Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019


Αρχίζει από τη Λάρισα το ταξίδι για το 7ο Run Greece


Από την πόλη των ρεκόρ του Run Greece αρχίζει το ταξίδι για έβδομη χρονιά, η σειρά αγώνων δρόμου που καθιέρωσε ο ΣΕΓΑΣ από το 2013 και διεξάγεται σε επτά πόλεις της χώρας.
Στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας έχουν σημειωθεί σημαντικά ρεκόρ την προηγούμενη χρονιά. Το πρώτο αφορά στο σύνολο των δρομέων που τερμάτισαν σε σχέση με τις άλλες πόλεις που φιλοξένησαν τους αγώνες από την έναρξη του θεσμού το 2013. 

Συνολικά τερμάτισαν σε όλους τους αγώνες της Λάρισας 3.900 δρομείς. Η Αναστασία Καρακατσάνη με επίδοση 34.33 στα 10χλμ πέτυχε την καλύτερη επίδοση στο αγώνισμα του θεσμού και παράλληλα του αγώνα της Λάρισας ενώ η Ανθή Κυριακοπούλου στα 5χλμ με 17.16 πέτυχε την καλύτερη επίδοση στον θεσμό και του αγώνα της Λάρισας. Να σημειώσουμε ότι και το ρεκόρ στα 10χλμ ανδρών ο Χρήστος Καλλίας το σημείωσε στη Λάρισα το 2017 με επίδοση 31.09 ενώ κλείνοντας με τα ρεκόρ του θεσμού να αναφέρουμε ότι στα 5χλμ το ρεκόρ με 15.27 κατέχει επίσης ο Χρήστος Καλλίας ο οποίος το πέτυχε στον αγώνα του 2017 στα Γιάννενα. Στην ίδια απόσταση (5χλμ) το ρεκόρ διαδρομής της Λάρισας κατέχει ο Δημοσθένης Δούικας με 15.38 από το 2016.

Ένα νέο ρεκόρ «απειλείται» και για φέτος στη Λάρισα! Πρόκειται για το ρεκόρ εγγραφών αφού μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί για να πάρουν μέρος 4.100 δρομείς σε όλους του αγώνες (2.700 στα 5χλμ, 900 παιδιά, 500 στα 10χλμ) και με το όριο εγγραφών να βρίσκεται στις 5.050.
Υπάρχουν όμως θέσεις μέχρι να καλυφθεί το όριο και για όσους δεν πρόλαβαν τις online εγγραφές (έκλεισαν 26/3), μπορούν να εγγραφούν για τα 5 και τα 10χλμ και για όσο υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, μόνο στο Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης - «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο - 2ος όροφος, Αίθουσα τεχνών «Τάκης Τλούπας» - (οδός Ρούσβελτ 59) τις παρακάτω μέρες και ώρες:
Παρασκευή 29 Μαρτίου: 10.00 - 20.00
Σάββατο 30 Μαρτίου: 10.00 - 20.00
Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο site του Run Greece:

Ο αγώνας της Λάρισας θα διεξαχθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου με ώρα εκκίνησης στις 10.00 για τα 10χλμ και 11.30 για τα 5χλμ από την καρδιά της πόλης, την κεντρική πλατεία όπου και θα τερματίσουν οι δρομείς. Ο αγώνας των παιδιών είναι περίπου 900μ θα ξεκινήσει μπροστά από τον Άγιο Χαράλαμπο στις 11.35 και τα παιδιά θα τερματίσουν επίσης στην κεντρική πλατεία.
Διαθέσιμες είναι οι τεχνικές οδηγίες, πληροφορίες, χαιρετισμοί των διοργανωτών, συμβουλές και άλλα χρήσιμα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο ειδικό έντυπο που διατίθεται μόνο ηλεκτρονικά:


Καινοτομίες στο Run Greece 2019

Το φετινό Run Greece εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τον θεσμό και παρουσιάζεται με νέο λειτουργικό σχεδιασμό, ανανέωση της σήμανσης και της παρουσίασης των αγώνων με DJ, αψίδες, εξέδρες, τοπικές δράσεις, νέο μετάλλιο, με επανασχεδιασμό των εντύπων, των χαρτών, των προγραμμάτων και εστιάζοντας παράλληλα στην προβολή της πόλης διεξαγωγής στα τεχνικά t-shirt των δρομέων, που θα διαφέρουν από πόλη σε πόλη. Επίσης οι τεχνικές οδηγίες, πληροφορίες, χαιρετισμοί των διοργανωτών, συμβουλές και άλλα χρήσιμα στοιχεία περιλαμβάνονται στο ειδικό έντυπο που διατίθεται μόνο ηλεκτρονικά ΕΔΩ
Η φετινή σειρά αγώνων Run Greece ξεκινάει το ταξίδι της από την πόλη της Λάρισας (31/3), στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ηράκλειο (7/4), την Καστοριά (12/5), τα Ιωάννινα (19/5), την Αλεξανδρούπολη (22/9), την Πάτρα (6/10 ), στη Ρόδο (13/10) και αναμένεται περισσότεροι από 25.000 δρομείς να συμμετάσχουν σε όλους τους αγώνες της σειράς και να απολαύσουν μια μοναδική γιορτή στο κέντρο των πόλεων.
Παράλληλα και το 2019, το RUN GREECE συμμετέχει στο Μαραθώνιο Αθήνας με τους καλύτερους εκπροσώπους του, στον Τελικό "Αγώνα δρόμου 3χλμ ERGO".


ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στη Θεσσαλία για άλλη μια χρονιάτους αθλητές και τις αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στον αγώναδρόμου Run Greece που διοργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά και ευχόμαστε καλή διαμονή και καλή επιτυχία στους προσωπικούς τους στόχους.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν εξ' αρχής από τους βασικούς συντελεστές της προσπάθειας αυτής για να μεγαλώσει το δρομικό κίνημα σε ολόκληρη τη χώρα. Στηρίζουμε με πράξεις τον αθλητισμό, γιατί αποτελεί φιλοσοφία ζωής που δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Οι αγώνες αυτοί αποτελούν συνέχεια μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων που διεξάγονται στη Θεσσαλία, προβάλλοντας ταυτόχρονα τον δυναμισμό που αναπτύσσει η Περιφέρειά μας στη φιλοξενία κορυφαίων αθλητικών γεγονότων, καθώς και την ίδια την περιοχή ως ελκυστικό προορισμό για αθλητικό τουρισμό.
Σε μια ομολογουμένως δύσκολη οικονομική συγκυρία, αγώνες αυτού του επιπέδου είναι ιδιαίτερα σημαντικοί και για την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες και ερεθίσματα, ώστε η ενασχόληση με τον αθλητισμό να γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς κάθε Θεσσαλού.
Ευχαριστώ τον ΣΕΓΑΣ για τη συνεργασία και καλώ όλους τους Θεσσαλούς να συμμετάσχουν έτσι ώστε και φέτος, όπως και κάθε χρόνο άλλωστε, να κάνουμε ρεκόρ συμμετοχών.

Κώστας Αγοραστός

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 

Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε και φέτος στην πόλη μας την αθλητική διοργάνωση RUN GREECE-ΛΑΡΙΣΑ.
Η ολοένα αυξανόμενη μαζική συμμετοχή Λαρισαίων κάθε φύλου και ηλικίας στη διοργάνωση αποδεικνύει την ιδιαίτερη επιτυχία του θεσμού και προδιαγράφει τη μεγάλη επιτυχία και της φετινής διοργάνωσης.
Η Δημοτική Αρχή πιστεύει βαθύτατα και υποστηρίζει με θέρμη τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό, επιζητώντας την ολοένα και μεγαλύτερη ενασχόληση των Λαρισαίων.
Είναι επομένως αυτονόητη και δεδομένη η στήριξη και συμβολή του Δήμου στη διοργάνωση, με στόχο αυτή να αποτελέσει μια πραγματική γιορτή για όλους,  
Ιδιαίτερα στην περίοδο που διανύει η χώρα, πρέπει συλλογικά να δίνουμε έμφαση και να προωθούμε τα στοιχεία εκείνα που ενώνουν τους ανθρώπους και τους λαούς όπως ο αθλητισμός.
Θέλω να απευθύνω θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης και εύχομαι καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες.

Απόστολος Καλογιάννης

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

ΜΗΝΥΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΓΑΣ

Το RUN GREECE, ο νέος αγωνιστικός θεσμός που ο ΣΕΓΑΣ έχει καθιερώσει από το 2013 σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους σε 7 πόλεις της Ελλάδας, πλησιάζει κάθε χρόνο το μεγάλο του στόχο. Παρακινεί όλο και περισσότερους να κάνουν το τρέξιμο μέρος της καθημερινότητάς τους. Να δοκιμάσουν έναν διαφορετικό, καλύτερο τρόπο ζωής.
Ευχαριστώ θερμά τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές των πόλεων που φιλοξενούν τους αγώνες Run Greece για την εξαιρετική συνεργασία και την ένθερμη υποστήριξή τους.
Συγχαίρω τις Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ των περιοχών αυτών, τα Σωματεία του στίβου, τους τεχνικούς μας συμβούλους, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους στο ΣΕΓΑΣ και την ομάδα της διοργάνωσης για τη συνεπή και συνεχή προσπάθεια τους, που αποδίδει οργανωτικά και λειτουργικά έναν άρτιο αγώνα, με την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για όλους τους δρομείς. 
Καλώ όλες και όλους εσάς να γίνετε μέρος της μεγάλης γιορτής αθλητισμού και πολιτισμού στην πόλη σας. Να χαρείτε τη συμμετοχή σας. Να τερματίσετε, όλες και όλοι, νικητές.   

Κώστας Παναγόπουλος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΓΑΣ




ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 

Ο ΣΕΓΑΣ τα τελευταία χρόνια καθιέρωσε έναν νέο αγωνιστικό θεσμό, το RUN GREECE, που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, να συμμετέχουν σε μια αθλητική γιορτή μεταδίδοντας τα μηνύματα του διαχρονικού αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και του ευ αγωνίζεσθαι.
Οι αγώνες μπορεί να γίνονται στο πνεύμα της αθλητικής ιδέας αλλά στον αγώνα αυτό δίνεται ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο στην επίδοση αλλά κυρίως στη συμμετοχή. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες στο τέλος είναι νικητές και όπως είπε στον περσινό αγώνα ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Κώστας Παναγόπουλος, μέσα στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε σήμερα "όλοι μαζί οι Έλληνες μπορούμε να πάμε καλά και στα δύσκολα".
Το Run Greece αποτελεί μια πρώτη τάξεως ευκαιρία για όλους μας α αλλάξουμε τις καθημερινές μας συνήθειες βάζοντας τη δια βίου άθληση στη ζωή μας και πιστεύω ακράδαντα ότι στη φετινή μας διοργάνωση θα ξεπεράσουμε κάθε ρεκόρ συμμετοχών.
Θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας και προσωπικά τον κ. Αγοραστό που εδώ και πολλά χρόνια είναι ο στυλοβάτης του κλασικού αθλητισμού στη Θεσσαλία, γιατί με τη στήριξή του γίνονται τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή μας. Επίσης ευχαριστίες για το Δήμο Λαρισαίων, τους τοπικούς φορείς που βοηθούν, τους χορηγούς καθώς και τους εθελοντές συμπολίτες μας.

Ηλίας Καφφές

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Σ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

     

                            Μια προσφορά για τον αθλητισμό από το  mpetshow.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου