στο στάδιο Αλκαζάρ, οι «βυσσινί» θα ταξιδέψουν στη Ρόδο για τον αγώνα με τον Διαγόρα και στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου θα παίξουν στο AEL FC ARENA με τον Ηρακλή, στη λαρισινή μονομαχία.

 

Με σοβαρότητα και δουλειά η συνέχεια της προσπάθειας του Ηρακλή Λάρισας για την παραμονή του στην Super League2


Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Β’ ανήκει στο παρελθόν, και στον Ηρακλή Λάρισας βλέπουν την επόμενη ημέρα, γι’ αυτό και ήδη ξεκίνησε η προετοιμασία για την κυριακάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση, με τον Μακεδονικό.

Παιχνίδι πολύ σημαντικό όσον αφορά το βαθμολογικό μέρος, καθώς οι «κυανόλευκοι» της Λάρισας θέλουν να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα και να βελτιώσουν τη θέση τους.
Ο τεχνικός Χρήστος Χατζηλιάδης ζήτησε από τους παίκτες του να συνεχίσουν την προσπάθειά τους με σοβαρότητα και να μη χαλαρώσουν, διότι σε μια τέτοια περίπτωση, ο κίνδυνος απώλειας βαθμών είναι μεγάλος.
Γι’ αυτό οι παίκτες οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν, αγωνιζόμενοι με πάθος και σοβαρότητα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.
Το ευχάριστο για τον κ. Χατζηλιάδη είναι πως έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και υπάρχει πολύ καλό κλίμα, ενόψει των δύο αναμετρήσεων, με τον Μακεδονικό στη Θεσσαλονίκη και με τη Βέροια στο Ael Fc Arena, στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, για τον Α’ Όμιλο της Super League 2.

Ιδανικό θα είναι να κατακτηθούν έξι βαθμοί και να ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο με 16 βαθμούς συνολικά ο Ηρακλής Λάρισας, αλλά και τέσσερις βαθμούς αν πάρει, δεν θα θεωρηθεί αποτυχία, αν αναλογιστούμε πού βρισκόταν πριν από πέντε αγωνιστικές η ομάδα και τη θεαματική βελτίωση που έχει.
Από αγωνιστικής πλευράς, κάποια μικροπροβλήματα που αντιμετωπίζουν ο Μιχάλης Τσουμάνης στο πόδι του και ο Σπύρος Γκουγκούδης στο κεφάλι του, αναμένεται πως θα ξεπεραστούν και οι δύο ποδοσφαιριστές θα τεθούν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.
Σήμερα η προπόνηση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις γηπεδικές εγκαταστάσεις της ομάδας στην Κοιλάδα, ενώ χθες προπονήθηκαν όσοι παίκτες δεν αγωνίστηκαν κόντρα στον Παναθηναϊκό Β’.

 

Super League 2: «Χτύπημα» με Κρητικό η Νίκη Βόλου


Super League 2: Η Νίκη Βόλου απέκτησε και επίσημα τον Τάσο Κρητικό μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Αναστάσιο Κρητικό μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν.

Ο 28χρονος χαφ, φέτος αγωνιζόταν με τη φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε:

Δόξα Δράμας: 42 ματς, 14 γκολ, 1 ασσίστ
Λάρισα: 23 ματς, 1 γκολ, 1 ασσίστ
ΠΑΣ Γιάννινα: 22 ματς, 2 γκολ, 2 ασσίστ
Πανσερραϊκός: 19 ματς, 2 ασσίστ
Ξάνθη: 19 ματς, 2 γκολ
Αναγέννηση Καρδίτσας: 15 ματς, 2 γκολ, 1 ασσίστ
ΝΠΣ Βόλος: 12 ματς, 1 γκολ

Υπήρξε διεθνής με την Κ19 της Ελλάδας ενώ ήταν και στις κλήσεις της Κ21.

Τάσο, καλώς ήρθες στην οικογένεια της ΝΙΚΗΣ!


Η δήλωση του Αναστάσιου Κρητικού:

«Είμαι χαρούμενος που έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα, η οποία πρωταγωνιστεί. Ελπίζω να βοηθήσω και ‘γω ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου. Ευχαριστήσω τον προπονητή και τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό. Να είναι όλοι σίγουροι ότι και ‘γω με τη σειρά μου θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να τους την ανταποδώσω με την προσπάθειά μου μέσα στο γήπεδο».

 

ΠΑΕ Λεβαδειακός: Δανεικός στην Βέροια και επίσημα ο Κασέμι


Ολοκληρώθηκε η μετακίνηση του Ρενίλντ Κασέμι από τον Λεβαδειακό στη Βέροια, 

 Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΠΑΕ Λεβαδειακός ανακοινώνει την απόκτηση του 19χρονου κεντρικού μέσου Ρενίλντ Κασέμι.

Ο ταλαντούχος μέσος, που αγωνιζόταν στην ομάδα U19 του Ολυμπιακού, θα παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού ως το τέλος της σεζόν στην ΠΑΕ Βέροια.

Ο Κασέμι έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, με καταγωγή από την Αλβανία, διαθέτοντας και τις δύο υπηκοότητες, ενώ υπήρξε αρχηγός τόσο της U17, όσο και της U19 εθνικής Αλβανίας. Με την U19 του Ολυμπιακού μέτρησε 9 γκολ σε 23 συμμετοχές την περασμένη σεζόν.

Την προηγούμενη διετία έκανε προπονήσεις και με την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού, ενώ είχε γίνει επαγγελματίας ήδη από την ηλικία των 16 ετών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου