Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

 

ΑΕΛ: Αποφόρτιση με οικογενειακό δίτερμα 


Οικογενειακό δίτερμα πραγματοποιήθηκε από την ΑΕΛ το μεσημέρι του Σαββάτου στο στάδιο Αλκαζάρ, με τον Γιάννη Ταουσιάνη να έχει την ευκαιρία να δει όλους τους ποδοσφαιριστές του και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει και της απόφαση για επανέναρξη ή μη του πρωταθλήματος της Super League 2 το επόμενο Σαββατοκύριακο.


Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Μάριος Ογκμπόε σκόραρε, δίνοντας ακόμα μία λύση στο Γιάννη Ταουσιάνη για την επιθετική γραμμή, ενώ στο 4-0 των «πορτοκαλί» επί των «πρασίνων» δύο φορές τη μπάλα στα δίχτυα έστειλε ο Πεντρόσο και μία ο Μιλτιάδης.

«Πορτοκαλί»: Σουλούκος, Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης, Καλουτσικίδης, Νινίκας, Παπαγεωργίου, Γαρουφαλιάς, Μιλτιάδης, Πεντρόσο, Γλυνός και Ογκμπόε.

«Πράσινοι»: Θεοδωρόπουλος, Κόλα, Μαξιμένκο, Μαϊδανός, Γωγουβίτης, Θωμαΐδης, Αντράντα, Πλέγας, Νίνο, Μαυριάς, Τσιριγώτης.

Από των τεχνικό των «βυσσινί» προφυλάχθηκαν και ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα οι Κοσονού, Νούνιες και Ζησούλης.

Αγωνία για την επανέναρξη

Σε δηλώσεις τους μετά τη λήξη του αγώνα, Χάρης Ηλιάδης και Νίκος Γκοτζαμανίδης, μίλησαν στο FORMedia, σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 και την επιθυμία όλων να επιστρέψουν στο γήπεδο.


Συγκεκριμένα ο Νίκος Γκοτζαμανίδης ανέφερε ότι, «ευελπιστούμε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει σύντομα, ακόμα κι αυτή τη βδομάδα. Είναι δύσκολο για κάθε ποδοσφαιριστή και είναι άδικο για εμάς να σταματά το πρωτάθλημα για τέτοιους λόγους. Από εκεί και πέρα είναι καλό που γίνονται φιλικοί αγώνες, ο προπονητής κάθε μέρα μας πιέζει να δίνουμε το 100% για να είμαστε πανέτοιμοι στην επιστροφή μας στα επίσημα παιχνίδια».

  από την πλευρά του ο Χάρης Ηλιάδης.ανέφερε.

 «Είμαστε σε αγωνία για την έναρξη του πρωταθλήματος και αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει σε καμία ομάδα σίγουρα. Κι εμείς όπως κι όλοι θέλουμε τα δικαιώματα που μας αναλογούν. Ελπίζουμε την επόμενη βδομάδα κι όσο το δυνατόν συντομότερο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα»,

Στα συμπεράσματα του προπονητικού διτέρματος στάθηκε ο βοηθός του Γιάννη Ταουσιάνη, Χρήστος Τσιακίρης, που κι αυτός στάθηκε στην αναμονή για το αν θα ξεκινήσουν οι επίσημοι αγώνες.

Συγκεκριμένα ανέφερε, «Σήμερα πραγματοποιήσαμε ένα προπονητικό δίτερμα με στόχο να κρατηθούμε σε καλή φυσική κατάσταση, ενόψει της προσδοκώμενης έναρξης του πρωταθλήματος.

Από εκεί και πέρα είδαμε κάποια στοιχεία και θετικά και αρνητικά που θα δουλέψουμε το επόμενο διάστημα, ευελπιστώντας πάντα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να είμαστε σε αγωνιστικό ρυθμό».


: 

Ευρεία επικράτηση της ΑΕΛ K-16


*Νίκησε εκτός έδρας με 4-0 τους Ατρόμητους/Θύελλα

Εύκολη επικράτηση για την ΑΕΛ, η οποία νίκησε εκτός έδρας τους Ατρόμητους/Θύελλα με 4-0 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Κ-16.

Ο Μπιώτης άνοιξε το σκορ στο 47’ (0-1) με σουτ, μετά από ωραία ενέργεια του Βελετάνη, ενώ στο 60’ ο Μαλέσκος με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή διπλασίασε τα τέρματα των «βυσσινί».
Στο 70’ ήταν η σειρά του Κατή ο οποίος ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 0-3, ενώ το τελικό 0-4 διαμόρφωσε στο 72’ ο Μπιώτης μετά από έξοχη ατομική ενέργεια.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ/ΘΥΕΛΛΑ (Θ. Ζιάγκας): Μετάι, Καραγιάννης, Ντίνας, Πατεράκης, Τσιούτσιας, Μωργιανός, Σκουμής, Μπαλατσός, Χρυσουλάκης, Γιαμούζης, Κωστούλας (Μάκκας, Συραγάκης, Κολτσίδας, Ζιάκας, Τζιγκούρας)
ΑΕΛ (Κ. Γούλας): Κωστόπουλος, Χατζούλης, Κατής, Τσιτσώνης, Νιάμας, Παπακωνσταντίνου, Μαλέσκος, Γκαρλέμος, Γαλάνης, Βελετάνης, Μπιώτης (Ζαφειράκης, Μπουνένι, Χασανίδης)

 

Ηρακλής Λάρισας: Διπλό, κοπή πίτας και …μπάρμπεκιου


Το πρωτάθλημα της Super League 2 δεν ξεκινά, αλλά στον Ηρακλή Λάρισας το ...διασκεδάζουν, καθώς και οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές, για μπάλα και για ...μπάρμμπεκιου.


Ηθικόν ακμαιότατον λοιπόν και χθες το μεσημέρι στο γήπεδο της Κοιλάδας οι «κυανόλευκοι» έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα, έγινε και οικογενειακό διπλό, ενώ ο πρόεδρος κ. Ιωακείμ φρόντισε παίκτες και τεχνική ηγεσία, αν μη τι άλλο, να περάσουν χαρούμενοι τις Απόκριες, απολαμβάνοντας νόστιμα εδέσματα.

Αρχικά διεξήχθη λοιπόν ένα οικογενειακό διπλό με την παρουσία παικτών και της Κ-19, ενώ ακολούθησε το μεγαλύτερο σε ενδιαφέρον ...τρίτο ημίχρονο, με την ευχή όλων να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα. Ο καιρός ήταν σύμμαχος και όλοι το χάρηκαν. Για το ποδοσφαιρικό τμήμα θα ακολουθήσει διήμερο ρεπό και άπαντες θα επιστρέψουν μεθαύριο Τρίτη το μεσημέρι στις προπονήσεις και θα περιμένουν φυσικά και τις εξελίξεις από τη SL2.

 

Τι θα γίνει με τη Super League 2, υπάρχει φως στο αδιέξοδο;


H δημιουργία μιας νέας πενταμελούς επιτροπής στη Super League 2 για τη διαπραγμάτευση του εσόδου του ποσοστού της κατηγορίας από τη φορολόγηση του Στοιχήματος σημαίνει και έναν νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λευτέρης Αυγενάκης θα δει την νέα  επιτροπή των κ.κ. Παλτόγλου (Αιγάλεω), Τσιολέκα (Athens Kallithea), Ροκάκη (Χανιά), Παπακωνσταντίνου (Νίκη Βόλου), Παπαδημητρίου (Αναγέννηση Καρδίτσας) την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί το συγκεκριμένο ραντεβού, ενώ πιθανή είναι και η συνάντηση της επιτροπής με τη διοίκηση της Super League 1 για να εξασφαλιστεί η συναίνεση με νέες διαπραγματεύσεις ώστε να ανέβει το ποσοστό που παίρνουν οι ομάδες από το Στοίχημα (στόχος είναι τα 75.000 ευρώ να γίνουν τουλάχιστον 150.000 ευρώ).
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σύμφωνα με πληροφορίες μας,  θέτει τρεις προϋποθέσεις.

-Πρώτη είναι να επιστρέψουν οι ομάδες στην αγωνιστική δράση,

-δεύτερη να υπάρξει απόφαση για μείωση ομάδων

-και τρίτη να αυξηθεί η αξιοπιστία της κατηγορίας, αφού αυτή τη στιγμή πολλές φορές απασχολείται η κοινή γνώμη με τα ύποπτα για τον στοιχηματισμό παιχνίδια.
Με αυτές τις τρεις προϋποθέσεις (οι ομάδες θέλει ο υφυπουργός Αθλητισμού να γίνουν 20-22) δεν θα υπάρξει πρόβλημα χρηματοδότησης, αφού θα ανέβει το ποσοστό που θα παίρνουν τα σωματεία και θα γίνει το πρωτάθλημα καλύτερο.
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Μόνο τυχαίο δεν ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην προχθεσινή συγκέντρωση στο Αλκαζάρ, που υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Εδώ δίπλα είδα, αγαπητέ μου Λευτέρη, τις καινούργιες αθλητικές εγκαταστάσεις και γίνονται πολλές αθλητικές υποδομές σε όλη τη χώρα. Θέλουμε όλοι οι Έλληνες, κυρίως τα παιδιά μας, να αθλούνται». Μόνο για τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό έκανε ανάλογο εγκωμιαστικό σχόλιο.
Κι αναφερόταν στο υπερσύγχρονο ανοικτό προπονητήριο στίβου στον περιβάλλοντα χώρο του Αλκαζάρ και τα άλλα έργα (την αλλαγή του ταρτάν στο κεντρικό στάδιο και την ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου στίβου), ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, που είναι μεταξύ των 25 αντίστοιχων έργων δεκάδων εκατομμυρίων τα οποία εξελίσσονται στη Θεσσαλία.
Και μόνο υπερήφανος και δικαιωμένος μπορεί να αισθάνεται ο υφυπουργός Αθλητισμού για την αναγνώριση και τη στήριξη από τον Πρωθυπουργό, καθώς όπως λέει συχνά ο Λευτέρης Αυγενάκης «μέσα σε τέσσερα χρόνια το άναρχο αθλητικό τοπίο νοικοκυρεύτηκε. Μπήκε τάξη, με σχέδιο και ξαναδόθηκε ελπίδα σε όλη την αθλητική οικογένεια και ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Ο αθλητισμός μας αλλάζει»!
Δεν είναι τυχαίο ότι και προχθές στη Λάρισα και χθες στα Γρεβενά, όπου περιοδεύει ο Πρωθυπουργός, απέδωσε τα εύσημα στον Υφυπουργό Αθλητισμού για την αναβάθμιση και την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα και γενικά για την αθλητική μεταρρύθμιση στη χώρα.

 

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του πρώην προέδρου Γιώργου Αδαμόπουλου


Δραστήριος και πολυπράγμων, ο Γιώργος Αδαμόπουλος που έφυγε σήμερα το μεσημέρι από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, δεν ξεχνάμε ότι εκτός από την χώρα και τον τόπο μας ως πολιτικός, υπηρέτησε και την ΠΑΕ ΑΕΛ σε πολύ δύσκολες εποχές, έχοντας πολύτιμη συνεισφορά στην διάσωσή της.

Συγκεκριμένα, διετέλεσε πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κατά τις περιόδους 2000-2002 και είχε σημαντική συμβολή στην ένταξή της στον ευεργετικό νόμο Βενιζέλου περί “ειδικής εκκαθάρισης”, γεγονός που της έδωσε την δυνατότητα να ορθοποδήσει οικονομικά, προκειμένου να ακολουθήσει η ανοδική πορεία με τις ιστορικές επιτυχίες στη διάρκεια εκείνης της δεκαετίας.

Ως εκ τούτων, το πένθος όλων μας για την απώλεια είναι αυτονόητο, όπως και τα συλλυπητήρια του προέδρου μας κ. Αχιλλέα Νταβέλη, των μελών του Δ.Σ. και του συνόλου των στελεχών μας, προς τους οικείους του.

Καλό ταξίδι πρόεδρε!

 

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ


Το Δ.Σ. της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ Γιώργου Αδαμόπουλου.

Ο εκλιπών εκτός από την πλούσια πολιτική δράση που επέδειξε για δεκαετίες, αποτέλεσε και πολύτιμο στήριγμα της ομάδας μας στις κρίσιμες περιόδους 2000-02. Συνέβαλε σημαντικά με προσωπική προσπάθεια στον αγώνα της ΠΑΕ για επιβίωση. Ο κόσμος της ομάδας οφείλει να το θυμάται και να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τον Γιώργο Αδαμόπουλο, όπως και όλους τους ανθρώπους της ΑΕΛ εκείνης της ταραχώδους εποχής. Ειδικά όταν επρόκειτο για έναν ενεργό πολιτικό που απέδειξε με πράξεις την αγάπη του προς την ομάδα.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

ΑΕΛ - Αθλητική Ένωση Λάρισας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου