Τρίτη 23 Απριλίου 2024

 Μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή βίας!


Η ΠΑΕ ΑΕΛ καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο, όλους όσους τόλμησαν να βιαιοπραγήσουν λεκτικά είτε σωματικά, εναντίον συμπολιτών μας ανεξαρτήτως γεωγραφικού προσδιορισμού και δη γυναικών, σε μια εποχή που η βία κατά των γυναικών και ειδικότερα οι γυναικοκτονίες στη χώρα μας, προκαλούν αγανάκτηση και προσβάλουν κάθε έννοια ήθους, πολιτισμού και νομιμότητας.

Όποιος βιαιοπραγεί κατά γυναικών λαμβάνει και επίσημα την υποψηφιότητα του επικείμενου γυναικοκτόνου, στη συνέχεια ενός εγκληματικού κύκλου με αθώα θύματα.  

Καλούμε τις αρχές και ειδικότερα την αστυνομία, να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την σύλληψη την προσαγωγή και την παραδειγματική τιμωρία, όλων των  εμπλεκομένων ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Λυπούμεθα ειλικρινά που το περιστατικό αυτό έλαβε χώρα σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα εντός της έδρας μας και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και τη συμπάθεια μας προς τις κυρίες που κόσμησαν με την παρουσία τους το γήπεδο στον αγώνα ΑΕΛ- ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ και έχουν υποστεί βία από άνανδρους που πρέπει να τιμωρηθούν.

Είμαστε στη διάθεση των διωκτικών αρχών εφόσον κληθούμε, για να προσκομίσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία ως προς τη διαλεύκανση αυτής της σοβαρής υπόθεσης – καταγγελίας.

 

Σάββατο ο αγώνας ΑΕΛ-ΑΕΚ Β’ κεκλεισμένων των θυρών!


Ένα ακόμα παιχνίδι χωρίς πλέον βαθμολογικό ενδιαφέρον ορίστηκε χθες από τη Super League 2 και αφορά αυτό ανάμεσα στην ΑΕΛ και την ΑΕΚ Β’, αναμέτρηση που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο 27 Απριλίου και ώρα 16:00, στο AEL Fc Arena, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστική των play off.

Ο τεχνικός της ομάδας Παύλος Δερμιτζάκης μετά την απογοητευτική εμφάνιση, την ήττα της ομάδας από τη Νίκη Βόλου με σκορ 3-2 και όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη τύπου, αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με γενναίες αλλαγές στο βασικό σχήμα δίνοντας  την ευκαιρία σε παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής έως τώρα, να δείξουν τις δυνατότητες που έχουν.



Παράλληλα, ο κόσμος περιμένει και νίκη για λόγους γοήτρου, καθώς σε τρεις αναμετρήσεις φέτος η ομάδα της ΑΕΛ δεν κέρδισε τους «κιτρινόμαυρους», που αποδείχθηκε πως ήταν ο κακός της… δαίμονας και ουσιαστικά της στέρησε σε μεγάλο βαθμό την επιστροφή στα σαλόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Σε κάθε περίπτωση, οι «βυσσινί» θα επιδιώξουν να συνδυάσουν νίκη με καλή εμφάνιση για να ικανοποιήσουν και τους φιλάθλους που  δεν θα έρθουν στο γήπεδο λόγο τιμωρίας από την ΔΕΑΒ.

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί το παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής μεταξύ της ΑΕΛ και της ΑΕΚ Β’ το Σάββατο (27/04, 16.00) στο AEL FC ARENA!

Οι “βυσσινί” τιμωρήθηκαν από τη ΔΕΑΒ με μία αγωνιστική κεκλεισμένων, γιατί στην αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου οπαδός εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή της.

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ) ανακοινώνει:

«Με την υπ’ αριθμ. 11/2024 Απόφασή της, επιβλήθηκε σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΛ η διοικητική κύρωση της διεξαγωγής μίας (1) αθλητικής συνάντησης, ως γηπεδούχου, χωρίς την παρουσία θεατών, σε οποιαδήποτε Εθνική Διοργάνωση, καθόσον φίλαθλος με τα διακριτικά της εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου ΑΕΛ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ στην αθλητική εγκατάσταση AEL FC ARENA στις 20/4/2024, για τη διοργάνωση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League 2 Playoffs 2023, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος αγώνας να διακοπεί μέχρις ότου απομακρυνθεί ο φίλαθλος.

Εφαρμογή του άρθρου 10 του ν.5085/2024».


Η Super League 2 ανακοίνωσε …αμέσως και το τυπικό του θέματος:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο αγώνας Α.Ε.Λ – Α.Ε.Κ Β’ της 7ης αγωνιστικής PLAY OFF του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE 2 2023-24, θα διεξαχθεί τo ΣΑΒΒΑΤΟ 27/04/24 στις 16:00 στο AEL FC ARENA , ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΘΕΑΤΩΝ (Αρ.Πράξης 11/24 ΔΕΑΒ)».

 

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής για τα play off & play out της Super League2

Γνωστό έγινε το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής των play off και play out της Super League 2 σε Βορρά και Νότο.

Α’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OFF

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024

AEL FC ARENA, ΑΕΛ – ΑΕΚ Β’ (16:00 / sl2.muvi.com)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ, Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός (16:00 / sl2.muvi.com)

Ρεπό: Μακεδονικός

Α’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OUT

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΥ, Καμπανιακός – Αναγέννηση Καρδίτσας (16:00 / sl2.muvi.com)

ΚΟΖΑΝΗΣ, Κοζάνη – ΠΟΤ Ηρακλής (17:00 / sl2.muvi.com)

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024

ΑΡΙΔΑΙΑΣ, Αιολικός – ΠΑΟΚ Β’ (16:00 / sl2.muvi.com)

Β’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OFF

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ, Χανιά – Καλαμάτα (14:45 / Action 24)

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024

ΝΕΑΠΟΛΗΣ, Ιωνικός – Athens Kallithea (16:00 / Action 24)

Ρεπό: Ηλιούπολη

Β’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OUT

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024

ΡΟΔΟΥ, Διαγόρας – Παναθηναϊκός Β’ (16:00 / sl2.muvi.com)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΣΤ. ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ, Αιγάλεω – Γιούχτας (16:00 / sl2.muvi.com)

ΑΓΥΙΑ, Παναχαϊκή – Ολυμπιακός Β’ (16:00 / sl2.muvi.com)

 

Στο πλευρό του Λίταινα ο ΠΣΑΠΠ – «Ισόβιο αποκλεισμό στους δράστες!»


Ο ΠΣΑΠΠ πήρε θέση για το θέμα, καταδικάζοντας ασφαλώς την επίθεση:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών Ποδοσφαιριστριών  καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκαν η σύντροφος και η αδερφή του συναδέλφου μας Δημήτρη Λίταινα, στις κερκίδες του παιχνιδιού ΑΕΛ-Νίκη Βόλου.

Καλούμε τους αρμοδίους να εντοπίσουν τους δράστες και να τιμωρηθούν με ισόβιο αποκλεισμό, καθώς τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση στα γήπεδα!

Δημήτρη είμαστε στο πλευρό σου....»

 

Στη ΓΕ.Π.Α.Δ Θεσσαλίας ο Αχ. Νταβέλης: «Ζητήσαμε από την Αστυνομία την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων…»


Το κατώφλι της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας πέρασε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αχιλλέας Νταβέλης, προκειμένου να συναντηθεί με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας, Υποστράτηγο Θωμά Καρανάσιο, μετά την καταγγελία της Νίκης Βόλου για επίθεση οπαδών της ΑΕΛ κατά δύο γυναικών, στον πρόσφατο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο AEL FC ARENA.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή τους, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ τόνισε πως, απ’ ότι φαίνεται υπάρχουν εμπεριστατωμένα στοιχεία για το συμβάν, ενώ η ΠΑΕ ΑΕΛ ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές την συνδρομή τους και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

«Έχουμε τη διαβεβαίωση του Στρατηγού ότι με βάση τον αθλητικό νόμο – η δίωξη είναι αυτεπάγγελτη και θα δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες για την εξακρίβωση και για την παρουσία των ατόμων αυτών στο εδώλιο του κατηγορουμένου, εφ’ όσον αυτό κριθεί αναγκαίο και προσκομιστούν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία», τόνισε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο κ. Νταβέλης.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ΠΑΕ ΑΕΛ σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, έχει ήδη καταδικάσει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκαν συγγενείς ποδοσφαιριστή της Νίκης Βόλου στο AEL FC Arena, λέγοντας ότι είναι στη διάθεση των διωκτικών αρχών, εφόσον κληθούν.

 

Αυστηρή προειδοποίηση για τους παράνομους τυχοδιώκτες οπαδούς της ΑΕΛ


Η ΠΑΕ ΑΕΛ επισυνάπτει προς το φίλαθλο κοινό της την απόφαση αντιμετώπισης της βίας (Δ.Ε.Α.Β.), για την απαράδεκτη κίνηση μερίδας οπαδών να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΛ – Νίκη Βόλου, αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις από τις ορθώς αυστηρότατες διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου.

Κατά συνέπεια η ομάδα μας τιμωρείται εξαιτίας των ανεγκέφαλων αυτών οπαδών και καλείται να αγωνιστεί χωρίς την παρουσία των φιλάθλων της, στον αγώνα του επόμενου Σαββάτου με αντίπαλο την ΑΕΚ Β’.

Δυστυχώς αναφερόμαστε σε μερικές δεκάδες τοξικούς ανθρώπους που επιλέγουν την ιδιότητα του δήθεν «φιλάθλου», χωρίς να έχουν καμία σχέση με το ήθος και τις αρχές που διέπουν τον αθλητισμό γενικότερα και το ποδόσφαιρο ειδικότερα.

Είναι οι γνωστοί-άγνωστοι άνανδροι (με ψεύτικα προφίλ στο διαδίκτυο) που συκοφαντούν και υβρίζουν ασύστολα, σε οτιδήποτε δημιουργικό λαμβάνει χώρα στην ομάδα μας.

Είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν την ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΛ για να προάγουν τις άθλιες πολιτικό-ιδεολογικές τους αντιλήψεις, με κυρίαρχες εκείνες που αποσκοπούν στη δημιουργία κοινωνικού χάους.

Είναι εκείνα τα ανδρείκελα που προπηλακίζουν και βιαιοπραγούν κατά φιλάθλων γυναικών εντός και εκτός του γηπέδου. Είναι προφανές ότι το κάνουν και στα σπίτια τους.

Η σημερινή ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ επιθυμεί να στείλει ένα μήνυμα στην κοινωνία για όλους αυτούς τους θρασύδειλους αχαρακτήριστους τύπους:

«Τους γνωρίζουμε, είμαστε σταθερά και σθεναρά απέναντι στις άθλιες συμπεριφορές τους που μόνο κακό και διχόνοια προκαλούν διαχρονικά στην ΑΕΛ και θα κάνουνε τα πάντα για να τους απομονώσουμε και σε συνεργασία με τις αρχές να τους παραδώσουμε στη δικαιοσύνη.

 Αργά ή γρήγορα θα αντιληφθούν ότι στις δημοκρατικά οργανωμένες κοινωνίες, υπάρχει και αντίλογος».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου