Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

 

TEMΠH 2023: AΘANATOI


Την ημέρα που σταμάτησε ο χρόνος για (57) ελληνικές οικογένειες, αλλοιώθηκε η συνείδηση και τραυματίστηκε η συλλογική μνήμη ενός ολοκλήρου λαού.

Οι (57) νεκροί, τα παιδιά και τα αδέρφια όλων των Ελλήνων, ψάχνουν απεγνωσμένα για δικαίωση. Η απόδοση δικαιοσύνης όμως περισσότερο από ποτέ είναι επιτακτική, είναι το μόνο βάλσαμο που θα απαλύνει τον πόνο των οικογενειών και θα αποκαταστήσει τη μνήμη των νεκρών.

Την 28η Φεβρουαρίου 2023, δεν μπορεί και δεν θέλει να την ξεχάσει κανείς.

Το «ποτέ ξανά» φαντάζει προσβλητική κοινοτυπία, όσο εκκρεμεί η πλήρης διαλεύκανση και η απόδοση αντικειμενικών ευθυνών κατά παντός υπευθύνου.

Η πονεμένη περιοχή των Τεμπών και η πόλη μας η Λάρισα, έμελλε να υποδεχθεί το αίμα και τις σάρκες (57) αθώων-Ελλήνων ηρώων, που σκοτώθηκαν στο βωμό της ανεπάρκειας για μία καλύτερη και ασφαλέστερη Ελλάδα.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ, όχι μόνο ως ποδοσφαιρική ομάδα αλλά και ως φορέας κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, προσκυνά ευλαβικά το βωμό των νεκρών και μαζί με κάθε ελληνική φωνή θα φωνάξει με ένταση «ΑΘΑΝΑΤΟΙ».

Στο ηρώο των Τεμπών, στην πρώτη επέτειο της πιο αποφράδος ημέρας της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, όλοι γεννιόμαστε Έλληνες ξανά.

 

H ΔΕΑΒ στέλνει στον εισαγγελέα την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για “απειλητικές αναρτήσεις” σε βάρος του παρατηρητή της!


Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ του ΠΑΟΚ της ΔΕΑΒ και του πολιτικού της προϊσταμένου, Γιάννη Βρούτση.

Η ΔΕΑΒ, που επέβαλε ποινή μιας αγωνιστικής χωρίς θεατές στον ΠΑΟΚ για ρίψεις κροτίδων στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, με σημερινή της απόφαση αναφέρει ότι θα στείλει στον εισαγγελέα τις ανακοινώσεις του ΠΑΟΚ κατά του παρατηρητή της ως “απειλητικές”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ:Η ΔΕΑΒ με σχετικές αποφάσεις της στις 26-02-2024, επέβαλε τις παρακάτω Διοικητικές Ποινές:

Α) Σε βάρος του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού σωματείου «Απόλλων Ποντίων» Διοικητικό Πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ και απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων για έναν (1) αγώνα εθνικής διοργάνωσης που αυτό αγωνίζεται ως γηπεδούχος, και

Β) Σε βάρος του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού σωματείου «Μανδραϊκός» Διοικητικό Πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ και απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων για τρεις (3) αγώνες εθνικής διοργάνωσης που αυτό αγωνίζεται ως γηπεδούχος, λόγω σοβαρών επεισοδίων που έλαβαν χώρα μεταξύ των φιλάθλων των ανωτέρω ποδοσφαιρικών ερασιτεχνικών σωματείων κατά τον μεταξύ τους αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο Γκορυτσάς Ασπροπύργου στις 18-02-2024 για το πρωτάθλημα της Α΄ τοπικής ερασιτεχνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου της ΕΠΣΔΑ.

Γ) Περαιτέρω απέστειλε κλήσεις σε ακρόαση για τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 στις ΠΑΕ Παναχαϊκή και ΓΣ Διαγόρας Ρόδου για σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα, κατά τον μεταξύ τους αγώνα, που έγινε στις 25-02-2024 στη Ρόδο για το πρωτάθλημα της Super League 2 2023-2024

.Δ) Τέλος η ΔΕΑΒ με απόφαση της θα διαβιβάσει στον αρμόδιο Εισαγγελέα καταγγελία του Παρατηρητής της, στον αγώνα πρωταθλήματος Super League μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ –ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ της 18-02-2024, για απειλητικές σε βάρος του αναρτήσεις στο διαδίκτυο.


Τα όσα ειπώθηκαν στα αποδυτήρια… μετά το τέλος του αγώνα ΑΕΛ – Λεβαδειακού.


Η ΑΕΛ αφήνει πίσω της το εντός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό της περασμένης Κυριακής κρατώντας ως θετικό την παρουσία του κόσμου και αρνητικό ότι δεν νίκησε τον βασικό αντίπαλο στη μάχη της ανόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός Παύλος Δερμιτζάκης είπε στα αποδυτήρια ότι δεν ήταν καλή η ομάδα και δεν μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο, αφού αναγνώρισε ότι δημιούργησε μόλις μία ευκαιρία σε όλη την αναμέτρηση.
Από την άλλη, οι παίκτες έλεγαν ότι έχουν δύο παιχνίδια ακόμα με τον Λεβαδειακό, ενώ αν κερδίσουν εκτός έδρας τη Νίκη Βόλου θα ισοφαρίσουν τις απώλειες του παιχνιδιού. Βέβαια, ήθελαν να ευχαριστήσουν τον κόσμο, αλλά δεν το κατάφεραν.
Πάντως, για πρώτη φορά υπήρξε κριτική (πρόωρη...) για τους νεαποκτηθέντες ότι δεν βοήθησαν (ο Μορέιρα δεν ήταν ούτε στη δεκαοκτάδα), αλλά σίγουρα δεν πρέπει να υπάρχει αυστηρή κρίση, αφού είναι τα πρώτα παιχνίδια των Φατάι και Στίνα, ενώ τον Κόσιτς δεν τον είδαμε ακόμη.

Τώρα το μυαλό όλων είναι στον αγώνα με τη Νίκη Βόλου στις 3 μ.μ. την ερχόμενη Δευτέρα, που θα μεταδοθεί και τηλεοπτικά.
Χθες οι παίκτες είχαν ρεπό.

Πηγή: Ελευθερία

 

Δημοσίευμα για επισκέψεις στον διαιτητή στο AEL FC Arena.  


Σύμφωνα με το dikisports.blogspot.com στο ημίχρονο του αγώνα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ πήγε στα αποδυτήρια των διαιτητών μαζί με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κουρέτα, γιατί ο δεύτερος είχε σπουδαστή τον διαιτητή Διαμαντόπουλο.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «πριν τον αγώνα με τον Λεβαδειακό η ΠΑΕ ΑΕΛ απειλούσε με μηνύσεις και αυτόφωρα τους διαιτητές που θα (!) σφύριζαν.

Μάλιστα, η θέρμανση στα αποδυτήρια των διαιτητών, αλλά και των φιλοξενούμενων, ήταν υποτυπώδης (χαλαζίες του Κωτσόβολου).

Όμως, στο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε».
Σ.σ. τα παράπονα για τη διαιτησία, όμως, έμειναν στο τέλος του αγώνα...

 

Άνετη επικράτηση για την 110 Π.Μ.


Ιδανική πρεμιέρα για την 110 Π.Μ., η οποία επικράτησε στο γήπεδο Νεάπολης Α’ του Α/Α Χρυσούπολης (Καβάλας) με 3-0 για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Πολεμικής Αεροπορίας.
Το παιχνίδι δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής, καθώς η ανωτερότητα της ομάδας της 110 Π.Μ. ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Ο αρχηγός της 110 Π.Μ. Νίκος Γούτος άνοιξε το σκορ στο 15’ και ο ίδιος παίκτης στο 28’ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ στο 75’ τη σκυτάλη πήρε ο Κουλουκτσής που διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Η 110 Π.Μ. είχε και δύο δοκάρια, με τους Ν. Γούτο στο 61’ και τον Λιόγκα στο 77’ αντίστοιχα, καθώς και πολλές ευκαιρίες για να δώσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη της.
Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία ο κ. Καραθάνος με βοηθούς τους κ. Κακάνη και Ι. Βαλιώτη. Άψογος στα καθήκοντά του και ο παρατηρητής του αγώνα σμ/χος κ. Γκανάλας, ενώ την 110 Π.Μ. εκπροσώπησε ο ασμ/χος κ. Δερπάνης.

Μια μικρή ταλαιπωρία που υπέστησαν στο ταξίδι τους οι φιλοξενούμενοι επέφερε μια καθυστέρηση στην έναρξη της αναμέτρησης, αλλά αυτό δεν επηρέασε την πολύ καλή εικόνα του αγώνα οργανωτικά και όχι μόνο.
Η 110 Π.Μ. συνεχίζει την πορεία της στη φετινή διοργάνωση και τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστός ο νέος αντίπαλός της.
110 Π.Μ. (Αχ. Μανάκας - Αχ. Κατσιούλης): Γκούμπλιας, Παναγιώτου, Πλατής, Παυλίδης, Κουλουκτσής, Γούτος Ν., Γούτος Β., Λιάπης, Λιόγκας, Δημήρης, Νταντίνης (Κουτσουκέρας, Αθανασίου).
Α/Α ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ (Ν. Τζίκος): Δαμιανίδης, Βανδουλάκης, Ανωτίδης, Καραγιαννίδης, Ελευθεριάδης, Παπαδημητρίου, Ταντσίδης, Λιάπης, Αθανασάκης, Γιαννοπολάκης, Χατζηϊωάννου (Λαζαρίδης).

 

Φόρος τιμής στους νεκρούς των Τεμπών


ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΡΙΣΑΙΟ ΝΙΚΟ ΚΟΝΤΗ ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΕ ΕΠΙ 72 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Συγκλόνισε η υπερπροσπάθεια του Λαρισαίου Νίκου Κόντη, που ζει στην Αθήνα και κατάγεται από το Ζάππειο, ο οποίος ξεκινώντας από τον Σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα έφτασε τρέχοντας μετά από 72 ώρες στο σημείο όπου σημειώθηκε η τραγωδία των Τεμπών, αποτίοντας φόρο τιμής στους 57 νεκρούς.


Ο Λαρισαίος πρώην διαιτητής ποδοσφαίρου (με επί σειρά ετών θητεία στα γήπεδα του νομού και όχι μόνο) ακλούθησε τη διαδρομή από τους σταθμούς που πέρασε το τρένο τη μοιραία εκείνη νύχτα (ακριβώς έναν χρόνο πριν), φτάνοντας χθες το μεσημέρι στο «σημείο μηδέν», μετά από μία εξαντλητική υπερπροσπάθεια.
Χαρακτηριστικό σημείο στη διαδρομή του αποτέλεσε η υποδοχή που του επιφύλαξαν οι κάτοικοι της γενέτειράς του, στο Ζάππειο Λάρισας, στις 2 τα ξημερώματα χθες, καρτερώντας τον υπομονετικά για έναν εναγκαλισμό, αλλά και για να του εκφράσουν τα αισθήματα αγάπης στο πρόσωπό του. Στο τελικό κομμάτι της διαδρομής του τον ακολουθούν δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Φαλάνης.

Πηγή: Ελευθερία

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου