Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

             ΑΕΛ – Τηλυκράτης 3-0

Απλά και εύκολα προκρίθηκε στους     «16» Του Κυπέλλου Ελλάδας


Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος πανηγύρισε η ΑΕΛ, η οποία επικράτησε με 3-0 του Τηλυκράτη Λευκάδας σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο “AEL FC Arena”. 

Με αυτήν την νίκη οι “βυσσινί” κερδίζουν την παρουσία τους στους 16 του θεσμού, καθώς στην επόμενη φάση προκρίνονται άνευ αγώνος.  

Ανώτερη η ΑΕΛ καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, αποδίδοντας ταυτόχρονα όμορφο ποδόσφαιρο με επικεφαλής τους Μιλτιάδη, Παπαδόπουλο (στο δεύτερο μέρος άρεσε και ο Μπρου) κέρδισε με 3-0 τον αντίπαλό τους και πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα γκολ πέτυχαν οι: Μιλτιάδης (5’), Πεντρόσο (19’), Τακίδης (25’ αυτογκόλ σε σουτ του Παπαδόπουλου).

Ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης, έκανε πολλές αλλαγές στον αγώνα  κυπέλλου  αφού άλλαξε σχεδόν όλη την ενδεκάδα με εξαίρεση τον Μαυριά και Σουλούκο.
Με πολλές αλλαγές ξεκίνησε η ενδεκάδα της ΑΕΛ, σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας των «βυσσινί» κόντρα στον Καμπανιακό

Στο γνωστό 4-3-3 που εφαρμόζει, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σουλούκος, στην άμυνα Θανάσης Παπαγεωργίου (δεξιά), Μαξιμένκο και Γιανναράκης στο κέντρο της άμυνας, Παπαγεωργίου δεξιά και Παπαδόπουλος αριστερά.

Στη μεσαία γραμμή ήταν οι: Πατράλης αριστερά, Αντράντα δεξιά και ο Μιλτιάδης στην θέση δέκα  στην επίθεση οι: Μαυριάς (αριστερά), Νίνο (δεξιά) με τον Πεντρόσο στην θέση σεντρεφόρ. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι παίκτες άλλαζαν συνεχώς θέση δημιουργώντας πολλά κενά στην αντίπαλη άμυνα και ταυτόχρονα ευκαιρίες για πολλές τελικές.

Ο προπονητής του Τηλυκράτη, Ανδρέας Παντζιαράς παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2, επέλεξε τερματοφύλακα τον Τζελέπη, στην άμυνα τους Γιαννιώτη, Ανδρέου, Τακίδη, Κωστόπουλο, στην μεσαία γραμμή τους Ρίζο, Τόσκα, Μπούμπα, Τεγούση, στην επίθεση  οι Κοκκόρης και Γκουντρουμπής


Οι «βυσσινί» με μία ενδεκάδα γεμάτη αλλαγές σε σχέση με αυτή της πρεμιέρας, άνοιξαν το σκορ από νωρίς καθώς από σέντρα του αρχηγού Θανάση Παπαγεωργίου, ο Μιλτιάδης -με εκπληκτικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής- έκανε το 1-0.
Αλλά στο 19’ από νέα σέντρα του Θανάση Παπαγεωργίου με κεφαλιά ο Πεντρόσο κάνει το 2-0 και ουσιαστικά τελειώνει και η υπόθεση πρόκριση
και στο 25’ από αριστερά ο Γιώργος Παπαδόπουλος σουτάρει η μπάλα βρίσκει τον Τακίδη αλλάζει πορεία και γίνεται το 3-0 «σφραγίζοντας» τη νίκη.
Η ΑΕΛ πίεσε για ένα τέταρτο γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να το πετύχει στις διαδοχικές ευκαιρίες που δημιούργησε με Μαυριά (30’, 40’ σουτ άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής), Μιλτιάδη (35’ σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε ο τερματοφύλακας).
Η μόνη απάντηση από τον Τηλυκράτη Λευκάδας ήταν στο 45’ όταν από εκτέλεση φάουλ του πολύ καλού Κόκκορη κατέληξε άουτ.

Στην επανάληψη ο Παναγιώτης Γκουτσίδης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς παίκτες του από νωρίς, με τον Μπρου να κάνει πρεμιέρα φορώντας τη «βυσσινί» φανέλα και Παρασκευά, Θωμαΐδη και επτά λεπτά αργότερα ο προπονητής του Τηλυκράτη Παντζιαράς προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού, έκανε τέσσερις αλλαγές ταυτόχρονα Σπανουδάκη, Νικηφορόπουλο, Μπελεβώνη και Περιστέρη. Μέχρι το 65’ μόνο μπάλα δεν παίχτηκε, αλλά κάπου εκεί η ΑΕΛ πλησίασε στο τέταρτο γκολ με πρωταγωνιστή τον Μπρου (ύστερα από πάσα του Πεντρόσο) που όμως νίκησε τον Τζελέπη, όπως και στο 68’ που ο τερματοφύλακας του Τηλυκράτη απέκρουσε σε κόρνερ.

Οι φάσεις στο ΑΕΛ-Τηλυκρατης Λευκάδας 

ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ με σουτ του Μιλτιάδη μετά από γύρισμα από δεξιά του Θανάση Παπαγεωργίου στο 5ο λεπτό.

Σουτ του Πεντρόσο για την ΑΕΛ μόλις άουτ στο 7ο λεπτό.

Εκτέλεση φάουλ για την ΑΕΛ με τον Μαυρία λίγο πάνω από τα δοκάρια στο 10ο λεπτό.

ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ με κεφαλιά του Πεντρόσο μετά από σέντρα του Θ. Παπαγεωργίου στο 19ο λεπτό.

ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ μετά από σέντρα Παπαδοπούλου από τα αριστερά ο Μπούμπας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 25ο λεπτό.

Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ ο Μαυρίας βγήκε μόνος απέναντι στο Τζελέπη έκανε το σουτ και έδιωξε με το πόδι ο τερματοφύλακας του Τηλυκράτη Λευκάδας στο 29ο λεπτό.


Ωραία προσπάθεια με Μαυρία για την ΑΕΛ που κάνει το σουτ και μπλοκάρει ο Τζελέπης στο 34ο λεπτό.

Σουτ του Μαυρία για την ΑΕΛ άουτ στο 41ο λεπτό.

Εκτέλεση φάουλ από τον Τηλυκράτη Λευκάδας με τον Κόκκορη πάνω από τα δοκάρια του Σουλούκου στο 45+2.

Σουτ του Μπρου για την ΑΕΛ μπλοκάρει εύκολα ο Τζελέπης στο 63ο λεπτό.

Σουτ του Μπρου για την ΑΕΛ η μπάλα κοντραρει και φεύγει κόρνερ στο 66ο λεπτό.

Σουτ του Νιφορόπουλου για τον Τηλυκράτη Λευκάδας άουτ στο 72ο λεπτό.

Σουτ του Θωμαΐδη για την ΑΕΛ άουτ στο 74ο λεπτό.

Σουτ του Πατράλη για την ΑΕΛ μπλοκάρει εύκολα ο Τζελέπης στο 76ο λεπτό


Από την ΑΕΛ κορυφαίοι οι: Μιλτιάδης, Παπαδόπουλος και ο Μπρου που στο ντεμπούτο του άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Ακολούθησε ο Θανάσης Παπαγεωργίου και ο Γιανναράκης ενώ ο Μαυριάς έδειξε διάθεση, κυνήγησε τις φάσεις όπως και ο πολύ καλός Θωμαΐδης . Ο Πεντρόσο παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης ήταν πολύ καλός.


Στον Τομπίας Σάρατε αφιέρωσαν οι παίκτες της ΑΕΛ τη νίκη επί του Τηλυκράτη Λευκάδας. Ως γνωστόν, ο παίκτης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Καμπανιακό υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και μηνίσκου στο δεξί πόδι.


Σχετικά με την αιτία της άσχημης εμφάνισης της ομάδας της Λευκάδας έλεγαν οι άνθρωποί της ότι άργησαν να ξεκινήσουν προετοιμασία γιατί δεν περίμεναν ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 24 Σεπτεμβρίου!

Η ΑΕΛ ήταν καταιγιστική στα πρώτα 25 λεπτά πετυχαίνοντας τρία τέρματα με τους Μιλτιάδη (5'), Πεντρόσο (19'), Μπούμπας αυτογκόλ (25') δείχνοντας πως είναι σε καλή φόρμα.

Δείτε τα τρία γκολ της ΑΕΛ στην αναμέτρηση με τον Τηλυκράτη Λευκάδας, που έγινε στο AEL FC ARENA, στο πλαίσιο της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας

Η ΑΕΛ νίκησε εύκολα με 3-0 τον Τηλυκράτη Λευκάδας στο AEL FC Arena και πήρε την πρόκριση για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η διαιτησία του κ. Μπαϊρακτάρη (Αθηνών), δεν ήταν και ότι καλύτερο έχουμε δει σε αγώνες Κυπέλλου. Μεροληπτικός υπέρ των φιλοξενουμένων στον πειθαρχικό έλεγχο.

Κίτρινη  κάρτα στον Αντράντα σε φάουλ που δέχτηκε από αντίπαλο. Οι βοηθοί Στεφανής (Καρδίτσας), Μηνούδης (Πιερίας) χωρίς λάθη καλοί.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους φιλάθλους της ΑΕΛ να ζητούν το Κύπελλο να επιστρέψει και πάλι στη Λάρισα, με την ομάδα να περνάει στην επόμενη φάση δίχως αγώνα και να προετοιμάζεται για τους «16» του θεσμού.


ΑΕΛ (Γκουτσίδης):
 Σουλούκος (79’ Αντωνόπουλος), Μαξιμένκο, Γιανναράκης, Παπαγεωργίου (46’ Παρασκευάς), Παπαδόπουλος, Νίνο (67’ Ρούσης), Αντράντα (46’ Θωμαΐδης), Μαυριάς (46’ Μπρου), Πατράλης, Μιλτιάδης, Πεντρόσο.
Τηλυκράτης (Παντζιαράς):
 Τζελέπης, Γιαννιώτης (52’ Περιστέρης), Ανδρέου, Τακίδης, Κωστόπουλος, Ρίζος (86’ Σουλιώτης), Τόσκα, Μπούμπας, Τεγούσης (52’ Μπελεβώνης), Κοκκόρης (52’ Νιφορόπουλος), Γκουντρουμπής (52’ Σπανουδάκης).

                                                                Mpetshow.blogspot.gr            

ΑΕΛ: Πρόκριση αφιερωμένη στον Ζάρατε 


Πρόκριση αφιερωμένη στον Τομπίας Ζάρατε, ήταν αυτή της ΑΕΛ που θα συνεχίσει στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά τη νίκη των «βυσσινί» με 3-0 επί του Τηλυκράτη Λευκάδας.

Με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα, ο αρχηγός της ΑΕΛ, Θανάσης Παπαγεωργίου σήκωσε τη φανέλα του τραυματία Τομπίας Ζάρατε με τους φιλάθλους να χειροκροτούν στις κερκίδες του AEL FC ARENA, στέλνοντας παράλληλα ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Γιώργος Παπαδόπουλος επισήμανε ότι αυτή η νίκη αφιερώθηκε από τους παίκτες της ομάδας στον τραυματία Αργεντινό.

Θυμίζουμε πως ο Ζάρατε, υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και μηνίσκου στο δεξί πόδι, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Καμπανιακό και θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου τις επόμενες ημέρες, χάνοντας μεγάλο μέρος του νέου πρωταθλήματος.

 

ΑΕΛ: Ντεμπούτο με τα «βυσσινί» ο ακραίος επιθετικός Anisse Brrou!

 Επίσημο ντεμπούτο με την φανέλα της ΑΕΛ, έκανε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των “βυσσινί” ο Βελγομαροκινός ακραίος επιθετικός Anisse Brrou.

Ο Brrou μπήκε αλλαγή από την αρχή στο β’ ημίχρονο στην θέση του Δημήτρη Μαυριά στον αγώνα Κυπέλλου της 4ης φάσης με τον Τηλυκράτη Λευκάδας, στο AEL FC ARENA και χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή Παναγιώτη Γκουτσίδη και στα δύο άκρα της επίθεσης.


Αρχικά έπαιξε από τα αριστερά και κατόπιν μετατοπίσθηκε στην δεξιά πλευρά.

Ο Brrou έδειξε καλά στοιχεία τόσο με την μπάλα στα πόδια, όσο και σε ελεύθερο χώρο όπου κινούνταν. 

Η ΑΕΛ περιμένει πολλά από την αγωνιστική του, παρουσία και ασφαλώς στο δικό του χέρι είναι, να δείξει το ταλέντο και φυσικά την αξία του.   

 

Ευγενίου: «Αδυνατώ να αναλάβω παλιά χρέη - Δεν θα κατέβει την Κυριακή ο Ηρακλής αν…»


Για πολλοστή φορά στη νεότερη ιστορία του, ο Ηρακλής βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και η πιθανότητα να αποβληθεί από το πρωτάθλημα της Super League 2 και να οδηγηθεί στον αφανισμό η ομάδα είναι πλέον σοβαρή.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Στράτος Ευγενίου, επανέλαβε, μετά την απόρριψη της αίτησης αναψηλάφησης της υπόθεσης Μάρα, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό την αδυναμία του να αναλάβει τα παλιά χρέη και τόνισε επιπρόσθετα πως αν δεν βρεθεί λύση από τον Ερασιτέχνη, τότε ο Ηρακλής δεν θα κατέβει να αγωνιστεί ούτε την Κυριακή με την Αναγέννηση Καρδίτσας!

«Από την αρχή που ήρθα στον Ηρακλή, είχα αναφέρει ότι θα αναλάβω μόνο τις υποχρεώσεις, που θα δημιουργηθούν από τη θητεία μου. Αδυνατώ να αναλάβω παλιότερες υποχρεώσεις και αυτό το είχα ξεκαθαρίσει. Πλέον περιμένω να μάθω από τον Γ.Σ. και τον κ. Παναγόπουλο αν έχει διευθετηθεί το θέμα και έχω δώσει μια διορία μέχρι την Παρασκευή. Αν δεν βρεθεί λύση, τότε η ομάδα δεν θα αγωνιστεί ούτε με την Καρδίτσα, γιατί δεν υπάρχει λόγος», ανέφερε αρχικά.

Συνεχίζοντας, ο μεγαλομέτοχος του Ηρακλή συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να ανταποκριθώ σε αυτή την εξέλιξη και η λύση πρέπει να έρθει από αλλού. Δυστυχώς, τον Ηρακλή δεν τον θέλουν και φαίνεται ότι τους ενοχλεί. Αν δεν αλλάξει κάτι, φέτος η ομάδα δεν θα αγωνιστεί πουθενά και στη συνέχεια θα πρέπει λογικά να ξεκινήσει από τη Γ' Εθνική».

 

Super League 2: Οι διαιτητές για την 2η αγωνιστική


 Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώθηκαν οι ορισμοί διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2.


Ο 29χρονος διαιτητής, Παντελής Τζαμουτζαντώνης, από τον σύνδεσμο Χίου, με καταγωγή από την Αίγινα, κλήθηκε να διαιτητεύσει την εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με την ΑΕΚ Β' που θα γίνει το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 στις 16:00 στο Προπονητικό Κέντρο της ΠΑΕ ΑΕΚ «Σεραφείδειο» στα Σπάτα. Βοηθοί του ο Βασίλης Μωϋσιάδης (Γρεβενών) και ο Ισίδωρος Αρμακόλας (Κυκλάδων). Τέταρτος θα είναι ο Γιάννης Ανδρικόπουλος (Κυκλάδων) και τέλος παρατηρητής ορίστηκε ο Ηλίας Αλεξέας από την Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας.

Ο αγώνας ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΚΟΖΑΝΗ της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος SUPER LEAGUE 2 2023-24, θα διεξαχθεί την Δευτέρα 02/10/23 στις 16:00 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ «ΜΙΧ.ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ» αντί για τις 18:00 στο ΓΗΠΕΔΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί.

Αναλυτικά οι ορισμοί για τη 2η αγωνιστική στη Super League 2. :

Βόρειος όμιλος – 2η αγωνιστική

Σάββατο 30/9 – 16:00

ΠΑΟΚ Β – Καμπανιακός
Διαιτητής: Αναστασόπουλος (Χαλκιδικής)
Βοηθοί: Τζιώτζιος (Θράκης), Ζήρδας (Δράμας)

ΑΕΚ Β – ΑΕΛ
Διαιτητής: Παντελής Τζαμουτζαντώνης (Χίου)

Βοηθοί:Βασίλης Μωϋσιάδης (Γρεβενών) , Ισίδωρος Αρμακόλας (Κυκλάδων)

4ος:Γιάννης Ανδρικόπουλος (Κυκλάδων)

Παρατηρητής: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας).

Κυριακή 1/10 – 16:00

Ηρακλής – Αναγέννηση Καρδίτσας
Διαιτητής: Κακουλίδης (Θράκης)
Βοηθοί: Δέλλιος (Πέλλας), Χριστοδούλου (Ημαθίας)

Δευτέρα 02/10

Λεβαδειακός – Κοζάνη (16:00) ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ «ΜΙΧ.ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ»
Διαιτητής: Νταουλας (Δυτικής Αττικής)
Βοηθοί: Βεργέτης (Αργολίδας), Ψυλλος (Λέσβου)

Αιολικός – Μακεδονικός (13:30)
Διαιτητής: Μαχαίρας (Αθηνών)
Βοηθοί: Φίλος (Βοιωτίας), Πριονας (Ευβοίας)

Δείτε εδώ τους ορισμούς των διαιτητών και των δύο ομίλων

https://www.epo.gr/media/files/REFEREES/ORISMOI_2023_24/SL_2/ref_SL2_matchday_2.pdf

 

Το νέο λεωφορείο της Εθνικής Ομάδας


Με νέο υπερσύγχρονο και προηγμένης τεχνολογίας λεωφορείο θα μετακινούνται από το τέλος του έτους όλες οι Εθνικές μας Ομάδες.

Η αγορά του νέου λεωφορείου, το οποίο ήδη διαρρυθμίζεται προκειμένου να εξυπηρετεί το σύνολο των αναγκών των διεθνών μας ποδοσφαιριστών, θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από τη FIFA μέσω του προγράμματος Forward 3.0, στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας προς την ΕΠΟ μέχρι το 2026.
Η γραφική απεικόνιση στο νέο αυτό λεωφορείο θα ολοκληρωθεί μετά την τελική επικύρωση της αγοράς από τη FIFA και την σχετική διαδραστική συμμετοχή του φίλαθλου κοινού της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου