Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο AEL FC Arena , για την 1η προπόνηση της ΑΕΛ για τη σεζόν 2023-2024!


Η ΠΑΕ ΑΕΛ καλεί την Τρίτη 1η Αυγούστου και ώρα 19.00 όλους τους φιλάθλους της ΑΕΛ και τους Λαρισαίους συμπολίτες της, να δώσουν βροντερό παρόν στη μεγάλη ιστορική επιστροφή!!


Στηρίξτε την ομάδα μας στη μεγάλη της φετινή προσπάθεια και στείλτε παντού το μήνυμα ότι η δύναμη και το μέλλον της ΑΕΛ, είναι οι απανταχού φίλαθλοι της και οι Λαρισαίοι δημότες.


Την τελετή θα τιμήσει με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου κ. κ. Ιερώνυμος, καθώς θα τελέσει και τον Αγιασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας για τη φετινή χρονιά.


ΑΕΛ WELCOME HOME! Ιστορική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την επιστροφή του AEL FC Arena στη Λάρισα και την ομάδα της


Στην πόλη που πολλές φορές τα… «έξυπνα» έχουν ξεπεράσει τα αληθινά, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων, μετά από μία επεισοδιακή συνεδρίαση που διήρκησε περισσότερες από τρεις ώρες προχώρησε στην ιστορική απόφαση να κάνει δεκτή την πρόταση της δημοτικής αρχής με την οποία ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος της επιστροφής της ΑΕΛ και του κόσμου της στο… μέλλον που προσφέρει η χρήση του AEL FC Arena.


Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, παρουσία πολλών εκπροσώπων του συνδεσμιακού χώρου της ΑΕΛ, η δεύτερη σε δύο μέρες συνεδρίαση για την έγκριση της πρότασης του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη να αποτελέσει ο Δήμος Λαρισαίων τον καταλύτη για την επαναφορά του AEL FC Arena στην «κυριότητα» των δημοτών του.

Η πρόταση του Απόστολου Καλογιάννη ήταν συγκεκριμένη: να συνάψει συμφωνία ενοικίασης γραφειακών χώρων και εκμετάλλευσης του AEL FC Arena για πολιτιστικά και καλλιτεχνικά event με ετήσιο αντίτιμο 55.000 ευρώ. Συμφωνία που απαιτεί προαπαιτούμενο της Intrum Hellas για την «εγγυοδοσία» του Δήμου στην επιστροφή της ΑΕΛ στο «σπίτι» της.


Ο κ. Καλογιάννης επανέλαβε ότι είναι a priori αυτονόητη η σύσταση της διαπαραταξιακής επιτροπής που θα «τρέξει» τη διαδικασία δρομολόγησης του όλου πρότζεκτ και θα φέρει προς τελική έγκριση τη συμφωνία του Δήμου με την πλευρά της ιδιοκτησίας του γηπέδου.

Με τις τοποθετήσεις των αντιδημάρχου Θάνου Αδαμόπουλου και Ντίνου Διαμάντου, των δημοτικών συμβούλων Γιάννη Αλεξούλη και Βαγγέλη Μώρα και του προέδρου της ερασιτεχνικής Γιώργου Νάκα εν τέλει η συζήτηση έφτασε στη ψηφοφορία.

Το αποτέλεσμα, 22 ναι,  14 όχι  και  ένα λευκό για να ανοίξει ο δρόμος της επιστροφής της ΑΕΛ στο… μέλλον.

Με ψήφους 22-14-1 λευκό το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων ενέκρινε την πρόταση του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, με την οποία ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος της επιστροφής της “βασίλισσας” στο σπίτι της.

Τοποθέτηση του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ Αχιλλέα Νταβέλη στο Δημοτικό Συμβούλιο για το  AEL FC Arena


Παρών στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αχιλλέας Νταβέλης. Κληθείς μάλιστα να τοποθετηθεί στην εκκίνηση της συνεδρίασης, ο κ. Νταβέλης έθεσε το περίγραμμα της υπόθεσης για την ΑΕΛ αλλά και για τον Δήμο.


Η τοποθέτηση του Αχιλλέα Νταβέλη

 «Η ΑΕΛ δεν επαιτεί. Καλείστε να αποφασίσετε για το κοινό καλό. Το ζητούμενο δεν είναι να επιστρέψει η ΑΕΛ στο AEL FC Arena, αλλά η κοινωφέλεια που θα επιφέρει η θετική σας απόφαση: να επιστρέψει το AEL FC Arena στον Δήμο και τους δημότες έναντι ενός ποσού 55.000 ετησίως» ανέφερε αρχικά ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ.

Αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι η ΑΕΛ έχει συμφωνήσει με την ιδιοκτησία του γηπέδου για τη χρήση του την επόμενη χρονιά, σημείωσε ότι προς κρίση του Δημοτικού Συμβουλίου το ζητούμενο είναι ένα και μοναδικό: την επιστροφή του γηπέδου στην «κυριότητα» των Λαρισαίων με την ταυτόχρονη κάλυψη αναγκών του Δήμου.

«Η ΑΕΛ κύριοι έχει συμφωνήσει ήδη για τη χρήση του γηπέδου την επόμενη χρονιά για το ποσό των 124.000 ευρώ. Λόγω προσωπικών δεδομένων αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω τη σύμβαση, αλλά καλώ τον κάθε καχύποπτο να έρθει να την επιδείξω.

Χαρακτηρίζω το ποσό των 55.000 είναι ευτελές. Σκεφτείτε ότι η Intrum Hellas έχει κάνει τη δική της αναλογιστική μελέτη, βάσει της οποίας το ελάχιστο τίμημα ετησίως είναι 380.000 ευρώ.

Η INTRUM Hellas θέτει ως βασικό της όρο την εγγυοδοσία του Δήμου.

Τι θα πάρει ο Δήμος; Για 34 χρόνια έναντι 55.000 ετησίως θα καλύπτει δικές του ανάγκες με σταθερή μίσθωση.

Αν μπορούσε η ΠΑΕ θα το είχε κάνει μόνη της. Δεν μπορεί γιατί η Intrum Hellas θέλει τη συγκεκριμένη συνδρομή του Δήμου Λαρισαίων.

Καλείστε να διαλέξετε: κοινωφέλεια και συνέργεια ή κατάπτυστες συμπεριφορές και προσβολές Δήμου και δημοτών, όπως εκδηλώνονται τις τελευταίες μέρες σε δημόσια θέα.

Δεν ψηφίζετε για την ΑΕΛ. Ψηφίζετε για το AEL FC Arena να επιστρέψει τρόπον τινά στους Λαρισαίους και να το χρησιμοποιεί και η ΑΕΛ» ανέφερε ο Αχιλλέας Νταβέλης. 

 

Ανακοίνωση ΠΑΕ-ΑΕΛ: Εισιτήρια διαρκείας για τις θύρες 1, 2, 23 (Νότιο πέταλο)


Η ΠΑΕ ΑΕΛ αποσαφηνίζει ότι οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας για το πέταλο των οργανωμένων μας οπαδών στο γήπεδο AEL FC arena, θα είναι στα 50€. 

 

«Ακουμπά» τη Λάρισα η υπόθεση στοιχηματισμού! Σε αγώνα Super League2 που εξετάζεται (σκορ 2-0)


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δικαστική υπόθεση του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού και αφορούν ομάδες της Super League 1 και Super League 2, καθώς τρεις φετινοί αγώνες για τα play out της SL1 ελέγχονται ως χειραγωγημένοι, ενώ υπάρχει και αγώνας της SL2 που έγινε τον Ιανουάριο του 2023 και πονταρίστηκαν μεγάλα ποσά στο ακριβές σκορ (2-0) σύμφωνα με το www.dikisports.blogspot.com.

Σύμφωνα με πληροφορίες το παιχνίδι ακουμπά τη Λάρισα, όχι όμως για συμμετοχή λαρισινής ομάδας αλλά για παίκτες γνώριμους.

Μάλιστα υφίστανται επαρκείς ενδείξεις για αθέμιτη επιρροή παραγόντων σε ποδοσφαιριστές. Υπενθυμίζουμε ότι δύο παράγοντες ομάδων του νομού Λάρισας έδωσαν κινητά, υπολογιστές και τάμπλετ.

Μάλιστα, τα στοιχεία διασταυρώθηκαν με τις νόμιμες υποκλοπές και προέκυψε αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων μέσω στοιχηματικής απάτης.
Τον ίδιο μήνα εντοπίστηκε μειωμένη απόδοση τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστών σε ομάδα της SL2, η οποία έχασε εκτός έδρας με τρία γκολ διαφορά.

Αν και ο σύλλογος φέρεται να αγνοεί τις ενέργειες των δύο παικτών, o Κώδικας Δεοντολογίας της ΕΠΟ προβλέπει την αντικειμενική ευθύνη του κλαμπ, το οποίο αντιμετωπίζει την ποινή του υποβιβασμού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν και θα τελεσιδικήσουν περίπου τέλη Σεπτεμβρίου και ομάδες κινδυνεύουν με υποβιβασμό.

Ο Οικονόμου σε ρόλο διαιτητή ανάμεσα σε Μπαλτάκο και Μαρινάκη!


Ο νέος πολιτικός προϊστάμενος του αθλητισμού, Ι. Οικονόμου, συναντήθηκε στις αρχές τις εβδομάδας με τους προέδρους της ΕΠΟ και της Super League 1 και κατάλαβε ότι ούτε λίγο, ούτε πολύ, βρίσκεται ανάμεσα σε Συμπληγάδες Πέτρες, αφού οι δύο φορείς του ποδοσφαίρου είναι, από την εκλογή Μαρινάκη στην προεδρία του συνεταιρισμού των ΠΑΕ και μετά, σε εμπόλεμη κατάσταση.

Τί άκουσε από τους Μπαλτάκο και Μαρινάκη ο Οικονόμου;

Άκουσε από τον Μπαλτάκο να του λέει ότι αν υπογράψει την υπουργική απόφαση που προβλέπει ο νόμος για την επαγγελματική διαιτησία χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ θα παρέμβουν οι FIFA/UEFA και θα τεθεί σε κίνδυνο η παρουσία των ομάδων μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αλλά ακόμη κι αν δεν υπάρξει παρέμβαση προς αυτήν την κατεύθυνση, η ΕΠΟ δεν θα αναγνωρίσει αγώνα με διαιτητές που έχουν οριστεί από άλλον φορέα πλην της ΚΕΔ και θα τιμωρήσει τις ομάδες που θα δεχθούν να αγωνιστούν.

Από την άλλη άκουσε τον Μαρινάκη να τον προτρέπει να προχωρήσει στην έκδοση υπουργικής απόφασης για τη λειτουργία της επαγγελματικής διαιτησίας ως ένα απαραίτητο βήμα για τη βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Άκουσε τον Μπαλτάκο να λέει ότι το μεγαλύτερο μερίδιο για την τοξικότητα που επικρατεί στο ποδόσφαιρο δημιουργείται από την πλευρά του Μαρινάκη, που αμφισβητεί οτιδήποτε γίνεται και από την άλλη άκουσε τον Μαρινάκη να του ζητεί να νομοθετήσει ώστε να μειωθεί ή κατά περίπτωση να καταργηθεί το ποσοστό που αποδίδουν οι ΠΑΕ στην ΕΠΟ από μεταγραφές, πωλήσεις και ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών και προπονητών, επιχειρηματολογώντας  για το πού πάνε τα χρήματα των ομάδων και για την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΠΟ.

Ο Οικονόμου ότι αποφάσεις κι αν πάρει, θα βρεθεί εν μέσω διασταυρούμενων πυρών.Κάποιους θα αφήσει δυσαρεστημένους και κάποιους θα ικανοποιήσει…

 

Αγιασμός και πρώτη προπόνηση


Η νέα ποδοσφαιρική σεζόν ξεκίνησε με κάθε επισημότητα για τον Λεβαδειακό.

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς «Λάμπρος Κατσώνης» η πρώτη προπόνηση της σεζόν, ενώ προηγήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός.

Πριν την έναρξη της προπόνησης, παρουσιάστηκε από τον ιδιοκτήτη του συλλόγου ο νέος προπονητής του Λεβαδειακού, κ.Νίκος Νιόπλιας, μαζί με τους συνεργάτες του, τον Ηλία Κώτσιο αλλά και τον Λουκά Λούλο που ανέλαβε ξανά καθήκοντα γυμναστή στην ομάδα και δόθηκαν ευχές ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων τα επτά νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, οι Μιχάλης Κουϊρουκίδης, Άνχελ Λόπεθ, Μαξιμιλιάνο Κουάδρα, Τιμόθεος Τσελεπίδης, Αλέξανδρος Νικολιάς, Χοσέ Ρομό και Γιώργος Κατσικάς, καθώς επίσης οι Θοδωρής Τσιριγώτης, Ρενίλντ Κασέμι και Χρήστος Αλμπάνης που επέστρεψαν από τους δανεισμούς τους.

 

Super League 2: Οι αποφάσεις του Πειθαρχικού


«Μοίρασε» απαλλαγές το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Λίγκας

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

§  ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ Ν.Π.Σ. 2019 από την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση / προπονητής (αγώνας με ΠΑΕ Μακεδονικός).

§  ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ Ν.Π.Σ. 2019 από την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση / προπονητής (αγώνας με ΠΑΕ Διαγόρας).

§  ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 1970 από την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση / προπονητής (αγώνας με ΠΑΕ Παναχαϊκή).

§  ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ από την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση / προπονητής (αγώνας με ΠΑΕ ΟΦΙ).

§  ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ από την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση / προπονητής (αγώνας με ΠΑΕ ΑΕΚ Β).

§  ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ από την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση / προπονητής (αγώνας με ΠΑΕ ΟΣΦΠ Β).

 

Super League 2: Ανακοίνωση Διοικητικού Συμβουλίου.


Διοικητικό Συμβούλιο Super League 2

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 1 Αυγούστου 2023 και ώρα 13:30 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2, στα γραφεία της Ένωσης (Θεμιστοκλέους 42-4ος όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Ενημέρωση σχετικά με την επίσημη μπάλα πρωταθλήματος 2023 -24

2. Ενημέρωση σχετικά για την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών

3. Ενημέρωση για σύμβαση με υποψήφια εταιρεία μάρκετινγκ

4. Πρωτάθλημα U – 19

5. Έγκριση Προκήρυξης Πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2023 -24

6. Διάφορα Θέματα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου