Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

 ΑΕΛ: Ευχές για πολλά γκολ από τον Οτορμίν – Γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια στην Ελλάδα


Σε μία δύσκολη Κυριακάτικη καλοκαιρινή μέρα στη Λάρισα, λίγο πριν την πρώτη στο AEL FC ARENA!

Mία τούρτα γενεθλίων περίμενε το τελευταίο ποδοσφαιρικό απόκτημα της ΠΑΕ ΑΕΛ, Λεάντρο Οτορμίν, με τον πρόεδρο των «βυσσινί», Αχιλλέα Νταβέλη, τον αντιπρόεδρο Β’, Αθανάσιο Νταβέλη και τον οικονομικό διευθυντή της ομάδα, Τάσο Χριστακόπουλο να εύχονται τα καλύτερα στον ποδοσφαιριστή.

Παρά τη δυσκολία της ημέρας (καυτό καλοκαίρι Κυριακής στη Λάρισα), η διοίκηση της ΠΑΕ δεν θα μπορούσε να αφήσει το νέο της ποδοσφαιριστή να περάσει αυτή τη τόσο σημαντική μέρα της ζωής του, χωρίς και τη δική της παρουσία.

Ο Λεάντρο Οτορμίν έκλεισε τα 27 του σήμερα και στις θερμές ευχές που δέχθηκε, υποσχέθηκε γκολ και θέαμα σε όλους τους φιλάθλους της ΑΕΛ, αρχής γενομένης από την προσεχή Τρίτη (1/8, 19.00) και την πρώτη προπόνηση στο AEL FC ARENA


.

 

ΑΕΛ: Πρώτη προπόνηση στο AEL FC ARENA. Μεταγραφές..? στην πρεμιέρα, επιστροφή Αντράντα!…


Πρεμιέρα αύριο της ομάδας της ΑΕΛ στην νέα της έδρα στο AEL FC Arena.. Θα γίνει η πρώτη συνάντηση του ρόστερ της ΑΕΛ  με τον κόσμο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα παρουσιαστούν και τα νέα αποκτήματα των «βυσσινί»

Μπορεί να ευδοκιμήσει γρήγορα η νέα συνεργασία με διεθνείς ατζέντηδες, σκάουτερ και να προλάβουμε να έχουμε την άφιξη του νέου σέντερ φορ της ομάδας.

Από Αργεντινή με κοινοτικό διαβατήριο.  

Φημολογείται ότι στην πρεμιέρα θα είναι παρόντες και το νέα αποκτήματα της ομάδας(οι παίκτες που είχαμε αναφέρει από Βόρεια Ελλάδα με γεμάτες σεζόν),¨ένας κεντρικός αμυντικός και ένα αριστερό μπάκ (winger). Ονόματα δεν καταφέραμε να μάθουμε, αλλά υπομονή μέχρι αύριο, οι εκπλήξεις της ΠΑΕ ΑΕΛ συνεχίζονται.   

 Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΠΑΕ ΑΕΛ πέτυχε να έρθει σε συμφωνία με τη Ρασίγκ Κλαμπ και ο Αντράντα που πέρυσι αγωνιζόταν δανεικός στη λαρισινή ομάδα θα επιστρέψει στους «βυσσινί» και φέτος. Θα αγωνιστεί κανονικά στην ΑΕΛ και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Δεν θα είναι παρών στην πρώτη της ομάδας στο AEL FC Arena. Προβλέπεται να έρθει εντός της εβδομάδας στη θεσσαλική πρωτεύουσα.

Ραντεβού λοιπόν αύριο Τρίτη στις 19,00 στο γήπεδο της ομάδας το  AEL FC Arena.


Δείτε το εκπληκτικό τρέιλερ της ΠΑΕ ΑΕΛ στα social media για την πρώτη προπόνηση της ΑΕΛ που θα γίνει την Τρίτη 1η Αυγούστου 2023 και ώρα 19:00 στο AEL FC Arena.

Ηλίας Μπίνας  για  το mpetshow.blogspot.gr

 

ΠΑΕ ΑΕΛ: Αύριο στο Επιμελητήριο η παρουσίαση των νέων αποκτημάτων


Αύριο, Τρίτη 1 Αυγούστου, θα παρουσιαστούν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ΠΑΕ ΑΕΛ στο Επιμελητήριο της πόλης. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την Τρίτη (1/8) και ώρα 12 μ.μ. στον 2ο όροφο του Επιμελητηρίου Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση των έως τώρα μεταγραφικών αποκτημάτων της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους εκπροσώπους των ΜΜΕ».

 

 

H FIFA «αδειάζει» την ΕΠΟ για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού!


Στην ατζέντα της FIFA μπήκε η επέκταση της δράσης του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού στην Ελλάδα. Όπως υποστηρίζει η «Δίκη», η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε σύσκεψη του νομικού επιτελείου της έβαλε στο μικροσκόπιο την πολύκροτη δικαστική υπόθεση αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων και τις ευθύνες της ΕΠΟ.

Όπως διαπιστώθηκε, η ομοσπονδία δεν κίνησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται 18 ΠΑΕ. Πλέον είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να γίνει σχετική αναφορά και εντός τριμήνου να αναλάβει την πειθαρχική διαδικασία στην Ελλάδα η FIFA, κάτι που σπάνια συμβαίνει με τις εθνικές ποδοσφαιριστές ομοσπονδίες, «αδειάζοντας» την ΕΠΟ.

Αν αυτό συμβεί, η ΕΠΟ, ως υπεύθυνη για την αδυναμία ή κωλυσιεργία της να χειριστεί όπως πρέπει την υπόθεση, κινδυνεύει να χάσει ένα μέρος της ετήσιας επιχορήγησης. Ήδη συζητείται το ενδεχόμενο να παρακρατηθεί ένα σημαντικό ποσό από τη FIFA μέχρι να εκκαθαριστεί η υπόθεση στοιχηματικής απάτης που συγκλονίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Απόλλων Σμύρνης: «Τελευταία πράξη αγάπης από Μονεμβασιώτη η εγγυητική 150.000 ευρώ»


Η διοίκηση του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη έχει κάνει γνωστό ότι αποχωρεί κι αφήνει τις μετοχές του Απόλλωνα Σμύρνης σε δικηγορικό γραφείο.

Μάλιστα, με νέα ανακοίνωση την Κυριακή ο νυν ιδιοκτήτης ξεκαθαρίζει ότι δεν αφήνει την παραμικρή οφειλή, αναφέροντας ότι θα καλύψει τα 150.000 ευρώ που απαιτούνται ως εγγυητική για να μπορέσει η ομάδα να δηλώσει συμμετοχή στη Super League 2.

Η αναλυτική ανακοίνωση του Απόλλωνα Σμύρνης:

"Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ενημερώνει τους φίλους της ομάδας μας ότι πέρασαν 95 ημέρες από τότε που γνωστοποιήσαμε έγκαιρα την απόφασή μας να αποχωρήσουμε από την ομάδα. Το πράξαμε με όλους τους τρόπους –νομικούς αλλά και δια του Τύπου- και προς πάσα κατεύθυνση. Ενημερώσαμε τον ερασιτέχνη Απόλλωνα, στη συνέχεια τους φιλάθλους, αλλά και τον πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Σταμάτη Βελλή, με εξώδικη επιστολή. Εξουσιοδοτήσαμε δικηγορικό γραφείο να πράξει να δέοντα για να αποχωρήσουμε από τον σύλλογο. Παρά το γεγονός αυτό δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη. Ενήμερα είναι ακόμα και τα «ορφανά της Ριζούπολης», τα οποία ετοιμάζονται να σουβλίσουν αρνί μετά την αποχώρησή μας.

Σήμερα, τρία 24ωρα προ της καταληκτικής ημερομηνίας για δήλωση συμμετοχής στη Super League 2, κανένας από τους προαναφερθέντες δεν έχει δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον. Ουδείς απάντησε θετικά στην προοπτική να βρεθεί λύση και κάποιος από αυτούς να πάρει την ευθύνη για να υπάρξει συνέχεια της ιστορικής ομάδας μας. Αντίθετα, όλοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τη δική μας αποχώρηση, αυτοί που επί εννέα χρόνια πολεμούσαν την ομάδα μας και εμάς, κρύβονται αυτές τις κρίσιμες για την ομάδα μας, ώρες.

Γι’ αυτό το λόγο, ενημερώνουμε, προς κάθε κατεύθυνση, ότι έχουμε εξασφαλίσει εγγυητική επιστολή 150 χιλιάδων ευρώ προκειμένου αυτοί που θα θελήσουν να προβούν σε δήλωση συμμετοχής της ομάδα μας στη Super League 2, να μπορέσουν να το κάνουν, έστω και την τελευταία στιγμή. Αυτή είναι η τελευταία πράξη αγάπης για την ομάδα μας, τον Απόλλωνα Σμύρνης".

 

Παράνομο στοίχημα: «Καθυστερεί η έναρξη της Super League 2, λόγω του σκανδάλου»


Το ελληνικό ποδόσφαιρο ζει τις τελευταίες εβδομάδες ακόμα ένα σκάνδαλο “στημένων” αγώνων, καθώς πέντε ΠΑΕ της Super League 1 και 13 από τη Super League 2 εμφανίζονται να εμπλέκονται σε διεθνές κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού.

Η εκτεταμένη αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και τα πορίσματα αναμένεται να συνταχθούν και να παραδοθούν στη Δικαιοσύνη τον προσεχή Οκτώβριο.

Αυτό σημαίνει ότι οι διαδικασίες κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα ξεκινήσουν μετά την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 1, ενώ όπως αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας, το πιθανότερο σενάριο για τη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία είναι να μη βρεθούν οι ομάδες στη σέντρα μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

 

«Η ΕΠΟ έχει καθυστερήσει για το κύκλωμα στοιχηματισμού, απορώ γιατί γίνεται αυτό»


Για καθυστέρηση της ΕΠΟ να αναλάβει δράση για το σκάνδαλο του διεθνούς κυκλώματος στοιχηματισμού έκανε εμπλοκή ο Ανδρέας Μαλάτος μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου μίλησε για τις διαδικασίες που προβλέπονται, αλλά και τις αλλαγές στους κανονισμούς που απαιτούνται για να επιβληθούν οι δέουσες ποινές.
«Η ΕΠΟ έχει αργήσει και είναι οφθαλμοφανές, απορώ κι εγώ γιατί έχει γίνει αυτό. Είπε και ο κ. Μπαλτάκος ότι αν μια ομάδα βρεθεί τρεις φορές στις λίστες αυτές, πρέπει να υποβιβάζεται, αλλά από τα λόγια μέχρι την πράξη μπορεί να υπάρχει απόσταση. Θα πρέπει όμως να υπάρξει αλλαγή στους ελληνικούς κανονισμούς για να γίνει αυτό», ανέφερε.

«Για να κινηθεί μια διαδικασία χρειάζεται, πρώτον, να υπάρχουν οι κανονισμοί που το προβλέπουν. Αν οι υπάρχοντες κανονισμοί δεν προβλέπουν πώς θα κινηθεί η διαδικασία και πώς θα επιβληθούν ποινές, είναι κάτι που πρέπει να λυθεί με τροποποίηση κανονισμών. Δεν υπάρχει πειθαρχικό όργανο στην ΕΠΟ που θα επιβάλει πειθαρχικές ποινές χωρίς να τηρήσει τους κανονισμούς. Το δεύτερο κομμάτι, για τη συμμετοχή ή μη ομάδων που εμπλέκονται στο νέο πρωτάθλημα, πρέπει να σημειώσουμε πως δεν υπάρχει αναδρομικότητα. Δεν μπορούμε να τιμωρήσουμε ομάδες που με τους παλιούς κανονισμούς δεν θα μπορούσαμε να τιμωρήσουμε. Προβλέπεται μεν η ποινή υποβιβασμού, αλλά πρέπει να δούμε με ποια αποδεικτικά στοιχεία μπορεί να γίνει αυτό. Το να προχωρήσεις σε μια διαδικασία, θα το κάνεις με βάση τον ισχύοντα κανονισμό και όχι επειδή εσύ θεωρείς ότι ο ‘α’ ή ο ‘β’ είναι αθώος ή ένοχος», τόνισε και πρόσθεσε:
«Στο συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχουν γρήγορες διαδικασίες, γιατί οι κανονισμοί που ισχύουν απαιτούν πλήρη αποδεικτική διαδικασία. Προβλέπεται αντικειμενική πειθαρχική ευθύνη. Η ισχυρή πιθανολόγηση θα πρέπει να προκύψει με βάση αποδεικτικά στοιχεία. Αν προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από το πόσες φορές έχει περιληφθεί ένας αγώνας ή μια ομάδα στις λίστες της Sportradar, εκεί θα ήταν εντελώς διαφορετική η ευχέρεια του πειθαρχικού οργάνου να τιμωρήσει».

 

Μαρτσούκος: «Δεν έχει τύχη η προσφυγή του Ηρακλή»


Εκπρόθεσμη είναι η καταγγελία και η προσφυγή του Ηρακλή σύμφωνα με όσα είπε ο Πέτρος Μαρτσούκος.

Ο Γηραιός αποφάσισε να κινηθεί νομικά και κατέθεσε καταγγελία και έκανε προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο για την απόφαση της Super League 2 να απαγορεύσει τις μεταγραφές της ομάδας και να υπάρχει ορατό το ενδεχόμενο αποβολής από το πρωτάθλημα.

Ωστόσο, ο Πέτρος Μαρτσούκος, πρόεδρος της Ένωσης των ομάδων της κατηγορίας, υποστηρίζει ότι η προσφυγή είναι εκπρόθεσμη και δεν έχει καμία απολύτως τύχη: 

«Για μένα η προσφυγή είναι εκπρόθεσμη αλλά έτσι και αλλιώς δεν θα έχει καμία τύχη. Δεν 
μπορούμε να είμαστε ενάντια στην νομιμότητα».
πηγή: metrosport

Αναγέννηση Καρδίτσας: Πιάνουν δουλειά και έρχονται εξελίξεις


Ραγδαίες αναμένονται να είναι οι εξελίξεις στην Αναγέννηση Καρδίτσας τις επόμενες ημέρες τόσο στο θέμα προπονητή όσο και στο ρόστερ.

Οδεύουμε προς τον Αύγουστο και ακόμη δεν γνωρίζουμε κάτω από ποιες συνθήκες και με ποια δεδομένα θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της super league 2.

Μια παρατεταμένη περίοδος “απραξίας” που μόνο αισιοδοξία δεν μπορεί να δώσει για την ποιότητα της διοργάνωσης στην ερχόμενη αγωνιστική περίοδο και με το ενδιαφέρον των φιλάθλων να έχει πέσει κατακόρυφα…

Αν δούμε προσεκτικά τη δραστηριότητα των ομάδων που θα μετέχουν στην κατηγορία, θα διαπιστώσουμε ότι ελάχιστες είναι εκείνες που παρουσιάζουν μια σοβαρή κινητικότητα σε ζητήματα μεταγραφών ή οργάνωσης, ενώ οι περισσότερες βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής.

Μαζί και η Αναγέννηση στην οποία από πλευράς ειδησεογραφίας επικρατεί πλήρης άπνοια, αφού εκκρεμεί ακόμη το σημαντικότερο ζήτημα, δηλαδή ο νέος προπονητής.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι “κιτρινόμαυροι” υπολειτουργούν. Οπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα ρεπορτάζ επιδιώκουν την καλύτερη δυνατή επιλογή και από την στιγμή που όλα δείχνουν ότι η ιστορία με την έναρξη του πρωταθλήματος θα “τραβήξει”, δεν θα προχωρήσουν σε κάτι βεβιασμένο μόνο και μόνο για να κλείσουν το θέμα.

Εξετάζουν όλες τις περιπτώσεις που υπάρχουν, περιμένουν μήπως προκύψει κάτι και από τους αρχικούς στόχους και θα κινηθούν αναλόγως.

Η ομάδα μπορεί με συγκεκριμένες κινήσεις από την στιγμή που κράτησε έναν βασικό κορμό της περασμένης σεζόν, να δημιουργήσει και πάλι μια πολύ αγωνιστική ταυτότητα.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, να αναφέρουμε για τον κόσμο που αγωνιά, ότι μέσα στην εβδομάδα που έρχεται αναμένεται να έχουμε εξελίξεις στο θέμα του προπονητή και στη συνέχεια άμεσα θα ξεκινήσει και η προσπάθεια διάρθρωσης του ρόστερ με στοχευμένες κινήσεις…

Πηγή: Neosagon 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου