Τρίτη 16 Απριλίου 2024

 

ΑΕΛ: Προπονήσεις, σχεδιασμός και το βλέμμα στο μέλλον


Σε αγωνιστικούς ρυθμούς επιστρέφουν οι «βυσσινί» μετά το ρεπό της αγωνιστικής που πέρασε στα play off του Α’ Ομίλου της Super League 2, με το εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Νίκη Βόλου να παίρνει τη σκυτάλη, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος.

Στάμου και Πλέγας θα τεθούν στη διάθεση του τεχνικού Παύλου Δερμιτζάκη ενόψει της επικείμενης αναμέτρησης.
Η ΑΕΛ συνεχίζει την προσπάθειά της στη διοργάνωση με αξιοπιστία, ακεραιότητα και τίμια αγωνιστική παρουσία, όπως επιτάσσει η ιστορία της και η βαριά φανέλα της και με σύμμαχο τον κόσμο της.

Μπορεί μεν το όνειρο της φετινής ανόδου να έμεινε απλά… όνειρο, αλλά η ΑΕΛ έχει το σθένος να επανέλθει στο προσκήνιο και να μεγαλουργήσει στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η επιτυχία των νέων της Κ-17 αποδεικνύει του λόγου το αληθές και αφήνει υποσχέσεις για ένα ελπιδοφόρο αύριο.

Οι προπονήσεις στους «βυσσινί» συνεχίζονται κανονικά με τον τεχνικό Παύλο Δερμιτζάκη να βάζει στο «κάδρο» παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής έως τώρα.

Άλλωστε, στο πλαίσιο τους ευρύτερου σχεδιασμού για το μέλλον υπάρχουν παιδιά που περιμένουν να τους δοθούν οι ευκαιρίες για να δείξουν ότι μπορούν να στηρίξουν τη μεγάλη του θεσσαλικού κάμπου ομάδα.

Βασική προϋπόθεση, για την συνέχεια των εναπομεινάντων παιχνιδιών play off, είναι η καλή ψυχολογία της ομάδας και η αντιμετώπισή τους σαν παιχνίδια ζωτικής σημασίας για το γόητρό τους ως παίχτες της ΑΕΛ, αλλά και σαν ποδοσφαιρικές προσωπικότητες, που πρέπει να αποδείξουν σε όλους εμάς, ότι δίκαια είναι εκεί ψηλά στην βαθμολογία.

Πρέπει η τεχνική ηγεσία της ΠΑΕ ΑΕΛ να σταθεί δίπλα τους και να κερδίσουν μαζί, ενωμένοι  τους τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος.

Είναι παίκτες της ΑΕΛ και πρέπει να παίξουν το ποδόσφαιρο που ξέρουν, απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο και να είναι σίγουροι ότι αν το ευχαριστηθούν πρώτα αυτοί θα το ευχαριστηθούμε και όλοι εμείς, χειροκροτώντας τα «βυσσινί» αστέρια της βασίλισσάς μας της ΑΕΛ.   

                                                             Mpetshow.blogspot.gr                                   

 

Ο Παναθηναϊκός Β΄ πήρε το... μικρό ντέρμπι «αιωνίων» και «βύθισε» τον Ολυμπιακό Β΄


Χάρη σε γκολ του Φουρτάδο στο 87΄, ο Παναθηναϊκός Β΄ επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού Β΄ στο Ρέντη, στο ντέρμπι των «μικρών» για την 5η αγωνιστική των play out της Super League 2.

Οι «πράσινοι» με τη νίκη τους έκαναν σημαντικό βήμα παραμονής στην κατηγορία, ενώ, αντίθετα, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στην τελευταία θέση των play out του Β΄ ομίλου και έχουν πολύ δύσκολο έργο τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουράκης (Χανίων). 

ΒΟΗΘΟΙ: Ισακοβίδης (Λακονίας), Βλαχάκης (Ρεθύμνου), 4ος: Μπακογιάννης (Αθηνών).

Κίτρινες: Μαρίνος, Σγουρός, Αργυρίου - Σαρδέλης, Προδρομίτης, Σιδεράς, Αθανασακόπουλος.

Ολυμπιακός Β (Α. Ιμπαγάσα): Παπαδούδης, Μπα, Μπιανκόν, Σγουρός, Τσέλιος (46′ Ιμπαγάσα), Κουτσίδης, Κεραμίδας (67’ Αποστολόπουλος), Μαρίνος (67’ Καράκουτης), Σαπουντζής (75’ Κατσουλίδης), Πινακάς (85' Βλαχομήτρος), Αργυρίου

Παναθηναϊκός Β (Αντωνίου): Ξενόπουλος, Σιδεράς, Φικάι, Αθανασακόπουλος, Κάτρης, Φουρτάδο, Προδρομίτης (58’ Καραμπάς), Σαρδέλης (58’ Κυριόπουλος), Νταμπίζας (70’ Μαρτίνης), Λάμψιας (69’ Τουρκοχωρίτης), Φρόκου (69’ Κρυπαράκος).

Τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία αναπτέρωσε και η Παναχαϊκή, που νίκησε 1-0 στην Πάτρα το Αιγάλεω και «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση της κατάταξης, ενώ, παράλληλα, έβαλε σε... μπελάδες το «Σίτι».

Η μοναδική ομάδα που δείχνει ασφαλής είναι ο Διαγόρας, ο οποίος επικράτησε 1-0 του Γιούχτα στη Ρόδο και αποσπάστηκε στην πρώτη θέση.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής των play out στον Β΄ όμιλο:

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Ολυμπιακός Β’-Παναθηναϊκός Β’    0-1
Διαγόρας-Γιούχτας    1-0
Παναχαϊκή-Αιγάλεω    1-0
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Διαγόρας    25
2. Αιγάλεω    21
3. Παναχαϊκή    18
4. Παναθηναϊκός Β’    18
5. Γιούχτας    17
6. Ολυμπιακός Β’    15

 

Έξαλλος ο Μαρινάκης - Ποιος την «πληρώνει»


Ο Ολυμπιακός Β’ δεν είναι απλά η Κ23 μιας ομάδας της Super League 1. Είναι η δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού και μάλιστα είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο market value της Super League 2, στα 7,85 εκατ. ευρώ, περισσότερα από τον Λεβαδειακό (7,13 εκατ. ευρώ) και την Καλλιθέα (6,35 εκατ. ευρώ).

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι έξαλλος με την εικόνα της ομάδας, που έκανε μία σειρά από ατυχή αποτελέσματα και βρίσκεται πλέον με το ένα πόδι στη Γ’ Εθνική, και ήδη θεωρείται τελειωμένος ο Αριέλ Ιμπαγάσα, πράγμα που θα γίνει επίσημο στο τέλος της σεζόν.

Ούτε να ακούσει για Γ’ Εθνική δεν θέλει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος μάλιστα έδωσε εντολή στα επόμενα παιχνίδια της ομάδας να βρεθεί τρόπος να παίζουν πάντα παίκτες από την πρώτη ομάδα (σ.σ. έπαιξε ήδη ο Μπιανκόν), ώστε ο Ολυμπιακός Β’ να παραμείνει στην κατηγορία.

 

Αντωνίου: «Αν συμφωνήσουν οι δυο ομάδες, η ΕΠΟ δεν έχει αντίρρηση για τελικό στο Πανθεσσαλικό με κόσμο»


Για την έδρα και την παρουσία κόσμου ή όχι στον τελικό Κυπέλλου και το νέο προπονητή της Εθνικής Ομάδας, μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα». 

Για το νέο προπονητή της Εθνικής:

 «Σε δύο μήνες θα έχουμε νέα διοίκηση και δεν χρειάζεται να προκαταβάλουμε καταστάσεις. Υπάρχει πιθανότητα ο Νίκος Παπαδόπουλος να βρίσκεται στον πάγκο της Εθνικής για τα επόμενα δύο παιχνίδια.

 Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη. Ποιος θα είναι ο νέος προπονητής είναι θέμα της νέας διοίκησης».

Για τον τελικό Κυπέλλου: 

«Δυστυχώς, θα έχουμε έναν τελικό χωρίς κόσμο.

Για να πάμε στο Πανθεσσαλικό με κόσμο και δεδομένων των τελευταίων μέτρων της ΔΕΑΒ, πρέπει να γίνουν πολλά και να υπάρξει σύμπνοια των δυο ομάδων.

Από ότι έχω ακούσει ο Παναθηναϊκός δεν θα έρθει με κόσμο στο Πανθεσσαλικό γιατί υπάρχει ο κίνδυνος της ΔΕΑΒ.

Δεν αισθάνεται ασφαλής.

Ο Άρης θέλει τελικό με ή χωρίς κόσμο.

Δεν υπάρχουν οι επιφυλάξεις του Μπέου προς το παρόν.

Η ΕΠΟ δεν θα έχει αντίρρηση αν πάμε με κόσμο στο Πανθεσσαλικό, εφόσον υπάρχει σύμπνοια των δυο ομάδων». 

 

Ο τελικός θα γίνει στο Πανθεσσαλικό» - Ενημέρωσε η ΕΠΟ την Cosmote


Ο κύβος ερρίφθη, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, το Σάββατο 18 Μαΐου, όπως ενημέρωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η ΕΠΟ την Cosmote, που έχει και τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης.

Στην επιστολή δεν γίνεται λόγος για το αν ο τελικός θα γίνει με κόσμο και όπως όλα δείχνουν θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, αφού υπάρχουν "θέματα" τόσο με τις κάμερες όσο και με το ηλεκτρονικό εισιτήριο που ακόμη όχι μόνο δεν έχουν λυθεί αλλά δεν έχει βρεθεί άκρη για το ποιος θα αναλάβει το κόστος για τις εργασίες που απαιτούνται.

 

 

Η ΔΕΑΒ καλεί τον Παναθηναϊκό σε ακρόαση για το πανό κατά της Βουλής


Οι "πράσινοι" κινδυνεύουν με πρόστιμο για το πανό που αναρτήθηκε στην - κλειστή λόγω τιμωρίας - Θύρα 13 στον αγώνα με τη Λαμία.

Στην ανακοίνωση της ΔΕΑΒ γίνεται ειδική αναφορά στο γεγονός ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι η Θύρα 13 ήταν κλειστή λόγω τιμωρίας. "Το προαναφερθέν πανό εισήλθε στη αθλητική εγκατάσταση  προφανώς με ανοχή της εγκαλούμενης ΠΑΕ, καθόσον είχε ήδη επιβληθεί η διοικητική κύρωση της απαγόρευσης χρήσης από θεατές της θύρας 13" αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπιση της Βίας (ΔΕΑΒ) ανακοινώνει τα εξής:

Α. Καλείται σε ακρόαση η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, την Δευτέρα 22/04/2024 και ώρα 11:30, για την ανάρτηση, από φιλάθλους της, πανό στη θύρα 13-14 που ανέγραφε «Λουκέτο βάλτε στη Βουλή, όχι στη θύρα 13» το οποίο κατέβηκε μετά από δύο ώρες.
Το περιεχόμενο του συγκεκριμένου πανό έχει χαρακτήρα πολιτικό, επειδή αφορά κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό της χώρας (Βουλή των Ελλήνων), είναι δε υβριστικό, καθόσον αναφέρεται απαξιωτικά για αυτόν ως πυλώνα της Ελληνικής Δημοκρατίας, εξισώνοντάς τον με τη Θύρα 13, των φιλάθλων της εγκαλούμενης ΠΑΕ, ζητώντας παράλληλα το κλείσιμο της Βουλής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν επιτελεί σωστά το έργο της.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το προαναφερθέν πανό εισήλθε στη αθλητική εγκατάσταση  προφανώς με ανοχή της εγκαλούμενης ΠΑΕ, καθόσον είχε ήδη επιβληθεί η διοικητική κύρωση της απαγόρευσης χρήσης από θεατές της θύρας 13, με την υπ’ αριθμό 13/2024 απόφαση της ΔΕΑΒ.
Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 14 του ν.5085/2024.

 

Ηρακλής: Αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια τη συνέχεια


Η νίκη επί του Καμπανιακού σκόρπισε ικανοποίηση και χαμόγελα σε ποδοσφαιριστές, προπονητικό επιτελείο και Διοίκηση του Ηρακλή, καθώς η ομάδα αύξησε σημαντικά τη διαφορά απ’ τους διώκτες της και βλέπει πλέον τη συνέχεια των 5 αγώνων για τα play out, με περισσότερη αισιοδοξία αλλά και μεγαλύτερη άνεση κι ασφάλεια.

Ο προπονητής του Ηρακλή Σούλης Παπαδόπουλος μετά τον αγώνα με τον Καμπανιακό επισήμανε:

«Να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο καθώς μας έλειπαν οι Κούστα, Ισνάλντο, Εμπο, τρεις σημαντικοί παίκτες, αλλά όταν έχεις αυτό τον κόσμο στο πλευρό σου, αυτό τα αναπληρώνει όλα. Παίξαμε με μια ομάδα που είχε τους περισσότερους βαθμούς σε αυτή τη διαδικασία αγώνων, με τρία σπουδαία αποτελέσματα με Καρδίτσα, Κοζάνη και ΠΑΟΚ Β.

Ξέραμε ότι είναι πολύ καλή ομάδα και ήταν και γηπεδούχος, αν και αυτό ο κόσμος μας, το έφερε στα ίσια. Από την άλλη ξέραμε ότι θα είναι κουρασμένη καθώς έπαιξε ένα παιχνίδι παραπάνω σε σχέση με εμάς.

Αυτό θέλαμε να το εκμεταλλευτούμε και για αυτό τους δώσαμε λίγο χώρο και μετά το 20’ θέλαμε να πιέσουμε για να πετύχουμε γκολ και στο δεύτερο ημίχρονο να διαχειριστούμε το παιχνίδι καλύτερα.

Στο τέλος θα μπορούσαμε να ήμασταν αυτόχειρες. Δεν νοείται παίκτης ενώ του λέω να χτυπήσει κόρνερ με πάσα, αυτός να το εκτελεί μέσα και στην αντεπίθεση να κινδυνεύουμε να δεχτούμε γκολ στο 95’. 

Να πω ότι δικαιούμασταν τη νίκη καθώς είχαμε και άλλες ευκαιρίες αλλά δεν πετύχαμε δεύτερο γκολ και έτσι αγχωθήκαμε λίγο στο τέλος. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους.

Ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτε. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές και παλεύουν για να σωθούν.

Στο επόμενο παιχνίδι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης ώστε να κάνουμε ακόμη ένα βήμα για τη σωτήρια μας».

 

 

Super League:Κλήθηκαν σε απολογία,  Παναθηναϊκός και Κηφισιά.


Τη... σκυτάλη από την ΔΕΑΒ πήρε η Super League, καλώντας σε απολογία τον Παναθηναϊκό για το παιχνίδι των play off με την Λαμία, ενώ το ίδιο συνέβη και με την Κηφισιά για τα όσα έγιναν στην αναμέτρηση των play out με τον Παναιτωλικό.

Ήταν η δεύτερη κλήση για το «τριφύλλι», μετά από εκείνη που προηγήθηκε της ΔΕΑΒ, για το πανό που αναρτήθηκε στην «Θύρα 13» στην αναμέτρηση με την Λαμία. 

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής αναφέρει:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία, την Πέμπτη, 18-4-2024 και ώρα 14:00, τους εξής:

ΠΑΕ ΚΗΦΙΣΙΑ: "Βάσει των αναφερομένων στο από 13/4/2024 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 13/4/2024 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα", στον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΚΗΦΙΣΙΑ - ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. γ’, του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: "Βάσει των αναφερομένων στο από 14/4/2024 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 14/4/2024 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στις υπ’ αριθ. πρωτ. 2032/24/777142 και 2032/24/778555 από 15/4/2024 Εκθέσεις της Αστυνομίας", στον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. β’, γ’, 2 περ. α’, του Π.Κ. της ΕΠΟ».

 

Πειθαρχική έρευνα της UEFA για το Μπριζ-ΠΑΟΚ


Η UEFA ανοίγει τον φάκελο των θλιβερών γεγονότων που σημάδεψαν το Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ, μετά το διάβημα του Δικεφάλου.

Με ενημέρωσή της η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία γνωστοποίησε πως θα διεξαχθεί πειθαρχική έρευνα μετά τις καταγγελίες του ΠΑΟΚ για αυθαιρεσία της αστυνομίας του Βελγίου, προκατάληψη και πλημμελή άσκηση καθηκόντων που οδήγησε σε κομφούζιο πριν από την αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ.

Όπως ανέφεραν οι Θεσσαλονικείς, έμειναν έξω από το γήπεδο άνθρωποι με εισιτήρια, που πλήρωσαν και όχι μόνο δεν μπήκαν στο Γιαν Μπρέιντελ αλλά αντιμετωπίστηκαν και με σκληρότητα από τις βέλγικες αρχές.

Ο φάκελος άνοιξε ήδη και σύμφωνα με την UEFA αναμένεται προσεχώς νέα ενημέρωση:

«Σε σχέση με τον αγώνα των προημιτελικών του UEFA Europa Conference League 2023/2024 μεταξύ της Κλαμπ Μπριζ και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που διεξήχθη στις 11 Απριλίου 2024 στη Μπριζ του Βελγίου, ορίστηκε Επιθεωρητής Δεοντολογίας και Πειθαρχικής της UEFA για τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας σχετικά με εικαζόμενα πειθαρχικά περιστατικά».

 

 Μαλεζάς: «Στόχος η τρίτη θέση»


Αήττητος για δεύτερη φορά έφυγε φέτος από την έδρα της Νίκης Βόλου ο Μακεδονικός και συνεχίζει στην τρίτη θέση που είναι και ο στόχος του για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος. 

Ο Στέλιος Μαλεζάς μετά τον αγώνα είπε:

 «Έγινε ένα καλό παιχνίδι, με δύο πολύ καλές ομάδες. Ασχετα που παίζουμε παιχνίδια χωρίς ενδιαφέρον, ανταποκριθήκαμε πολύ καλά από το 1’ έως το φινάλε του ματς.

Το ματς θα μπορούσε να γίνει και 0-2, αλλά και 2-1 υπέρ του αντιπάλου στο τέλος.

Μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση το αποτέλεσμα. Εμείς έχουμε στόχο να τερματίσουμε στην 3η θέση».

Ακόμη πρόσθεσε:

«Είμαι χαρούμενος από την εικόνα της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Αποδεικνύει ότι οι παίκτες μας είναι πολύ καλοί και βοηθάνε και μένα να περάσω τις ιδέες μου.

Για να μπουν οι βάσεις για τη νέα χρονιά θα πρέπει οι περισσότεροι παίκτες να μείνουν διαφορετικά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή.

Από την άλλη να δούμε αν είμαι και εγώ τη νέα χρονιά».

Για πρώτη φορά, ο Μακεδονικός είχε στην αποστολή του 4 ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία του.  Συγκεκριμένα τους Βλάχο, Γρηγοριάδη, Μαργαριτίδη, Χερίδη.

 Ο Χερίδης έπαιξε βασικός για 60 λεπτά και ο Γρηγοριάδης μπήκε αλλαγή στο 73’ και ήταν πολύ θετικός, καθοριστικός και για τη φάση του γκολ με κίνηση μακριά από τη μπάλα αλλά και στη μεγάλη φάση των Ραμίρεζ - Ζαφειράκη στο 79', την οποία βοηθά με εξαιρετική κίνηση και μια εξαιρετική κάθετη στον Σιμόνι.

Σε αναμονή είναι ο σύλλογος για το πόρισμα σχετικά με τον μυϊκό τραυματισμό του Κουλούρη, ο οποίος μάλλον είναι ελαφρύς.

 Και με τη σειρά του ο Τσιλιγγίρης φαίνεται να μην έχει κάτι περισσότερο από ένα απλό χτύπημα, το οποίο τον ανάγκασε να αποχωρήσει απλώς στο ημίχρονο.

Δεν είναι στη διάθεση του προπονητή του ο στρατευμένος Λεωνιδόπουλος και ο τραυματίας και ταυτόχρονα ασθενής Τσουκάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου