Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

 Η ΑΕΛ συνεχίζει την προετοιμασία με  το βλέμμα στο ματς με τη Νίκη Βόλου.

Με τα βλέμματα στραμμένα στο αυριανό εντός έδρας παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου (16.00, AEL FC Arena) για την 6η αγωνιστική των play off της Super League 2 στον Α’ Όμιλο η ΑΕΛ συνεχίζει την προσπάθειά της στη φετινή διοργάνωση.

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς επιστρέφει η ΑΕΛ, μετά το ρεπό της 5ης αγωνιστικής να προετοιμάζεται για τον εντός έδρας αγώνα (17/4, 16:00) κόντρα στη Νίκη Βόλου. 

Οι Στάμου και Πλέγας τέθηκαν στη διάθεση του Παύλου Δερμιτζάκη ενόψει της επικείμενης αναμέτρησης, ενώ οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά, με τον Έλληνα προπονητή να εστιάζει σε παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής έως τώρα.

Στόχος των «βυσσινί» είναι να ολοκληρώσουν τη διαδικασία συγκεντρώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, έχοντας παράλληλα το μυαλό στη χρονιά που ακολουθεί και η οποία θα είναι το ίδιο απαιτητική.

Η αποστολή της ομάδας.

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ΑΕΛ για τον αγώνα με αντίπαλο τη Nίκη Βόλου στο AEL FC ARENA (20/04/24, 16:00) στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play off της SL 2.

Οι 22 παίκτες που επίλεξε ο κ. Παύλος Δερμιτζάκης είναι οι: Σουλούκος, Βενετικίδης, Aντωνόπουλος, Ηλιάδης, Γιανναράκης, Παπαγεωργίου Θ., Καλουτσικίδης, Μαϊδανός, Παπαδόπουλος, Θωμαΐδης, Παρασκευάς, Kossonou, Πλέγας, Stina, Παπαγεωργίου Κ., Andrada, Kocic, Νίνο, Pedrozo, Μαυριάς, Tσουμάνης και Fatai.


 Έστειλαν μήνυμα οι Monsters για τον αγώνα με τη Νίκη Βόλου


Με αφορμή την εντός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ απέναντι στη Νίκη Βόλου για τα Play Off της Superleague 2, που θα γίνει το Σάββατο (20/04, 16:00) στο AEL FC Arena, οι οργανωμένοι οπαδοί των «βυσσινί» Monsters μέσα από τα social media ανέβασαν μία εικόνα με το κείμενο:

«Το Σάββατο γεμίζουμε το πέταλο από νωρίς. Τα υπόλοιπα θα τα γράψει η ιστορία».


 

Ανακοίνωση της Αστυνομίας για ΑΕΛ-Νίκη Βόλου


Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας Π.Α.Ε. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, καθώς και η διάθεση εισιτηρίων σε αυτούς, κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της 6ης αγωνιστικής των Play offs, του Α΄ Ομίλου, του πρωταθλήματος της SUPERLEAGUE 2, αγωνιστικής περιόδου 2023-2024, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. – Π.Α.Ε. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 και ώρα 16:00΄, στο Γήπεδο AEL FC ARENA, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

 

Formula 1: Θριαμβευτής ο Νόρις στις κατατακτήριες δοκιμές για τον αγώνα Σπριντ στην Κίνα


Ο Λάντο Νόρις ήταν ο νικητής των κατατακτήριων για τον αγώνα Σπριντ στο Γκραν Πρι της Κίνας, με τον 24χρονο πιλότο της Μακλάρεν να αποδεικνύεται πιο ικανός να αποδώσει στις τρομερά δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη Σανγκάη.

Στη μπροστινή σειρά της εκκίνησης θα τον συντροφέψει ο Λιούις Χάμιλτον, ενώ στη στην «ουρά» τους θα βρίσκονται οι Φερνάντο Αλόνσο στη τρίτη θέση και ο Μαξ Φερστάπεν στην τέταρτη.

Ο αγώνας Σπριντ θα εκκινήσει στις 6 το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων:


 

Η προτροπή του Αχιλλέα Μπέου στις Αρχές για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου


Μετά την ανάρτηση που έκανε πριν από μερικές μέρες, ο ισχυρός άνδρας του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, επανήλθε για τους ορισμούς των διαιτητών για την 5η αγωνιστική των πλέι άουτ, μιλώντας για εκείνον του Βάτσιου στον αγώνα του Ατρόμητου με την Κηφισιά κάνοντας αναφορές στο παρελθόν, ακόμη και για περιστατικό που ξυλοκοπήθηκε.
Μάλιστα, προέβη και σε μία ακόμη πιο σημαντική αναφορά, αφού προκάλεσε τις αρχές του τόπου να ανοίξουν το κινητό του διαιτητή Γκορτσίλα, να διαβάσουν τα μηνύματα που έχει πριν τον αγώνα της Καλαμάτας με την Καλλιθέα, λέγοντας πως τότε ίσως μπορέσουν με βάση αυτά να φτάσουν στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αχιλλέα Μπέου:

«Οι χθεσινοί ορισμοί διαιτητών με αναγκάζουν δυστυχώς να επανέλθω και να υπογραμμίσω τα αυτονόητα, αφού με τρόπο καταφανή προκύπτει ότι οι προκλήσεις και οι μεθοδεύσεις συνεχίζονται και οι δηλώσεις και οι εξαγγελίες για αλλαγή σελίδας στο ποδόσφαιρο μένουν λόγια κενά.

Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος με την χαρακτηριστική περίπτωση του ορισμού του Βάτσιου ως διαιτητή στον πιο κρίσιμο αγώνα των playout.

Τι εστί Βάτσιος; Αστυνομικός στο επάγγελμα, πριν μερικά χρόνια σφυρίζοντας σε αγώνα Α΄ Εθνικής έδωσε πέναλτι δύο μέτρα έξω από την περιοχή! Γι αυτό είχε υποβαθμιστεί και τον επανέφεραν ένα χρόνο μετά ως διαιτητή Super League.

Πέρυσι σφυρίζοντας σε αγώνα της Κηφισιάς στην Super League 2 προκάλεσε τέτοια ένταση και αγανάκτηση στους παράγοντες της αντιπάλου της, που έφαγε – κατά το κοινώς λεγόμενο – το ξύλο της αρκούδας και ο αγώνας διεκόπη.

Και είναι αξιοσημείωτο που δεν βρήκε το θάρρος, ούτε άλλωστε εκείνοι που τον πατρονάρουν, να το καταγγείλει.

Σήμερα ορίστηκε σε αγώνα της ίδιας ομάδας, εξαιρετικά κρίσιμης σημασίας, από το αποτέλεσμα του οποίου ενδεχομένως θα εξαρτηθούν οι τύχες κι άλλων ομάδων.

Ασφαλώς ο ορισμός δεν είναι τυχαίος. Δεν είναι σύμπτωση. Και αυτό είναι θλιβερό και εξοργιστικό. Ας τους σταματήσουμε εδώ και τώρα. Και όλοι μας, με πρώτους εμάς τους παράγοντες, ας αποκαλύψουμε και ας αποτρέψουμε τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις για ένα πρωτάθλημα μεταξύ συγγενών και φίλων, με ομάδες δορυφόρους και φίλα προσκείμενες στο σύστημα. Για τη συστηματική αλλοίωση του πρωταθλήματος.

Απευθύνομαι και στην Κυβέρνηση, που έχει τη δύναμη, και θέλω να ελπίζω και εύχομαι τη βούληση, να παρέμβει και να δώσει μια εξυγιαντική λύση. Επειδή δεν μπορώ και δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου και χωρίς να επικαλούμαι μηνύσεις ή αόριστες καταγγελίες καταθέτω μια υπόδειξη: «Ανοίξτε» το κινητό του Γκορτσίλα, διαβάστε τα μηνύματα πριν το αγώνα Καλαμάτας – Καλλιθέας, και πιθανώς τα ευρήματα ίσως σας οδηγήσουν στην πολυπόθητη εξυγίανση. Αλλιώς θα συνεχίσουμε να στρουθοκαμηλίζουμε και να κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλους...

Και κλείνοντας μια τελευταία παρατήρηση: Μετά τον ορισμό του Βάτσιου η Κηφισιά στο Στοίχημα εμφανίζεται σαν φαβορί με τον Ατρόμητο, σε αγώνα που γίνεται στο Περιστέρι! Φαίνεται πως η ποδοσφαιρική πιάτσα κάτι ξέρει. Ο καθένας ας συνάγει τα συμπεράσματα του…»

 

Μακεδονικός: Χωρίς τρεις στη Λιβαδειά


Αναγκαστική αλλαγή με τη Νίκη Βόλου, στο πρώτο μέρος από τον Ραμίρεζ, έγινε για τον Μακεδονικό ο Γιώργος Κουλούρης.

Και μετά τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις, η διάγνωση για τον 19χρονο εξτρέμ, που ήρθε στους «πράσινους» το χειμώνα ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ Β, κάνει λόγο για θλάση πρώτου βαθμού στον δικέφαλο.

Δεδομένα, λοιπόν, ο νεαρός μεσοεπιθετικός χάνει το σαββατιάτικο (20/4) ματς στη Λιβαδειά με τον Λεβαδειακό για την ομάδα του Στέλιου Μαλεζά.

Μετά την πρωινή προπόνηση ο Μακεδονικός θα αναχωρήσει για τα Καμένα Βούρλα όπου και θα διανυκτερεύσει ενόψει του αυριανού εκτός έδρας αγώνα του με τον Λεβαδειακό.

Ο Τσουκάνης επέστρεψε χθες στο γήπεδο και έκανε ατομικό πρόγραμμα με λίγο τρέξιμο.

Εκτός αποστολής σίγουρα θα είναι ο Κουλούρης, ο Τσουκάνης και στρατευμένος Λεωνιδόπουλος.

 Προσπάθεια του Μακεδονικού στα παιχνίδια που μένουν είναι να διατηρηθεί στην τρίτη θέση.

Αναλυτικά η αποστολή του Μακεδονικού:

Περντρέου, Βλάχος, Χασάνογλου, Μπουκουβάλας, Σαραγιώτης, Πέδρο Λούκας, Αδαμίδης, Τσαμούρης, Λυμπεράκης, Μελετίδης, Παναγιωτούδης, Μαργαριτίδης, Ραμίρεζ, Τσιλιγγίρης, Ζαφειράκης, Γρηγοριάδης, Σιμόνι, Χερίδης.

 

Εκτός έδρας με Νίκη Βόλου η ΑΕΛ K-19

Εκτός έδρας αγωνίζεται η ΑΕΛ K-19 με την αντίστοιχη ομάδα της Νίκης Βόλου για την 10η αγωνιστική του Β’ ομίλου της Superleague 2 K-19 το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 13:00 στο γήπεδο "Παντελής Μαγουλάς". Δείτε αναλυτικά παρακάτω το πρόγραμμα και τη βαθμολογία.

Αναλυτικά η 10η αγωνιστική K-19 Β′ Όμιλος

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

13:00 Νίκη Βόλου-ΑΕΛ

Κυριακή 21 Απριλίου 2024

14:00 Λεβαδειακός-Αιολικός

Ρεπό: Αναγέννηση Καρδίτσας

Βαθμολογία

1. ΑΕΛ 16

2. Λεβαδειακός 16

3. Αιολικός 12*

4. Αναγέννηση Καρδίτσας 6

5. Νίκη Βόλου 0*

*Έχουν παιχνίδι λιγότερο

 

Εκτός έδρας με ΠΑΟΚ η ΑΕΛ K-17


Εκτός έδρας αγωνίζεται η ΑΕΛ K-17 για την 21η και τελευταία αγωνιστική της Β' φάσης του ΣΤ’ ομίλου της Superleague 1 K-17 την Κυριακή (21/04, 12:00) στο Αθλητικό Κέντρο Lolas στη Σουρωτή με τον ΠΑΟΚ.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω το πρόγραμμα και τη βαθμολογία.

Αναλυτικά η 21η και τελευταία αγωνιστική Β' φάση ΣΤ' Όμιλος

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

12:30 Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα

16:00 Λαμία-Άρης

Κυριακή 21 Απριλίου 2024

12:00 ΠΑΟΚ-ΑΕΛ

13:30 Πανσερραϊκός-Βόλος

Βαθμολογία

1. ΠΑΟΚ 50

2. ΑΕΛ 43

3. Παναιτωλικός 37

4. Βόλος 34

5. Άρης 33

6. Πανσερραϊκός 11

7. ΠΑΣ Γιάννινα 11

8. Λαμία 7

 

Youth League: Ο Μαρινάκης στο πλευρό της Κ-19 για τον ημιτελικό με τη Ναντ


Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά την ιστορική πρόκριση στο «Σουκρού Σαράτσογλου», βλέπει από κοντά και την αναμέτρηση της Κ-19 του Ολυμπιακού κόντρα στη Ναντ με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Youth League.

Το αφεντικό των ερυθρολεύκων έφτασε λίγο πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση.

Υπενθυμίζεται ότι αν οι Πειραιώτες ξεπεράσουν το εμπόδιο της Ναντ θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του άλλου ημιτελικού μεταξύ Πόρτο και Μίλαν.

Τα θρυλικά «μωρά» του Ολυμπιακού έγραψαν ιστορία και έφυγαν για τον τελικό του Youth League!


Την πρόκριση στον τελικό του UEFA Youth League (το αντίστοιχο Champions League για τις ομάδες νέων) πήρε η Κ-19 του Ολυμπιακού στα πέναλτι (3-1) κόντρα στη Ναντ, μετά το 0-0 της κανονικής περιόδου.

Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (22/4) το απόγευμα και πάλι στη Νιόν με ώρα έναρξης στις 19:00.

Οι ερυθρόλευκοι περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους από το ματς που ξεκινά στις 19:00, ανάμεσα στην Πόρτο και τη Μίλαν.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που ομάδα Νέων φτάνει στον τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία στο Youth League, επικράτησε της Ναντ στον ημιτελικό της Νιόν στα πέναλτι και προκρίθηκε στον τελικό όπου θα βρει απέναντί του μία εκ των Μίλαν ή Πόρτο (19/4, 19:00).

Η εικόνα του αγώνα Ολυμπιακός-Ναντ

Δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες έχασε η Ναντ στο πρώτο ημίχρονο, με τον Σίνα να πραγματοποιεί απίθανη επέμβαση στην προβολή του Μαφουμπί στο 17', ενώ στο 38' ο Ντιγκάρ… κατάφερε να αστοχήσει σε κεφαλιά, σε απόσταση μικρότερη από ένα μέτρο από την εστία!

Ενδιάμεσα, στο 34', ο Μπάμπης Κωστούλας είχε βρεθεί σε θέση βολής μετά από κόντρες, αλλά το αριστερό σουτ εξουδετέρωσε ο Μαμπόν.

Στις καθυστερήσεις (45'+1') ο στράικερ του Ολυμπιακού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως στην πορεία της είχε βρει στο χέρι του αδελφού του, Κώστα Κωστούλα.

Ανεπαίσθητη η επαφή, όμως με βάση τους κανονισμούς και μετά από έλεγχο VAR το γκολ ακυρώθηκε.

Στο 67' ο Παπακανέλλος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη λάθος απόκρουση του Μαμπόν, ενώ ο Ολυμπιακός πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο κυρίως με «στημένες» φάσεις. Η Ναντ έμοιαζε πολύ πιο κουρασμένη από την ελληνική ομάδα και μάλλον ευχαριστημένη που το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.


Εκεί, οι Μπάκουλας, Μπ. Κωστούλας, Λιατσικούρας αποδείχθηκαν πολύ πιο ψύχραιμοι από τους Γάλλους που είχαν δύο άστοχα σουτ, ενώ μία εκτέλεση απέκρουσε ο Σίνα.

Έτσι, με σκορ 3-1 η Κ19 του Ολυμπιακού συνεχίζει να ονειρεύεται την κατάκτηση ενός 
ευρωπαϊκού τροπαίου.
Ολυμπιακός-Ναντ 0-0 κ.δ., 3-1 πέναλτι
Η διαδικασία των πέναλτι

0-0: Λετού άουτ
0-0: Ο Μαμπόν απέκρουσε το πέναλτι του Μουζακίτη
0-0: Ο Σίνα απέκρουσε το πέναλτι του Ακαπαντί
0-1: Μπάκουλας
1-1: Τουρέ
1-2: Χ. Κωστούλας
1-2: Λερού στο δοκάρι
1-3: Λιατσικούρας

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ολυμπιακός (Δημήτρης Μαυρογενίδης): Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές (90+2΄ Τανούλης), Κουτσογούλας (79΄ Λιατσικούρας), Αλαφάκης, Μουζακίτης, Μπάκουλας, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης (61΄ Δάμα), Μπ. Κωστούλας

Ναντ (Στεφάν Μορό): Μαμπόν, Ακαπαντί, Μουαμπά, Ντιγκάρ, Γκοτιέ (69΄ Κουμούς), Ασουμανί (82΄ Λε Του), Γκόμες, Λε Ρου, Γκιρασί (77΄ Τουρέ), Μαφουμπί, Νζιτά (69΄ Σοβέν)

Παρών στο Centre Sportif de Colovray της Νιόν ήταν και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, μαζί με τον Κριστιάν Καρεμπέ.

Στους πανηγυρισμούς με τους παίκτες της Κ19 του Ολυμπιακού ο Μαρινάκης

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε στη Νιόν για τον αγώνα του Ολυμπιακού Κ19 με τη Ναντ στα ημιτελικά του Youth League και πανηγύρισε μαζί με τους παίκτες την ιστορική πρόκριση στον τελικό.  Ο μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο, έγινε ένα με τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο και μάλιστα φωτογραφήθηκε μαζί με μία μεγάλη ελληνική σημαία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου