Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

 Τεράστια ήττα για την UEFA και τη FIFA από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου – Δικαιώθηκε η European Super League


«Βόμβα» στα «θεμέλια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε δεκτή την προσφυγή της Α22, που εκπροσωπεί τη European Super League, κατά του μονοπωλίου των UEFA και FIFA, υποστηρίζοντας πως η Ευρωπαϊκή και η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν λειτουργεί με βάση τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, κάνοντας κατάχρηση.

Αυτό σημαίνει πως ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία της European Super League, η οποία θα είναι μία ανεξάρτητη λίγκα και δεν θα βρίσκεται υπό την σκέπη της UEFA.

Σημαίνει επίσης πως θα έχουμε επί της ουσίας δύο… Κύπελλα πρωταθλητριών Ευρώπης και άρα δύο πρωταθλήτριες ομάδες, τουλάχιστον για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Με βάση την απόφαση, η UEFA δεν μπορεί να τιμωρήσει ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ που πρωτοστατούν σε αυτή την κίνηση σε περίπτωση που δεν συμμετέχουν στο Champions League.

Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει παλαιότερα ο Μπερντ Ράιχαρτ, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Α22, που είναι υπεύθυνη για την προώθηση και το μάρκετινγκ της λίγκας, το πλάνο προϋποθέτει τη δημιουργία μία ανοιχτής λίγκας, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει από 60 έως και 80 ομάδες διαφόρων κατηγοριών.

Δεν θα υπάρχουν μόνιμα μέλη στη λίγκα, ενώ οι ομάδες θα παίζουν τη σεζόν τουλάχιστον 14 αγώνες.


 

Μάθημα ζωής από την επίσκεψη αγάπης των ακαδημιών Κ17 και Κ19 της ΑΕΛ στo Κέντρο Αποκατάστασης & Aποθεραπείας Animus


Επίσκεψη αγάπης και κοινωνικής προσφοράς πραγματοποίησαν οι νεαροί ποδοσφαιριστές των τμημάτων υποδομής της ΠΑΕ ΑΕΛ μαζί με τους προπονητές τους στο Κέντρο Αποκατάστασης & Αποθεραπείας Αnimus μοιράζοντας δώρα και αγάπη σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ αυτές τις άγιες ημέρες.

Μπορεί τα παιδιά μας να πρόσφεραν χαμόγελα στους ασθενείς όμως πήραν ταυτόχρονα ένα μεγάλο μάθημα ζωής από εκείνους ότι «τίποτα δεν είναι δεδομένο και ειδικά σε ότι αφορά την υγεία μας».

Αυτό τόνισε στην ομιλία του και ο ασθενής κ. Άρης Καπρίτσας, τον οποίο είχαν την ευκαιρία να ακούσουν στο αμφιθέατρο, αφού τους καλωσόρισε η κα Κέλλυ Καραβαγγέλη, κοινωνική λειτουργός του ΚΑΑ και η ψυχολόγος κα Ειρήνη Κουκουράβα. Ο Άρης μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε, χειρουργήθηκε στη Γερμανία κι έπειτα από 9 μήνες νοσηλείας και αποκατάστασης στο ΚΑΑ Animus, με την προσπάθεια και την αμέριστη συμπαράσταση γιατρών και νοσηλευτών, κατάφερε να πιστέψει στον εαυτό του και να ατενίζει πλέον το μέλλον με αισιοδοξία. Οι ποδοσφαιριστές μας, σε συνεννόηση με το προσωπικό του Αnimus, του επιφύλασσαν στην τελευταία ημέρα νοσηλείας του μια έκπληξη: Ένα πανό με τη λέξη «σιδερένιος» και όλοι εισέπραξαν από τον Άρη ένα μεγάλο χαμόγελο.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές μοίρασαν σε όλους τους ασθενείς του Αnimus ευχές και δώρα, οι οποίοι, μαζί με τους οικείους τους, τους ευχαρίστησαν για την επίσκεψή τους και το ζεστό τους χαμόγελο και τους ευχήθηκαν πολλές επιτυχίες.

Αφού οι νεαροί ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσαν την επίσκεψη στους ασθενείς ο Πρόεδρος κ. Αχιλλέας Νταβέλης τους ευχαρίστησε για το χρόνο που αφιέρωσαν στην επίσκεψη και συζήτησε μαζί τους την εμπειρία που αποκόμισαν από αυτή. «Η επίσκεψή σας δίνει δύναμη και ώθηση στους ασθενείς να παλέψουν, να αντιμετωπίσουν αυτό που τους συμβαίνει, γι’ αυτό στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η ευαισθητοποίηση σε θέματα κοινωνικής προσφοράς γιατί η υποστήριξη των ανθρώπων με αναπηρία είναι πολιτισμός» ήταν μερικά από τα λόγια του κ. Νταβέλη ενώ συνεχίζοντας την ομιλία του τόνισε ότι «επειδή ένας αθλητής θα πρέπει να είναι πρότυπο σε όλα τα επίπεδα της ζωής του θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο κομμάτι οδήγησης και κατανάλωσης αλκοόλ γιατί τα περιστατικά, που αντιμετωπίζουμε σε όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του Αnimus, μας αποδεικνύουν ότι το μοιραίο μπορεί να συμβεί μέσα σε μια στιγμή».

Οι προπονητές της ΑΕΛ Κ19 Γιώργος Καμάκας και ΑΕΛ Κ17 Γιάννης Βασιλείου, Κώστας Νεμπεγλέρας ευχαρίστησαν για τη θερμή υποδοχή του κέντρου αποκατάστασης και τόνισαν ότι η επίσκεψη αυτή ήταν ένα πραγματικό μάθημα ζωής για όλους τους. Το προσωπικό του Αnimus ευχαρίστησε θερμά την ΠΑΕ ΑΕΛ για την πρωτοβουλία της και αφού μοίρασαν γούρια στους νεαρούς ποδοσφαιριστές και το προπονητικό team ενώ ο Πρόεδρος κ. Αχιλλέας Νταβέλης αποχαιρέτησε τον κάθε έναν ξεχωριστά ευχόμενος υγεία, ευτυχία και προσωπική επιτυχία.

Τις ακαδημίες συνόδευσαν επίσης οι γυμναστές Ηρακλής Μαντζιώκας, Δημήτρης Kωστομητσόπουλος, ο φροντιστής Σπύρος Θεοχαρίδης και η υπεύθυνη προγραμμάτων ανάπτυξης – μέλος του Δ.Σ. κα Δήμητρα Βασιλάκου.

 

Η ΠΑΕ ΑΕΛ στο Γυμνάσιο Φαλάνης στο πλαίσιο του προγράμματος «Fair Play σε όλα τα επίπεδα της ζωής»


Μια ξεχωριστή επίσκεψη με ιδιαίτερο συμβολισμό πραγματοποίησε σήμερα επιτελείο της ΠΑΕ ΑΕΛ στο Γυμνάσιο της Φαλάνης, με βασικό μήνυμα το «Fair Play σε όλα τα επίπεδα της ζωής», σε μια περιοχή που αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα και καταστροφές από τις πρόσφατες πλημμύρες και ένα σχολείο που συστεγάζεται εδώ και τρεις μήνες με το δημοτικό κάνοντας μαθήματα μόνο απογεύματα!

Η αποστολή της ομάδας μας προσκάλεσε τα παιδιά να στηρίξουν την προσπάθεια της ΑΕΛ στα παιχνίδια που δίνει, μίλησε με μαθητές και καθηγητές και απάντησαν σε πολλές ενδιαφέρουσες ερωτήσεις των παιδιών για τον αθλητισμό, τον συνδυασμό πρωταθλητισμού και σπουδών, τις συνήθειες, την καθημερινότητα, το πρόγραμμα και τις θυσίες ενός αθλητή και βέβαια για τις προσδοκίες όλων σχετικά με την πολυπόθητη άνοδο στη Super League.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 14:30, αντικρίζοντας ένα προαύλιο γεμάτο παιδιά που έπαιζαν ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϋ και οι πρώτες συζητήσεις με τους εκπαιδευτικούς είχαν ως βασικό θέμα τα προβλήματα των κατοίκων της Φαλάνης, τις ζημιές που υπέστησαν, την προσαρμογή των παιδιών σε πρόγραμμα απογευματινό σε περίοδο που νυχτώνει από νωρίς και όλοι ζουν μια πιο δύσκολη καθημερινότητα στις εργασίες των γονέων και την τήρηση των εξωσχολικών δραστηριοτήτων.

Δόθηκε η ευκαιρία να δουν από κοντά οι μαθητές τους ποδοσφαιριστές που φορούν τη βυσσινί φανέλα, να βγουν φωτογραφίες μαζί τους και να λάβουν δώρα για τις γιορτές (πολλές μπάλες όπως ήταν το αίτημά τους).

Κύριος ομιλητής, με άξια αναφοράς προσέγγιση στα παιδιά, ήταν ο προπονητής μας κ. Παύλος Δερμιτζάκης. Η αντιπροσωπεία της ομάδας αποτελούνταν επίσης από τους ποδοσφαιριστές Θανάση Παπαγεωργίου, Στέφανο Σουλούκο, Παναγιώτη Νινίκα (με τόπο διαμονής τη Φαλάνη), την υπεύθυνη προγραμμάτων ανάπτυξης – μέλος του Δ.Σ. κα Δήμητρα Βασιλάκου και τον υπεύθυνο marketing κ. Αποστόλη Νταϊλιάνη.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ευχαριστεί πολύ για τη φιλοξενία τους μαθητές του Γυμνασίου Φαλάνης και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό.

 

 

Κύπελλο Ελλάδας - Φάση των "16": Ορίστηκε η ρεβάνς στο Περιστέρι


Η διοργανώτρια αρχή όρισε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 στις 19:00 την εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Ατρόμητο, στο κεκλεισμένων των θυρών, Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, στη ρεβάνς του 1-1 και θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από την Cosmote TV.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1, αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο 90’ +5’ στο AEL FC ARENA, με γκολ που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι και ενώ η ΑΕΛ ήταν καλύτερη στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των επαναληπτικών αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος.

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

15:00 Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης

17:00 Βόλος – ΠΑΟΚ

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

19:00 Ατρόμητος – ΑΕΛ

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 

15:00 Καλλιθέα – Παναιτωλικός 

17:00 Κηφισιά – ΟΦΗ

19:00 Άρης – ΑΕΚ

21:00 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

17:00 Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός

 

ΑΕΛ: Οικογενειακό διπλό αξιολόγησης παικτών από τον Coach Δερμιτζάκη.


Εν τω μεταξύ, με την ευκαιρία της διακοπής του Πρωταθλήματος της Super League 2 ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, στον τεχνικό της ΑΕΛ Παύλο Δερμιτζάκη δόθηκε χθες η ευκαιρία να δει παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής έως τώρα, σε επίσημα παιχνίδια της ομάδας.
Διεξήχθη, λοιπόν, εσωτερικό διπλό με την ομάδα της Κ-19, στην οποία προπονητής είναι ο Γιώργος Καμάκας και το αποτέλεσμα για την ιστορία είναι 2-0 υπέρ της πρώτης ομάδας, με δύο γκολ που πέτυχε ο Δημήτρης Μιλτιάδης, για τον οποίο οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως πρόκειται να παραχωρηθεί δανεικός.
Όσον αφορά τους τραυματίες Οτορμίν και Γιανναράκη, αναμένεται να ακολουθήσουν κανονικό πρόγραμμα, μετά την επιστροφή από την άδεια που θα δοθεί από σήμερα μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου.
Σήμερα παράλληλα έχει προγραμματιστεί να γίνει ένα φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στις ομάδες Κ-17 και Κ-19 της ΑΕΛ, που συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα.

Τέλος ο Σίμος από τον Ιωνικό


Η ομάδα της Νεάπολης επισημοποίησε το “διαζύγιο” με τον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο. Οι Νικαιώτες ευχαρίστησαν τον 45χρονο, που ευχήθηκε με την σειρά του κάθε επιτυχία στον Ιωνικό. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιωνικού:

«Η ΠΑΕ Ιωνικός ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Γιώργο Σίμο.

Η ΠΑΕ Ιωνικός ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Γιώργο Σίμο. Ο κόουτς ανέλαβε την ομάδα σε μια δύσκολη περίοδο, με τέσσερα δελτία δίνοντας αγώνα για να τη βοηθήσει να πατήσει και πάλι στα πόδια της και να πρωταγωνιστήσει στη Super League 2, με μοναδικό στόχο την άνοδο στην πρώτη τη τάξει κατηγορία.

Η οικογένεια του Ιωνικού, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τον Γιώργο Σίμο για το ήθος και τον επαγγελματισμό που υπέδειξε όλο αυτό το διάστημα. Κόουτς, ευχόμαστε υγεία και κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία.

Ο Γιώργος Σίμος, θέλοντας να απευθύνει ένα χαιρετισμό στην οικογένεια του Ιωνικού δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστώ όλη την οικογένεια του Ιωνικού, που από την πρώτη μέρα με έκανε να νιώσω μέλος της. Φυσικά, θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες, τους συνεργάτες μου αλλά και τον κόσμο της ομάδας. Εύχομαι ότι καλύτερο, μόνο επιτυχίες και εκπλήρωση όλων των στόχων»

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου