Τρίτη 2 Απριλίου 2024

 Έτσι ήρθε η ισοπαλία στο Σεραφείδειο Τα στιγμιότυπα του ΑΕΚ Β-ΑΕΛ 3-3


Εκπληκτικό παιχνίδι έγινε στο Σεραφείδειο με την ΑΕΛ να μένει στην ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ Β και το τελικό 3-3 να αναγκάζει τους «βυσσινί» για δεύτερο παιχνίδι στα play off του Βορείου ομίλου της Super League 2 να έχουν σημαντική απώλεια βαθμών.

Μετά από έναν αγώνα θρίλερ και υπερπροσπάθεια της ΑΕΛ για την πολύτιμη νίκη που χρειαζόταν, παίζοντας απέναντι σε εχθρική και πρωτόγνωρη για το προπονητικό των Σπάτων ατμόσφαιρα και απέναντι στο γνωστό παρασκήνιο που την τορπιλίζει αθέμιτα, το αποτέλεσμα ήρθε ισόπαλο 3-3 με την ΑΕΚ Β’ να ισοφαρίζει στην εκπνοή των καθυστερήσεων (6 λεπτών!) και να στερεί από τους βυσσινί μια παθιασμένη όπως εξελισσόταν νίκη που θα διατηρούσε αυξημένες τις ελπίδες στην υπόθεση άνοδος.

Πλέον χρειάζεται μόνο νίκες στα υπόλοιπα παιχνίδια των play off και στραβοπάτημα του Λεβαδειακού για να καλυφθεί η βαθμολογική διαφορά.

 Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης ΑΕΚ Β'-ΑΕΛ 3-3


 

ΑΕΛ: Οι Φαμπρίτσιο  Πεντρόσο και Κώστας Παπαγεωργίου στη λίστα των σκόρερ


Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, Φαμπρίτσιο Πεντρόσο και Κώστας Παπαγεωργίου, συνεχίζουν να βρίσκονται στη λίστα με τους 15 πρώτους σκόρερ της Super League 2, με οκτώ και επτά γκολ αντίστοιχα, μετά την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής των Play Off και Play Out. Δείτε αναλυτικά παρακάτω τους πρώτους σκόρερ της Superleague 2.

Αναλυτικά οι πρώτοι σκόρερ της Superleague 2

13 γκολ: Μάναλης (Χανιά)

11 γκολ: Ντάουντα (Ιωνικός), Λουκίνας (Καλλιθέα)

9 γκολ: Μανιάς (Διαγόρας Ρόδου), Μπα (Ολυμπιακός Β’)

8 γκολ: Πεντρόσο (ΑΕΛ), Ρομό (Λεβαδειακός)

7 γκολ: Κ. Παπαγεωργίου (ΑΕΛ), Mιράντα (Νίκη Βόλου), Κονίλιο (Αναγέννηση Καρδίτσας) Κυνηγόπουλος (Καλλιθέα), Πατρινός (Παναχαϊκή), Σιμόνι (Μακεδονικός), Κούστα (ΠΟΤ Ηρακλής), Νίκας (Λεβαδειακός).

 

ΑΕΛ: Αγώνας δρόμου για δύο...


Αλλά και μάχη για τα δελτία των χειμερινών μεταγραφών.

Η ΑΕΛ στη συνέχεια του Πρωταθλήματος της Super League και τη διαδικασία των play off θα συνεχίσει την προσπάθειά της, με στόχο να διεκδικήσει όσες ελπίδες ανόδου τις έχουν απομείνει.
Αυτήν τη στιγμή ακόμη κι αν κερδίσει όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος, δεν φθάνουν οι βαθμοί για να περάσει τον Λεβαδειακό, αν δε φέρει και κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα σε τέσσερις αγώνες (δύο εντός και δύο εκτός, αν εξαιρέσουμε τα παιχνίδια με τους «βυσσινί») η ομάδα της Βοιωτίας.

Η ΑΕΛ αύριο παίζει στο AEL Fc Arena, σε ένα παιχνίδι που θα μεταδώσει τηλεοπτικά το Action 24, αλλά δεν υπάρχει ανάλογο κλίμα με τον αντίστοιχο αγώνα Πρωταθλήματος των δύο ομάδων, αφού οι επτά βαθμοί που χωρίζουν τους δύο αντιπάλους δείχνουν δύσκολο να καλυφθούν.
Οι οργανωμένοι με χθεσινή ανακοίνωσή τους ζητούν από τους φιλάθλους να βοηθήσουν την ομάδα, ενώ παράλληλα ζητούν και ξεκάθαρες λύσεις για τη συνέχεια, αναφέροντας και ευθύνες, αλλά μάλλον οι συζητήσεις θα είναι πιο έντονες στο τέλος της σεζόν.
Χθες φίλαθλος της ΑΕΛ, ο Μιχάλης Χουρχούμπας, μας έλεγε ότι η ομάδα πρέπει να στηριχθεί μέχρι που δε θα υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες.
Σίγουρα δεν είναι εύκολη η αυριανή αποστολή της ομάδας, αφού σήμερα θα αποφασιστεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο αν θα πάρει η ΑΕΛ τα δελτία των χειμερινών μεταγραφών και πότε, ενώ παράλληλα αυτήν τη στιγμή δύο παίκτες είναι αμφίβολο αν θα αγωνιστούν και αναφερόμαστε στους τραυματίες Πεντρόσο και Κοσσονού, που ακολουθούν συντηρητικό πρόγραμμα προπόνησης. Το πιο πιθανό είναι να παίξουν, αφού οι λύσεις είναι περιορισμένες, εκτός αν παίξουν οι μεταγραφές του Ιανουαρίου.

Πηγή: Ελευθερία

 

Προπώληση εισιτηρίων ΑΕΛ – Λεβαδειακός


Η ΠΑΕ ΑΕΛ ενημερώνει ότι από αύριο Τρίτη 2/4/24 διατίθενται εισιτήρια ημέρας του εντός έδρας αγώνα με τον Λεβαδειακό για την 3η αγωνιστική των Playoffs της SL2 (Tετάρτη 3/4/24, 15:00) στο AEL FC ARENA. Η προπώληση γίνεται από τα γραφεία μας, Σκαρλάτου Σούτσου 3 (3ος όροφος) και από το περίπτερο του Δήμου Λαρισαίων στην κεντρική πλατεία (πλησίον του Δικαστικού Μεγάρου στην οδό Μ. Αλεξάνδρου) στις ακόλουθες ώρες:

ΓΡΑΦΕΙΑ*:
·  Τρίτη (2/4): 10:00 – 17:00
·  Τετάρτη (3/4): 09:00 – 12:00
*δυνατότητα αγοράς mini εισιτηρίων διαρκείας

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ:
·  Τρίτη (2/4): 10:00 – 20:00
·  Τετάρτη (3/4): 09:00 – 12:00
και στα εκδοτήρια του AEL FC ARENA τα οποία θα ανοίξουν στις 13:00.

Οι τιμές που ισχύουν για τον συγκεκριμένο αγώνα είναι οι εξής:

·  Νότιο πέταλο (Θ1Α-1Β, Θ2, Θ23): 10€

·  Ανατολική κερκίδα (Θύρες 3-10): 15€

·  Δυτική κερκίδα (Θύρες 19-22 και Θύρες 14-17): 20€

·  VVIP (Θύρα 18): 25€

*Tα παιδιά έως 8 ετών εισέρχονται δωρεάν.

*Δεν επιτρέπεται η είσοδος εντός του γηπέδου με καφέ, τρόφιμα και λοιπά είδη που προμηθεύουν αποκλειστικά τα κυλικεία μας (δυτική, ανατολική και νότιο πέταλο) κι εξυπηρετούν 2 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων.

----* Από την ΠΑΕ ΑΕΛ υπενθυμίζεται πως όσα σωματεία επιθυμούν να καταθέσουν λίστα ονομάτων για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, να καταθέσουν την 15μελή λίστα τους (είτε μέσω e-mail info@aelfc.gr  είτε στα γραφεία της ΠΑΕ επί της οδού Σκαρλάτου Σούτσου  αρ. 3) μέχρι την Τρίτη 02 Απριλίου έως τις 12.00.

 

ΔΕΑΒ:Τιμωρία έδρας για Ηρακλή  Κεκλεισμένων των θυρών με ΠΑΟΚ Β!


Με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε ο Ηρακλής από τη ΔΕΑΒ για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο παιχνίδι με την Κοζάνη (1-1) στο γήπεδο της Χαλάστρας.

Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου θα στερηθεί την παρουσία του κόσμου της στο σημαντικό ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ Β.

Η ανακοίνωση:

«Επιβάλλεται σε βάρος της «ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΕ» διοικητική κύρωση διεξαγωγής μίας (1) αθλητικής συνάντησης ως γηπεδούχου, χωρίς την παρουσία θεατών σε οποιαδήποτε εθνική διοργάνωση συμμετέχει η ΠΑΕ, για ρίψη προς τον αγωνιστικό χώρο, μετά τη λήξη του αγώνα της Super League 2 μεταξύ των ΠΑΕ ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ – ΦΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, που διεξήχθη στις 30-03-2024 στο γήπεδο του Καμπανιακού, στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, πλαστικών μπουκαλιών, μεταλλικών κομματιών από τα κάγκελα και μικροαντικειμένων, πρόσφορων να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου, την οποία και τελικά προκάλεσαν (ελαφρύς τραυματισμός στο χέρι 4ης διαιτητή του αγώνα). Εφαρμογή του άρθρου 1Α παρ. 2 του ν. 4326/2015, όπως προστέθηκε με το άρθρο 10 του ν. 5085/2024» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΔΕΑΒ, με το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του Ηρακλή να είναι αυτό με τον ΠΑΟΚ Β.»

 

Κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού: Ποινικές διώξεις θα ασκηθούν σε τουλάχιστον 30 πρόσωπα!


Ποινικές διώξεις με ονοματεπώνυμα αναμένεται να ασκήσει ο αθλητικός και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κώστας Σπυρόπουλος, για την υπόθεση της ελληνικής εκδοχής του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, στην οποία εμπλέκονται περισσότερα από 30 άτομα.
Η έρευνα αφορά κυρίως παιχνίδια της Super League 2, αλλά και της Super League 1, όπως προέκυψε από συνομιλίες των εμπλεκομένων, οι οποίοι παρακολουθούνταν και καταγράφονταν επί μήνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας ολοκλήρωσε τη μελέτη της δικογραφίας, για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ασκήσει προσωπικές ποινικές διώξεις στα πρόσωπα, που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση.
Κατά τις ίδιες πηγές, κατηγορούμενοι θα είναι σχεδόν όλοι όσοι είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου.
Η δικογραφία με τις «καυτές» συνομιλίες, που φέρονται να αποκαλύπτουν «ηχηρή» εμπλοκή τριών στελεχών ΠΑΕ, ήταν το έναυσμα, με το οποίο είχε δοθεί παραγγελία από τον εισαγγελέα κ. Σπυρόπουλο στην Οικονομική Αστυνομία, να εισβάλλει προ μηνών σε σπίτια και επιχειρήσεις εμπλεκομένων, για να συλλέξει αποδεικτικό υλικό, για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού.
Η έρευνα αυτή είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια στην Αυστρία και επεκτάθηκε σε πέντε ακόμη χώρες της Ευρώπης, όπου υπήρχαν ομάδες, που εμπλέκονταν στο κύκλωμα.


 Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο…


Τα Ολυμπιακά ιδεώδη τίμησαν μαθητές!

«Αιέν αριστεύειν και υπέροχων έμμεναι άλλων» («Πάντα να αριστεύεις και να ξεπερνάς τους άλλους»). Η γνωστή αυτή προτροπή έτσι πυκνά διατυπωμένη αποτελεί και σήμερα την πιο καθαρή και ουσιαστική παραίνεση προς τον άνθρωπο αθλητή. Βέβαια, η Δ.Ο.Ε. εισήγαγε και το ιδιαίτερό της ρητό, το «Citius altius forties». 


Δηλαδή: «Γρηγορότερα, ψηλότερα, δυνατότερα». Που σημαίνει διαρκής αγώνας για νέο ρεκόρ, διαρκής αγώνας για τη νίκη. Αγώνας για συνεχή βελτίωση και τελειοποίηση. Το μήνυμα του Ολυμπισμού προς κάθε άτομο είναι να αναζητήσει την υπεροχή για να υπερβεί τις ικανότητές του. Να ξεπεράσει τον εαυτό του, να ξεπεράσει τα ατομικά του σωματικά, ψυχικά και πνευματικά του επιτεύγματα.



Χθες στο Αλκαζάρ το «Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο», όπως αναφέρει ο Ολυμπιακός Ύμνος, ζωντάνεψε από μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου της Λάρισας μετά την Α’ Φάση των Πανελλήνιων Αγώνων Κλασικού Αθλητισμού ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και την Αθλοπαιδεία Κλασικού Αθλητισμού Γυμνασίων, που διοργανώθηκε από την Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Λάρισας.
Συγκεκριμένα, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, η οποία περιελάμβανε:
Αναπαράσταση της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.
Λαμπαδηδρομία από μαθητές/μαθήτριες-αθλητές/αθλήτριες.
Ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου από μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.
Έκθεση συλλεκτικών αντικειμένων Ολυμπιακών Αγώνων.
Τον ρόλο της πρωθιέρειας έκανε η εκπαιδευτικός κ. Ελένη Δράκου, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή της μουσικού κ. Κοσμάνου.
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Ηρακλής Γερογιώκας, ο πρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας Χρήστος Μαΐμουλιώτης, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκος Ζέρβας και η σχολική σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Ελένη Δημητρίου.

 

Γερμανία: Η Adidas αφαιρεί το «44» από τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας εξαιτίας των SS


Ριζικές αλλαγές στην Εθνική Γερμανίας από το 2027.

Έχει γίνει γνωστό πως "πάντσερ" και Adidas "χωρίζουν" τους δρόμους τους μετά 70 χρόνια κοινής πορείας, έχει οριστικοποιηθεί συμφωνία με την Nike που ξεκινάει σε τρία χρόνια.

Ωστόσο, η Adidas αποφάσισε να αποσύρει τον αριθμό "44" από την επιλογή των τυπώσεων και αυτό γιατί η γραμματοσειρά της φανέλας, με τον συγκεκριμένο αριθμό παραπέμπει στο έμβλημα των SS. 

Όσα ανέφερε εκπρόσωπος της Adidas:

«Θα μπλοκάρουμε τον αριθμό 44 το συντομότερο δυνατό. Άνθρωποι από περίπου 100 χώρες εργάζονται στην Adidas, η εταιρεία μας υποστηρίζει την προώθηση της διαφορετικότητας και της ένταξης και, ως εταιρεία, εκστρατεύουμε ενεργά κατά της ξενοφοβίας, του αντισημιτισμού, της βίας και το μίσος». 

 

 Γιάννης Βρούτσης: «Από 9 Απριλίου ξεκινάει η ταυτοπροσωπία στα γήπεδα, αλλά θα υπάρξει μεταβατικό στάδιο»


Από τις 9 Απριλίου η είσοδος στα γήπεδα της Super League θα γίνεται ψηφιακά με το εισιτήριο στο Gov.gr Wallet, για την ταυτοποίηση κάθε φιλάθλου. Στο Υπουργείο Αθλητισμού παρουσιάστηκε το πρωί της Τρίτης αναλυτικά ο τρόπος που θα λειτουργήσει το νέο σύστημα που στόχο έχει την πάταξη της βίας.

Η είδηση που βγήκε είναι πως ως το τέλος της τρέχουσας σεζόν και προκειμένου να γίνει η μετάβαση ομαλά, η είσοδος στα γήπεδα της Super League θα γίνεται τόσο με το νέο τρόπο ψηφιακής ταυτοποίησης, όσο και με αυτόν που ίσχυε μέχρι τώρα, ώστε να προσαρμοστεί πιο εύκολα το κοινό στη νέα πραγματικότητα.

Γιάννης Βρούτσης (αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού):

«Η κυβέρνηση έδειξε από την αρχή αποφασιστικότητα σε ένα ζήτημα που είχε σύμφωνη γνώμη όλη η κοινωνία για να έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στα γήπεδα ποδοσφαίρου.

Ο τελευταίος αθλητικός νόμος αρχίζει να αποδίδει θετικά γιατί συμβάλλουν ταυτόχρονα οι ίδιοι οι φίλαθλοι που θέλουν ασφαλή γήπεδα και ανοιχτά γήπεδα.

Εκτιμώ ότι κάποια στιγμή θα γίνει να δούμε φιλάθλους και των δύο ομάδων στα γήπεδα, αλλά δεν πάμε από το Α στο Ω. Χρειάζονται βήματα, έχουν γίνει και είναι άθλος.

Βλέπουμε ντέρμπι και διαπιστώνεται η αλλαγή της εικόνας. Οι ίδιοι οι φίλαθλοι μαζί με τις ΠΑΕ περιφρουρούν τις ομάδες τους. Πήραμε αποφασιστικά μέτρα, δείξαμε ότι είμαστε αταλάντευτοι παρά τις αντιδράσεις που υπήρχαν στην αρχή».

«Το πρώτο βήμα ήταν η ψήφιση του νόμου, το δεύτερο οι κάμερες. Πλέον η Ελλάδα έχει από τα πιο σύγχρονα γήπεδα του κόσμου από πλευράς ασφάλειας.

Η έδρα του τελικού Κυπέλλου που δεν είχε κάμερες αποτελεί μια εξαίρεση.

Τώρα πάμε στο επόμενο βήμα, της ταυτοπροσωπίας. Σήμερα συμφωνήσαμε στο να πάμε σε ένα μεταβατικό στάδιο προσαρμογής.

 Από 9/4 ξεκινά το επόμενο βήμα, με τη νέα σύγχρονη μεθοδολογία. Στο μεταβατικό στάδιο θα εφαρμόζεται ο νόμος ταυτοπροσωπίας, αλλά θα ισχύει και το παλιό σύστημα, ώστε όλοι να προσαρμοστούν στο παλιό σύστημα».

Δημήτρης Παπαστεργίου: (Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης):

«Σε απόλυτη συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού και την Super League ξεκινάμε από 9/4. Μέσα από το Wallet βάζουμε το εισιτήριό μας με πολύ εύκολο τρόπο.

Αν δεν έχουμε καταλάβει ακόμη το σύστημα ή δεν έχουμε κατεβάσει το Wallet, συνεχίζουμε να μπαίνουμε στο γήπεδο με το χαρτί του εισιτηρίου και τον τρόπο που μπαίναμε ως τώρα, με έλεγχο ταυτοπροσωπίας στην είσοδο.

Οι φίλαθλοι έχουν να κάνουν μόνο ένα βήμα, να κατεβάσουν το Wallet, έχουν γραφτεί περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες.

Η είσοδος του διαρκείας ή του απλού εισιτηρίου είναι κάτι απλό. Αντί να απασχολούμε εκατοντάδες ή χιλιάδες αστυνομικούς στα γήπεδα, η ταυτοποίηση γίνεται ηλεκτρονικά.

Στη νέα σεζόν σκεφτόμαστε αρκετά άλλα πράγματα, όπως το θέμα των μεταβιβάσεων των εισιτηρίων.

Για τα μικρά παιδιά, αν είναι κάτω από 15 ετών, μπαίνει με την ταυτοποίηση του γονέα ή του κηδεμόνα του, αν είναι πάνω από 15, μπορεί και μόνο του».

Μηνάς Λυσάνδρου (πρόεδρος Super League):

«Θα πρέπει να ευχαριστήσω τους δύο υπουργούς για την άριστη συνεργασία. Έχουμε εκπληρώσει τα βήματα με χειρουργική ακρίβεια και το βλέπουμε στα γήπεδα.

Αν όσα έχουμε σχεδιάσει δεν αποδίδουν, τα μέτρα μένουν στα συρτάρια. Το ποδόσφαιρο συμμετέχει ενεργά και αποτελεσματικά.

Ακόμη και η συζήτηση που οδήγησε σε αυτή τη μεταβατική περίοδο δείχνει ότι όλες οι πλευρές θέλουμε το ίδιο πράγμα.

Στόχος είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου