Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

 ΑΕΛ: Ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για τον αγώνα με την ΑΕΚ Β΄… ψάχνει για τη νίκη...


Ολοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία της ΑΕΛ για τον αυριανό αγώνα με αντίπαλο την ΑΕΚ Β’ στο AEL FC Arena (16:00), για την 7η αγωνιστική των play off της Super League 2 στον Α’ Όμιλο, ο οποίος θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας της έδρας.

Στόχος των «βυσσινί» είναι η νίκη, κάτι το οποίο οι παίκτες της ομάδας παρουσιάζονται αποφασισμένοι να πράξουν.

Χθες η προπόνηση αφορούσε στην τακτική και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα με θετική μετάβαση, με παιχνίδι σε πραγματικές συνθήκες.
Αν και το παιχνίδι δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, η ΑΕΛ θέλει να παρουσιάσει καλή εικόνα απέναντι στην ΑΕΚ Β’ που διαθέτει καλά στοιχεία στο κομμάτι της τακτικής.
Ο τεχνικός Παύλος Δερμιτζάκης θα αποφασίσει σήμερα μετά την προπόνηση για τους ποδοσφαιριστές που θα συμπεριλάβει στην αποστολή, κρίνοντας τον βαθμό ετοιμότητας του καθενός, αλλά και σύμφωνα με τα πλάνα διαχείρισης του παιχνιδιού.

 

Συνάντηση Γιάννη Βρούτση με τον Γιώργο Καντώνια


Μια σπουδαία επιτυχία κατάφερε η ομάδα υδατοσφαίρισης Ναυτικός Όμιλος Λάρισας EXALCO. 

Η ομάδα πόλο ανδρών κατάφερε μετά από 13 χρόνια να επιστρέψει στην Α1 εθνική κατηγορία! 

Οι προσπάθειες όλων, της Διοίκησης, των προπονητών και των αθλητών έφεραν καρπούς και πλέον θέτουν νέους στόχους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Με αφορμή την άνοδο του ΝΟΛ EXALCO αλλά και την χρόνια χορηγική υποστήριξη της EXALCO στα αθλητικά δρώμενα της Λάρισας, ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού, κ. Βρούτσης Γιάννης, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρίας όπου συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Καντώνια Γιώργο.

Kατά τη συνάντηση ο υπουργός συνεχάρη ιδιαίτερα για την επιτυχία του ΝΟΛ-EXALCO αλλά και για την συμβολή της EXALCO στον αθλητισμό γενικότερα.

Συζητήθηκαν αρκετά θέματα που αφορούν τον αθλητισμό της πόλης, καθώς και της χώρας.

 

Μόρας: Κατάθεση ψυχής από τους παίκτες του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου


Ο προπονητής του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου Βαγγέλης Μόρας στάθηκε στην εικόνα της ομάδας του κόντρα στη Νέα Αρτάκη

Δείτε όσα ανέφερε


 

“Υπό την κηδεμονία της κυβέρνησης η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία λόγω σκανδάλων και πελατειακών σχέσεων με τις Ενώσεις”!


“Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι θα τεθεί υπό κηδεμονία η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (RFEF).

Η εν λόγω ομοσπονδία βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας για διαφθορά, απιστία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ενώ ακόμα δεν έχει συνέλθει από το σκάνδαλο του φιλιού που έδωσε ο πρώην πρόεδρός της, Λουίς Ρουμπιάλεε, στη διεθνή Τζένι Ερμόσο χωρίς τη συγκατάθεσή της.Το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού (CSD) τόνισε στην ανακοίνωσή του ότι «η ισπανική κυβέρνηση έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση για να αντιμετωπιστεί η σοβαρή κρίση της RFEF και η ομοσπονδία να ανανεωθεί μέσα σε ένα κλίμα σταθερότητας.Επιπλέον, αυτή η επιτροπή κηδεμονίας θα επιληφθεί των άμεσων θεμάτων, όπως η προετοιμασία των εθνικών ομάδων για το Euro 2024 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αλλά και η διενέργεια εκλογών μετά το πέρας Ολυμπιακών.Η απόφαση για την κηδεμονία ελήφθη επειδή και ο νυν υπηρεσιακός πρόεδρος της ομοσπονδίας, που ετοιμαζόταν να θέσει υποψηφιότητα για θέση του προέδρου στις προσεχείς εκλογές, ο Πέδρο Ρότσα, ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για «πολύ σοβαρά λάθη και για αποφάσεις που ξεπερνούν τις αρμοδιότητές του».

Στόχος της επιτροπής θα είναι να ξεριζώσει το «πελατειακό σύστημα» που έχουν δημιουργήσει οι πρόεδροι των τοπικών ποδοσφαιρικών ενώσεων και κάθε φορά ψηφίζουν τους «δικούς τους» ανθρώπους στον προεδρικό θώκο της ομοσπονδίας.

Μπλεγμένα είναι τα πράγματα ως προς την αντίδραση των FIFA και UEFA μπροστά στις εξελίξεις αυτές. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία, σύμφωνα με πληροφορίες, βλέπει με καλό μάτι την παρέμβαση αυτή. Μάλιστα την είχε ενθαρρύνει, σε επαφές που είχε με τον πρόεδρο του CSD, Χοσέ Μανουέλ ΟυρίμπεΞ, ο Σουηδός γενικός γραμματέας της FIFA, Ματίας Γκράφστρεμ. τελευταίος μάλιστα είχε φέρει ως παράδειγμα την Ιταλία το 2006, όταν η κυβέρνηση επενέβη στο ποδόσφαιρο για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες σκανδάλου Calciopoli και εκείνου των παράνομων στοιχημάτων.Η UEFA όμως, που εμμένει πάντα στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, έχει ήδη προειδοποιήσει για συνέπειες που θα έχει μια ανοιχτή και ξεκάθαρη παρέμβαση της ισπανικής κυβέρνησης στην RFEF.Το θέμα είναι σοβαρό, καθώς απειλείται η συμμετοχή των Ισπανών στο Euro 2024 και των συλλόγων τους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

”Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

 

Σε αγωνιστική δράση οι Παλαίμαχοι του ΣΕΠΛ


Σε αγωνιστική δράση βρίσκονται οι παλαίμαχοι του ΣΕΠΛ, οι οποίοι υποδέχτηκαν στο γήπεδο Νεάπολης την αντίστοιχη ομάδα των Ποντίων Κοζάνης. Ο αγώνας έληξε ισόπαλος 2-2, με σκόρερ τους Γκοτζίδη και Γκουντουβά για τους φιλοξενούμενους και τους Φακίτσα και Βαρελά για τους οικοδεσπότες.

Τον Ολυμπιακό Λιοσίων φιλοξενούν το διήμερο 27-28 Απριλίου.
Ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Νομού Λάρισας φιλοξενεί αυτό το διήμερο 27-28 Απριλίου τον Σύλλογο Παλαιμάχων του Ολυμπιακού Λιοσίων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «την Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου, στις 10:15, όλοι θα βρισκόμαστε στο σημείο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών για τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων, ενώ στις 12:00 μ. θα μεταβούμε στο γήπεδο Γόννων για τη φιλική αναμέτρηση και φυσικά το τρίτο ημίχρονο στο… Πέτρινο Γυρτώνης».

 

Στο Final Four της Superleague 2 η Κ19 του Καμπανιακού


Στο Final Four του Πρωταθλήματος Νέων Κ19 της Superleague 2 προκρίθηκε η ομάδα του Καμπανιακού μετά την επικράτηση της με σκορ 0-3 απέναντι στην αντίστοιχη του Ηρακλή. 

Στο 20'  μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καπουσούζη ο Καλπακίδης παίρνει την κεφαλιά, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων αποκρούει ενστικτωδώς αλλά ο Μανιάνι στην επαναφορά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και ανοίγει το σκορ. 

Στο 40' Μυγδαλιάς μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια πλάγια αριστερά γύρισε την μπάλα στο σωστό σημείο κι ο Δερματίδης με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα του Καμπανιακού.

Στην τελευταία φάση του αγώνα μετά από βολέ του Δήμου ο Παναγιωτόπουλος με κεφαλιά βρήκε τον Αλημπαρούτη στην πλάτη της άμυνας κι εκείνος με πλασέ έκανε το τελικό σκορ 

Για τον Καμπανιακό αγωνίστηκαν οι: Δήμου Σ., Κοασίδης, Καπουσούζης (78' Μπουμπίδης), Καλπακίδης, Καράδαλης, Παντελής (78' Δήμου Φ.), Δερματίδης (58' Ντάγκας), Μυγδαλιάς (70' Παναγιωτόπουλος), Μανιάνι (70' Μητρούδης), Σαβράμης, Αλημπαρούτης 

 

Ερώτημα ΕΠΟ στην UEFA για την ημερομηνία του τελικού Κυπέλλου


Με απόφασή της Super League μετατέθηκε κατά μία εβδομάδα η «αυλαία» των playoffs (10η αγωνιστική) του πρωταθλήματος, το οποίο θα ολοκληρωθεί οριστικά στις 19 Μαΐου.

Αυτόματα ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη θα μεταφερθεί στις 25 Μαΐου από τις 18/5 όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένος, ενώ το εξ αναβολής ματς της 5ης αγωνιστικής των playoffs, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου και όχι την 1η του επόμενου μήνα.

Επίσης, ολόκληρη η 9η αγωνιστική που ήταν προγραμματισμένη για τις 8 Μαΐου και με δεδομένη τη ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 9/5, μεταφέρθηκε για τις 15 Μαΐου.

Οι αλλαγές αυτές έγιναν, λόγω της πρόκρισης των «ερυθρόλευκων» στους ημιτελικούς του Conference League και τις αναμετρήσεις του με την αγγλική ομάδα στις 2 και 9 Μαΐου αντίστοιχα. Κάτι που ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο ότι θα συνέβαινε, όπως σας είχε ενημερώσει εδώ και μέρες το monobala.gr.

Όσον αφορά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, Παναθηναϊκός – Άρης, που είχε οριστεί για τις 18/5, αυτόματα θα πάει και αυτός μια εβδομάδα μετά, οπότε θα διεξαχθεί στις 25/5.

Το τελικό πρόγραμμα της Super League:

«Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε την εκ νέου μετάθεση διεξαγωγής των αγώνων της 9ης αγωνιστικής των Stoiximan Super League Playoffs για την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, αντί για την 8η Μαΐου 2024 που είχαν οριστεί με προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής.

Οι αγώνες που θα διεξαχθούν την εν λόγω ημερομηνία (Τετάρτη 15 Μαΐου 2024), είναι οι εξής:

Ολυμπιακός–ΑΕΚ στο στάδιο “Γ. Καραϊσκάκης” και ώρα 20:00.

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός στο γήπεδο Τούμπας και ώρα 20:00

ΠΑΣ Λαμία – Άρης στο Δ.Α.Κ Λαμίας “Αθ. Διάκος” και ώρα 20:00.

Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε τη μετάθεση της διεξαγωγής των αγώνων της 10ης αγωνιστικής των Stoiximan Super League Playoffs για την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, αντί για την 12η Μαΐου 2024 που είχαν οριστεί αρχικά.

Οι αγώνες που θα διεξαχθούν την εν λόγω ημερομηνία (Κυριακή 19 Μαΐου 2024) είναι οι ακόλουθοι:

ΑΕΚ –ΠΑΣ Λαμία στην “OPAP Arena” και ώρα 20:00.

Άρης – ΠΑΟΚ στο γήπεδο “Κλεάνθης Βικελίδης” και ώρα 20:00.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο γήπεδο “Απόστολος Νικολαΐδης” και ώρα 20:00.

Ομόφωνα επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε ότι ο αναβληθέντας αγώνας της 5ης αγωνιστικής των Stoiximan Super League Playoffs μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ΣΦΠ, θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 και ώρα 20:00 στο γήπεδο Τούμπας αντί για την 1η Μαΐου 2024, που είχε προγραμματιστεί, κατόπιν προηγούμενης ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League».

Πηγή: monobala.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου