Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

 

Στις 24 Σεπτεμβρίου η σέντρα στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2 δηλώσεις Αχιλλέα Νταβέλη


Σημαντικές αποφάσεις πάρθηκαν σήμερα Τετάρτη (28/6) στο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, κατά το οποίο επικυρώθηκε η βαθμολογία Α και Β Ομίλου αγωνιστικής περιόδου 2022-2023.

Το νέο πρωτάθλημα της Super League 2, όπου θα μετέχει η ΠΑΕ ΑΕΛ, θα ξεκινήσει στις 24 Σεπτεμβρίου 2023 ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων θα κατατεθούν έως τις 24 Ιουλίου 2023.

Δόθηκε σχέδιο προκήρυξης στις ΠΑΕ μέλη, για το οποίο θα ληφθεί απόφαση στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουλίου 2023.

Επίσης όπως αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αχιλλέας Νταβέλης, υπήρξε μία πρόταση πολύ ενδιαφέρουσα από το προεδρείο, όπου θα καταθέσουν όλες οι ομάδες το επόμενο διάστημα τις προτάσεις τους, για διεξαγωγή Play Off και Play Out ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Σε κάθε περίπτωση το επόμενο Δ.Σ. αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν και θα αποφασιστούν όλες οι λεπτομέρειες για το νέο πρωτάθλημα της Super League 2.

Δείτε το σχετικό βίντεο των δηλώσεων.



Αχιλέας Νταβέλης: Όσα δήλωσε στο

Δ.Σ της SL2 για το νέο πρωτάθλημα!


«Κλείδωσε οριστικά η έναρξη του φετινού πρωταθλήματος για τις 24/9/2023».

Αναλυτικά ο Αχιλλέας Νταβέλης  Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ:

«Φέτος όλες οι ομάδες έχουμε χρέος να παλέψουμε για την αξιοπιστία μας καθώς και την πολυπόθητη αυτονόητα συνολική αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού προϊόντος της SL2».

«Αποτελεί κοινό μυστικό ότι η δεύτερη επαγγελματική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε πλείστες περιπτώσεις μόνο επαγγελματικά δεν διαχειρίζεται το ποδοσφαιρικό προϊόν της. Υπάρχουν ομάδες στην ίδια κατηγορία με μεγάλες διάφορες ποδοσφαιρικού δυναμικού και διαθεσίμων πόρων, υπάρχουν ομάδες (ευτυχώς ελάχιστες) που δυστυχώς κινήθηκαν στο πλαίσιο της αδιαφάνειας και ενώ  υπάρχουν υφιστάμενοι κανόνες θεσμοθετημένοι τόσο από την Ε.Π.Ο. όσο και Ε.Ε.Α. δεν τηρούνται πάντα όπως και πολλοί άλλοι που επιβάλλεται εκ νέου να θεσμοθετηθούν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι αδιανόητο να αναρωτιέται η επαγγελματική μας κατηγορία για ποιό λόγο υπάρχει πολιτική δυσπιστία όταν συνομιλούμε, όπως δυσπιστία διαπιστώνουμε και στα αυτοδίκαια δικαιώματα μας,  είτε αυτά είναι τηλεοπτικά είτε αφορούν τα έσοδα των στοιχηματικών εταιρειών και την κατανομή τους βάσει θεσμοθετημένης ποσόστωσης στην SL2.

Βρισκόμαστε σε μία περίεργη κατάσταση ως φορέας εξαιτίας του δικού μας τρόπου διαχείρισης και έχοντας την κυρία ευθύνη όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος.

Είναι υποχρέωση του σημερινού Προεδρείου να προτείνει και να  επιβάλλει αυστηρούς κανόνες βιωσιμότητας και αναβάθμισης του προϊόντος μας.

Σε περίπτωση που δεν ενστερνιζόμαστε όλοι, ως μέλη αυτού του επαγγελματικού οργανισμού, τις ίδιες αξίες και τις ίδιες αγωνίες, οι κοινοί κανόνες βάσει νομιμότητας είναι αυτοί που θα ξεκαθαρίσουν τα καλώς κείμενα και θα δώσουν ώθηση στο τελικό ποδοσφαιρικό προϊόν.

Κατά τα λοιπά τα πολλά λόγια είναι φτώχεια κυριολεκτικά και όλοι έχουμε την πεποίθηση ότι φέτος το άλμα προς τα εμπρός για την SL2 είναι μονόδρομος!»

 

 Ανακοινώσεις για μεταγραφές, ανανεώσεις και προετοιμασία πότε και που; … από …βδομάδα!


Τις καλοκαιρινές τους διακοπές απολαμβάνουν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο  για το coaching team  και τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ, οι οποίοι καθημερινά εξετάζουν περιπτώσεις παικτών που αποτελούν μεταγραφικούς στόχους και επιθυμούν να έρθουν στη λαρισινή ομάδα.

Φυσικά, κάθε περίπτωση εξετάζεται προσεκτικά, δεν θα γίνουν βιαστικές κινήσεις και θα γίνει προσπάθεια για να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που θα κάνουν μεν τη διαφορά, αλλά και οι οικονομικές τους απαιτήσεις θα είναι σε λογικά επίπεδα.
Πάντως, επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από την ερχόμενη εβδομάδα, όπως επίσης ποιοι παίκτες θα παραμείνουν την καινούργια σεζόν και ποιοι θα αποχωρήσουν, μετά βέβαια και τη σχετική εισήγηση του προπονητή Παναγιώτη Γκουτσίδη.
Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, νέα αναμένονται από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουλίου, διότι ότι ακούγεται μέχρι τώρα δεν είναι 100% βέβαιο και αναμένουμε επίσημες ανακοινώσεις από την ΠΑΕ. 


Όσον αφορά την προετοιμασία της ομάδας για την καινούργια αγωνιστική περίοδο 2023-2024, αναμένεται πως θα ξεκινήσει μεταξύ 25 και 30 Ιουλίου, καθώς αποφασίστηκε χθες ότι το πρωτάθλημα της Super League 2 θα ξεκινήσει στις 24 Σεπτεμβρίου.
Το βασικό στάδιο θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στο Καρπενήσι και εκεί θα δοθούν μια σειρά από φιλικά παιχνίδια, ώστε η ομάδα να «δέσει» και να είναι στον καλύτερο βαθμό ετοιμότητας, όταν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος.

 

Στην Αθήνα και την Αγιά Σοφιά ο τελικός του UEFA Europa Conference League!


Στην Αθήνα επιστρέφει μετά από το 2007 η Ποδοσφαιρική Ευρώπη, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA ανέθεσε σήμερα στην Ελληνική πρωτεύουσα, το νεότευκτο γήπεδο Αγιά Σοφία και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τη διοργάνωση του τελικού του UEFA Europa Conference League, που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 29 Μαΐου 2024.

Πρόκειται για την επιτυχή έκβαση μιας μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, με τη συμμετοχή της ΕΠΟ στην ανοιχτή διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων της UEFA και ολοκληρώθηκε σήμερα με την ανακοίνωση της ετυμηγορίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποδέχεται με ιδιαίτερη τιμή και περηφάνια την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA και αυτή τη νέα πρόκληση, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την ΕΠΟ, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία εμπιστεύτηκε στη χώρα μας δύο ευρωπαϊκούς τελικούς σε διάστημα 10 μηνών.

Η ΕΠΟ ευχαριστεί την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Αθηναίων και Νέας Φιλαδέλφειας, τα Υπουργεία και τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που συνεργάστηκαν για την προετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας, καθώς και την ΠΑΕ ΑΕΚ και την Δικέφαλος ΑΕ για τη συνεισφορά όλων στο εγχείρημα.

Είναι αυτονόητο ότι η ΕΠΟ θα συνεργαστεί από αύριο κιόλας με την UEFA, τους ιθύνοντες του γηπέδου και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αξιοποίηση της υπάρχουσας τεχνογνωσίας και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και διοργάνωση του τελικού, ώστε και αυτό το στοίχημα να κερδηθεί!

  

Στο τοπικό ο Απόλλων Λάρισας και… ορφανή μία θέση στη Γ’ Εθνική!


Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και μεταξύ άλλων θα συζητήσει το πως θα καλυφθεί το… κενό της μίας θέσης στον αριθμό των ομάδων που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Πριν από λίγο, η διοργανώτρια ενημέρωσε ότι: «Υποβιβάστηκαν στην Γ’ Εθνική οι ΠΑΕ Βέροια ΝΠΣ, ΠΑΕ Ηρακλής Λάρισας, ΠΑΕ Θεσπρωτός, o Απόλλων Λάρισας στο Α’ τοπικό της ΕΠΣ Λάρισας από τον Α Όμιλο και ΠΑΕ Προοδευτική, ΠΑΕ Επισκοπή, ΠΑΕ ΠΑΟ Ρουφ και ΠΑΕ ΠΑΣΑ Ηρόδοτος από τον Β Όμιλο».

Έτσι ανοίγει διάπλατα η… πόρτα για την Ελλάς Σύρου η οποία αν είναι η καλύτερη τέταρτη ομάδα των αγώνων μπαράζ θα πάρει την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Θυμίζουμε ότι η Συριανή ομάδα την Τρίτη με έγγραφό της στην ΕΠΟ, είχε τονίσει πως σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν λάβει μέρος στη Γ’ Εθνική να αγωνιστεί η ίδια, σαν καλύτερη τέταρτη ομάδα των μπαράζ. 

 

Στις 10 Σεπτεμβρίου η έναρξη της Γ' Εθνικής


Με γοργούς ρυθμούς σε σχέση με το παρελθόν φαίνεται να κινείται η ΕΠΟ σε ότι έχει να κάνει με την Γ Εθνική κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα, η αρμόδια επιτροπή έχει την θέληση να σχεδιάσει όσο πιο σύντομα μπορεί τους ομίλους ,που θα είναι φέτος τέσσερις, περιμένοντας να τους οριστικοποιήσει μόλις δηλώσουν συμμετοχή οι ομάδες.

Έτσι λοιπόν, ως επικρατέστερη ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος είναι η 10η Σεπτεμβρίου και ως λήξη σεζόν η 30η Απριλίου.

Οι ομάδες σύμφωνα με τον υπολογισμό της διοργανώτριας αρχής, που θα αντιμετωπίσουν οι δύο σύλλογοι του νησιού μας

Όπως όλα δείχνουν ο Αστέρας Πετριτή και η ΑΕΛ θα βαδίσουν σε νέα μονοπάτια σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ,έχοντας να ταξιδέψουν σε Κατερίνη, Λάρισα, Θεσσαλία, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια και εδώ κοντά Θεσπρωτία, Γιάννενα και Άρτα.

Οι ομάδες που κατά πάσα πιθανότητα θα απαρτίζουν τον δεύτερο όμιλο θα είναι οι εξής: Εθνικός Ν. Κεραμιδίου, Σβορώνος, Πιερικός, Βατανιακος(Πιερία) Ηρακλής Λάρισας, ΑΕ Κιλελέρ (Λάρισα) Μαγνησιακος (Θεσσαλίας) Αστέρας Σταυρού (Φθιώτιδα) Ποφηκης, Τρίκαλα (Τρίκαλα) Θύελλα Κατσικά (Ιωάννινα) Αναγέννηση Άρτας (Άρτα) ΑΟ Υπάτου, Ελλοπιακος (Βοιωτία) Ν. Αρτάκη (Εύβοια)

Και κλείνοντας ο όμιλος που θα αποτελείται απο 18 ομάδες με τον Αστέρα Π και την ΑΕ Λευκίμμης.

ΕΠΣΛ: Αποφάσεις Δ.Σ. για το νέο πρωτάθλημα 2023-2024


Συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΕΠΣΝ Λάρισας με αντικείμενο τον προγραμματισμό των πρωταθλημάτων της νέας περιόδου 2023-2024.
Αποφασίστηκε για μια ακόμη χρονιά οι δηλώσεις συμμετοχής να μην συνοδεύονται από χρηματικό παράβολο αλλά στην προσπάθεια διατήρησης της τάξης στις διοργανώσεις της η ΕΠΣΝΛ θεσπίζει για πρώτη φορά εγγύηση συμμετοχής, η οποία θα επιστραφεί στα σωματεία μετά το τέλος της νέας περιόδου. Το ύψος της εγγύησης ανέρχεται σε 300ευρώ (Α’ DE-TOX), 200ευρώ (Β’ κατηγορία) και 100ευρώ (Γ’ κατηγορία).
Παράλληλα θα ισχύσει και φέτος η επιχορήγηση με 500ευρώ σε οποιοδήποτε νέο αναγνωριζόμενο ή επαναδραστηριοποιούμενο σωματείο που λειτουργεί σε οικισμό όπου δεν λειτουργεί άλλο.

Οι καταληκτικές προθεσμίες υποβολής δηλώσεων συμμετοχής ορίστηκαν 28 Ιουλίου 2023 η Α΄ DE-TOX, 11 Αυγούστου 2023 η Β’ κατηγορία και 25 Αυγούστου 2023 η Γ’ κατηγορία και το κύπελλο.
Σχετικά με τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων, αποφασίστηκε:

Α΄ DE-TOX Κατηγορία
Ο πρωταθλητής θα μετάσχει στα μπαράζ ανόδου για την Γ’ Εθνική, ενώ θα υποβιβασθούν τόσες ομάδες ώστε σε συνδυασμό με τα όσα περιγράφονται με την άνοδο από τη Β’ κατηγορία ο αριθμός των συμμετεχουσών κατά τη περίοδο 2024-2025 να ανέρχεται σε 16.
Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των υποβιβασμένων προσαυξάνεται κατά ένα σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας του Νομού από τη Γ’ Εθνική.

Β’ Κατηγορία
Θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους ενώ θα ανέλθουν οι δύο πρωταθλητές και ο νικητής του αγώνα κατάταξης μεταξύ των δευτεραθλητών.
Υποβιβάζονται οκτώ (8) ομάδες – τέσσερις (4) από κάθε όμιλο – ενώ σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των υποβιβασμένων προσαυξάνεται κατά ένα σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας του Νομού από τη Γ’ Εθνική.

Γ’ κατηγορία
Θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους, ενώ θα ανέλθουν συνολικά πέντε (5) ομάδες –  οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο και ο νικητής του αγώνα κατάταξης μεταξύ των τριταθλητών -.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα σωματεία που επιθυμούν να αγωνισθούν κατά τη νέα περίοδο, πρέπει να συμμορφωθούν με τις προβλέψεις της ΓΓΑ για την εγγραφή τους στο μητρώο των σωματείων.
Επιπλέον τονίζεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις προπονητής αθλήματος είναι ο κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος προπονητή του ιδίου αθλήματος η οποία χορηγείται από την ΓΓΑ.   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου