Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Συνάντηση Αυγενάκη – Μαρτσούκου: Συμφωνία για SL2 με 20 ομάδες το 2024 και εκταμίευση χρημάτων υπό όρους

Συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Super League 2, Πέτρο Μαρτσούκο, είχε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Μαρτσούκος ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τις αποφάσεις του ΔΣ, με τις οποίες

:Α) Οι ΠΑΕ της SL2 αποδέχονται τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θέτει η ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 704, 10/02/2023) προκειμένου οι ΑΑΕ να χρηματοδοτούνται από τον μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης, μέσω της φορολογία των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων.

Υπενθυμίζεται ότι αυτές αφορούν στη χρηματοδότηση:-ΑΑΕ που διαθέτουν Πιστοποιητικό Συμμετοχής από την ΕΕΑ,-ΑΑΕ που δεν εμπλέκονται σε Αναφορές της Sportradar.

Για όσες ΑΑΕ εμπλέκονται σε Αναφορές, η χρηματοδότησή τους αναστέλλεται έως ότου η ΕΠΑΘΛΑ να τις εξετάσει και να συντάξει Πόρισμα.

Η αναστολή χρηματοδότησης παραμένει εφόσον το Πόρισμα της ΕΠΑΘΛΑ προωθηθεί για περαιτέρω διερεύνηση από τον Αθλητικό Εισαγγελέα και την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Β) Οι ΠΑΕ της SL 2 δεσμεύονται για τον αριθμητικό περιορισμό των συμμετεχουσών ομάδων στο πρωτάθλημά τους, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της διοργάνωσης και η διασφάλιση της βιωσιμότητας των ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα, το Πρωτάθλημα της περιόδου 2024-2025 θα διεξαχθεί με 20 ομάδες, καθώς στην προκήρυξη της περιόδου 2023-2024 (διοργάνωση με 26 ομάδες) θα προβλεφθεί ότι θα υποβιβαστούν 10 εξ αυτών και θα ανέλθουν 4 από τη Γ’ Εθνική.

Σε ότι αφορά στο ποσό της χρηματοδότησης, από τον μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων, ο κ. Αυγενάκης ενημέρωσε τον κ. Μαρτσούκο ότι για την SL2 ανέρχεται συνολικά σε 2.542.000€ (105.916,67€ για κάθε μία από τις 24 δικαιούχες ΠΑΕ –εξαιρούνται οι Β’ ομάδες των ΠΑΕ της SL1 και Απόλλων Λάρισας και Ηρόδοτος, που έχουν αποχωρήσει, αλλά δεν διέθεταν και Πιστοποιητικό Συμμετοχής από την ΕΕΑ).

Συμφωνήθηκε, επίσης, όπως οι διαδικασίες εκταμίευσής του εκκινήσουν από τη Δευτέρα 8 Μαΐου, προκειμένου έως τότε να υπάρχει πιο πλήρης εικόνα σχετικά με το πόσες και ποιες ΠΑΕ θα εισπράξουν άμεσα και ποιων ΠΑΕ το μερίδιο θα παρακρατηθεί, εξαιτίας εμπλοκής τους στις αναφορές της Sportradar. 

 

Αυξάνονται οι λύσεις στην ΑΕΛ


Από χθες άρχισε η προετοιμασία της ΠΑΕ ΑΕΛ ενόψει των τριών δύσκολων αγώνων με Ηρακλή (εκτός) , Πανσερραϊκό (εντός) και Παναθηναϊκός Β’ (εκτός) και ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης είδε να αυξάνονται οι λύσεις που έχει στη διάθεσή του, καθώς αποθεραπεύτηκαν και άρχισαν να προπονούνται Μαξιμένκο, Γαρουφαλιάς και Κόλα. Στη διάθεση του τεχνικού δεν θα είναι οι: Θεοδωρόπουλος, Μιλτιάδης, που παραμένουν τραυματίες.


Σήμερα αναμενόταν ο προπονητής να κάνει μια ανάλυση στον αγώνα με τον Αλμωπό Αριδαίας και να δείξει τα λάθη που έγιναν, ενώ από αύριο η ομάδα θα κινείται σε ρυθμούς Ηρακλή στον δύσκολο αγώνα που θα δώσει στο Καυταντζόγλειο.

«Είμαστε καλοί, αλλά στα παιχνίδια που ακολουθούν, ακόμη και δύο ή τρία λάθη να κάνουμε, μπορεί να τα πληρώσουμε με άλλους αντιπάλους». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, στους παίκτες του ο τεχνικός της ΠΑΕ ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης, δείχνοντας το βίντεο της αναμέτρησης με τον Αλμωπό Αριδαίας πριν την προπόνηση στη σχετική ανάλυση.

 Από κει και πέρα ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπάρχουν και όλοι προσπαθούν να μείνουν συγκεντρωμένοι στην εξάντληση των πιθανοτήτων της ανόδου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε προπόνηση ενόψει του αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου με τον Ηρακλή, όπου από τους παίκτες που απουσίασαν στο τελευταίο παιχνίδι με τον Αλμωπό Αριδαίας δύσκολα απ’ ότι φάνηκε θα είναι στη διάθεση του κ. Γκουτσίδη (Θεοδωρόπουλος, Μιλτιάδης, Μαξιμένκο, Κόλα, Γαρουφαλιάς).

 

Τσιώλης: «Για τη νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΛ»


Ο Σάκης Τσιώλης παρακολούθησε τη Δευτέρα το παιχνίδι του Μακεδονικού με τον Πανσερραϊκό.

Για το παιχνίδι του Ηρακλή με τη Βέροια που προηγήθηκε αλλά και αυτό που ακολουθεί με την ΑΕΛ

O προπονητής του Ηρακλή είπε: 

«Το παιχνίδι με τη Βέροια ήταν πάρα πολύ δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Ανάλογα με την κρισιμότητα που είχε, ήταν αρκετά γρήγορο και καλό, είχε εντάσεις αλλά πάντα σε αθλητικά πλαίσια.

 Στο πρώτο ημίχρονο μετά το 1-0 δημιουργήσαμε πολύ καλές προϋποθέσεις για ένα δεύτερο τέρμα ώστε να το διαχειριστούμε καλύτερα.

Μετά την ισοφάριση η Βέροια είχε ευκαιρίες, πίεσε αλλά ήρθε το δεύτερο γκολ από εμάς, από αυτά που δύσκολα γίνονται και μας δόθηκε η ευκαιρία να το διαχειριστούμε καλύτερα».

Πλέον έρχεται το παιχνίδι με την ΑΕΛ και ο προπονητής του Ηρακλή είπε: 

«Είναι ένα ντέρμπι και θέλουμε τη νίκη. Αυτό που κοιτάμε για τα επόμενα παιχνίδια είναι το καλό ποδόσφαιρο, να πάρουμε τις νίκες και να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα τον Ηρακλή».

Στη διάθεση του στο παιχνίδι με την ΑΕΛ θα είναι και ο Γιουμπιτάνα. Ο Μάριος Κωστούλας που έχει συμπληρώσει κίτρινες κάρτες θα απουσιάσει από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πόντου.

Ο Σεμπάστιαν Χρουσιέλ θα απουσιάσει απο τις αναμετρήσεις με Απόλλωνα Πόντου και Αναγέννηση Καρδίτσας ενώ ο Κώστας Πανάγου που και αυτός συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες θα απουσιάσει από την αναμέτρηση με τον Διαγόρα Ρόδου.

Φουλάρει την προετοιμασία του ο Ηρακλής για την αναμέτρηση με την ΑΕΛ.

Η ενημέρωση του Γηραιού αναφέρει:

Συνεχίστηκε σήμερα το πρωί ,η προετοιμασία του Ηρακλή για την επόμενη εντός έδρας αναμέτρηση με την Λάρισα.

Οι κυανόλευκοι προπονήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Μίκρας με τον Σάκη Τσιώλη να δίνει έμφαση στην τακτική.

– Όπως αποφάσισε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος η αναμέτρηση Ηρακλής-Λάρισα θα διεξαχθεί στις 16:00 αντί για τις 13:45 όπως είχε προγραμματιστεί και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.

 Ο Μάριος Κωστούλας που έχει συμπληρώσει κίτρινες κάρτες θα απουσιάσει από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πόντου.

Ο Σεμπάστιαν Χρουσιέλ θα απουσιάσει απο τις αναμετρήσεις με Απόλλωνα Πόντου και Αναγέννηση Καρδίτσας ενω Κώστας Πανάγου που και αυτός συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες θα απουσιάσει από την αναμέτρηση με τον Διαγόρα Ρόδου.

-Για τις διαπιστεύσεις των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε που επιθυμούν να καλύψουν την αναμέτρηση Ηρακλής- Λάρισα,θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο press@iraklis-fc.com με τα στοιχεία τους και το μέσο που εκπροσωπούν. Ισχύουν κανονικά οι κάρτες ΕΣΗΕΜ-Θ και ΠΣΑΤ.

 

Νέα αρχή θέλει να κάνει ο Ηρακλής Λάρισας στο Κυριακάτικο εκτός έδρας «ντέρμπι» με την Νίκη Βόλου.


Η εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ Β’ με 4-1 ήταν ένα αποτέλεσμα που σαφώς και στεναχώρησε τους ανθρώπους του Ηρακλή Λάρισας, όμως η προσπάθεια για την παραμονή συνεχίζεται και όλοι στην ομάδα γνωρίζουν πολύ καλά πως ο δρόμος προς τη σωτηρία στον Α’ Όμιλο της Super League 2 θα είναι ανηφορικός και με πολλά εμπόδια.
Πάντως, υπάρχουν ελπίδες και οι «κυανόλευκοι» θα επιδιώξουν να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν, και αυτό που θέλουν είναι να κάνουν ένα καινούργιο ξεκίνημα στον κυριακάτικο, δύσκολο, εκτός έδρας αγώνα με τη Νίκη, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.
Αναμέτρηση που παρουσιάζει τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον και η λαρισινή ομάδα θα προσπαθήσει κάτι να πάρει από τη συγκεκριμένη συνάντηση, που διεξάγεται στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.
Ο Ηρακλής βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη, αλλά ελπίδες υπάρχουν, και μάλιστα αρκετές, αν λάβουμε υπόψη πως οι ομάδες πάνω από αυτή δεν ξέφυγαν με πολλούς βαθμούς και όλα είναι εφικτά.
Φυσικά, μόνο με τα ευχολόγια δεν έρχονται οι επιτυχίες και θα χρειαστεί να γίνουν προσωπικές θυσίες και κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο σε όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια.
Αρχής γενομένης από τη θεσσαλική μονομαχία με τη Νίκη Βόλου, ομάδα που προέρχεται από σπουδαίο διπλό στη Ρόδο με αντίπαλο τον Διαγόρα και έχει ανεβασμένη ψυχολογία.
Εν συνεχεία, στην εμβόλιμη αγωνιστική την Τετάρτη 3 Μαΐου, ο Ηρακλής χωρίς να… ιδρώσει θα πάρει τους τρεις βαθμούς με αντίπαλο τον Απόλλωνα Λάρισας που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και την Κυριακή 7 Μαΐου θα ταξιδέψει για την Ηγουμενίτσα, όπου θα αντιμετωπίσει τον Θεσπρωτό.
Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε πως μέσα σε μία εβδομάδα, η ομάδα της Λάρισας, με θετικά αποτελέσματα στους αγώνες με Νίκη Βόλου και Θεσπρωτό, μπορεί να βρεθεί έστω και οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.
Όσον αφορά τις προπονήσεις, ο τεχνικός Χρήστος Χατζηλιάδης δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στο να ανεβάσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών και περιμένει να έχουν αντίδραση στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.
Σήμερα και αύριο οι προπονήσεις θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα και το Σάββατο θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της προετοιμασίας.

 

ΕΠΟ : Άσκηση Πειθαρχικών Διώξεων


Από τον αναπληρωτή υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών διώξεων ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Αντεισαγγελέα Νικόλαο Μαργαρίτη, ασκήθηκαν οι ακόλουθες πειθαρχικές διώξεις.

1. Σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σχετικά με τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακός-ΑΕΚ που διεξήχθη την 23-4-2023 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των playoffs της Super League, διότι δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις οι οποίες περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν και οι οποίες διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας.
Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α§§1,2, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

2. Σε βάρος της ΕΠΣ Σερρών,
σχετικά με τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Απόλλων Παραλιμνίου-Θερμαϊκός Θέρμης που διεξήχθη την 23-4-2023 στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, διότι δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα, προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις που περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν τη τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν και οι οποίες διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας.
Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α§§1,2, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.
 

 

Super League 2: Οι διαιτητές της 22ης αγωνιστικής 


Η ΚΕΔ όρισε τους διαιτητές της 22ης αγωνιστικής της Super League 2.

 Ο  ρέφερι, Κωνσταντίνος Ανδριανός, από το Σύνδεσμο Αχαΐας, κλήθηκε να διαιτητεύσει την εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον ΠΟΤ Ηρακλή, που θα γίνει το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 στις 16:00 στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε σφυρίξει την ΑΕΛ, την σεζόν 2022-2023 στις 2 Οκτωβρίου 2022 στην εκτός έδρας νίκη επί του Ναυπακτιακού Αστέρα (2-1).

Βοηθοί του θα είναι ο Θανάσης Θανασιάς (Ηπείρου) και ο Λάμπρος Διαμαντής (Λεσβου). Τέταρτος θα είναι ο Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας (Καβάλας) και τέλος παρατηρητής ορίστηκε ο Αναστάσιος Ντοσίδης από την Ε.Π.Σ. Θράκης.

Αναλυτικά:

Α' όμιλος

Παρασκευή 28 Απριλίου

Πανσερραϊκός – Βέροια (15.15 ΕΡΤ3, Δημ. Σερρών)
Διαιτητής: Λεωνίδας (Τρικάλων)
Βοηθοί: Σακκάς (Θεσσαλίας), Μηνούδης (Πιερίας)

Σάββατο 29 Απριλίου

Θεσπρωτός – Αναγέννηση Καρδίτσας (14.45, Ηγουμενίτσας)
Διαιτητής: Ρηγόπουλος (Ηλείας)
Βοηθοί: Τοροσιάδης, Παπαδοπούλου (Μακεδονίας)

Αλμωπός Αριδαίας – Απόλλων Πόντου (14.45, Αριδαίας)
Διαιτητής: Μπεκιάρης (Καρδίτσας)
Βοηθοί: Τζιουβάρας (Κοζάνης), Βασιλόπουλος (Έβρου)

ΠΟΤ Ηρακλής - ΑΕΛ (16.00 ΕΡΤ3, Καυτανζόγλειο)
Διαιτητής: Ανδριανός (Αχαΐας)
Βοηθοί: Θανασιάς (Ηπείρου), Διαμάντης (Λέσβου)

Κυριακή 30 Απριλίου

Νίκη Βόλου – Ηρακλής Λάρισας (14.45, Πανθεσσαλικό)
Διαιτητής: Κεχαγιάς (Κοζάνης)
Βοηθοί: Κολιάκος, Νυδριώτης (Αθήνας)

Δευτέρα 1 Μαΐου

Παναθηναϊκός Β - Μακεδονικός (15.15 ΕΡΤ3, ΟΑΚΑ)
Διαιτητής: Καλατζής (Θεσσαλίας)
Βοηθοί: Βλαχάκης, Δασκαλομαρκάκης (Ρεθύμνου)

Ρεπό: ΠΑΟΚ Β

Δείτε εδώ τους ορισμούς των διαιτητών της 22ας αγωνιστικής του πρωταθλήματος SL2 και των δύο ομίλων.

https://www.epo.gr/media/files/REFEREES/ORISMOI_2022_23/SL_2/ref_SL2_matchday_22.pdf

 

Μαρτσούκος: «Λίγα χρήματα για φέτος απο το στοίχημα, έρχονται και 800 χιλιάδες ευρώ»


Ο Πέτρος Μαρτσούκος μίλησε για τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και το ποσό των 106 χιλιάδων ευρώ που θα μπει στα ταμεία των 24 ομάδων της Super League 2.

Αναλυτικά:

«Έγινε σε άριστο κλίμα η συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη. Είναι λίγα τα χρήματα για φέτος καθώς τα μπάτζετ των ομάδων ανέρχονται στις 600-700 χιλιάδες. Μιλήσαμε για διάφορα θέματα για το Πρωτάθλημα της SL2. Την επόμενη Παρασκευή θα διεξαχθεί Δ.Σ. στη λίγκα. Περιμένουμε και τις 800 χιλιάδες ευρώ από τη FIFΑ», είπε στο «Metropolis 95.5» ο πρόεδρος της SL2.

 

 Οριστικό: Τελικός Κυπέλλου στις 24/5 - Κοινό αίτημα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για παρουσία 10.000 θεατών στο Πανθεσσαλικό


Απόφαση για την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος πάρθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, με τη σέντρα της αναμέτρησης να γίνεται στις 24 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και πιθανότερη ώρα στις 20:30.

Όπως προκύπτει από την Εκτελεστική Επιτροπή ο τελικός μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ θα γίνει την Τετάρτη (24/5). Μία ημερομηνία που... έπαιζε δυνατά ήταν αυτή της 19ης Μαΐου, ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο αποκλείστηκε από την αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας 

Την πληροφορία επιβεβαίωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσθέτοντας ένα ακόμη στοιχείο. Οι δύο φιναλίστ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ υπέβαλλαν κοινό αίτημα για αύξηση του αριθμού των θεατών. Ζήτησαν να υποβληθεί το σχετικό αίτημα από την ΕΠΟ προς τον Αχιλλέα Μπέο και την αστυνομία, επισημαίνοντας ότι εκπρόσωποι τους θα εγγυηθούν την ασφάλεια.

Όπως επεσήμανε ο Κυριάκος Θωμαΐδης μέσα από την εκπομπή «Στη σέντρα» του Metropolis 95.5 υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο τελικός να γίνει παρουσία 5.000 φιλάθλων από κάθε πλευρά!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου