Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

 Ο αργός θάνατος μιας κατηγορίας (SL2) και η κατάπτυστη υποκρισία των ΜΜΕ


Κι όμως είναι δυνατόν να συμβαίνει. Το παρακολουθούμε όλοι άβουλοι και μοιρολογώντας, με κορυφαία και χαρακτηριστικότερη περίπτωση την «στάση» και… «θέση» του συνόλου των ΜΜΕ σε πανελλήνιο επίπεδο, με ελάχιστες – το επαναλαμβάνουμε – τιμητικές εξαιρέσεις.

Κι όταν μάλιστα ο απλός Έλληνας πολίτης βλέπει και διαπιστώνει μέσα από το τι συμβαίνει σε αυτό το σοβαρό θέμα τέτοιες ενοχές και κατάπτυστες συμπεριφορές, σίγουρα δεν νιώθει καθόλου καλά. 

Στο δρόμο, στη φτώχια και στην εξαθλίωση εκατοντάδες Έλληνες επαγγελματίες ποδοσφαιριστές με τις οικογένειες τους, εξαιτίας ενός εμμονικού πολιτικού… και πλην της αρχικής πληροφόρησης για το διαπραχθές έγκλημα… έκτοτε «σιγή «ασυρμάτου», από τους έχοντας την ευθύνη ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

 Θα μου πείτε αφού τα πράγματα σε ότι αφορά αυτό το πολύ σοβαρό θέμα στην πατρίδα μας ιδιαίτερα εδώ και αρκετά χρόνια έχουν «διευθετηθεί», με την παρουσία στον χώρο δύο έως τριών μιντιαρχών, οι οποίοι διαθέτοντας έναν τεράστιο μηχανισμό, ελέγχοντας τα πάντα, διαμορφώνουν απόψεις κατά το δοκούν, επηρεάζοντας σχεδόν σε απόλυτο βαθμό όλες τις Κυβερνήσεις.

 Κάτι τέτοιο ως εκ τούτου συμβαίνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση, από τη στιγμή που οι δύο από τους τρεις (πιθανότατα και ο τρίτος) μιντιάρχες, αποφάσισαν να μην ασχοληθούν με αυτήν τη συγκεκριμένη «λεπτομέρεια», για να μην ενοχλήσουν έναν πολιτικό που τους κάνει πάντοτε τα κέφια. Δυστυχώς όμως αυτή τη «λεπτομέρεια» είναι ένα πραγματικό δράμα.

Ένας κυνικός εκβιασμός ο οποίος θα έπρεπε να έχει ξεσηκώσει από την πρώτη στιγμή το σύμπαν. Ολόκληρη την κοινωνία.

Και ιδιαίτερα όλους αυτούς που συνήθως και για ψύλλου πήδημα ευαισθητοποιούνται και κλείνουν τους δρόμους και πιέζουν Κυβερνήσεις για να προστατευτούν οι αδικημένοι.

 Αντί αυτού, έχουμε μια ένοχη σιωπή και μία κατάπτυστη υποκρισία. Γραφίδες και μικρόφωνα εκμισθωμένα και ενταγμένα στην δούλεψη συγκεκριμένων μιντιαρχών (ιδιαίτερα του ενός εξ αυτών) δεν κάνουν τον κόπο ούτε να το ακουμπήσουν το θέμα.

Παρατημένα και πεταμένα στην μοίρα τους τα θύματα του Αυγενάκη, μοναδική παρηγοριά έχουν κάποιες θαρραλέες φωνές και ανεξάρτητες γραφίδες, που δυστυχώς όμως δεν αρκούν και δεν μπορούν να ανταγωνιστούν την καταλυτική δύναμη των μιντιαρχών.

Είναι αλήθεια πως δεν γνωρίζουμε τι εξέλιξη μπορεί να έχει αυτή η υπόθεση. Ευχόμαστε ολόψυχα – ίσως ο Πρωθυπουργός – κάποια στιγμή να απαλλαγεί από επιρροές και πιέσεις και αποφασίσει να δώσει μια λύση.

Ασφαλώς θα ήταν χρήσιμο να ξαναθυμήσουμε το τι μεσολάβησε ώστε ο αρχικός σχεδιασμός για τη σωστή κρατική οικονομική ενίσχυση, να ανατραπεί ξαφνικά και με αυτόν τον απροσχημάτιστα σκανδαλώδη τρόπο.

Η ιστορία ακουμπάει τις εξαγγελίες του σημερινού προέδρου της Σούπερ Λίγκα και προέδρου του Ολυμπιακού, ο οποίος έταξε σε όλους όσους τον ψήφισαν (λογωτιμήτες αλλά και πεμπτοφαλαγγίτες) στις τελευταίες εκλογές του Συνεταιρισμού, συγκεκριμένες παροχές με αυξήσεις της κρατικής χορηγίας.

 Όταν όμως εξαγγέλθηκαν και ανακοινώθηκαν τα σχετικά ποσά από τον Υπουργό Οικονομικών, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έπαθε πλάκα. Η χορηγία για την SL1 ήταν εμφανέστατα μειωμένη και αυτό τον εξέθετε πολύ άσχημα.

Ωστόσο η λύση μετά από την θυελλώδη αντίδραση του και πίεση του στον κολλητό του Υφυπουργό Αθλητισμού βρέθηκε και αυτή δεν ήταν άλλη από το να στήσουν στον τοίχο και να εκτελέσουν την SL2, από την οποία αφαίρεσαν σχεδόν τα 2/3 των κονδυλίων που είχαν αποφασιστεί, ώστε να βρεθεί το ποσό που θα ικανοποιούσε και θα διέσωζε από το ρεζιλίκι τον μιντιάρχη, ο οποίος είχε υποσχεθεί άλλα πράγματα.

 Ο τελευταίος σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κίνησε γη και ουρανό και απείλησε Θεούς και δαίμονες για να ανατρέψει την κατάσταση. 

Η νέα απόφαση αφορούσε το μεγαλύτερο κομμάτι της χορηγίας της SL2 να μετακινηθεί στην αντίστοιχη SL1. Ανήθικο, αναξιοπρεπές, κυνικό και άδικο.

 Πετάξανε στον Καιάδα μια ολόκληρη κατηγορία και έστειλαν στην εξαθλίωση και στην φτώχια εκατοντάδες επαγγελματίες Έλληνες αθλητές με τις οικογένειες τους.

Καημένη Ελλάδα!

ΥΓ1: «Ξέφυγε» πολύ η σπέκουλα η δημοσιογραφική, σε ότι έχει σχέση με τους νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες του ΠΑΟΚ, Κωνσταντέλια και Κουλιεριάκη.

Ο Θεός να βοηθήσει τα παιδιά να μείνουν ανεπηρέαστα από τον «χαλασμό» που στήθηκε γύρω από το όνομα τους.

Τον οποίο «χαλασμό» μερικές φορές τον ενισχύουν αδικαιολόγητα και επικίνδυνα συγκεκριμένοι εκπρόσωποι (γραφίδες και μικρόφωνα) της ενημέρωσης.

ΥΓ2: Για να μην το ξεχνάμε, κατατρομοκρατήθηκε η NOVA από την προηγούμενη ανακοίνωση της ΠΑΕ του ΠΑΟΚ. Και η αντίδραση της;

 Στο παιχνίδι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ έστειλε πασίγνωστο και επί σειρά ετών ρεπόρτερ της ΑΕΚ, για την μετάδοση και τον σχολιασμό του ντέρμπι της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ.

Τόσο πολύ μας υπολογίζουν…

Δημήτρης Μπούζας 

Πηγή: metrosport

 

Προβιβασμός στην Κ15


Μέλος της Ακαδημίας της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ έως χθες, ο γεννημένος το 2008 μέσος, Δημήτρης Μητρακόπουλος εντάχθηκε και επίσημα στην ομάδα Κ15 της ΠΑΕ με την οποία προπονούνταν τις τελευταίες εβδομάδες, προκειμένου να την βοηθήσει στη συνέχεια της προσπάθειάς της στο πρωτάθλημα της SL1.

Πανευτυχής ο ίδιος και ο πατέρας του, βρέθηκαν στα γραφεία της ΠΑΕ για την σχετική υπογραφή, παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή και προπονητή της Κ15, Θοδωρή Ελευθεριάδη και του επικεφαλής προπονητή των Ακαδημιών του σωματείου, Γιάννη Βασιλείου.

Για μια ακόμη φορά η ΠΑΕ ΑΕΛ ευχαριστεί άπαντες για την εμπιστοσύνη.

 

Χαμός στην Super League 2 – Λεουτσάκος: Αν φέρετε τα χρήματα θα παραιτηθώ Καραπαπάς: Γιατί κάθεσαι και δε φεύγεις;


Μεγάλη ένταση επικράτησε στο ΔΣ της Super League 2, όπου για πρώτη φορά εκφράστηκε από αρκετές ομάδες δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του προέδρου, Λ. Λεουτσάκου, για τους χειρισμούς στο θέμα των χρημάτων από τη φορολόγηση των τυχερών παικτών του στοιχήματος, που προορίζονται για την κατηγορία.

Ο Λεουτσάκος κατέθεσε πρόταση για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος για δύο αγωνιστικές, ώστε να ικανοποιηθεί ο όρος που έχει βάλει ο υφυπουργός αθλητισμού και να μπορέσει να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου.

Εφόσον όμως, όπως είπε, οι ομάδες δεν συμφωνήσουν με την πρόταση που θα έρθει, το πρωτάθλημα θα διακοπεί εκ νέου.

Η αντιπρόταση ήρθε από τον πρόεδρο των Χανίων, Αντ. Ροκάκη, ο οποίος αφού υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Super League 2 στερείται αξιοπιστίας, ζήτησε να δημιουργηθεί μια νέα επιτροπή η οποία να επιχειρήσει να λύσει το θέμα μέσα σε λίγες ημέρες, φέρνοντας σε κάθε ομάδα 150.000 ευρώ αντί των 70.000 που είναι η “πρόταση” Αυγενάκη.

Σε αυτήν την περίπτωση πρωτάθλημα να επανακκινήσει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου.


Ο πρόεδρος της Super League 2 φέρεται να είπε:

«Αν φέρετε τα χρήματα για τις ομάδες εγώ παραιτούμαι. Όποιος θέλει την καρέκλα να έρθει να την πάρει. Είμαι τόσα χρόνια εδώ… Έχω χρέη, δεν κοιμάμαι τα βράδια…»


Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Β’, Κ. Καραπαπάς, απάντησε:

«Χρέη έχεις, τα βράδια δεν κοιμάσαι, μισθό δεν παίρνεις, τότε γιατί κάθεσαι και δε φεύγεις;»

Προς το τέλος της συνεδρίασης ο Λεουτσάκος είπε ότι θα παραιτηθεί μόνο αν η επιτροπή που συστήθηκε φέρει τα 5 εκάτ. ευρώ που αρχικά υπολόγιζε ότι θα πάρουν οι ομάδες της κατηγορίας βάσει της κατανομής που είχε γίνει το 2021 και όχι τα 3,4 εκάτ. ευρώ τα οποία έθεσε ως στόχο ο Ροκάκης.

Στην επιτροπή δε θα μετέχει ο πρόεδρος της Super League 2 αλλά οι πρόεδροι των ΠΑΕ Χανιά, Αναγέννησης Κ., Καλλιθέας, Νίκης Βόλου και Αιγάλεω.

Πέραν του ότι η πρόταση Ροκάκη εγκρίθηκε ομόφωνα, ακούστηκαν και από άλλους εκπροσώπους ομάδων αρνητικές απόψεις για τον πρόεδρο της “μικρής λίγκας”, όπως ότι “είναι μέρος και όχι λύση του προβλήματος” και ότι “οδήγησε την SL2 σε λάθος δρόμο στις διαπραγματεύσεις με τον Αυγενάκη”

.Όπως προκύπτει στη Super League 2 άνοιξε θέμα ηγεσίας, η έκβαση του οποίου θα κριθεί και από την αποτελεσματικότητα της νέας επιτροπής…

 

Αφαίρεση 5+5 βαθμών και πρόστιμο στον Ολυμπιακό Β’ για την αποχώρηση από το ματς με Καλλιθέα


Με αφαίρεση πέντε βαθμών από το τρέχον και το επόμενο πρωτάθλημα τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της Super League 2 ο Ολυμπιακός Β’ για την απόφασή του να αποχωρήσει από το ματς του «Ελ Πάσο» κόντρα στην Athens Καλλιθέα.

H ομάδα της Καλλιθέας παίρνει το παιχνίδι με 3-0, ενώ στους “ερυθρόλευκους” επιβλήθηκε και πρόστιμο 70 χιλιάδων ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι β’ ομάδες των Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στο τρέχον πρωτάθλημα δεν υποβιβάζονται ούτε προβιβάζονται, επομένως η “φετινή” αφαίρεση βαθμών είναι ποινή που δεν επηρεάσει επί της ουσίας και ότι ο Ολυμπιακός Β’ αποχώρησε και από το παιχνίδι με την Κηφισιά, ενώ ήταν σε εξέλιξη.

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση:

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β ευθύνεται για την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση της υπαίτιας αποχώρησης από το γήπεδο χωρίς ο διαιτητής να έχει διακόψει τον αγώνα και να έχει δώσει σχετική εντολή μετά την έναρξή του, με συνέπεια να μην τελεστεί ο αγώνας με υπαιτιότητά της.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β τις ποινές:

α) την απώλεια του αγώνα με την ΠΑΕ ATHENS KALLITHEA FC με τέρματα 0-3,

β) την αφαίρεση πέντε βαθμών από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2022-2023 και πέντε βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2023-2024

 και γ) την χρηματική ποινή των 70.000€

 

Super League 2: Η βαθμολογία του Β' ομίλου μετά την πρωτόδικη απόφαση για τον Ολυμπιακό


Ο Ολυμπιακός Β' τιμωρήθηκε με ποινή αφαίρεσης πέντε βαθμών από το πειθαρχικό όργανο της Super League 2 για το τρέχον και το επόμενο πρωτάθλημα, για την αποχώρηση της ομάδας στο ημίχρονο του αγώνα με την Athens Kallithea στο Ελ Πάσο.

Οι ερυθρόλευκοι με την πρωτόδικη απόφαση έπεσαν από τους 14 στους εννιά βαθμούς και είναι στη 12η θέση. Υπενθυμίζεται ότι οι Β' ομάδες την τρέχουσα σεζόν δεν υποβιβάζονται.

Η βαθμολογία του Β' ομίλου της Super League 2

Κηφισιά 31 (11 ματς)

Athens Kallithea 29 (12 ματς)

Απόλλων Σμύρνης 27 (12 ματς)

Παναχαϊκή 27 (13 ματς)

ΟΦ Ιεράπετρας 25 (12 ματς)

Χανιά 20 (12 ματς)

Καλαμάτα 19 (12 ματς)

Ηλιούπολη 18 (12 ματς)

Αιγάλεω 15 (12 ματς)

ΑΕΚ Β' 11 (12 ματς)

Προοδευτική 10 (12 ματς)

Ολυμπιακός Β' 9 (11 ματς)

Ηρόδοτος 3 (12 ματς)

Επισκοπή 2 (11 ματς)

ΠΑΟ Ρουφ 0 (12 ματς)

 

Super League 2: Νέες επαφές με Αυγενάκη και SL1, υποσχέσεις Ροκάκη για περισσότερα έσοδα


Εξελίξεις δρομολογούνται στην Super League 2 σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος και τη βελτίωση της οικονομικής ενίσχυσης προς τις ομάδες.


 Ο Αντώνης Ροκάκης, ισχυρός άνδρας των Χανίων, μετέφερε στη συνεδρίαση πως μπορεί να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα για τις ομάδες από όσα αποφασίστηκαν.
Για να γίνει αυτό θα πρέπει πάντως ο Λεωνίδας Λεουτσάκος να παραιτηθεί από την προεδρία της λίγκας.

Οι συμμετέχοντες έδωσαν στον Ροκάκη ένα 48ωρο για να προχωρήσει τις επαφές του και να παρουσιάσει μετά το πέρας της διορίας τα αποτελέσματά τους.

Επίσης νέα επιτροπή θα συναντηθεί με τον Λευτέρη Αυγενάκη, Υφυπουργό Αθλητισμού, ώστε να αυξηθεί το ύψος της χρηματοδότησης. 

Υπό αυτές τις συνθήκες και αν «τρέξουν» οι διαδικασίες φέροντας τα υποσχόμενα αποτελέσματα, τότε είναι πιθανό να υπάρξει σέντρα το διήμερο 4-5 Μαρτίου και με νέο πρόεδρο από την πλευρά της Super League 2.
Σε επίσημη ενημέρωσή της η SL2 ανέφερε:

«Ομόφωνα οι ομάδες της Super League 2 αποφάσισαν την άμεση επανεκκίνηση του διαλόγου με βραχύβια συνέχιση της διακοπής του πρωταθλήματος, εξουσιοδοτώντας νεοσύστατη ειδική επιτροπή που θα διεξάγει τις απαραίτητες επαφές με τους θεσμικούς φορείς -Υφυπουργό Αθλητισμού και Super League 1- προκειμένου να εξευρεθούν οι οικονομικοί πόροι που θα επιτρέψουν την βιωσιμότητα των ομάδων και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματός μας».

 

«Εξόφλησαν» τις δωροεπιταγές οι τυχεροί της πίτας της ΠΑΕ ΑΕΛ


Γεμάτοι χαμόγελα και θετική ενέργεια, οι ποδοσφαιριστές που στάθηκαν και πιο τυχεροί από τους συμπαίκτες τους στην πρόσφατη εκδήλωσης κοπής της πίτας της ΠΑΕ ΑΕΛ και βρήκαν τα αντίστοιχα φλουριά, μπορούν πλέον να απολαύσουν τους… καρπούς της τύχης τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Λούκα Αντράντα από την ανδρική ομάδα, ο Αλέξανδρος Ζέρβας από την Κ19, ο Σταύρος Κοβούσογλου από την Κ17 και ο Παναγιώτης Δεμίρης από την Κ15, επισκέφθηκαν τα καταστήματα των δωροθετών-υποστηρικτών της ΠΑΕ και εξόφλησαν τις αντίστοιχες δωροεπιταγές, συνοδευόμενοι από την σύμβουλο ανάπτυξης της ομάδας, Δήμητρα Βασιλάκου, τον υπεύθυνο marketing, Αποστόλη Νταϊλιάνη και κατά περίπτωση από τον Τεχνικό Διευθυντή, Τάσο Βενέτη, τον Αθλητικό Διευθυντή, Στάθη Ταυλαρίδη, καθώς και τον Τεχνικό Διευθυντή των Ομάδων Νέων και προπονητή της Κ15, Θοδωρή Ελευθεριάδη. 

Αναλυτικότερα, ο Λούκα Αντράντα επισκέφθηκε την «Φωτάκης – Ηλεκτικό Ρεύμα, Φυσικό Αέριο, Κινητή Τηλεφωνία» και παρέλαβε το δώρο του από τον κ. Άκη Φωτάκη,


ενώ ο Αλέξανδρος Ζέρβας… ντύθηκε από το «Cavallo Italian Style» υπό την εποπτεία του κ.Νίκου Τζιμόπουλου,

ο Σταύρος Κοβούσογλου από το κατάστημα αθλητικών ειδών, «Cougar», παρουσία του κ. Αλέξανδρου Σακελλαρίου

 και ο Παναγιώτης Δεμίρης από το κατάστημα ορειβατικών ειδών «300 Tactical» και τον κ. Νίκο Μπαρτζώκη.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ για μια ακόμη φορά ευχαριστεί όλους τους υποστηρικτές της για την προσφορά αλλά και την διάθεση με την οποία βρίσκονται πάντα στο πλευρό της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου