Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

 Δείπνησαν ενόψει Πρωτοχρονιάς στην ΠΑΕ ΑΕΛ

Κάτι περισσότερο από δύο 24ωρα πριν την αλλαγή του χρόνου και δεδομένου ότι αύριο Παρασκευή οι ποδοσφαιριστές έχουν ρεπό, πριν μπουν το Σάββατο στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για την επανέναρξη του πρωταθλήματος (04/01 με Παναθηναϊκό Β’ στο Αλκαζάρ), ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αχιλλέας Νταβέλης, παρέθεσε απόψε δείπνο στην ομάδα.

Η συνάντηση έγινε στο Apprime και ήταν η πρώτη εκδήλωση οικογενειακού χαρακτήρα μετά την αλλαγή στο τεχνικό team, αλλά και τα γεγονότα των Σερρών, με συνέπεια να αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα και όσα είχε να πει προς τους παρισταμένους, εκτός από τις ευχές του, ο ισχυρός άνδρας των “βυσσινί”.


 Ορίστηκε η συνάντηση της Super League 2 με τον Στιβ Μπένετ


Η Super League 2 στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε σε σύσταση επιτροπής αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Λεουτσάκο και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Νταβέλη, ΠΑΕ Νίκη Βόλου κ. Παπακωνσταντίνου, ΠΑΕ Καλαμάτα κ. Ράλλη και ΠΑΕ Χανιά κ. Ροκάκη θα συναντηθεί στις 5 Ιανουαρίου του 2023 με τον Πρόεδρο της ΚΕΔ κ. Στιβ Μπένετ για να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις πάνω στη διαιτησία..

Η συνάντηση ορίστηκε να γίνει στις 5 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Super League 2 εκτός από συνάντηση αποφάσισε ομόφωνα και την αποστολή επιστολής προς τον Μπένετ.

 

ΠΑΕ ΑΕΛ: SILVER SPONSOR για το 2022-23 η AUTO TSOGIAS


Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την επέκταση της χορηγικής συνεργασίας της με την επιχείρηση AUTO TSOGIAS, προάγοντάς την από «Επίσημο Συνεργάτη» σε SILVER SPONSOR για την αγωνιστική περίοδο 2022-23.

Ήδη η Auto Tsogias προβάλλεται μεταξύ άλλων με το λογότυπό της στο μανίκι της επίσημης αγωνιστικής φανέλας της ομάδας, απολαμβάνοντας και πλήθος άλλων παροχών, αντίστοιχων και της πολύχρονης παρουσίας της επιχείρησης στο πλευρό της ΑΕΛ.

Περιχαρής ο κ.Νίκος Τσόγιας, τόνισε για την συγκεκριμένη συμφωνία πως «πρόκειται για αυτονόητη κίνηση από την πλευρά μας, καθώς η ομάδα που έχει δοξάσει την Λάρισα και μας έχει κάνει παντού περήφανους, ξαναβρίσκει την αξιοπιστία και την αίγλη της, με μια καινούρια προσπάθεια που αξίζει την στήριξη όλων μας. Ακόμη κι όσοι δεν λείψαμε ποτέ από το πλευρό της, οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για να την δούμε ξανά εκεί που ονειρευόμαστε».

Κατά την επικύρωση της συμφωνίας παρόντες ήταν πλην του κ.Τσόγια, ο Τεχνικός Διευθυντής και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, Τάσος Βενέτης, η υπεύθυνη των προγραμμάτων ανάπτυξης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Δήμητρα Βασιλάκου και ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής μας, Φαμπρίσιο Πεντρόσο, που φωτογραφήθηκαν με χαρά στις εγκαταστάσεις της AUTO TSOGIAS, Κορίνθου 1 – Λάρισα (δίπλα στις γραμμές της οδού Βόλου) τηλ. 2410 285 088, www.autotsogias.gr

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ευχαριστεί φυσικά την «AUTO TSOGIAS” και τον κ.Νίκο Τσόγια προσωπικά, ως έναν Λαρισαίος επιχειρηματία που εμπιστεύεται τη νέα προσπάθεια και εκφράζει έμπρακτα την υποστήριξή του.

Γι’ αυτό και αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι μια τεράστια γκάμα 250 αυτοκινήτων, που αποτελείται από μοντέλα όλων των κατηγοριών, περιμένει τους ενδιαφερόμενους στους 3 εκθεσιακούς χώρους της εταιρίας “AUTO TSOGIAS”, για να καλύψει όλες τις ανάγκες!

Όλα τα αυτοκίνητα έχουν περάσει λεπτομερή τεχνικό έλεγχο και έλεγχο φανοποιείας, διαθέτουν βιβλία συντήρησης ελληνικής αντιπροσωπείας και καλύπτονται με ενός έτους εγγύηση.

Τα αυστηρά κριτήρια αγοράς των αυτοκινήτων, επιτρέπουν στην επιχείρηση να δέχεται τεχνικό έλεγχο σε συνεργείο της επιλογής του πελάτη, ενώ προσφέρει εναλλακτικές επιλογές για τη χρηματοδότηση του αυτοκινήτου και γρήγορες διαδικασίες διεκπεραίωσης.

Τώρα και μέσω του διαδικτύου μπορείτε να βλέπετε τα μοντέλα που βρίσκονται ετοιμοπαράδοτα στις εκθέσεις της AUTO TSOGIAS. 

 

Μαίνεται ο εσωτερικός «πόλεμος» στην ΕΠΟ - Η κίνηση Φιλιππούση για να «αδειάσει» Μπαλτάκο!


Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει πλέον ο εσωτερικός “πόλεμος” που επικρατεί στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το βέβαιο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις. 

Στο Πάρκο Γουδή συμβαίνουν πρωτοφανή σκηνικά, με οκτώ συμβούλους να αρνούνται να παραστούν στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής!

Κάτι, βέβαια, που προφανώς συνέβη κατόπιν εντολής του CEO της Ομοσπονδίας, Ιάκωβου Φιλιππούση, κι ο σκοπός γι' αυτή την κίνηση δεν ήταν άλλος από το να τινάξουν τη συνεδρίαση στον αέρα. 

Συγκεκριμένα, ήθελαν να μην υπάρξει απαρτία της Εκτελεστικής Επιτροπής, ώστε να τραβήξουν το... χαλί κάτω από τα πόδια του Τάκη Μπαλτάκου. 

Παρά ταύτα, η παρουσία επτά συμβούλων, μαζί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, αλλά και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δημιούργησε την απαραίτητη απαρτία κι έτσι το σχέδιο κατά του ισχυρού άνδρα της Ομοσπονδίας έπεσε στο κενό.

Σε ότι αφορά τους οκτώ συμβούλους που απουσίαζαν είναι οι εξής:

1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- Αναπληρωτής Πρόεδρος, ΕΠΣ Αθηνών 
2. ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΤΖΑΦΕΡΗΣ- Ταμίας, ΕΠΣ Δυτικής Αττικής
3. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ- Μέλος ΕΕ, ΕΠΣ Αθηνών
4. ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ- Μέλος ΕΕ, ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας
5. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΚΟΦΩΤΗΣ- Μέλος ΕΕ, ΕΠΣ Δωδεκανήσου
6. ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΑΝΙΗΛ- μέλος ΕΕ, ΕΠΣ Αχαΐας
7. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ- Πρόεδρος SL2
8. ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ- μέλος ΕΕ, προερχόμενος από SL1, μέλος ΔΣ ΠΑΕ ΑΕΚ

 

Φέστα: «Είχε δίκιο ο Κούγιας στα περισσότερα που μου είπε για το ελληνικό ποδόσφαιρο»


Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Τζιανλούκα Φέστα.

 Ο Ιταλός προπονητής μίλησε για τις εμπειρίες του στην Ελλάδα στους πάγκους της ΑΕΛ, του Απόλλωνα Σμύρνης και τελευταία της Λαμίας από την οποία αποχώρησε πριν από λίγες εβδομάδες.

Παράλληλα ο 53χρονος τεχνικός ανέφερε πως είχε καλές σχέσεις με τους προέδρους των ελληνικών ομάδων στις οποίες εργάστηκε ενώ τόνισε πως ο Αλέξης Κούγιας είχε δίκιο στα περισσότερα από όσα του είπε για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μεταξύ άλλων, ο Τζιανλούκα Φέστα δήλωσε:

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

 «Κάτι περίεργο συμβαίνει έξω από τα γήπεδα που δεν μου αρέσει και δε θέλω να μιλάω. Κάποιες φορές δεν εφαρμόζονται οι κανόνες, είχε περάσει ένας μήνας για να παίξουμε το μπαράζ. Νομίζω ότι η ελληνική Super League είναι μία ανταγωνιστική λίγκα, υπάρχουν πολύ καλές ομάδες και παίκτες αλλά η οργάνωση έχει πρόβλημα».

Το πιο περίεργο που θυμάται από την Ελλάδα: 

«Στην Ελλάδα όλοι θέλουν να είναι προπονητές. Αυτό είναι αστείο γιατί πολλές φορές δίνουν πολλή πίεση και δημιουργούν πρόβλημα χωρίς λόγο. Για να είμαι ειλικρινής είχα καλές σχέσεις με όλους τους προέδρους, δεν είχα πρόβλημα. Όλοι τους είχαν πάθος αλλά ο Κούγιας στα περισσότερα που μου είπε για το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε δίκιο. Είχα μια πολύ ωραία εμπειρία, από όλους παίρνεις τα καλά. Έκανα κι εγώ λάθη, πάντα προσπαθούσα για το καλύτερο, έκανα ότι μπορούσα. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο»

Πού έζησε τις καλύτερες στιγμές του: 

«Στη Λάρισα. Είχα πολύ καλές σχέσεις με τους οπαδούς, με το κλαμπ, μια όμορφη ατμόσφαιρα σε μια μεγάλη πόλη με πάθος για το ποδόσφαιρο. Το ίδιο και στη Λαμία όπου γνώρισα ωραίους ανθρώπους. Θα φανεί σε έναν μήνα αν ήταν σωστή η απόφαση να φύγω από τη Λάμια».

Για τη φιλοσοφία του: 

«Όταν πήγα στη Λάρισα ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση, παίξαμε αμυντικά πήραμε τα αποτελέσματα και σώσαμε την ομάδα. Στη Λαμία ήμασταν επίσης δύσκολα αλλά και εκεί σώσαμε την ομάδα. Φέτος ξεκινήσαμε από την αρχή της σεζόν και παίξαμε τελείως διαφορετικά.

Σε πολλά παιχνίδια παίξαμε πολύ επιθετικά, χάσαμε 6-7 ευκαιρίες σε κάθε ματς, δεν σκοράραμε και δεν πήραμε τα αποτελέσματα. Δεν είναι αμυντική η φιλοσοφία μου».

Για τους Έλληνες παίκτες: 

«Υπάρχουν παίκτες στην Ελλάδα που δουλεύουν πολύ, όπως και οι Έλληνες του εξωτερικού. Τώρα είμαι στην Κάλιαρι, υπάρχει ο Κουρφαλίδης που παίζει στην Εθνική.

 Δεν υπάρχουν ευκαιρίες, παίζουν πάρα πολλοί ξένοι είναι υπερβολικός ο αριθμός.

 Πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων παικτών. Για παράδειγμα ο Κορνέζος που είναι δανεικός από την ΑΕΚ στη Λαμία, είδα πολύ μεγάλη βελτίωση σε αυτόν και μπορεί να κάνει πράγματα στο μέλλον».

Για την εξέλιξη του Πρωταθλήματος: 

«Για μένα ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει τον τίτλο στο τέλος. Για τη δεύτερη θέση πιστεύω ότι θα παλέψουν η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός. Για τις τελευταίες θέσεις είναι πιο δύσκολο, έχει δυο κρίσιμα παιχνίδια το Λεβαδειακός-Ιωνικός και το Λάμια-ΠΑΣ Γιάννινα.

Πιστεύω και ελπίζω ότι η Λαμία θα παραμείνει στην κατηγόρια. Αλλά θα είναι δύσκολο γιατί και ο Ιωνικός και ο ΠΑΣ είναι καλές ομάδες. Και ο ΟΦΗ που έχασε από τον Ατρόμητο και έχει δύσκολα ματς».

Βελιτζέλος: «Χαρούμενος που βρίσκομαι στη Βέροια»


Ο Ελληνας προπονητής ανέλαβε την Βασίλισσα του Βορρά.

Η Βέροια προχώρησε σε αλλαγή προπονητή, με τον Κώστα Βελιτζέλο να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας από την Ημαθία. Μαζί του πήγε στην ομάδα και ο Στέφανος Κρεμέζης (γυμναστής), με τους δύο τους να έχουν συνεργαστεί σε Ρόδο, Αστέρα Βλαχιώτη, ΑΠΕ Λαγκαδά και Μακεδονικό.

Στο τεχνικό επιτελείο παραμένει ως βοηθός ο Γιάννης Ματζιαρίδης, ο Χρήστος Βοργιαζίδης (γυμναστής  και Θόδωρος Γκίτκος (προπονητής τερματοφυλάκων).

Ο Κώστας Βελιτζέλος αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στην εντός έδρας αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής με τον Μακεδονικό (ομάδα που εργάστηκε πριν μερικά χρόνια).

Στις πρώτες του δηλώσεις στη «Μetrosport» ως νέος της Βέροιας

ο Κώστας Βελιτζέλος τόνισε:

«Η Βέροια μια ομάδα έχει όλα τα εχέγγυα για να δουλέψει και φτάσει ένα καλό επίπεδο. Εχει θέσει ως στόχο την άνετη παραμονή και να βρίσκεται όσο ψηλότερα γίνεται στη βαθμολογία», επισήμανε στο πρώτο του σχόλιο και συνέχισε: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Χρειάζεται πολύ δουλειά και υπομονή». Αναφορικά με το πρώτο ματς απέναντι στον Μακεδονικό, σημείωσε: «Το πρώτο ματς είναι πάντα δύσκολο και απέναντι σε μια παλιά ομάδα μου. Ιδιαιτερότητα. Ομάδα πολύ καλή ο Μακεδονικός και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

 

Ο πλανήτης αποχαιρετά τον Πελέ


Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο επικρατεί μετά την είδηση του θανάτου του Πελέ σε ηλικία 82 ετών και σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός κόσμος αποχαιρετά τον θρύλο του ποδοσφαίρου.

Το μήνυμα του Μπάιντεν:

«Για ένα άθλημα που φέρνει τον κόσμο τόσο κοντά όσο κανένα άλλο, η άνοδος του Πελέ από το ταπεινό του ξεκίνημα σε θρύλο του ποδοσφαίρου είναι μια ιστορία του τι είναι δυνατό. Σήμερα, οι σκέψεις μου και της Τζιλ η είναι με την οικογένειά του και όλους όσους τον αγάπησαν».

President Biden

@POTUS

United States government official

For a sport that brings the world together like no other, Pelé’s rise from humble beginnings to soccer legend is a story of what is possible.   Today, Jill and I's thoughts are with his family and all those who loved him.

Ο αποχαιρετισμός του Ινφαντίνο:


«Για όσους αγαπούν αυτό το αγαπημένο παιχνίδι είναι η μέρα που δεν θέλαμε ποτέ να έρθει. Η μέρα που χάσαμε τον Πελέ. Ο Βασιλιάς ήταν μοναδικός με τόσους τρόπους.

Είναι ο μόνος που έχει πάρει το Μουντιάλ τρεις φορές και το ταλέντο του και η φαντασία του ήταν ασύγκριτα. Ο Πελέ έκανε πράγματα που κανένας άλλος παίκτης δεν θα ονειρευόταν καν όπως στον περίφημο ημιτελικό του 1970 με την κίνησή του. Ή το γκολ που έβαλε στον τελικό του 1958 όταν ήταν 17 χρονών με το τρομερό του... χτύπημα προς στα δίχτυα.

Η εικόνα του πανηγυρισμού του με τη γροθιά ψηλά στον αέρα ήταν μία από τις πιο δυνατές εικόνες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Για την ακρίβεια επειδή η τηλεόραση ήταν ακόμα σε νηπιακό στάδιο είδαμε μόνο κάποιες στιγμές και το τι μπορούσε να κάνει.

Ο Βασιλιάς ανέβηκε στον θρόνο του με χαμόγελο στο πρόσωπό του. Το ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει σκληρό στις μέρες μας και ο Πελέ το βίωσε αυτό με τη σκληρή θεραπεία που του γινόταν. Όμως πάντα ήταν ένα υπόδειγμα αθλητή και ανθρώπου που τον σέβονταν όλοι και φυσικά οι αντίπαλοί του.

Είχα το μοναδικό και τεράστιο προνόμιο να τον συναντήσω σε αρκετές περιπτώσεις. Το 2016 ως πρόεδρος της FIFA ήμασταν δίπλα δίπλα στην πρεμιέρα της ταινίας για εκείνον. Μου θύμισε τη στιγμή που είχαν καθήσει δίπλα στον πατέρα μου το 1981 όταν μου έφερε να δω την 'Απόδραση των έντεκα' όπου ο Πελέ ήταν δίπλα στον Σταλόνε και σε άλλους διάσημους ηθοποιούς.

Ήμουν 11 ετών όταν ο πατέρας μου μου είπε πόσο μεγάλος παίκτης ήταν ο Πελέ. Το φανταστικό γκολ που έβαλε σε αυτήν την ταινία ήταν απλά ένα δείγμα των απίστευτων προσόντων του.

Οι στιγμές που έχω περάσει μαζί του θα μείνουν για πάντα στη μνήμη μου και την καρδιά μου. Ο Πελέ ήταν μία παρουσία που σε τραβούσε σαν μαγνήτης. Όταν ήσουν μαζί του ο υπόλοιπος κόσμος σταματούσε.

Η ζωή του είχε να κάνει περισσότερο με το ποδόσφαιρο. Όταν άλλαζε απόψεις το έκανε πιο πολύ για το καλό της Βραζιλίας, της Λατινικής Αμερικής και του κόσμου. Η κληρονομιά του δεν μετριέται με λόγια. Είναι αδύνατον να συμβεί αυτό. Στην οικογένειά του, στους φίλους του, στη βραζιλιάνικη Ομοσπονδία, τη Βραζιλία και σε όλους τους φανς του ποδοσφαίρου που τον αγαπούσαν τόσο εκφράζω τη θλίψη μου και τα ειλικρινή μου συλληπητήριά μου. Σήμερα όλοι θρηνούμε την απώλεια του αγαπητού μας Πελέ. Την απώλεια της φυσικής του παρουσίας όμως ο Πελέ έχει ήδη πετύχει την αθανασία εδώ και πολύ καιρό. Είναι αθάνατος. Θα είναι μαζί μας για πάντα. Σε όλη την αιωνιότητα».

FIFA: «Πελέ, ο μόνος που κέρδισε τρεις φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ένας θρύλος του παιχνιδιού μας. Αναπαύσου εν ειρήνη αιώνιε Βασιλιά»

FIFA

@FIFAcom

 Pelé, the only man to win the  #FIFAWorldCup.  three times.

A legend of our game.

Rest in peace, the Eternal King.

Η ανάρτηση της Σάντος: «Αιώνιος»


Santos FC

@SantosFC

Eterno.

Γκαμπριέλ Μπατιστούτα: «Σε ευχαριστώ για όλα όσα προσέφερες στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Αναπαύσου εν' ειρήνη Legend»


Gabriel Batistuta

@GBatistutaOK

Gracias por todo lo que le diste al mundo del fútbol.

Rip legend     #Pelé
Λίβερπουλ

Liverpool FC

@LFC


A legend, icon and true great of the game who will forever be remembered.

Rest in peace, Pele.

Άρσεναλ

Arsenal

@Arsenal


We are truly saddened to hear the news of Pele’s passing. As a club, we had the privilege of hosting Pele in 1981, at Highbury. A memory we will always cherish. Our thoughts, along with entire football community are with Pele's loved ones today.

Παρί Σεν Ζερμέν

Paris Saint-Germain 

@PSG_inside


À jamais Roi du football

Le Paris Saint-Germain adresse ses condoléances aux amis, à la famille et à l'ensemble du peuple brésilien dans ce triste moment.

 Merci pour tout.

Άλαν Σίρερ

Alan Shearer

@alanshearer


RIP legend. You made the game beautiful. You were an absolute superstar.

Premier League

Premier League 

@premierleague


We are deeply saddened to hear of the passing of Pele, an extraordinarily gifted footballer who transcended our sport and inspired millions throughout his remarkable career. Our thoughts and sincere condolences go to Pele’s family and friends.

Μάντσεστερ Σίτι

Manchester City 

@ManCity


Manchester City are saddened to learn of the passing of Brazil legend Pelé, one of the all-time greats who did so much for the beautiful game. May he rest in peace

Ρίο Φέρντιναντ

Rio Ferdinand

@rioferdy5


The legend who stood tallest among legends… always had time for everyone! I had the pleasure of playing for him (charity match) and interviewing him - equally rewarding. The player, The man, The icon

NASA
NASA

@NASA


We mark the passing of the legendary Pelé, known to many as the king of the "beautiful game." This image of a spiral galaxy in the constellation Sculptor shows the colors of Brazil.

 Στα χρώματα της Βραζιλίας φωτίστηκαν εμβληματικά κτίρια για να τιμηθεί η μνήμη του Πελέ (ΦΩΤΟ)


Ο «βασιλιάς» Πελέ «έφυγε» από τη ζωή το απόγευμα της Πέμπτης (29/12) στα 82 του χρόνια, αφού πάλεψε για περισσότερο από ένα χρόνο με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας σε επίσημη ανακοίνωσή της κήρυξε το βράδυ της Πέμπτης τριήμερο εθνικό πένθος για την απώλεια του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή που ανέδειξε η χώρα.

Προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του Πελέ, κτίρια παγκοσμίως φωτίστηκαν στα χρώματα της Βραζιλίας (πράσινη και χρυσή απόχρωση).


Μεταξύ αυτών το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο, το στάδιο Μαρακανά επίσης στο Ρίο, αλλά και η αψίδα του Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο.

«Υπόκλιση» από τον παγκόσμιο Τύπο στον Πελέ


Τα κορυφαία Μέσα σε όλο τον κόσμο αφιέρωσαν τα πρωτοσέλιδά τους στον Πελέ που "έφυγε" πριν λίγες ώρες από την ζωή.

Οι καλύτερες φωτογραφίες του και οι μεγαλύτερες στιγμές του κυριαρχούν στον "Guardian", στη "L'Equipe", στη "Liberation" και στη "Sun", ενώ η "O Globo" της Βραζιλίας κυκλοφορεί με τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις, που αντιστοιχούν σε ισάριθμους "σταθμούς" της μυθικής καριέρας του Πελέ. 


Δείτε παρακάτω μερικά από τα εξώφυλλα σε όλο τον πλανήτη:



 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου