Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

 ΠΑΕ ΑΕΛ: Οκτώ χρόνια χωρίς τους Κώστα Σαμαρά και Νίκο Οικονομίδη


Η ΠΑΕ ΑΕΛ τιμά τους ανθρώπους που την υπηρέτησαν πιστά στη μεγάλη πορεία της όλα αυτά τα χρόνια και ακόμα κι αν έχουν φύγει από τη ζωή, φροντίζει να τους δείχνει ότι τους θυμάται ακόμα.

 Η απουσία τους μεγάλη…

Η 31η Αυγούστου 2015 είναι μία ημέρα που όλοι θα την θυμόμαστε.

Πέρασαν κιόλας οκτώ χρόνια και είναι σαν χθες…

Ο Κυπελλούχος Πρόεδρος Κώστας Σαμαράς (σεζόν 1984-1985) και ο “βυσσινί” οπαδός Νίκος Οικονομίδης, έφυγαν από κοντά μας την ίδια ημέρα.

Ο Κώστας Σαμαράς έκανε πάρα πολλά για την ομάδα της ΑΕΛ, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου.

Άνθρωπος με μεγάλη προσφορά και πλούσια καριέρα. Ξεχωριστή μορφή για την ιστορία της μεγάλης ΑΕΛ.

Ο Νίκος Οικονομίδης με τη φωνή του τραγούδησε τις κορυφαίες στιγμές της ομάδας μας, ένας μοναδικός άνθρωπος με ήθος και ευγένεια.

Η απουσία τους μεγάλη, αλλά πάντα θα τους θυμόμαστε για την προσφορά τους στην αγαπημένη μας ομάδα.

Ο καθένας από το πόστο του έκανε ότι καλύτερο γινόταν, για την πρόοδο και την εξέλιξη της αγαπημένης μας ΑΕΛ.

Θα τους θυμόμαστε για πάντα!

 

 

ΑΕΛ: Προετοιμασία συνέχεια, προπόνηση και μοντάρισμα τακτικών.  Σήμερα το φιλικό με τα Τρίκαλα


Μετά το Καρπενήσι όπου βρέθηκε η ΑΕΛ πραγματοποιώντας το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, συνεχίζει την σκληρή δουλειά με διπλές προπονήσεις  καθημερινά στις γηπεδικές εγκαταστάσεις των Δένδρων.

Τον τέταρτο φιλικό αγώνα από το ξεκίνημα της προετοιμασίας της δίνει σήμερα η ΑΕΛ, που αντιμετωπίζει τα Τρίκαλα στις 17.30 στο Ael Fc Arena. Με αυτό το παιχνίδι ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης ολοκληρώνει το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας που περιλαμβάνει το μοντάρισμα αυτής

Στο σημερινό φιλικό, εκτός του γνωστού τραυματία Κώστα Θεοδωρόπουλου (θα επιστρέψει στα μέσα Σεπτεμβρίου), θα υπάρχει ένας ακόμα, ο Χάρης Ηλιάδης, που ο τραυματισμός του δεν εμπνέει ανησυχία, αλλά ο προπονητής θέλει να τον προφυλάξει.
Χθες η ομάδα έκανε δύο προπονήσεις, σήμερα έχει φιλικό, αύριο μία προπόνηση και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα υπάρχει διήμερο ξεκούρασης.

Οι «βυσσινί» έχουν περίπου ένα μήνα μπροστά τους, ώστε να είναι έτοιμοι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League 2, που εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει στις 24 Σεπτεμβρίου, αλλά πάντα υπάρχει μια μικρή επιφύλαξη, καθώς πολλές φορές το συγκεκριμένο πρωτάθλημα αλλάζει τον αρχικό σχεδιασμό του.

Στο διάστημα αυτό, ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης και οι συνεργάτες του, θα έχουν την ευκαιρία να δούνε τα θετικά στοιχεία αλλά και εκεί που χρειάζεται βελτίωση, ώστε να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό σύνολο, που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα.

Ήδη μοντάρεται σιγά – σιγά ο κορμός της ομάδας καθώς και η βελτίωση των τακτικών στον  αμυντικό τομέα της ομάδας αλλά και στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, τρόποι ανάπτυξης και διείσδυσης από τις πτέρυγες αλλά και από τον άξονα.    

Ήδη τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, αλλά δεν μπορεί κανένας την συγκεκριμένη περίοδο να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα, μέσα από τα φιλικά παιχνίδια και από τις προπονήσεις.

Τα νέα πρόσωπα που ήρθαν στην ομάδα, ασφαλώς και δείχνουν πως μπορούν να βοηθήσουν, αλλά θα πρέπει να καλλιεργηθεί  η κατάλληλη χημεία μεταξύ τους, έτσι ώστε παλιοί και καινούργιοι ποδοσφαιριστές, να μπορούν να λειτουργούν σαν καλοδουλεμένη μηχανή  στις σκληρές απαιτήσεις του νέου πρωταθλήματος της Super League2  και κυρίως, όταν θα κληθούν να δείξουν χαρακτήρα φορώντας την βαριά «βυσσινί» φανέλα.


 

 

Ξανά στον Πανιώνιο ο Γλυνός


Στο ρόστερ του Πανιωνίου επέστρεψε ο Ελληνας εξτρέμ, Σπύρος Γλυνός.

Αναλυτικά:

«Η Διοικούσα επιτροπή του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. ανακοινώνει την επιστροφή του ποδοσφαιριστή Σπύρου Γλυνού στη Νέα Σμύρνη.

Ο 25χρονος ακραίος επιθετικός προέρχεται από το τμήματα υποδομής της ομάδας μας με την οποία έκανε και το επαγγελματικό του ντεμπούτο τη σεζόν 2017-18 στις αναμετρήσεις των προκριματικών του Europa League με την Μακάμπι Τελ Αβιβ. Μετά τον Ιστορικό αγωνίστηκε με την ομάδα της Καλλιθέας και τον Διαγόρα Ρόδου. Από την σεζόν 2020-2021 ανήκε στην ΑΕΛ με την οποία συμμετείχε τόσο στο πρωτάθλημα της Super League 1 όσο και σε εκείνο της Super League 2.

Σπύρο, καλώς ήρθες ξανά στην οικογένεια μας!»


 Θεολόγου και Μπάλας υπέγραψαν στο Αιγάλεω


Η ομάδα του Αιγάλεω, που θα αγωνίζεται τη σεζόν 2023-2024 στον νότιο όμιλο της Super League 2, ανακοίνωσε δύο πρώην ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ. Αυτοί είναι ο Παντελής Θεολόγου και ο Παναγιώτης Μπάλλας.
Ο Θεολόγου τη σεζόν 2021-2022 αγωνίστηκε με τα χρώματα της ΑΕΛ σε 7 αγώνες πρωταθλήματος της Super League 2 και 4 κυπέλλου, ενώ το πρώτο μισό της σεζόν 2022-2023 βρέθηκε στα Τρίκαλα και είχε 10 συμμετοχές, όπου έμεινε ελεύθερος τον Ιανουάριο 2023.

Ο Παναγιώτης Μπάλλας τον Σεπτέμβριο του 2017 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την ΑΕΛ και είχε συνολικά 24 συμμετοχές σε πρωτάθλημα Super League και Κύπελλο Ελλάδας. Τη σεζόν 2020-2021 βρέθηκε στον Απόλλωνα Λάρισας (23 συμμετοχές), ενώ την τελευταία διετία (2021-2023) στην Αναγέννηση Καρδίτσας (55 συμμετοχές-3 γκολ).


Αναβολή της κλήρωσης του προγράμματος της Super League 2


Άρχισαν οι αναβολές στη Super League2, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- η κλήρωση για το πρόγραμμα του ερχόμενου πρωταθλήματος αντί για 3 ή 4 Σεπτεμβρίου που ήταν προγραμματισμένη, θα γίνει στις 11 του ιδίου μήνα.
Πριν την κλήρωση θα γίνει καθορισμός των δύο ομίλων, Α’ και Β’ που στην ΑΕΛ την περιμένουν με αγωνία ιδιαίτερα για την τοποθέτηση του Λεβαδειακού που θεωρείται ανταγωνιστικό σωματείο όσον αφορά τον στόχο της ανόδου.
Για την ημερομηνία έναρξης αρχικά έχει αποφασιστεί για τις 24 Σεπτεμβρίου, αλλά χωρίς το τηλεοπτικό συμβόλαιο μάλλον είναι δύσκολο και η αρχή ίσως γίνει τον Οκτώβριο.
Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι: ΑΕΚ Β’, ΑΕΛ, Αλμωπός Αριδαίας, Αναγέννηση Καρδίτσας, Αιολικός Μυτιλήνης, Απόλλων Πόντου, Καμπανιακός, Κοζάνη, ΠΟΤ Ηρακλής, Μακεδονικός, Νίκη Βόλου, ΠΑΟΚ Β’, Τηλυκράτης Λευκάδας, Αιγάλεω, Γιούχτας, Διαγόρας, Ηλιούπολη, ΟΦ Ιεράπετρας, Ιωνικός, Καλαμάτα, Καλλιθέα, Λεβαδειακός, Ολυμπιακός Β’, Παναθηναϊκός Β’, Παναχαϊκή, Χανιά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου