Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

 Απορρίφθηκε η προσφυγή της ΑΕΛ για την ομάδα της ΑΕΚ Β’.


Η ΑΕΛ είχε προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για τη συμμετοχή της ΑΕΚ Β’ στα play off του Α’ ομίλου της Super League 2.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΛ, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με ψήφους 5-0. Αυτό σημαίνει πως η ΑΕΚ Β' θα συνεχίσει να συμμετέχει κανονικά στα play off της Superleague 2.

Η ενημέρωση της ΕΠΟ:
«Το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ έλαβε κατά την τελευταία του συνεδρίαση την ακόλουθη απόφαση.
Απορρίπτει την προσφυγή-αίτηση της ΠΑΕ ΑΕΛ – ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ κατά της από 19-03-2024 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Super League 2.
Δέχεται την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της ΠΑΕ ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ και υπέρ της Super League 2.».

Επιστροφή των παικτών της ΑΕΛ στις προπονήσεις.


Τελικά το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή της ΑΕΛ που αφορούσε στη συμμετοχή της ΑΕΚ Β’ στα play off του Α’ ομίλου της Super League 2 και τα πάντα μένουν ως έχουν  με την βαθμολογία των play off και την συνέχιση του πρωταθλήματος.

Αυτό σημαίνει ότι το πρωτάθλημα συνεχίζεται κανονικά και η ΑΕΛ παραμένει επτά βαθμούς πίσω από τον Λεβαδειακό έχοντας ρεπό την 5η αγωνιστική.

Οι παίκτες της ΑΕΛ μετά την ήττα στη Νέα Ευκαρπία από τον Μακεδονικό με 3-2 και με δεδομένο ότι αυτή την αγωνιστική δεν έχουν υποχρεώσεις είχαν άδεια και επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις.
Ο τεχνικός της ομάδας Παύλος Δερμιτζάκης δε θέλησε να πει πολλά μετά την ήττα της ομάδας και σύμφωνα με πληροφορίες μας  δεν καταλόγισε σε κανέναν ευθύνη, λέγοντας, «ότι όλοι μας έχουμε μερίδιο σε αυτό»

Μιλώντας στον ρεπόρτερ μας Ηλία Μπίνα αναφέρθηκε στα όσα επισήμανε στους παίκτες στα αποδυτήρια «ότι αν δεν συνέλθουν και δεν συγκεντρωθούν στο παιχνίδι, έτσι όπως εξελίσσεται μπορεί και να το χάσουμε». Δικαιολόγησε τους παίκτες για την πίκρα που κουβαλούσαν από τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, δεν πίεζαν όσο έπρεπε τον αντίπαλο και το αποτέλεσμα φάνηκε τελικά με την  ήττα μας από τον Μακεδονικό. Έλειπε η αυτοσυγκέντρωση στους παίκτες μας  που μαζί με την κούραση οδήγησε σε μια χαλαρότητα που έφερε αυτά τα αποτελέσματα. Η  ομάδα θα πρέπει έστω και τώρα να δείξει ότι έχει την στόφα του πρωταθλητή μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να σταθεί όρθια, γιατί είναι η ΑΕΛ, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και οι παίκτες πρέπει να τα δώσουν όλα ώστε η ομάδα να τελειώσει αξιοπρεπώς τη χρονιά.

Η νέα χρονιά για την ΑΕΛ ξεκίνησε ήδη: σε πρώτη φάση άρχισε η αξιολόγηση του ρόστερ της μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

Σύσκεψη με την διοίκηση της ΠΑΕ για την πορεία της ομάδας και την αδειοδότηση.

Το μεγάλο στοίχημα της ομάδας είναι η αδειοδότηση που πρέπει να πάρει ώστε να δοθεί ολοκληρωμένος φάκελος, ώστε μετά από δυο χρόνια να υπάρξει δικαίωμα για τις μεταγραφές σε ένα πρωτάθλημα που την επόμενη αγωνιστική χρονιά θα γίνει σ‘ έναν όμιλο (με 4 Β ομάδες 24 βαθμούς).

Από τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα μερικοί θα παραμείνουν και άλλοι θα αποχωρήσουν.

Από σήμερα ξεκίνησαν οι προπονήσεις στα Δένδρα που θα συνεχιστούν κανονικά μέχρι το Σαββατοκύριακο.
Για το παιχνίδι της μεθεπόμενης 6ης αγωνιστικής κόντρα στη Νίκη Βόλου ο προπονητής θα έχει στη διάθεσή του τον Πλέγα που εξέτισε την ποινή του όσο και τον Στάμου που βρίσκεται στο τελικό στάδιο η αποθεραπεία του.

                                                             Mpetshow.blogspot.gr

 

Βγήκε το πρόγραμμα της Super League 2


Ορίστηκε και επίσημα πλέον η 5η αγωνιστική των play off και play out για την Super League 2. 

Θυμίζουμε ότι η ΑΕΛ αυτή την αγωνιστική έχει ρεπό. 

Δείτε αναλυτικά παρακάτω το πρόγραμμα της Superleague 2.

Αναλυτικά η 5η αγωνιστική
Α’ όμιλος  play off
Κυριακή 14 Απριλίου 2024
16:00 ΑΕΚ Β’-Λεβαδειακός
16:00 Νίκη Βόλου-Μακεδονικός
Ρεπό: ΑΕΛ
Β’ όμιλος  play off
Κυριακή 14 Απριλίου 2024
16:00 Καλαμάτα-Καλλιθέα Action 24
16:00 Ιωνικός-Ηλιούπολη
Ρεπό: Χανιά
Α’ όμιλος  play out
Κυριακή 7 Απριλίου 2024
16:00 ΠΑΟΚ Β’-Αναγέννηση Καρδίτσας
16:00 Καμπανιακός-Ηρακλής
16:00 Αιολικός-Κοζάνη
Β’ όμιλος  play out
Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
16:00 Ολυμπιακός Β’-Παναθηναϊκός Β’ Action 24
16:00 Διαγόρας Ρόδου-Γιούχτας
16:00 Παναχαϊκή-Αιγάλεω

 

Αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι


Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε τη διοργάνωση η Μικτή Κ-14 της ΕΠΣ Λάρισας, η οποία γνώρισε την ήττα στο γήπεδο Μακρυχωρίου από την αντίστοιχη της ΕΠΣ Μακεδονίας

με σκορ 2-1.

Παρότι έκανε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, η Μικτή Κ14 του νομού μας γνώρισε την ήττα και τον αποκλεισμό από τα προημιτελικά της διοργάνωσης του πανελλήνιου πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων με σκορ 1-2 από την αντίστοιχη ομάδα της Μακεδονίας χθες  Τρίτη (9/4).

Το παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο Μακρυχωρίου παρουσία αρκετών θεατών, με την ομάδα της Λάρισας να έχει μεγάλη διπλή ευκαιρία – δοκάρι στην εκπνοή του αγώνα να φέρει το ματς στα ίσια!

Παρά την ήττα, ο κόσμος αναγνώρισε την προσπάθεια των «μικρών», που κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες και με πολλή δουλειά στη συνέχεια, έχουν τις δυνατότητες να διακριθούν μελλοντικά, σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο.

Σε κάθε περίπτωση αξίζουν πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια και την μαχητικότητά τους.

Η Λάρισα μπήκε δυνατά και στο πρώτο μέρος πίεσε τον αντίπαλο πολύ.

Στο 23’ ο Παπαϊωάννου έκανε ένα εξαιρετικό σουτ, με υπερένταση έδιωξε ο κίπερ της Μακεδονίας σε κόρνερ.

Στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους δεν σημειώθηκαν άλλες αξιόλογες φάσεις με την ομάδα του νομού μας να έχει τον έλεγχο του ματς, εκτός από 1-2 περιπτώσεις όπου ο αντίπαλος απείλησε.

Στο 44’ του δευτέρου μέρους, ο Παπαδημητρίου για την Μακεδονία βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μπόλης για τη Λάρισα «απάντησε» όμως το σουτ που έκανε πέρασε και αυτό άουτ.

Για να φτάσουμε στο 56’ όταν ο Νάστου εκτέλεσε ένα φάουλ πολλά μέτρα έξω από τη περιοχή και πλάγια αριστερά, με την μπάλα να περνάει πάνω από τον Έξαρχο και να καταλήγει γκολ για το 0-1.

Στο 68’ η Λάρισα είχε μία καλή στιγμή με τον Μπόλη αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Στο 70’ από κόρνερ του Νάστου, ο Αποστολίδης στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του για το 0-2.

Για να φτάσουμε στην εκπνοή όταν ο Μπόλης εκτέλεσε το πέναλτι σε χέρι που έγινε μέσα στην περιοχή της Μακεδονίας, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-2.

Στις καθυστερήσεις το ματς απέκτησε μία «άγρια» ομορφιά με την Λάρισα να πιέζει για την ισοφάριση και να χάνει μία διπλή ευκαιρία, αρχικά με τον Γκόβαρη να κάνει το σουτ και να διώχνει σωτήρια ο κίπερ της Μακεδονίας και στην συνέχεια ο Κουματζέλης να στέλνει από κοντά τη μπάλα στο δοκάρι!

Η ΕΠΣΛ ευχαριστεί τον Δήμο Τεμπών


Η ΕΠΣΛ ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Τεμπών και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Μανώλη για την παραχώρηση του γηπέδου. Στην σχετική φωτογραφία ο Δήμαρχος Τεμπών, παρακολουθεί το ματς με τον κ. Θανάση Καραναστάση που είναι Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης & Αστικού-Περιαστικού Πρασίνου και πρόεδρος του Ολύμπου Γόννων.


ΕΠΣ Λάρισας (Δημήτρης Τσέτσιλας – Νίκος Φώλλας):
Έξαρχος, Κουρδής, Σαμαράς, Παπαδημητρίου, Τσιακμάκης, Κοψαχείλης, Βουτσιλάς, Παπαϊωάννου, Μπόλης, Μπελιμέζης, Σαγρής.

Έπαιξαν και οι: Γκόβαρης, Κουματζέλης, Σακελαρίου, Βελετάνης, Τζιότζιος.


ΕΠΣ Μακεδονίας (Ηλίας Βούρας):
Ξεφτέρης, Βλάχου, Καζάκος, Χαριζόπουλος, Βεριντιάνο, Παπαδημητρίου, Σαλπιγγίδης, Ντάμζι, Ζέκκας, Νάστου, Καραπανταζής.

Έπαιξαν και οι: Αποστολίδης, Αναστασιάδης, Γεωργιάδης, Κορωνής, Τσαλδάρης.


Διαιτητής ήταν ο κ. Τασιόπουλος Γ. που είχε βοηθούς τους κ.κ. Τασιόπουλο Κ., Νικολαή, όλοι από την Ένωση Θεσσαλίας.
Πηγή:athleticlarissa και τον Χρήστο Γκατζούλη.

 

Συνάντηση του προέδρου της ΕΔ/ΕΑΚ Λάρισας και του τομεάρχη Αθλητισμού της ΔΕΕΠ Αγγελούλη Χρήστου

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης του Ε.Α.Κ.Λ., κ. Μαϊμουλιώτη Χρήστο, πραγματοποίησε ο τομεάρχης Αθλητισμού της Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας κ. Αγγελούλης Χρήστος και η συντονίστρια κα. Λίτσιου Ευγενία.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η έμπρακτη στήριξη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού κ. Ιωάννη Βρούτση προς το Ε.Α.Κ.Λ., με την αύξηση του προϋπολογισμού κατά 75% ώστε να κατευθυνθούν σε έργα προκειμένου οι αθλητικές εγκαταστάσεις να εκσυγχρονιστούν, να αναβαθμιστούν και να καταστούν πλήρως προσβάσιμες.
Από πλευράς της Επιτροπής Διοίκησης έγινε σαφές ότι σκοπός είναι οι εγκαταστάσεις να είναι ασφαλείς και πλήρως λειτουργικές ώστε να μπορούν να φιλοξενούνται μεγάλες διοργανώσεις και ο κόσμος της Λάρισας να απολαμβάνει υψηλού επιπέδου θέαμα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου