Τρίτη 30 Απριλίου 2024

 ΑΕΛ: Σούβλισμα στο... γήπεδο. Καταθέτει φάκελο αδειοδότησης... επιστροφή από σήμερα στις προπονήσεις.


Δεν παίζουν με Λεβαδειακό Κώστας. Παπαγεωργίου και Χάρης Ηλιάδης.  Στο χειρουργείο ο Λαυρέντης Κοσσονού

Η ΑΕΛ για μία ακόμα φορά έχει υποχρεώσεις τις άγιες μέρες του Πάσχα, αφού στις 8 Μαΐου αγωνίζεται στη Λειβαδιά, με τον αήττητο στα play off  Λεβαδειακό, που έχει εξασφαλίσει την άνοδο.

Κάτι που αναγκάζει την τεχνική ηγεσία και τους παίκτες να σουβλίσουν τον οβελία την Κυριακή του Πάσχα στο γήπεδο και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις των Δένδρων όπου θα στηθεί και το Πασχαλινό τραπέζι, αλλά με πολύ καλή διάθεση, καθώς η ομάδα προέρχεται από νίκη με 3-0 επί της  ΑΕΚ Β’ .

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός Παύλος Δερμιτζάκης προπόνησε (προπόνηση αποφόρτισης) τους παίκτες του με ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να μην υπάρξουν τραυματισμοί που μπορεί να επιβαρύνουν την ομάδα...

Χθες  και τη Μεγάλη Παρασκευή οι παίκτες, είχαν και  θα έχουν ρεπό, ενώ τις υπόλοιπες μέρες θα γίνει κανονικά προπόνηση, αφού την Τετάρτη 8 Μαΐου υπάρχει το προτελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής περιόδου (τελευταίο είναι το ρεπό).

Στο μεταξύ, στον αγώνα αυτόν δε θα αγωνιστεί ο τραυματίας και σκόρερ του πρώτου γκολ του προχθεσινού αγώνα Κώστας Παπαγεωργίου, που υπέστη βαρύ διάστρεμμα, ο Χάρης Ηλιάδης που έχει βαρύ αιμάτωμα και δύσκολα θα είναι έτοιμος, ενώ ο Λαυρέντης Κοσσονού πάει για χειρουργείο με πρόβλημα στους κοιλιακούς. Την εγχείριση θα την κάνει άμεσα, ώστε να είναι έτοιμος την περίοδο της προετοιμασίας. Ο προπονητής στον αγώνα της 11ης Μαΐου ημέρα Σάββατο με τον Λεβαδειακό δεν αποκλείεται να ξαναδώσει ευκαιρία σε ορισμένους παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Νινίκας με τον Τσουμάνη που είχαν καλή απόδοση, ενώ υπάρχει και ο Βλιώρας.

Γιανναράκης, Μαυριάς και Αντράντα θα επιστρέψουν και θα είναι στη διάθεση του προπονητή, ενώ ερωτηματικό παραμένει η αποθεραπεία του Μιλτιάδη. Δε γνωρίζουμε αν και κατά πόσο θα είναι απόλυτα έτοιμος να αγωνιστεί και ο Μιλτιάδης.
Υπενθυμίζουμε ότι έχει τελειώσει λόγω τραυματισμών η σεζόν για Θεοδωρόπουλο και Σάρατε.

Πάντως, ήδη ασχολούνται στην ομάδα με την αναμέτρηση αυτή και το πρόβλημα είναι η εξεύρεση ξενοδοχείου για να διαμείνει η ομάδα την παραμονή του αγώνα.
Τέλος, σήμερα επανέρχονται οι παίκτες στις προπονήσεις μετά το χθεσινό ρεπό. Οι παίκτες θα καθίσουν τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω της ημέρας και τις υπόλοιπες θα προπονηθούν κανονικά.

Μετά από δύο χρόνια η ΑΕΛ καταθέτει σήμερα φάκελο αδειοδότησης στο αρμόδιο τμήμα της ΕΠΟ και σύμφωνα με πληροφορίες έχει εξοφλήσει τις οφειλές μέχρι την ημερομηνία που προβλέπεται για την αδειοδότηση κάθε ομάδας.

Η ΑΕΛ, λοιπόν, περιμένει την εξέταση του φακέλου, ώστε από τον ερχόμενο μήνα που θα βγει η απόφαση να είναι έτοιμη για μεταγραφές νέων παικτών, αλλά και για ανανεώσεις συμβολαίων ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Με την ανακοίνωση της αδειοδότησης και με δεδομένο ότι ο τεχνικός Παύλος Δερμιτζάκης έχει διετές συμβόλαιο θα αρχίσει ο σχεδιασμός της ομάδας, ενώ άμεσα θα κλεισθεί αθλητικό κέντρο για προετοιμασία.

                                                                      Mpetshow.blogspot.gr

Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League 2. Αλλάζει ή ημέρα στο Λεβαδειακός – ΑΕΛ


Σε δύο αλλαγές στην 8η αγωνιστική των play off και play out προχώρησε η Super League 2.

Το Λεβαδειακός - ΑΕΛ θα γίνει τελικά το Σάββατο (11/5, 16:00),

ενώ το Παναχαϊκή - Διαγόρας θα διεξαχθεί τελικά την Παρασκευή (10/5, 16:00).

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο αγώνας ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΑΕΛ της 8ης αγωνιστικής PLAY OFF / OUT του πρωταθλήματος SUPER LEAGUE 2 2023-24, θα διεξαχθεί τo ΣΑΒΒΑΤΟ 11/05/24 στις 16:00 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ αντί για την ΤΕΤΑΡΤΗ 08/05/24 όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο αγώνας ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ της 8ης αγωνιστικής PLAY OFF / OUT του πρωταθλήματος SUPER LEAGUE 2 2023-24, θα διεξαχθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/05/24 στις 16:00 στο ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ – ΑΓΥΙΑ αντί για την ΠΕΜΠΤΗ 09/05/24 στις 13:30 όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί.

 

Μαρτσούκος: «Να τελειώσουμε με τη ρετσινιά των στημένων - Άδικο να ανεβαίνει μόνο ένας»


Για την υπόθεση των χειραγωγημένων παιχνιδιών στη Super League 2, τα έσοδα από τα τηλεοπτικά και το στοίχημα και τον αριθμό των ομάδων την επόμενη αγωνιστική περίοδο μίλησε ο Πέτρος Μαρτσούκος, πρόεδρος της Super League2, ο οποίος βρέθηκε στο στούντιο του Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα χειραγωγημένα παιχνίδια: 

«Είναι λίγοι οι φάκελοι που έχουν πάει φέτος. Θέλουμε να τελειώνουμε με αυτή τη ρετσινιά. Η Λίγκα βιντεοσκοπεί όλα τα παιχνίδια ανεξάρτητα αν καλύπτονται τηλεοπτικά.

Θέλουμε να δείξουμε ότι θέλουμε ένα υγιές πρωτάθλημα». 

Για τον αριθμό των ομάδων την επόμενη σεζόν: 

«Την επόμενη χρονιά δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Θα είμαστε από 18 έως 20 ομάδες και δεν είναι γνωστό αν θα έχουμε δυο ομίλους.

 Στη μείωση των χειραγωγημένων και της ανταγωνιστικότητας δεν παίζει ρόλο ο αριθμός των ομάδων, αλλά ο τρόπος με τον οποίο γίνεται το πρωτάθλημα. Είχα πει από την πρώτη φορά ότι θα πρέπει να υπάρχουν 16 ομάδες.

Είναι άδικο να ανεβαίνει μόνο ένας, όπως και τα χρήματα που δίνονται στη Σούπερ Λιγκ 2».

Για τα τηλεοπτικά έσοδα: 

«Δεν έχουμε τηλεοπτικά έσοδα. Η ΕΡΤ είναι δημόσιο κανάλι, αλλά με τη λίγκα αρνήθηκε να κάνει συμβόλαιο.

Υπήρχε μια στοχοποίηση για τη Super League 2, δεν ήθελαν να δώσουν χρήματα.

Από το στοίχημα προέκυψαν γύρω στις 151 χιλιάδες και ευχαριστούμε τον κ. Βρούτση που ανέβασε το ποσοστό.

Θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο».

 

 

Super League 2: Μια αγωνιστική κεκλεισμένων στον Καμπανιακό από τη ΔΕΑΒ


Η ΔΕΑΒ τιμώρησε τον Καμπανιακό με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών. Ο λόγος είναι ότι φίλαθλοί της έριξαν μπουκάλια νερού στον υπεύθυνο ασφαλείας της ομάδας της Αναγέννησης Καρδίτσας.

Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα της Χαλάστρας θα δώσει το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι στα playouts της Super League 2 κόντρα στην Κοζάνη, χωρίς τους φιλάθλους της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ:

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ) ανακοινώνει ότι:

Με την υπ’ αριθμ. 14/2024 Πράξη της, επιβλήθηκε σε βάρος της ΠΑΕ ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ η διοικητική κύρωση διεξαγωγής μίας (1) αθλητικής συνάντησης ως γηπεδούχου, χωρίς την παρουσία θεατών, σε οποιαδήποτε Εθνική Διοργάνωση, καθόσον φίλαθλοι της έρριψαν μπουκάλια νερού στον υπεύθυνο ασφαλείας της φιλοξενούμενης ομάδας, κατά την ποδοσφαιρική συνάντηση ΠΑΕ ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ – ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» στις 28-4-2024 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για την διοργάνωση της SUPER LEAGUE 2 (PLAYOUTS) 2023/2024.
Εφαρμογή του άρθρου 10 του ν. 5085/2024».


Πωλείται όπως είναι ο ΝΠΣ Βόλος με έναν όρο!


Πωλείται όπως είναι ο ΝΠΣ Βόλος με τη Θεσσαλική ομάδα και τους μετόχους της να θέτουν μόνο έναν όρο σε όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει το πλειοψηφικό κομμάτι της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει: 

«Τόσο οι μέτοχοι της ΠΑΕ Βόλος όσο και ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος ο οποίος από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα, βρίσκεται δίπλα στην ομάδα, εμμένουμε στην από κοινού απόφασή μας για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα ο σύλλογος να γυρίσει σελίδα.

Μοναδική προϋπόθεση για την μεταβίβαση της ΠΑΕ, είναι οι επενδυτές που θα ενδιαφερθούν, να είναι ικανοί να οδηγήσουν την ομάδα του Βόλου στην επόμενη μέρα».


Παναργειακός: «Κάηκε» το Άργος για τη φιέστα της ανόδου στη Super League 2


Ένα ξέφρενο πανηγύρι στήθηκε στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος. Εκατοντάδες φίλαθλοι αλλά και απλοί πολίτες σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, μετά βαΐων και κλάδων υποδέχθηκαν τους παίκτες, την τεχνική ηγεσία και τη διοίκηση του Παναργειακού.

Οι «Λύκοι» κατέκτησαν τον πρώτη θέση στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, με διαφορά 6 βαθμών από τον ΠΑΣ Κόρινθος και από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζονται στη Super League 2. Μια επιστροφή έπειτα από 27 χρόνια απουσίας…

Πυροτεχνήματα γέμισαν τον ουρανό και ο ύμνος του Παναργειακού ήχησε στο κέντρο του Άργους.

 Οι συντελεστές της επιτυχίας, μαζί με τον δήμαρχο Γιάννη Μαλτέζο, ανέβηκαν στο μπαλκόνι του, φωταγωγημένου τα πράσινα, παλαιού δημαρχείου έχοντας μαζί τους το τρόπαιο.

Με χειροκροτήματα ο κόσμος επευφημούσε τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο Σταύρο και Θανάση Τσιόδρα, τον προπονητή Γιώργο Βαζάκα και όλους όσοι οδήγησαν τον Παναργειακό στη Super League 2.

Η γρανιτένια άμυνα και το ράλι με τις σερί νίκες στον β’ γύρο ήταν οι κύριοι παράγοντες που οδήγησαν τον Παναργειακό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σε 34 αγωνιστικές σημείωσε 23 νίκες, 7 ισοπαλίες και 4 ήττες ενώ δέχθηκε μόλις 13 γκολ.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, ο Παναργειακός στο ΔΑΚ Άργους θα διεκδικήσει το νταμπλ.

Θα αντιμετωπίσει την Ένωση Ερμιονίδας στον τελικό του Κυπέλλου Αργολίδας.

 

 

Σώθηκε και μαθηματικά ο ΠΑΟΚ Β΄, «βυθίζεται» ο Αιολικός


Ο ΠΑΟΚ Β΄ εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στη Super League 2, μετά τη νίκη του με 2-1 επί του Αιολικού στην Αριδαία, για την 7η αγωνιστική των play out του Α΄ ομίλου

Οι τυπικά γηπεδούχοι, δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα που πήραν στο 34΄ με τον Ζάκαριτς και είναι πλέον πολύ δύσκολο να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Ο «Δικέφαλος του βορρά» ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ μέσα σε ένα πεντάλεπτο, με τα τέρματα του Σαποβάλοφ (74΄) και του Κανίς με πέναλτι (78΄) και έμεινε μόνος πρώτος στην κατάταξη των play out.

Αιολικός (Γράφας): Ντόκιτς, Αλιατίδης, Γιοκέ, Ζάκαριτς, Μπενίτεζ (83′ Κριμιζάς), Ιγκνάτοβιτς, Καρανίκας, Μπαλογιάννης (78′ Χαμίντοβιτς), Τριανταφυλλάκος (63′ Σίνιτς), Νούλας, Ουνγιαλίδης

ΠΑΟΚ Β (Αλεξιάδης): Μοναστηρλής, Μανωλιούδης (63′ Παναγιώτου), Τασιούρας, Κωττάς, Παντεκίδης (63′ Δεληγιάννης), Γιαξής, Γρόσδης, Σπυράκος (63′ Σαποβάλοφ), Τσοπούρογλου, Μπράντονιτς (46′ Γκούμας), Κανίς (85′ Σμυρλής

 

«Αγκαλιά» με την άνοδο η Καλλιθέα μετά το πέρασμα από τη Νίκαια


 «Αγκαλιά» με την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία βρίσκεται η Athens Kallithea, μετά την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής των πλέι-οφ στον Β΄ όμιλο της Super League 2. Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη επικράτησε 2-0 στη Νεάπολη του Ιωνικού, επανήλθε στο +6 έναντι των Χανίων και χρειάζεται πλέον ένα βαθμό στα τελευταία δύο παιχνίδια της, για να «σφραγίσει» την κατάκτηση του τίτλου.

Οι Νικαιώτες έπαιζαν θεωρητικά το τελευταίο χαρτί τους για την άνοδο, αλλά η αποβολή του Τασουλή στο 40΄ δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν τη νίκη. Ο Λουκίνας με γκολ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (45΄) και στις καθυστερήσεις του αγώνα (92΄) χάρισε το πολύτιμο «τρίποντο» στην Καλλιθέα, που πλέον μοιάζει απίθανο να χάσει την πρώτη θέση.

 

Ανακοίνωση Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας


Το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στις 20:30 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου θα διεξαχθεί ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, Παναθηναϊκός-Άρης.

Την απόφαση έλαβε σήμερα η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία επικύρωσε τη σχετική απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ.

Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με την Cosmote που είναι ο τηλεοπτικός πάροχος της διοργάνωσης και τη Super League 1 για την ολοκλήρωση των Play off του πρωταθλήματος.
Επίσης, ελήφθησαν υπόψη τα προγράμματα των διεθνών διοργανώσεων και η διεξαγωγή του τελικού του UEFA Europa Conference League στις 29 Μαΐου στην Αθήνα.

ΕΠΟ: Απόφαση Διαιτητικού Δικαστηρίου


Το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ έλαβε κατά την τελευταία του συνεδρίαση την ακόλουθη απόφαση.

Δέχεται τυπικά και απορρίπτει -κατά πλειοψηφία- κατ’ ουσία την από 24.01.2024 έφεση της υπό εκκαθάριση Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης ΠΑΕ κατά του ποδοσφαιριστή Αντώνη Φατιόν.
Υποχρεώνει την ΠΑΕ να καταβάλει στον ποδοσφαιριστή το συνολικό ποσό των 9.118,15 ευρώ, με το νόμιμο τόκο υπερημερίας όπως αναλυτικά αναφέρεται στο σκεπτικό.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου