Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

 Super League 2 σημαίνει Χάος: Το ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ είναι γροθιά στο στομάχι


Το trailer από το νέο ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ σχετικά με όσα δραματικά συμβαίνουν στο πρωτάθλημα της Super League 2 συγκλονίζει.

Ποιες είναι οι πρώτες λέξεις που σου έρχονται στο μυαλό όταν ακούς για το πρωτάθλημα της Super League 2; Το «επαγγελματικό» πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει λοιδορηθεί όσο κανένα άλλο από τους ίδιους τους παράγοντες που το απαρτίζουν με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (Π.Σ.Α.Π.Π.) προσπαθεί με όσα μέσα κατέχει να βρεθεί στο πλευρό των αθλητών της Super League 2, αλλά πολλές φορές αυτό κρίνεται αδύνατο.

Ο Π.Σ.Α.Π.Π. Στην προσπάθειά του για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με όσα συμβαίνουν στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων, αναδεικνύοντας όλα τα προβλήματα τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν οι -στα χαρτιά- επαγγελματίες ποδοσφαιριστές προκειμένου να τα βγάλουν πέρα.

Παύσεις πληρωμών, στήσιμο αγώνων και μηδενικές επαγγελματικές συνθήκες μετατρέπουν ένα πρωτάθλημα που κανονικά έπρεπε να λειτουργεί σαν μηχανή παραγωγής νέων παικτών, σε ένα «ΧΑΟΣ». Αυτός είναι και ο τίτλος του ντοκιμαντέρ παραγωγής της Stars Inc.11 που δημιούργησε ο Π.Σ.Α.Π.Π. για να αναδείξει την πλευρά των ποδοσφαιριστών.

Το ντοκιμαντέρ, όπως φαίνεται και από το τρίλεπτο trailer που σήμερα δημοσιεύτηκε, μπαίνει στα παπούτσια των αθλητών. Των ποδοσφαιριστών εκείνων που κυριολεκτικά δεν έχουν να φάνε, που ζουν σε άθλιες συνθήκες, που δεν έχουν τα βασικά για την προπόνησή τους, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις βλέψεις τους προκειμένου να ζήσουν την οικογένεια τους και όχι εις βάρος της.


Εκείνων που κάνουν ψυχοθεραπεία για ν’ αντέξουν, που ντρέπονται να πουν με τι ασχολούνται. Στόχος των δημιουργών δεν είναι παρά να δώσουν πνοή στο «Χάος» που τόσο αγαπάνε και να το μετατρέψουν σε όραμα για τις νέες γενιές.

Το trailer από το νέο ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠΠ:


«ΧΑΟΣ. Super League 2. Η δεύτερη εθνική κατηγορία. Σ’ ένα ιδεατό κόσμο θα έπρεπε να λειτουργούσε ως… εργαστήριο ανάδειξης νέων ποδοσφαιριστών. Όχι στην Ελλάδα. Εδώ είναι βυθισμένη στην ανυποληψία. Στην καχυποψία. Στα οικονομικά προβλήματα. Ένα πρωτάθλημα που ζει χάρη στα όνειρα των ίδιων των ποδοσφαιριστών. Όνειρα τα οποία… εκμεταλλεύεται. Ένα πρωτάθλημα δεύτερης κατηγορίας, ενός αλλιώτικου Θεού.

Ο ΠΣΑΠΠ με ένα ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων, παραγωγής της Stars Inc.11, επιχειρεί να περιγράψει την κατάσταση από την πλευρά των… θυμάτων. Των ποδοσφαιριστών. Των ποδοσφαιριστών που δεν έχουν να φάνε, που ζουν σε άθλιες συνθήκες, δεν έχουν τα βασικά για την προπόνησή τους, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις βλέψεις τους προκειμένου να ζήσουν την οικογένεια τους και όχι εις βάρος της.

Που κάνουν ψυχοθεραπεία για ν’ αντέξουν, που ντρέπονται να πουν με τι ασχολούνται. Σ’ αυτό το ντοκιμαντέρ θα προσπαθήσουμε για πρώτη φορά να σας δείξουμε το ποδόσφαιρο μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών της Super League 2. Nα περιγράψουμε την πραγματικότητα όπως είναι. Ούτε ωραιοποιημένη, ούτε κίτρινη. Με στόχο να μετατρέψουμε το ΧΑΟΣ σε ΟΡΑΜΑ για το αύριο του αθλήματος που αγαπάμε και για μια κατηγορία που αξίζει 
να είναι επαγγελματική όχι μόνο στα λόγια».
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ
Πηγή:oneman.gr

 

Oι Big 4 θέλουν ξένους διαιτητές στα ντέρμπι – Η ΑΕΚ εμπιστεύεται και τους Έλληνες…


Επιστολές στις τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ έστειλε χθες με την ιδιότητα του προέδρου της Super League o Ευ. Μαρινάκης σχετικά με την παρουσία ξένων διαιτητών στα ντέρμπι του πρωταθλήματος και την άποψη που έχουν για την επαγγελματική διαιτησία και την ΚΕΔ/ΕΠΟ

Το sdna που αποκάλυψε το θέμα αναφέρει ότι οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός τάσσονται αναφανδόν υπέρ των αλλοδαπών διαιτητών στα ντέρμπι, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αν μάλιστα κρίνουμε με βάση τις πρόσφατες τοποθετήσεις τους, είναι υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας και αμφότερες οι δύο ΠΑΕ -οι μεγαλύτερες και ιστορικότερες της χώρας από πάσα άποψη- δεν έχουν σε καμία υπόληψη και εκτίμηση και δεν τρέφουν καμία εμπιστοσύνη στην σημερινή “ερμαφρόδιτη” ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Από την άλλη ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στηρίζουν τη σημερινή ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Ο ΠΑΟΚ τάσσεται υπέρ των ξένων διαιτητών στα ντέρμπι ξεκαθαρίζοντας ότι στην παρούσα φάση η παρουσία Ελλήνων διαιτητών θα συμβάλλει στην ένταση και στην τοξικότητα, ενώ η ΑΕΚ χωρίς να λέει όχι στους ξένους διαιτητές, είναι η πιο διαλλακτική στην παρουσία Ελλήνων διαιτητών “εκφράζοντας την εμπιστοσύνη της”.

Το δημοσίευμα του sdna, από το οποίο συνάγονται συμπεράσματα για τις διαφορές που υπάρχουν στις θέσεις των ΠΑΕ, έχει ως εξής

«Οι απαντήσεις Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ήταν αρκετά λακωνικές, τονίζοντας πως απλά θέλουν να υπάρξει τήρηση των συμφωνηθέντων- ήτοι ξένοι διαιτητές. 

Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε και αυτός στους ξένους, τονίζοντας πως ναι μεν πρέπει ν’ ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό στην παρούσα φάση. 

«Όσον αφορά την παρουσία των ξένων διαιτητών στα ντέρμπι: πάγια θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εδώ και πολλά χρόνια είναι η παρουσία ξένων διαιτητών στα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Σαφώς πρέπει να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές σιγά - σιγά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αυτό στην παρούσα φάση, αφού η παρουσία Ελλήνων διαιτητών στα ντέρμπι θα συμβάλλει στην ένταση και την τοξικότητα», ανέφερε σχετικά ο Δικέφαλος του Βορρά. 

Σχετικά με την ΚΕΔ, μάλιστα, στον ΠΑΟΚ τόνισαν πως «η θέση μας έχει εκφραστεί μέσω του ιδιοκτήτη της στη συνάντηση των 4 ιδιοκτητών, του Προέδρου της ΕΠΟ και της ΚΕΔ προ ολίγων μηνών, όπως επίσης και στην ΕΕΠ μέσω του εκπροσώπου της.

Η θητεία της υπάρχουσας ΚΕΔ έχει ημερομηνία λήξης τον Ιούνιο του 2023 και ανανεώθηκε μέσω της ΕΕΠ (με τη θετική ψήφο – μεταξύ άλλων- και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) και εν συνεχεία επικυρώθηκε από την ΕΕ της ΕΠΟ (ως μόνη αρμόδια να λαμβάνει αποφάσεις και χωρίς να μπορεί να αντικατασταθεί από οποιονδήποτε) πριν ένα μήνα και θεωρούμε πως είναι πολύ πρώιμο να τεθεί ζήτημα αντικατάστασης ή κρίσης των μελών της (Ελλήνων ή ξένων)».

Η ΑΕΚ, από την πλευρά της, είπε και αυτή «ναι» στην παρουσία των ξένων διαιτητών, αλλά φρόντισε να εκφράσει την εμπιστοσύνη της και στους Έλληνες ρέφερι.

«Όσον αφορά τη συνημμένη επιστολή, η ΠΑΕ ΑΕΚ οφείλει να διευκρινίσει από την πλευρά της ότι ουδέποτε άλλαξε στάση είτε για την παρουσία ξένων διαιτητών είτε για την παρουσία Ελλήνων διαιτητών και εκφράζει την εμπιστοσύνη της στους μεν όσο και στους δε.

Σε ότι αφορά την ΚΕΔ, η ΠΑΕ ΑΕΚ επαναλαμβάνει τον σεβασμό της προς όλα τα θεσμικά όργανα. Για το συγκεκριμένο θέμα, αρμόδιες είναι η ΕΕΠ και η ΕΕ της ΕΠΟ, οι οποίες έχουν ήδη αποφανθεί σχετικώς», σχολίασαν οι πρωταθλητές Ελλάδος.» 

 

Στο AEL FC ARENA την Πέμπτη ο ΑΟ Τρίκαλα για φιλικό πρόβα τζενεράλε


 Το πιο δυνατό αγωνιστικό τεστ προετοιμασίας θα δώσει ο ΑΟ Τρίκαλα, την Πέμπτη 31 Αυγούστου, καθώς θα αντιμετωπίσει την ΑΕΛ στο AEL FC ARENA.

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 17.30.

Όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Λάρισας, η γενική είσοδος στους φιλικούς αγώνες θα είναι στα 10 ευρώ και για το φιλικό παιχνίδι με τον ΑΟΤ θα λειτουργήσουν:

·η Δυτική κερκίδα, η είσοδος θα γίνεται από τη θύρα 18-VVIP

·το Νότιο πέταλο η είσοδος θα γίνεται από τη θύρα 1.

 

Προπώληση εισιτηρίων ημέρας για το αυριανό πρώτο φιλικό στο AEL FC ARENA

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ενημερώνει πως για το αυριανό πρώτο φιλικό με τον Α.Ο. Τρίκαλα στο AEL FC ARENA (31/8 – 17:30) θα είναι ανοιχτά, μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, τα δύο εκδοτήρια, που βρίσκονται δίπλα στην πρώην μπουτίκ.

Για την είσοδο των φιλάθλων θα είναι ανοιχτή η Θύρα 18 VVIP και η Θύρα 1.

*Φιλικοί αγώνες, γενική είσοδο 10€.

*Tα παιδιά έως 8 ετών εισέρχονται δωρεάν.

*Όσοι είναι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας, θα έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται στο φιλικό με τα Τρίκαλα, επιδεικνύοντας την βεβαίωση, που έχουν παραλάβει από την ΠΑΕ ΑΕΛ.

 

Ηρακλής: Ο επιθετικός που δοκιμάζει ο Τσιώλης


Ο 22χρονος Σερβοβόσνιος επιθετικός, που δοκίμασε και στο φιλικό με την Καλλιθέα ο Σάκης Τσιώλης βρίσκεται και στο Καρπενήσι.

Πολύ πιθανόν να κερδίσει μία θέση στο νέο “κυανόλευκο” ρόστερ ο Ντέγιαν Γκάγιτς.

Πρόκειται για τον νεαρό επιθετικό, που δοκιμάζεται εδώ και μέρες στη Μίκρα και αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος του φιλικού με την Καλλιθέα.

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται ως εξτρέμ, αλλά και ως επιτελικός, αν κριθεί σκόπιμο, έχει παραστάσεις από το Βοσνιανό (Μπάνια Λούκα) και το Αυστριακό πρωτάθλημα (Κλάγκενφουρτ Β), ενώ στη Σερβία αγωνιζόταν στην Τελεόπτικ.

Ακολούθησε κανονικά την αποστολή στο Καρπενήσι, θα αγωνιστεί και στα εκεί φιλικά και στη συνέχεια θα υπάρξει η τελική εισήγηση του Σάκη Τσιώλη γαι την περίπτωσή του.

Πηγή: Bluearena

 

Ηρακλής: Άρχισε το πρόγραμμα στο Καρπενήσι


Ενόψει και του φιλικού με τα Χανιά στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας

Η ενημέρωση από την ομάδα για την έναρξη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου:

Την πρώτη πρωινή προπόνηση στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου πραγματοποίησε σήμερα η ομάδα μας, με τους ποδοσφαιριστές του Σάκη Τσιώλη να ρίχνουν κιλά ιδρώτα και την προετοιμασία να συνεχίζεται σε φουλ ρυθμούς.

Η προπόνηση, διάρκειας μιάμισης ώρας, ήταν αρκετά σκληρή κι επίπονη και δεν περιελάμβανε καθόλου μπάλα. Ωστόσο, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη φυσική κατάσταση.

Στην απογευματινή προπόνηση, που θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα, το προπονητικό τιμ θα εστιάσει πάνω σε τακτικά και τεχνικά ζητήματα, με τον κόουτς Σάκη Τσιώλη να προετοιμάζει όλους τους παίκτες του για το φιλικό με την ομάδα των Χανίων.

 

Διαγόρας: Ένα πρώην «λιοντάρι» στη Ρόδο!


Στην απόκτηση του Κωνσταντίνου Δημητρίου από τον Πανσερραϊκό προχώρησε ο Διαγόρας.

O 24χρονος αμυντικός έκανε 5 συμμετοχές με τους Σερραίους την περασμένη σεζόν και πανηγύρισε την άνοδο και το πρωτάθλημα στο Βόρειο όμιλο της SL2.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΓΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ 1905 ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Κωνσταντίνου Δημητρίου από τον Πανσερραϊκό.

Ο Κωνσταντίνος Δημητρίου είναι γεννημένος στις 30/6/1999 και αγωνίζεται στην θέση του κεντρικού αμυντικού.

Ο διεθνής στόπερ με όλα τα κλιμάκια της Εθνικής Ελλάδας(U21), ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ και με τις ομάδες των τμημάτων υποδομής έπαιξε στο διασυλλογικό τουρνουά της UEFA.

To 2018, έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα, χωρίς όμως να προλάβει να αγωνιστεί.

Την σεζόν 2018/2019 υπέγραψε στην Βασιλεια με την οποία απέκτησε και το κύπελλο Ελβετίας.

Την σεζόν 2019/2020 Δόθηκε δανεικός στην WILL FC ομάδα δεύτερης κατηγορίας στην Ελβετία και τον Γενάρη του 2021 στην Mezokovesd, ομάδα πρώτης εθνικής Ουγγαρίας.

Του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας!».

 

Αναγέννηση Καρδίτσας: Διπλή μεταγραφική κίνηση – Ανακοίνωσε και ανανέωση


Δυο μεταγραφές καθώς και μια ανανέωση συνεργασίας ανακοίνωσε η Αναγέννηση Καρδίτσας το απόγευμα της Τρίτης στο πλαίσιο της ενίσχυσής της ενόψει της νέας σεζόν στη Super League 2

Πιο συγκεκριμένα, στο ρόστερ των κιτρινόμαυρων εντάσσονται ο 23χρονος μέσος Αχιλλέας Σαλαμούρας και ο 21χρονος επιθετικός Δημήτρης Θεοδωρίδης. Ταυτόχρονα, θα συνεχίζει να φορά τη φανέλα της ΑΣΑ o 23χρονος μεσοεπιθετικός Κωνσταντίνος Κορέλας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΑ:

Για Σαλαμούρα:

«Η ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή, Αχιλλέα Σαλαμούρα. Ο Αχιλλέας γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 2000 και αγωνίζεται ως μέσος.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον Μαγνησιακό, ενώ στη συνέχεια μεταγράφηκε στην U-20 του ΠΑΟΚ. Ακολούθησαν οι δανεισμοί του σε Ν.Π.Σ Βόλο και Νίκη Βόλου, για να επιστρέψει στη συνέχεια στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Τις δύο προηγούμενες σεζόν, αγωνίστηκε με τον ΠΑΟΚ Β’.

Αχιλλέα καλώς ήρθες στην μεγάλη οικογένειά της Αναγέννησης. Σου ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας»

Παίκτης της Αναγέννησης ο Σαλαμούρας!

Για Θεοδωρίδη:

«Η ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή, Δημήτρη Θεοδωρίδη. Ο Δημήτρης γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου 2002 και αγωνίζεται ως επιθετικός.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την U-19 του Αστέρα Τρίπολης, ενώ στη συνέχεια υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Πανσερραϊκό. Ακολούθησε η μεταγραφή του στον Μακεδονικό, με τον οποίο κατέκτησε την άνοδο στη Super League 2. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο φόρεσε τη φανέλα του Κεραυνού Αγγελοχωρίου.

Δημήτρη καλώς ήρθες στην μεγάλη οικογένειά της Αναγέννησης. Σου ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας»

Παίκτης της Αναγέννησης ο Θεοδωρίδης!

Για Κορέλα:

«Η ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή, Κωνσταντίνο Κορέλα.

Συνολικά με την ομάδα μας μετρά 10 συμμετοχές, πετυχαίνοντας ένα τέρμα.

Κώστα σου ευχόμαστε υγεία και πολλές ακόμη επιτυχίες με την ομάδα μας»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου