Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

 Ανατροπή-βόμβα! Χωρίς κόσμο ο τελικός Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό


Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας τόνισε πως η απόφαση της ομοσπονδίας σήμερα, είναι να γίνει κεκλεισμένων των θυρών το παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη στις 18 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό!

Ο Μπαλτάκος τόνισε αφενός πως το στάδιο δεν πληροί τις προϋποθέσεις τη δεδομένη χρονική στιγμή με τις κάμερες, ενώ ακόμα δεν έχουν γίνει ενέργειες για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Εξέφρασε, μάλιστα, την άποψη ότι δύσκολα θα προλάβει να είναι έτοιμο μέσα σε δύο μήνες.

Αφετέρου, δε, υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε συμφωνία ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη, με τους κίτρινους να μη δέχονται να παίξουν στο ΟΑΚΑ, επομένως, όπως είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, «η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να τηρεί την προκήρυξη. Όταν υπάρχει ομάδα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο τελικός γίνεται στον Βόλο».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τάκης Μπαλτάκος:

«Έγινε μια σύσκεψη σήμερα. Σε αυτήν τη σύσκεψη πήραμε ορισμένες αποφάσεις. Άκουσα με μεγάλη προσοχή όλες τις πλευρές. Το πρώτο που πρέπει να πούμε, είναι πως η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να τηρήσει την προκήρυξη. Και η προκήρυξη είναι σαφής:

Όταν υπάρχει ομάδα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο τελικός γίνεται στον Βόλο. Αν οι ομάδες συμφωνήσουν σε κάτι άλλο, μπορούμε να το ακούσουμε και να το συζητήσουμε. Ο Άρης, όμως, δεν δέχεται να παίξει στο ΟΑΚΑ.

Αφού δεν συμφωνούν οι ομάδες, πάμε στον Βόλο, όπως λέει η προκήρυξη. Στον Βόλο, ωστόσο με βάση τον νέο νόμο πρέπει να πληρούνται προϋποθέσεις που σήμερα δεν πληρούνται. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα, που το βλέπω δύσκολο. Σήμερα, λοιπόν, η απόφαση της ΕΠΟ είναι τελικός κεκλεισμένων των θυρών. Το Πανθεσσαλικό δεν μπορεί να φιλοξενήσει τελικό με κόσμο.

Η απόφαση είναι οριστική. Και για να αλλάξει αυτή η απόφαση, θα πρέπει να βελτιωθεί το στάδιο τόσο σύντομα, ώστε να μπορούμε και εμείς να πάρουμε άλλη απόφαση. Παρ' όλα αυτά, είναι δύο οι προϋποθέσεις. Μία η ακαταλληλότητα του γηπέδου και μία το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός εκφράζει επιφυλάξεις για τον αριθμό των οπαδών».

Αναφορικά με το ΟΑΚΑ, απάντησε: «Σας είπα για το ΟΑΚΑ. Ο Άρης δεν δέχεται να παίξει εκεί, καθώς το χρησιμοποιούσε σαν έδρα ο Παναθηναϊκός. Η ΕΠΟ ασφαλώς μπορεί να συνδράμει οικονομικά για να βελτιωθεί το Πανθεσσαλικό».

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν και τα σημερινά δεδομένα, άλλη μια… γιορτή οδεύει ολοταχώς να γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Μένει να δούμε αν μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα -και όχι τελευταία στιγμή- στο γήπεδο του Βόλου θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, ώστε να φτάσει να πληροί τις προϋποθέσεις και ο τελικός να διεξαχθεί, έστω, με 11.000 θεατές.

Παρ' όλα αυτά, φαίνεται πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα μιλάμε για θαύμα…

 

Αυτά μόνο στην Ελλάδα: Τέσσερις τελικοί Κυπέλλου κεκλεισμένων των θυρών την τελευταία 5ετία!


Κωμικοτραγικές καταστάσεις ζει για ακόμη μια χρονιά το ελληνικό ποδόσφαιρο, που ετοιμάζεται για άλλον έναν τελικό Κυπέλλου (μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη) χωρίς κόσμο. 

Τον τέταρτο τα τελευταία πέντε χρόνια!

Θυμίζουμε πως ο τελευταίος τελικός Κυπέλλου που πραγματοποιήθηκε με κόσμο, ήταν τον Μάιο του 2022 στο ΟΑΚΑ.

Τότε, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός τέθηκαν αντιμέτωποι με την παρουσία των φιλάθλων τους.

Οι τελευταίοι πέντε τελικοί Κυπέλλου:

ΑΕΚ – Ολυμπιακός (2020): Πανθεσσαλικό – Κεκλεισμένων των θυρών

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (2021): ΟΑΚΑ – Κεκλεισμένων των θυρών

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (2022): ΟΑΚΑ – Παρουσία κόσμου

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (2023): Πανθεσσαλικό – Κεκλεισμένων των θυρών

Παναθηναϊκός – Άρης (2024): Πανθεσσαλικό – Κεκλεισμένων των θυρών

 

 

Οι ορισμοί για την 2η αγωνιστική των play off της Superleague 2


Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώθηκαν οι ορισμοί διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών για την 2η αγωνιστική των play off της Super League 2.

Την εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με την ΑΕΚ Β' που θα γίνει το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στις 14:00 στο Προπονητικό Κέντρο της ΠΑΕ ΑΕΚ «Σεραφείδειο» στα Σπάτα κλήθηκε να διαιτητεύσει, ο  39χρονος ρέφερι, Αλέξανδρος Κατσικογιάννης, ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής επιχείρησης στο επάγγελμα, από την Ένωση Ηπείρου.  

Βοηθοί του θα είναι ο Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών) και ο Δημήτρης Βεργέτης (Αργολίδας). Τέταρτος θα είναι ο Νίκος Χρόνης (Αχαΐας) και τέλος παρατηρητής ορίστηκε ο Γιάννης Μπλούνας από την Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας.

Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές για τα ματς των play off της 2ης αγωνιστικής (30-31/3) της Superleague 2 σε Βόρειο  και Νότιο όμιλο με μια μέρα καθυστέρηση.

Βόρειος όμιλος play off

Σάββατο 30.03.2024

ΣΕΡΑΦΕΙΔΕΙΟ   ΑΕΚ Β' - ΑΕΛ  (14:00)

Διαιτητής: Κατσικογιάννης Αλέξανδρος (Ηπείρου)

Βοηθοί: Φωτόπουλος Ανδρέας (Αθηνών), Βεργέτης Δημήτρης (Αργολίδος)

4oς: Χρονάς Νικόλαος (Αχαΐας)

Παρατηρητής: Μπλούνας Ιωάννης (Φθιώτιδας)

ΔΗΜ.ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ  ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (16.00)

Διαιτητής: Μαλουτάς Δημήτριος (Ημαθίας)

Βοηθοί: Διαμαντής Λάμπρος (Ηπείρου), Τσολακίδης Λυκούργος(Αθηνών)

4oς: Τσατσούλης Ιωάννης (Αθηνών)

Νότιος όμιλος Play off

Κυριακή 31.03.2024

ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΧΑΝΙΑ (14:30)

Διαιτητής: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)

Βοηθοί: Ψαρρής Κων/νος (Ζακύνθου),Μωϋσιάδης Βασίλειος(Γρεβενών)

4oς: Στεργιώτης Ιωάννης (Αθηνών)

Δ.Σ.Κ. "ΓΡ.ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ" ATHENS KALLITHEA FC- ΙΩΝΙΚΟΣ(16:45 )

Διαιτητής: Βεργέτης Χρήστος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Στάϊκος Κων/νος (Λάρισας), Κούλα Χασάν (Ξάνθης)

4oς: Νταούλας Φώτιος (Δυτ. Αττικής)

 

Ανακοίνωση ΠΑΕ ΑΕΚ για τον αγώνα με ΑΕΛ


Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει ότι έχει τεθεί σε λειτουργία το ηλεκτρονικό εισιτήριο για τον αγώνα ΑΕΚ B – ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ για τη 2η αγωνιστική των Play Offs της Super League 2, το Σάββατο 30/03 στις 14:00 Σεραφείδειο.

-Η αγορά των εισιτηρίων γίνεται με χρέωση όλων των καρτών Visa και Mastercard (προπληρωμένες, χρεωστικές, πιστωτικές) και πρόκειται να ολοκληρωθεί μισή ώρα μετά την έναρξη του αγώνα.

-Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίου από την ιστοσελίδα www.ticketmaster.gr  ή και τηλεφωνικά στο 2111981535, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της Ticketmaster Hellas, το οποίο λειτουργεί Δευτέρα με Κυριακή 10:00-21:00 (εκτός αργιών), για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων. Οι πληρωμές μπορούν να πραγματοποιηθούν με χρέωση όλων των καρτών Visa και Mastercard (προπληρωμένες, χρεωστικές, πιστωτικές) και ολοκληρώνονται κατά την έναρξη κάθε αγώνα.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Θύρα 1: 10€ (Παιδικά 5€)

Θύρα επισήμων: 15€ (Παιδικά 5€)

-Για την αγορά κάθε εισιτηρίου είναι υποχρεωτική η καταχώρηση του ονόματος και του αριθμού ΑΜΚΑ κάθε φιλάθλου (και για τα ΠΑΙΔΙΚΑ εισιτήρια).

-ΠΑΙΔΙΚΑ εισιτήρια μπορούν να προμηθεύονται τα παιδιά και οι έφηβοι έως και 17 ετών.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ επισημαίνει στους φιλάθλους τα εξής:

– Η πώληση των εισιτηρίων θα γίνει μόνο ηλεκτρονικά

- Η είσοδος των παιδιών έως 10 ετών είναι ελεύθερη σε περίπτωση διαθεσιμότητας

- Κατά την άφιξή τους στο ΣΕΡΑΦΕΙΔΕΙΟ, οι φίλαθλοι οφείλουν να υπακούσουν στις εντολές του προσωπικού ασφαλείας για τη δίοδο και τη στάθμευση των οχημάτων τους, να περιορίσουν το χρόνο παραμονής τους σε κοινόχρηστους χώρους και να κατευθύνονται άμεσα προς τη θέση τους.

 

ΑΕΛ: Αγωνία για δελτία, αλλά και για Στάμου…


Η αγωνία χτυπάει κόκκινο για την ΑΕΛ καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία μέτωπα.

Το πρώτο αφορά την ανάκληση των δελτίων των χειμερινών μεταγραφών από την Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ λόγω οφειλής της ΑΕΛ (παρότι είχε πληρωθεί όταν πάρθηκε απόφαση) που εκδικάστηκε προχθές στο Διαιτητικό Δικαστήριο και η πρόεδρος έδωσε προθεσμία για προσθήκη – αντίκρουση ως σήμερα, με τη νομική σύμβουλο της Λαρισινής ομάδας να ζητάει διατακτικό άμεσα, γιατί όπως είπε:

 «Είναι καταστροφικές οι συνέπειες.

Πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας τους πέντε ποδοσφαιριστές άμεσα.

Το Σάββατο παίζουμε με την ΑΕΚ Β».
Το δεύτερο θέμα είναι ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Στάμου που έχει θλάση στον τετρακέφαλο και εντός της εβδομάδας θα φανεί πότε θα είναι ετοιμοπόλεμος.

Το τρίτο και τελευταίο είναι το παιχνίδι με την ΑΕΚ Β που η ΑΕΛ θέλει μόνο νίκη για διατηρήσει ακέραιες τις όποιες ελπίδες ανόδου ώστε όλα να κριθούν στα δυο παιχνίδια με τον Λεβαδειακό που τώρα με βάση τη βαθμολογική κατάταξη οι «βυσσινί» πρέπει να κερδίσουν τόσο εντός έδρας όσο και εκτός.

Η ΑΕΛ θα έχει δύσκολο έργο κόντρα στους «κιτρινόμαυρους», από τους οποίους είχε ηττηθεί στο παιχνίδι του πρώτου γύρου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με 3-1 και αυτή τη φορά θα προσπαθήσει να είναι πιο προσεκτική για να διεκδικήσει το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Η διαφορά είναι πέντε βαθμοί, με τις δυο ομάδες να έχουν τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια και δυο εκτός.
Ο αγώνας με την ΑΕΚ Β θα γίνει Σάββατο στις 14.00.

Ηρακλής: Ανάλυση λαθών ο Παπαδόπουλος – Ζητά πειθαρχία από τους παίκτες


Η ισοπαλία στον αγώνα με τον Αιολικό έβαλε σε περιπέτειες, στο μίνι πρωτάθλημα των play out της Super League 2, τον Ηρακλή, καθώς έχασε το πλεονέκτημα των βαθμών που είχε πριν την έναρξη του.

Γυρίζει  σελίδα ο Ηρακλής μετά τη «γκέλα» στην πρεμιέρα των play out, με τον ουραγό της βαθμολογίας Αιολικό στην Αριδαία (1-1), κάνοντας  νέα αρχή το Σάββατο (30/3, 14.00), στη Χαλάστρα με την Κοζάνη.

Απέναντι στην τελευταία ομάδα που τον κέρδισε, ο «Γηραιός» θα διεκδικήσει την επαναφορά στις επιτυχίες, σε ένα κρίσιμο ματς βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Ο τεχνικός των «κυανόλευκων» Σούλης Παπαδόπουλος μίλησε στους παίκτες λίγο πριν τη σημερινή προπόνηση στη Μίκρα, εστιάζοντας στο ότι το τρίποντο αποτελεί μονόδρομο.

«Αυτό που είπα στους παίκτες είναι κάτω το κεφάλι και ότι θα πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ γιατί θα αντιμετωπίσουμε και τέτοιες καταστάσεις, όπως στο παιχνίδι με τον Αιολικό, όπου αυτό που έκανε ο αντίπαλος ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καθυστερήσεις. Τον ενδιέφερε να μη χάσει το παιχνίδι και όχι πως να το κερδίσει».

Παράλληλα, ο έμπειρος Αθηναίος προπονητής ανέλυσε ενδελεχώς το ματς που πέρασε, επισημαίνοντας λάθη και κακώς κείμενα σε άμυνα και επίθεση, που κόστισαν τη νίκη στην πρεμιέρα της β΄ φάσης.

Ο Παπαδόπουλος επιχείρησε να εμψυχώσει τους παίκτες του, αναφέροντας ότι καλούνται να επιδείξουν σοβαρότητα, πειθαρχία και αποφασιστικότητα στη συνέχεια των play out, ώστε να μη χαθούν άλλοι βαθμοί απρόσμενα και να αποδείξει ο Ηρακλής ότι είναι ανώτερος από όλους τους αντιπάλους του.

Όσο για το αγωνιστικό πρόγραμμα, επικεντρώθηκε σε παιχνίδια κατοχής και αμυντική τακτική. Μόνος απών για τους Θεσσαλονικείς παραμένει ο τραυματίας Τσαγκαλίδης.

Επόμενος αντίπαλος για τον Ηρακλή είναι η Κοζάνη, την Κυριακή στις 14:00, στο γήπεδο του Καμπανιακού στη Χαλάστρα, για την 2η αγωνιστική των play out.

 Δύσκολα θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα με την ομάδα της Δυτικής Μακεδονίας ο Γιανίς Γκερμούς, ο οποίος αποκόμισε τραυματισμό στον αγώνα με τον Αιολικό.

Κακός δαίμονας φέτος η Κοζάνη

Ο Ηρακλής έχει δώσει τρεις αναμετρήσεις φέτος κόντρα στην Κοζάνη, όμως δεν κέρδισε κανένα παιχνίδι. Η κακή αρχή έγινε στον αγώνα κυπέλλου, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, όπου στο ουδέτερο της Κομοτηνής οι Κοζανίτες επικράτησαν με 2-1 και απέκλεισαν από τη συνέχεια του θεσμού τον Ηρακλή. Ακολούθησε ο αγώνας πρωταθλήματος στη Χαλάστρα, ο οποίος έληξε ισόπαλος 1-1, με τον Ημίθεο να χάνει δύο βαθμούς από την ισοφάριση των φιλοξενουμένων στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και οι κακές επιδόσεις κόντρα στους Κοζανίτες ολοκληρώθηκαν με την εκτός έδρας αναμέτρηση, στην οποία οι γηπεδούχοι νίκησαν με 1-0.

Πηγή: metrosport

 

Βελέντζας: «Οι προϋποθέσεις για να πάρει τον Ηρακλή ο Μονεμβασιώτης»


Σε επαφές ώστε να εμπλακεί στον Ηρακλή βρίσκεται ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης και για αυτό το ενδεχόμενο μίλησε ο Λευτέρης Βελέντζας στο Metropolis. Εκ των άμεσων συνεργατών του, βρίσκεται στο τιμ του «Γηραιού» ως βοηθός του Σούλη Παπαδόπουλου, αναφέρθηκε στο πώς θα υπάρξει deal και θα πάρει τα «ηνία».

Αναλυτικά τα όσα είπε

Για τον ίδιο:

 «Βρίσκομαι για τρίτη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Σούλη. Μου αρέσει η όλη κατάσταση, αλλά σε μία περίοδο με αρκετά προβλήματα για την ομάδα και στην πιο δύσκολη αγωνιστική της κατάσταση. Απλά όλοι ελπίζαμε ότι θα βρίσκεται στα πλέι οφ και όχι στα play out».

Τον στόχο της παραμονής:

 «Θα πρέπει να προσπαθήσουμε για να αλλάξουμε την κατάσταση και πρέπει να διαχειριστούμε την εν λόγω κατάσταση για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Θα πρέπει να αλλάξει αρκετά πράγματα και να σωθεί η ομάδα για να έχουμε όσα ελπίζουμε να έχουμε το καλοκαίρι και με όλες τις δυνάμεις μας να κάνουμε τα πάντα για την παραμονή μας».

Για τις προϋποθέσεις που υπάρχουν ώστε να αναλάβει ο κ. Μονεμβασιώτης την ομάδα: 

«Υπάρχουν προϋποθέσεις για την ανάληψη της ηγεσίας από τον κύριο Μονεμβασιώτη.

Μία η αδειοδότηση, δύο η παραμονή στην κατηγορία και τρίτο το να αγωνίζεται στη φυσική του έδρα, το Καυτατζόγλειο, γιατί έχει γυρίσει όλη τη βόρεια Ελλάδα η ομάδα».

Για τις προοπτικές που υπάρχουν: 

«Στον Απόλλωνα σε ένα εχθρικό περιβάλλον, με τον κόσμο απέναντι μας, καταφέραμε η ομάδα να πρωταγωνιστεί στη Β’ Εθνική και να βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία για 5 χρόνια. Φαντάζομαι ότι στον Ηρακλή και με τη δύναμη που έχει η ομάδα και ο κόσμος, θα βρίσκεται καθαρός και σωστός στη Superleague 1».

Για το αν υπάρχει πλάνο να έρθει στη Θεσσαλονίκη: 

«Δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό, μιλάμε συνέχεια , ενημερώνεται για την κατάσταση που υπάρχει».


Απόφαση Δ.Σ Super League 2

Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, στο οποίο λήφθηκε η εξής απόφαση:

1-.Έγκριση πρόσληψης Γενικού Διευθυντή της Super League 2. Τη θέση αναλαμβάνει ο κ. Χαράλαμπος Σταμούλης.   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου